![]() |
Čemu tako jako loši rezultati???
AMD Athlon 3000+ na 2.7GHz(300*9) napon je 1.65V,temp je na full opterećenju oko 60C,mema je kingmax na 450MHz stock voltaža,ostale postavke meme nisu dirane...supr pi 1M 37sec...pa pobogu ekipa na takiv postavkama postiže 30sec..wtf is wrong
http://img221.imageshack.us/my.php?i...nnnnnnnvv8.jpg http://img206.imageshack.us/my.php?i...nnnnnnnmy2.jpg |
Super Pi reza ovisi o dosta faktora. O samoj matičnoj ploči npr. i najvažnije o stanju operativnog sustava i broju pokrenutih procesa. Ako bi Super Pi vrtio na istim postavkama i svježim Win, definitivno bi dobio nekoliko sekundi manje! :)
Tako da nije sve u samom taktu. BTW kolike su latencije memoriji? |
Citiraj:
latenicje i etc meme nisam dirao |
bilo bi dobro da pogasis u task manageru sve programe...
meni je jednom bio gg client (za igranje prek neta) upaljen dok sam radio superPI i rezultat je bio par sekundi veci nego kasnije kad sam ga zgasio... |
Stavi memu na 2,5 4 4 8 i odvrti opet Super Pi.
|
i u task manageru stavi super pi da ima high priority ili chak bolje realtime
|
mozda ti mema ne radi kako treba na 450. moze biti da on fino sve boota i sve radi prividno kak treba, a onda kad suppi malo potegne vise memorije, onda se javljaju greske. probaj sa omjerom za ddr, namjesti da radi na 400. ak ce bit bolje reze, igraj se sa memtestom da ustanovis koji je max takt meme
|
Citiraj:
wow.o oc meme znam ništs tako da bi bilo super ak malo bolje objasniš @crash dobio sam 0.2s bolj vrijeme na real timeu |
kad si pogasio everest, cpu-z, winamp i windows media player nisi dobio nista bolji rezultat??
|
A piše ti AMD overclocker master :p
U BIOS-u nađeš opcije Memory timings i CAS staviš na 2.5, RAS to CAS na 4, Ras Precharge na 4 i Cycle Time tj. tRAS na 8. |
Citiraj:
|
Pa da, samo si:fiju:, dok ti je super pi preko minute:dobar::D:D
|
stavi sam memu na 2.5 4 4 8 i treba mi 36.1 sec...eh jel bi sad moja mema mogla podnjet 2.8V na 500MHz:stoopid:
|
ajd sada probaj ovako:
udji u task manager i ubij sve procese koji ti ne trebaju tako da smanjis broj na njih 18-20 pa probaj onda benchat sad sam tek vidio da ti memorija radi na 2T odi u bios i postavi Command Rate na 1T sa svime ovime trebao bi imati vrijeme oko 34sec mozda malo vise, jer ipak ti mema radi u single channelu edit: ovako je kod mene http://www.imagesforme.com/thumbs/8001Clipboard03.jpg |
Citiraj:
evo stavi cu na 1t pa da vidiomo edit..gdje se to stavlja..u biosu nemam nish tipa comand rate i sl. i nish mi nije na 2T:stoopid: |
tamo gdje mjenjas i latencije memorije,ako sluchajno nema skini program A64Info pa u njemu podesi
|
Khm... vidim da imas GigaByte ploču. Kad uđeš u BIOS, moraš pritisnuti CTRL+F1 (ako se dobro sjećam) da bi dobio napredne opcije BIOS-a.
|
Citiraj:
Max volti koliko možeš dat memi je 2,8 da ne bi bilo frke :) |
Citiraj:
ne nemnogu više..mema je stock na 2.6V a ja imam opcije +0.1 i +0.2:D eh sada sutra ide testiranje na 1T btw..jel isto 337*8=2700GHz i 300*9=2700MHz |
Uz uvjet da su iste (mozda cak i ako su priblizno iste) latencije, 337MHz bi (IMHO) bilo bolje rješenje. Ali nekako sumnjam da su iste latencije, tako da se ne može izvući definitivni zaključak.
|
Mozda si malo pretjerao. Ako sam ja malo prevec naklokao, a win se dize i superPI ne baca gresku, vrijeme se povecava.
Ostalo su kolege naveli... |
mema na 2.5 3 3 8 na 1T i hop...34sec:D
|
E sad se malo igraj sa FSBom, pa da dođeš bar na 32s ;)
|
Citiraj:
budem,a i memu ću pokušat stavit na 500MHz @ 2.8V |
Onda ćeš morat olabavit latencije probaj sa 2,5 4 4 8 (pod uvijetom da će radit na toliko)
|
Jesi ti to max opterecenje provjerio u nekom programu slicnom primeu ili gdje??
Malo mi je cudno na toj voltazi sa stock kulerom tako ''niska'' (za tu voltazu) temp. od 60 stupnjeva... :fiju: |
Citiraj:
|
Citiraj:
meni je isto bilo čudno i dotkno sam cooler kad je bio na 62C i nije bio vruć...onako bio je malkice topal(pasivini dio) |
Pa jesi stavio na torture test na kraju il ne?i koliko si ga vrtio?
|
išao je 3 puta za redom super pi 32M:D
btw...gad neide više,ploča me zeza,a i mema nije bash nehs;al nema veze i tako sam putno dobio:respekt: |
stavio sam ga na 8.5X318=2700MHz
mema na 474MHz 2.5 3 3 8 +0.1V sve radi,probat ću nekako otić na 32sec |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:09. |