![]() |
Dobivena pasta sa AC Freezer 64 Pro
Jel tu pastu koja je već nanešena na bazi hladnjaka treba po difoltu obrisati i stavit nešto normalno?
|
Najbolje da ju obrišeš i naneseš neku bolju pastu tipa ArticSilver5...sve te ''dobivene'' paste su sumnjiva porijekla, tako da se najbolje držati starog i provjerenog :)
|
+ na ac frizerima je toliko debeli sloj paste da je doslovno možeš razmazati na još 10-ak jezgri.
skini tu mrcinsku pastu sa maramicom, onda zapljuj bazu with pljuvačka, onda maramica, onda pljuvačka... na kraju sve to fino malo zahukćeš sa toplim dahom, pa final brisanje i voila... baby guza. naravno ovo je najjeftinije čišćenje baze ever, uvijek ti možeš kupit neke tekućine za 30-50kn i dobiti taj 1C nižu temp na cpu. |
Uzmi gumicu,jako lijepo skine i ocisti sve s baze proca.A onda stavi neku kvalitetniju pastu tipa - ceramiq,silver.. :)
|
U biti pasta koja dolazi na Freezerima je jako dobra, u rangu Ceramique i Silver.
|
A skinuti ću je samo iz navike. A i čudne je boje (siva). A i previše je ima.
|
Skini ju i spremi, koristi ju onda u tankim premazima.
Pasta sa freezera je jako dobra, naletio sam bio negdje (ko će sad znati gdje) na review freezera i originalna pasta je bolje radila od silver 5 paste. |
Ma ta pasta na Freezerima me podsjeća na paštetu u sivoj boji... :D Prije na 64 Pro i sad na 7 Pro su mi obje paste doslovno ispale van oko socketa jer je previše ima. Imam dojam kao da je malo presuha...
|
Citiraj:
@domy_os, nije ona presuha, ona je takva. MX-1 je zapravo zakon pasta, jedna od najboljih koje postoje. Nikad necu prezalit onu spricu koja je dosla sa starim freezerom 64. ***iga, bolje je bilo prije nego sad kad vec dodje kila paste na cooleru. |
dobra je ta pasta gore samo sto je ima previse, ima je sigurno preko 1mm.
Inace ja je koristim, sam sam skinuo visak i ostavio tanki tanki sloj... |
I svakako kupi vodobrusni šmirgl i sredi malo bazu freezera jer baza izgleda strašno.
|
Sad sam naso neke paste tu po kutijama kod mene, Titan Silver Grease & AC MX-1 :) Koja je bolja od te 2 i jel im konkurira ona bijela Zalmanova pasta?
|
Najbolje pasta ide dolje sa WD40, pošpricati malo na maramicu i pasta ide odmah dolje.
|
Citiraj:
Samo ima manu da ju je tesko nanijet...jako je gusta. |
Citiraj:
Upravo zato sam ja i bio skeptican prema toj pasti posto mi se cinila vise ko plastelin nego pasta za proc pa ju nisam ni koristio. Ako je tako onda odsad koristim tu MX-1 ;) |
kad je budes stavljao stavi zrno na proc i nemoj razmazivat jer je gusta. ;) i onda coolerom malo lijevo-desno, malo zarotiraj, koliko moze, uglavnom da se rasporedi sama.
|
od pitanja da li treba skidati pastu, došli smo do lapiranja šmirglom i vodom, nanotherma i sl.
čudno kak uvijek taq završi :) @9800... wd je mastan i nisam siguran da postupaš ispravno :) |
Citiraj:
|
Malo sam razočaran.
Montirao sam ga. Uklonio sam pastu koja se dobije s njim i stavio as5. Baza hladnjaka je hrapava za nevjerovati ( valjda zato i stave 1mm te sive paste : stoopid ), kao nekakav poluproizvod. Kućište mi nije baš uredno niti ventilirano. CPU 3000+ E3 radi na 280x9=2520MHz na 1.4V. Idle temperatura je 44-45. Kad ga opteretim sa SUPER PI 32M temperatura poraste na 50-51MHz. Je li to ok. Inače buka je ok. BIOS podešava brzinu vrtnje. Postavio sam da održava 45, pa se u idleu vrti mjereno sa Everestom na nekih 900rpm. |
pa čuj meni na 2k hladi ovo đubre na 3ghz stock voltaža 35 idle, 50 load.
|
Citiraj:
Moja ploča ima mogućnost podesiti biosu koju da temperaturu nastoji održati. Sad sam stavio na 45, i kad dostigne tu temp, rpm se spusti na nekih 900rpm. Zapravo staviti ću na 40 pa ću vidjeti što se tada dešava. |
Citiraj:
Mada proizvođač AC tvrdi slijedeće: http://www.arctic-cooling.com/pics/result1.gif |
Vjerojatno i je tako. Nikad necu prezalit onu spricu koju sam zagubio...nekad bi dobio citavu spricu sa non-pro freezerom...
|
Citiraj:
|
stalno se vrti na 2k... kad cpu prođe nekih 55c onda se digne za par100 okretaja.
|
Meni je idle oko 41-42°C s Freezerom na 700-800 rpm, a load oko 46-48°C s tim da se Freezer ubrza na 1300 rpm...
|
konfa u sigu, hlađeno ac freezerom 7 pro, stavio sam onako pastu kako je bila na cooleru, mx-1.
cpu idle temp 31, cooler uglavnom stoji ili se vrti na 330 okretaja. kućište je ventilirano. |
ma ta pasta nema gotovo nikakve veze...tak je svejedno koja je...:smoke:
možeš staviti i masnoću od ćevapa, bude radilo...:smoke::D inače, freezer je definitivno BEST BUY kuler ikada...i za intel i za amd...: goood : |
Ali sa manom da ide iskljucivo na samo jedan socket. Istina da je zobg tog laksa montaza ali...fakat je mana.
|
meni sa 1100 o/min 43-44 idle. u loadu se digne na 2000 okretaja i drži mi na 49-50 stupnjeva. BIOS mi regulira okretaje naponski. nema podešavanja temperature.
kućište: imam 120mm naprijed vent na 7V (upuh u kantu) + 80@7V bočni, ispuh iza i gore po jedan 80 arctic cooling pro TC koji reguliraju brzinu prema temperaturi. oni imho rade na nekih 600-700 okretaja non-stop jer su jako tihi, a temperatura matične stoji na 38 stupnjeva. najbučnije mi je napajanje kojega se spremam srediti. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:45. |