![]() |
KOJA GRAFIČKA ZA MILJU I 600 kn???
dakle koju mi grafičku preporučate za 1600kn,dajte mi dobar prijedlog....
|
Re: KOJA GRAFIČKA ZA MILJU I 600 kn???
Citiraj:
|
VGA SAPPHIRE ATI Radeon 9600PRO 128 bit, 400 MHz, 128 MB, with tv out & DVI 1.444,21 kn 1.372,00 kn
Ili ako hoćeš Nvidia VGA GAINWARD, Ultra/760 XP "GS", GeForce FX 5600 128 bit, 128 DDR, with tv out & DVI 1.814,73 kn 1.724,00 kn |
Glas za R9600 Pro....
|
Citiraj:
koje su defolt frekvencije 9600pro? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Makar-kod Sapphirea se nikad nezna..:D Ti izbace uvijek bar tri modela jedne grafe. |
Citiraj:
Pročito? |
Radeon 9600pro. Bez razmišljanja!Ili ukoliko negdje nađeš 9500 s 128 RAMa.:D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Tak da je možda bolje piknut u mrskom Autronicu(ili ako ima drugdije) 9600 PRO VIVO za 1470 krznatih. Piše da ima TSOP memoriju-ali navodno dela na 400-300/600/. To je prihvatljiva cijena za takvu grafu. |
Citiraj:
|
power color
ma morali bi imati još ja sam nedavno uzeo.soft mod,bez problema i ima 128 mem 256 sabirnicu 110 milja tranzis.
prezadovoljan!:burn: |
Citiraj:
|
Re: power color
šta je s asus 9280td?
ti4200,128mb,dvi,tv-out... u kingu za 1193 slikica |
Kada smo vec debelo u ovoj raspravi, danas sam pitao u Nobilisu
i telefonski su mi rekli da imaju 9500. (druga stvar je imaju li ju kada ju dođeš kupit) Pitanje: Kako golim okom prepoznat je li 9500 "modabilna"? Gdje je ta razlika? I ja baš razmišljam da li da upiknem 9500 ili 9600pro, obje su Powercolor. Savjet! |
Citiraj:
memorija joj se ne nalazi iznad čipa(svi memorijski čipovi) nego dio iznad i dio s desne strane čipa(ide u L)... 9600PRO,ali ako je memorija na 600mhz, 9500 nebi(nemaš sigurne šanse da su sve modabilne) |
power color
ja ju imam već par mjeseci i sve ok.susjedu je danas stigla i odmah smo ju sredili i sve radi ok.crvena je i ima mem. dvije po dvije kocke(L shape).inače ima 128 memorije 256 sabirnicu(propusnost 17200).omega driveri i odabereš softmod,po meni bolje radi sa 9700 nego sa 9800 iako može i to,ima 110 milja tranzistora.do sada još nisam ćuo da se koja nije dala softmodati.
damir |
Pa, svaka se da modati. Drugi je par cipela da li je taj mod uspješan, tj, da li svih 8 pipeline-a radi.
A jedini način da saznaš da li radi je da je modaš i isprobaš, pa ako nema artefakata, čestitam, imaš 9700 po cijeni 9500. |
Ako imaš artefakata, skineš riva tuner isključis Z-buffer i to je to imaš 9700 za cijenu 9500:rambo: :fuming:
|
Citiraj:
|
artefakti
ma svaka power color dosad koju znam dala se uspješno softmodati.samo ako možeš pregledaj ju tamo čiju memoriju ima radi overclok-a.ima ih samsung 3.0 ,infineon 3.6 ,hynix 3.6.šta je bolje zna se.
damir |
A neke izgledaju kao da su se modale super i bez artifakata-dakle neke igre idu bez problema...a vidi se tek na nekim igrama koje intezivnije koriste shadere.
Halo na primjer. |
samsung 3.0 ,infineon 3.6 ,hynix 3.6. Šta je bolje?
|
Citiraj:
Uvijek tezi za sto manjim brojem tj z asto brzom memorijom |
Ako mislite na brzinu oznacenu prema vremenu pristupa u
milisekundama trebali ste odma rec, a ne da ispadam budala pitajuci takve gluposti. |
Citiraj:
|
brzina memorije
SORY zaista mi nije bila namjera zezati mislio sam da je jasno na što se brojke odnose.
damir |
Re: brzina memorije
Citiraj:
:confused: |
btw
naletili na jednu koja nije uspila to jest je ali,u 3d marku svi testovi ok nema artifakta itd. u igrama (ono što me buni)halo,max2itd.dakle zahtjevnije ok ali vidi vraga neke manjje zahtjevne pune iskrica,pada kiša etc.ništ mi nije jasno????
damir |
Re: KOJA GRAFIČKA ZA MILJU I 600 kn???
Citiraj:
Imaš fino Sapphire Atlantis 9600pro ultimate sa pasivnim hlađenjem i dooobrim rezultatima u testovima. Još piše da je ima u HGspot po cijeni od 1467.00 kn. Igraj na sigurno... |
Bas si me zainteresirao sa time. Inace, u HGspotu nema Sapphire
Atlantis 9600pro ultimate, nego Sapphire Atlantis 9600pro po cijeni od 1467kn. Sapphire Atlantis 9600pro ultimate sam nasao samo u Autronicu po cijeni od 1666kn. A sad ono glavno. Da li se isplati dati 200kn za ultimate i zasto ona ima pasivno hladjenje? Zar je to bolje od neke mrcine od ventilatora? Ja se iso troumim. Da li uzeti Sapphirea, pa znas sto dobivas ili da ubodem 9500pro od PowerColora i da se zezam sa softmodanjem i ostalim stvarima a usteda je mala (9500pro 1368kn Nobilis). Ajmo par dobrih savjeta, jer 9500pro bi se mogao ubrzo prodati, a i dan odluke je sve blizi. |
Citiraj:
Kartica u nobilisu nije 9500 pro nego 9500 non pro 128 mb koja se može ako je na pcb-u sa 256 bitnim busem, znači memorijski čipovi u L konfiguraciji, modat u 9700. Mod je uspješan bez artefakata samo u kojih 15 % slučajeva pa sad ti vidi kolko se isplati. Pasivno hlađenje na saphirre kartici je iznimno kvalitetno i proizvod je tvrtke zalman a prvenstveno je tu kako bi se stišala buka koju proizvodi ventilator. No s tim hlađenjem je kartica clockabilna kao i sa ventom tak da se ne gubi na kvaliteti hlađenja. Sam moraš procjenit kaj ti se isplati ili ne isplati. |
Citiraj:
Kupio sam tu karticu i kad ono softmod ide ali kako,kod 3d Markova se nevidi ništa ali kod igara sitne iskrice na pojedinim mjestima. |
Citiraj:
GIGABYTE RADEON 9600PRO 128 MB DDR Samsung 2.8 Ima aktivno hlađenje GPU. Gigabyte ne radi greške u koracima i ne pokušava uštedjet koji dolar na ugradnji nekvalitetne memorije.Stabilnost kartice je vrhunska svi testovi su odrađeni bez zamrzavanja ili rušenja,a i cijena je sasvim prihvatljiva.Iskrene preporuke. VE-MIL 1568,00 kn. Ovo ili Sapphire Atlantis 9600pro Ultimate. Te dvije kartice imaju identične rezultate u testovima,ako želiš napisat ču ti rezultate. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:16. |