PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Monitori, tipkovnice i miševi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=52)
-   -   206bw vs hp1965 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=72932)

Ludy 25.06.2007. 16:24

206bw vs hp1965

ovako kratko i jasno koji je od ova dva monitora bolji, uglavnom znam da je po matrici hp(mva), sm(tn), e sad daj malo recite na kojem je bolja slika i tako to, inače ovaj ws bi bio ulog za budućnost, na kompu se dosta igra, i gleda filmovi, zapravo se sve radi osim nekog crtanja u cadu i tako to. LP:chears:

IcyTexx 25.06.2007. 16:27

Ja cu dobit pocetkom sljedeceg tjedna 206BW pa cu te izvjestiti kakav je.

flek 25.06.2007. 17:23

Ako je ulog u buducnost, onda definitivno HP. Naime MVA matricu od TN znao bi razlikovati i covjek s mrenom. Nadalje za gledanje filmova (pogotovo iz drugih kutova, ili jos najbolje odozdo) je VA matrica neusporedivo bolja. Ako se slika gleda odozdo, na HP-u ce biti savrseno gledljiva (mozda ce izgubiti malo kontrasta - neprimjetno), dok ce na samsungu ili crna pojesti sve ili slika otici u negativ (ne bas u negativ ali efekt slican tome - crna postaje bijela i obrnuto). Za igranje, ako buljis direkt u monitor, razlike neke primjetne nema, a vrijeme odaziva ionako sumnjam da ces zamjetit.

Ako nisam bio dovoljno jasan gore, ja sam definitivno za HP-a, makar bio i duplo skuplji.

Pozdrav!

Gilbert5 25.06.2007. 18:00

I ja bih HP uzeo bez razmišljanja

Mr.Ex.President 26.06.2007. 21:22

Ja sam uzeo HP-a:)

IcyTexx 26.06.2007. 22:55

Ja evo sutra uzimam 206BW...

kagjes 27.06.2007. 17:34

ja bih samo ipak rekao da covjek si pripazi ipak na brzinu same mva matrice. naime da mu se ne desi situacija da nazivna brzina nema nikakve veze sa realnom kao sto je na mom monitoru. meni to osobno ne smeta za moje poslove ni najmanje, puno vise cijenim dobru sliku i dobre kuteve gledanja. tu je problem kod mva matrica u prijelazima tamnijih tonova. ima na netu par programa kojima mozes lijepo testirati odziv ekrana (crveni kvadrat na tamno sivoj podlozi) pa probaj to pogledat prije nego kupis (ako je moguce jel). stim da ako ima neki manji trag, ne treba odmah otpisati monitor, u vecini slucajeva ce to biti neprimjetno.

inace, osim toga, definitivno MVA

IcyTexx 27.06.2007. 22:31

Evo...
Pobral sam taj 206 BW i NE MOGU VJEROVAT koliko je to cudo i koliko je naprednije od mojeg 17" CRT-a.
Ljudi, za 2100 kn se isplati uzet 206BW!
Pobrao sam A matricu, boje su na pocetku blijede, ali kad ga podesis, ma milina!
Obavezno mora na DVB-T ici..

Gilbert5 27.06.2007. 22:34

i ne smeta ti loš kut vidljivosti?

IcyTexx 27.06.2007. 22:42

Ne uocavam ga!
Jedino se malo odozdola vidi, ali ko ga gleda tamo? 1680*1050 rocks.

Ovako gledam ga totalno ravno. Nema dobre sanse da bi ga gledao iz tolikog kuta i radio da bi ti znacajno smetalo. Jedino sto se smanjuje malo svjetlost.

Gilbert5 27.06.2007. 22:51

Citiraj:

Autor Ice Demon (Post 756512)
Ne uocavam ga!

Ovako gledam ga totalno ravno. Nema dobre sanse da bi ga gledao iz tolikog kuta i radio da bi ti znacajno smetalo. Jedino sto se smanjuje malo svjetlost.

Kada probaš gledat film iz kreveta...vidjet ćeš zašto TN smrdi

IcyTexx 27.06.2007. 22:53

Aj da probam...

Gilbert5 28.06.2007. 18:38

Citiraj:

Autor Ice Demon (Post 756528)
Aj da probam...

I? Jel se može gledat?

IcyTexx 28.06.2007. 20:42

Perfektno...
Savršeno.
Ako namjestis monitor kak se spada.
Znaci malo tilt k sebi.

Ludy 29.06.2007. 14:05

***emu sad sam u još većoj dvojbi :/

Gilbert5 29.06.2007. 14:10

ma, Ice kenja...Moš gledat filmove jedino ako ga podbočiš stalak s nećim i nagneš ga prema sebi i ne mrdaš. 206BW ima jedan moj znanac...ok je ako nisi neki zahtjevni korisnik, ali HP je po meni puno bolji izbor

IcyTexx 29.06.2007. 15:07

Onda nije njegov podesen ili je defektan...
Ja vam mogu jedino kamerom snimiti da se slika ne mijenja.

Gilbert5 29.06.2007. 15:34

Pa slikaj digitalcem iz raznih kuteva (pogotovo odozdo) pa bumo vidjeli ko je lud tu!

Ludy 29.06.2007. 15:39

ajde onda :D

zvonac 29.06.2007. 16:48

mora da je Ice očaran 206-ticom,pa mu ne vidi mane:D :)

Hennessy 29.06.2007. 17:51

Citiraj:

Autor gilbert5 (Post 757799)
Pa slikaj digitalcem iz raznih kuteva (pogotovo odozdo) pa bumo vidjeli ko je lud tu!

Pda, naprimjer slikaj pod kutem od 180 stupnjeva pa cemo vidjet...
mdaj molim te, to je pretjerivanjei genrealiziranje, a na način na koji si to rekao podupire moju primjedbu. Jedan moj znanac ima dotični monitor imao sam ga prilike sam isprobati. ...što se tiće ovoga da se nemože gledati iz kreveta... mdaj... slika je super i nema nikakvih problema s kutevima, dapače nemoraš ga ništa puno poštelati možda malo taj tilt makar niti to (picajzle jel).

Citiraj:

Autor Ice Demon (Post 756512)
Ne uocavam ga!

Potpisujem.

Gilbert5 29.06.2007. 18:54

Da da, tvoja je teza...moje je najbolje ha? Pogledaj objektivno molim. Možda tvoj ima neku posebnu matricu koja dozvoljava gledanje iz svih kuteva bez pada kvalitete?:stoopid:

Kad si tak pametan...Slikaj ga pa da vidimo!!!:goood:

Hennessy 29.06.2007. 19:22

Citiraj:

Autor Hennessy (Post 757913)
...
mdaj molim te, to je pretjerivanjei genrealiziranje, a na način na koji si to rekao podupire moju primjedbu. Jedan moj znanac ima dotični monitor imao sam ga prilike sam isprobati. ...što se tiće ovoga da se nemože gledati iz kreveta... mdaj... slika je super i nema nikakvih problema s kutevima, dapače nemoraš ga ništa puno poštelati možda malo taj tilt makar niti to (picajzle jel).

^

Citiraj:

Autor gilbert5 (Post 757960)
Da da, tvoja je teza...moje je najbolje ha? Pogledaj objektivno molim. Možda tvoj ima neku posebnu matricu koja dozvoljava gledanje iz svih kuteva bez pada kvalitete?:stoopid:
Kad si tak pametan...Slikaj ga pa da vidimo!!!:goood:

Pa pitam te... pod kutem od 180 stupnjeva? Jel ti bi onda srce bilo na mjestu?

Moja teza uopče nije moje je nabolje. Taj monitor niti ne posjedujem da bih mogao tako nešto tvrditi. Kao što rekoh, imao sam ga prilike vidjeti i koristiti, i sasvim me zadovoljio što se tiće kuteva gledanosti.
I nemoj me molim te vrijeđati upadicama tipa "ima neku posebnu matricu...", jer je to krajnje neprimjereno i nepotrebno.

Back to topic. Osobno da biram između ta dva modela, uzeo bih HP-a. Zašto? Iako su boje vrlo dobre na 206bw-u, matrica koja je u hp-u ipak ima bolje boje, no to nemora biti presudno, ali u svakom slučaju može biti bitno. Mislim da se odaziva Hp-a i kuta gledanja Samsung-a nemoraš bojati, jer sve je to manje-više oku slično. Isto tako Samsung je napravio cirkus s matricama na tim ***bw serijama, tako da su meni osobno i tu malo zamjerili.

Moraš procijeniti što ti je bitno. Ako nisi neki kvazi wanna be videofill (ne kažem da je HP HighEnd) i hoćeš uštediti koju kunu onda 206bw, nečeš pogriješiti. Ako pak hoćeš malo kvalitetnije boje, ergonomiju (mislim da se 206 nemožeš podesit po visini a hp ima tu mogućnost), onda HP ali uz veći izdatak. A u konačnici HP je ipak HP.

Ph03n1x 29.06.2007. 19:28

malo pretjerujes, gilberte.

svi znamo da su vidljivi kutevi na TN matrici lošiji od PVA i S-IPS, al sad da nesto nije gledljivo, nije istina.

imam 206BW i Bogu hvala monitor se moze podesavat u odnosu na vertikalnu os, ukoliko ti se bas nesto i gleda iz kreveta.

horizontalni vidljivi kut je nesto bolji u odnosu na vertikalni...isto tak ne kuzim kaj te tu muci. radis na monitoru iz kuta od 160 stupnjeva ili kaj?

za te pare koje kosta 206BW je odlicna kupnja.

Gilbert5 29.06.2007. 19:40

Niša ne pretjerujem..Čudno da sami vlasnici samsunga 206BW ga hvale kak je dobar i bez mana. Na jednom postu ti je Gabre sve lijepo opisao pa pročitaj.

Ako je monitor na stolu, a ti gledaš iz kreveta koji je normalno ispod razine monitora....moraš monitor svaki put namještat i zahebavat se...nedaj bože ako još s nekim gledaš film, onda je borba za pozicije!

ne kažem da je to loš monitor, kažem ako kupac ima veće zahtjeve od gaminga i neta - neće ga uzet!

Kako tema glasi? Ludy pita jel 206 dobar za filmove? ja kažem da nije i to je moje mišljenje. HP je bolja kupnja za njega.

Ph03n1x 29.06.2007. 19:48

ja ne kazem da je bez mana, naprotiv. istina je da je posebice vertikalni vidljivi kut prilicno slab, ali zato se monitor može namjestiti.

ja samo kazem da je za te novce monitor jako dobar izbor

Mar 29.06.2007. 23:27

206BW je bolji za filmove čisto iz razloga fizičkog formata (omjera stranica).
No IMO svi <24" LCDi su lošiji za filmove od običnog 72cm CRT TV-a.

U novijih TN-a vidljivi kut uopće nije loš, zbog načina premaza narihtan je tako da daje najbolje rezultate kod horizontalnog gledanja, dok je najlošiji po vertikali gledano odozdo, jer budimo iskreni, tko gleda monitor odozdo :stoopid:

Ja kad gledam video iz kreveta poštelam monitor da mi je što bolje okrenut tako da ga gledam direktno. To nema veze sa vidljivim kutem nego zbog opće ugodnosti.

Zašto ljudi "hvataju" centralne pozicije kad idu u kino? Nije da platno ima TN matricu ;)

IcyTexx 29.06.2007. 23:50

Hehe, Mar.

Gle, stelanje monitora uopce nije tesko.
Evo, sutra ujutro cu ti snimit filmic (digitalac otiso u vjecna lovista) pa ces vidit i stelanje i sve.

Mr.Ex.President 30.06.2007. 00:37

Glede samog pitanja u topicu...
206 mi ima susjed kod kojeg sam često, 1965 iman ja... ( ne hvalim ga zato:))
HP je definitivno bolji, kvalitetniji. I to je to.

E sad ako netko traži super kvalitetan 19" izbor će mi vjerovatno bit HP.
Ako nekome treba veći, solidan monitro, malo lošije kvalitete i matrice, uzet će 206

I to je to, bez puno filozofiranje i ostalog

IcyTexx 30.06.2007. 00:40

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 758193)

Ako nekome treba veći, solidan monitro, malo lošije kvalitete i matrice, uzet će 206

Slazem se.

Hennessy 30.06.2007. 01:38

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 758193)

Apsolutno potpisujem.

Gilbert5 30.06.2007. 07:30

Citiraj:

Autor Mar (Post 758168)
206BW je bolji za filmove čisto iz razloga fizičkog formata (omjera stranica).
No IMO svi <24" LCDi su lošiji za filmove od običnog 72cm CRT TV-a.

U novijih TN-a vidljivi kut uopće nije loš, zbog načina premaza narihtan je tako da daje najbolje rezultate kod horizontalnog gledanja, dok je najlošiji po vertikali gledano odozdo, jer budimo iskreni, tko gleda monitor odozdo :stoopid:

Ja kad gledam video iz kreveta poštelam monitor da mi je što bolje okrenut tako da ga gledam direktno. To nema veze sa vidljivim kutem nego zbog opće ugodnosti.

Zašto ljudi "hvataju" centralne pozicije kad idu u kino? Nije da platno ima TN matricu ;)

A kada gledaš film iz kreveta, iz kojeg položaja u odnosu na monitor? Pa svi ga gledamo odozdo ponekad.

Citiram Gabre-a ali iz druge teme vezane za 226BW:

"iz kojeg položaja ćeš gledati film?
samsung 226BW nema nikakvca podešavanja na postolju što predstavlja OGROMAN problem jer ako imalo gledaš sliku od dolje, (recimo ako ležiš, a monitor je poviše tebe na stolu), nećeš vidjeti NIŠTA..

traži monitor koji ima nagib prema naprijed, jer sve TN matrice su katastrofa što se tiče kuta gledanja. pogotovo gore dolje"

Ne znam zašto se svi uvjeravate da je sve 5, kada nije?

IcyTexx 30.06.2007. 13:20

Kako ništa?
Gle, slika se skoro pa nezamjetno promjeni ako legneš na krevet, a ne na POD.
Koja udaljenost ti je od kreveta do ekrana? Na kojoj visini ti je ekran?
Gledaj, pa uvijek ce netko trebat stelat monitor. Nemaju svi krevet direktno na monitoru. A time sto ces ga primaknut rubu stola, tiltat dolje koliko ide, okrenut ga prema sebi u 10 sekundi... Max užitak u filmu.

Ludy jel ti uopce gledas filmove iz kreveta? :)

Ja osobno, vecinu filmova gledam iz svoje fotelje, jer mi je ekran tada najveci i imam osjecaj da gledam 82cm LCD TV. Ako se odmaknem, gubim detalje, i cijelo gledanje filma mi se svodi na fokusiranje jedne točke u daljini 2 metra. Ne velim da je ekran mali, upravo suprotno, ogroman je. Ali bit je to da ako bi htio gledati iz kreveta (obicno ako sam umoran ili mi je ljepse), lijepo ga primaknem ili cak stavim na stolicu pola metra ispred sebe sto mi ne predstavlja nikakav napor.

Ne znam... Ti odluci dal ti je tesko ulozit par sekundi u postavljanje monitora (sto ces ionako morati i na HP-u jer ni on mozda nije okrenut prema krevetu, i svakako bi ga tiltao prema sebi da bi imao osjecaj prave slike, a ne neke cudne, da se moras mucit sta je pri vrhu, (ne zbog kontrasta ili boje, vec samo radi toga da je kut između očiju i ravnine ekrana prevelik, a ne direktan, tj. 90°)) pa uzivati.

:dajpivu:

Ludy 30.06.2007. 14:41

pa gledam film iz kreveta al sam možda 10 cm ispod razine monitora ;), btw koji je monitor kvalitete kao hp al da je 20'' i ws ?

Gilbert5 30.06.2007. 14:44

PHILIPS 200WP7ES

Ludy 30.06.2007. 16:25

to mi je puno preskupo...

Mr.Ex.President 30.06.2007. 16:27

Citiraj:

Autor Ludy (Post 758602)
to mi je puno preskupo...

***iga 20" + WS + kvaliteta se plaća...
I ja san planira 20, al kad san vidija cijene sam se spustija na 19:D 3cm više-manje;)

IcyTexx 30.06.2007. 16:28

Citiraj:

Autor Ludy (Post 758499)
pa gledam film iz kreveta al sam možda 10 cm ispod razine monitora ;), btw koji je monitor kvalitete kao hp al da je 20'' i ws ?

Mislim da ti ne bi trebalo puno smetati na 206 BW...

Ludy 30.06.2007. 16:41

ma takva situacija bi bila jedanput u mjesec dana, 95% bi bio drito ispred kompa, al mene brine kaj ljudi kazu da su na 206bw boje lošije i slika općenito, sad neznam jel to istina ...

IcyTexx 30.06.2007. 16:47

Citiraj:

Autor Ludy (Post 758619)
ma takva situacija bi bila jedanput u mjesec dana, 95% bi bio drito ispred kompa, al mene brine kaj ljudi kazu da su na 206bw boje lošije i slika općenito, sad neznam jel to istina ...

Pa...
Ovisi kako podesis.
Npr, ja nisam bio zadovoljan sa defaultom pa sam si podesio boje.

Na
Red 51 Brightness 60
Green 47 Contrast 80
Blue 50

Default su boje na 50, brightness na 100 a contrast 60 mislim.

Default je sve katastrofa, no ako podesis radi ko micek...

Ali opet, matrice su razlicite izmedju HP-a i SAMSUNGA.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:44.