![]() |
Koju matičnu za SOCKET A
Kupujem novu matičnu za SOCKET A, želim da ima dvokanalnu memoriju i nVIDIA nFORCE 2 400 ULTRA chipset, što da kupi i što je bolje ABIT NF-7 SL ili ABIT AN7 ili nešto treće
|
Dobre su obje, ne buš fulal koju god uzmeš.
|
Potpuno se slažem. Jedino bih dodao da ak hoćeš iči na sigurno i ne zezati se puno, uzmi NF7. AN7 ima malih bugića, ništa strašno, sljedeći BIOS bude sredio.
|
a epox :D
|
Citiraj:
|
Ili EpoX 8RDA3+ ipak kad tad če kupit SATA disk
|
Cemu 8rda3+ kad je ABit NF7-SL bolji?:confused:
|
Sad će opet počet rasprava koja je ploča bolj...:rambo:
Svatko ima svoj faktor :beer: |
Abit NF7-S/SL je dokazano bolji od 8rda3+, al nece fulat ni s epoxicom, pa nije rijec o Pc chips ili Epox:beer:
|
Citiraj:
Opet ovaj STRMX nabacuje svoju plocu, pa jel nevidis da se covjek odlucio za Abita?! :) |
Ma ljudi pojma nemate :smoke:
Najbolja Socket A ploča je.....(tuš) "DFI LanParty nF2 Rev B" 4 Sata Porta, nForce MCP-T, puni soundstorm support itd. Jedna 1GBps i jedan 100Mbps mrežna , mnogo malih fičera i šećer na kraju...odlične za visoki fsb, 250-260 Mhz :eek: :eek: , vidio sam tucet likova po forumima sa bartonima na 10x250 ili čak 10x260, naravno VDimm od 3,3V pomaže :D Oću Oću Oću !!! Lost ima za 975kn, ali mislim da je Rev. A. Jesam li spomenuo bogati bundle !? http://www.lanparty.com.tw/LP1/image...ra%20B/9-1.jpg |
Ne zelim se uplitati u ploce no samo bih naglasio jednu bitnu stvar "ivaivic", jer neki su malo pomjesali stvari :)
|
Meni se isto ta DFI Svidja :D. ocu i ja :)
|
Hmmm može review na PCeXu !?
BTW evo tu je dobila rating 100% :D (bolje ne može) http://www.pcstats.com/articleview.c...id=1527&page=1 Joooj kad sjedne plaća :burn: Citiraj:
|
Jalc ima DFI ploču, zanima me kakv je suport od DFI? Mislim ono, treba im pola godine da isprave neke brlje u BIOSU i slično ili...
Kak brzo su izdali reviziju B? Što spada pod bogati bundle? Ploča je zakon po specifikacijama, jedino neznam ama baš ništa o DFI-u kao proizvođaču. |
Fakat je DFI-ica dobro prošla na testu. Jedina koja joj po FSB-u može konkurirati je Leadtek Limited Edition, ona koju ima GT.
|
Citiraj:
FIC je uvijek radio dobre ploče, ali nikad nisu bile okrenute OCerima nego više OEM tržištu, barem do LanParty i Infinity serija. Bundle je: Round UV Kablovi, 2X IDE i 1xFDD FrontX panel - neka vrst port replikatora, dolazi u 5'25" utor InterVideo WinDVD i WinRIP PC Transpo - nosač za nanašanje kućišta itd... Zadnji BIOS je datiran za 2003/11/27. Toliko od mene, sve piše na netu, ako je u LOSTu RevB kupujem čim prije, a Leadtek će u zasluženu penziju. |
...
na tomshardware su DFI i Gigabyte(limited edition) bile najbolje...
|
Citiraj:
Ja sa svojom nemam nikakvih pizdarija, podrška je ok. sa izdavanjem BIOS-a sam zadovoljan. Dva puta sam im bio pisao( nekaj me je bilo zanimalo) i uvijek sam dobio odgovor. Mislim da su ti na ovoj rev.B dodali novi Silicon Image kontroler,CMOS Reloaded,-Through the CMOS Reloaded menu, DFI offers you a centralized location from which to save and reload customized BIOSes. Not only that, but you have the option of custom naming the saved BIOSes as well. Up to 4 BIOSes can be stored at any one time. This is a great feature and will save you a lot of time in the event of a needed BIOS reset. Nasvinjili do 3.3v napon memorije:D , bog te... Od kakti opreme imaš transportnu torbu,okrugle odurno zelene fluorescentne kablove,front panel sa USB, Firewire i audio, i kajtigajaznam kaj... Ploča je mrak-samo je meni osobno prekričava:D Uglavnom ja sa tom firmom imam dobra iskustva. Imam popunjene sve ATA uređaje+kaj sam još jedan hard upiknuo na SATA kontroler, 4 USB-a popunjena, TV-kartica, zvučna, probao sam i Firewire, uštekane su mi dvije tipkovnice i dva miša...i sve dela bez problema. Kad budem kupovao novu ploču-idem opet na DFI. |
Ma kad bolje razmislim. Potrosit cu ove pare na nesto drugo i cekat cu da se malo stabilizira stanje sa A64 :D .
|
Citiraj:
mislim da nema smisla nadogradjivat ovu konfig iz siga (barem ne ram proc i maticnu) dok ne pojeftini a64 |
Da, sve mi se više počinje sviđati taj DFI:D
|
"Kupujem novu matičnu za SOCKET A, želim da ima dvokanalnu memoriju i nVIDIA nFORCE 2 400 ULTRA chipset, što da kupi i što je bolje ABIT NF-7 SL ili ABIT AN7 ili nešto treće"
ABIT AN7 |
Citiraj:
|
Citiraj:
E da-ploča ima samo pasivce, nema venta a ide ko gluha svinja:D |
A kakva je:
Soltek 75FRN2-RL, Socket A, NVIDIA nForce2 Ultra400 SPP+MCP, FSB 400/333, UDMA133, IDE RAID, SATA, SATA RAID, 5PCI, AGP8x, 3DDR (Dual Channel, 400/333MHz), 6 channel sound, USB 2.0, ATX Za 723 Kn u Ve-Milu? I kakav je Soltek uopce opcenito za maticne? |
Ma uzmi Abit ili EpoX i s tim nečeš pogriješit
|
Citiraj:
Uzmi Abit ili Epox. |
Citiraj:
|
Kaj se tiće DFI-a - DREK
1. kondići puno preblizu socketu 2. Nema rupe oko socketa - WTF is that :confused: Zbog te dvije stvari - ili H2O ili drek :beer: Povlačim rećeno .... sad sam tek pozornije pročital review i DA 10/10 je realna ocijena :beer: |
Citiraj:
Tak da moraš malo kemijati kad stavljaš npr. Zalmana Cu:) Vidio sam tip ga je stavio, došao je skroz do ruba kućišta, i mislim da je čak morao malo i turpijati hladnjak zbog kondića:D Ali ploča nema ni aktivno hlađenje NB-a pa ide do 250:) Išla bi ona fino i sa zračnim. Očito je da se stabilnost morala platiti takvim smještanjem kondića. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:04. |