![]() |
koji hladnjak za e6400
procesor planiram držati na 3-3.5 ghz zalmana 9700 trenutno kod nas nema. koji su najbolji hladnjaci za ovaj procesor? kupio bih isključivo neki ultra tihi, bilo kakve zujalice ne dolaze u obzir. što preporučujete?
|
Best buy po mnogima su Arctic Cooling Freezer 7 Pro i Thermaltake Big Typhoon :beer: Koliko love mislis dat?
|
za ultra tiho hlađenje sa vrhunskim performansama do 500 kn
|
Onda uzmi BT
|
OK, znam da vjerojatno nebi dao tih cijelih 500kn za hladjenje, ali u slucaju da ipak bi, pazi racunicu: E6400 + 500kn = E6600 kojeg clocknes s BOX coolerom i imas pilu :beer: A mozes proci i sa jeftinijom maticnom.
|
znači ti bi rađe držao e6600 na 3.4 sa stock coolerom nego e6400 na 3.4 sa zalmanom 9700? ova druga varijanta je 200 kn jeftinija ,puno stupnjeva hladnija i puno tiša.
|
Iskreno ja niti ne bih kupio Zalmana 9700 NIKAD :) A vjerojatno ni E6400. Govorom o situaciji u kojoj se spremam(o) dati 500kn za hladjenje, e tu se onda vec stvara upitnost cijele investicije. Ali vidio sam u jednom drugom threadu da si vec nabavio E6400, pa prema tome uzmi TT Big Typhoon i uzivaj. Po meni idealan odnos cijene i performansi, prekopaj jos po Overclocking podforumu naci ces puno preporuka upravo tog coolera.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
(Lord Clockan ima dobru filozofiju :)) Citiraj:
(barem se osobno u bliskoj budućnosti neću morati brinuti o hlađenju budućeg proca, Aquagate će riješiti probleme : D) BTW Super, izgleda da ti i ja radimo na istoj valnoj duljini :D |
Citiraj:
Citiraj:
|
alz tt bt je samo 150 kn jeftiniji od zalmana 9700. big typhoon sigurno ne hladi bolje od zalmana.
|
Hladi. Puno bolje hladi.
BTW bolji je i moj freezer od tog Zalmana. Taj Zalman je sranje od coolera, pogotovo koliko kosta. Da dajem te pare za cooler, uzeo bih Scythe Infinity koji ga pere uzduz i poprijeko. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
E sad ako je bas na to mislio, onda...: lol2 : sam bolji od Nostradamusa :D |
Citiraj:
isto tako bi onda u pravilu bilo što skuplj procesor to bolji. A nije.... recimo E6600 2400kn i FX62 6500kn. Bolji je E6600 a koliko je jeftini. Na zalmanu se plaća porez na marku ;) |
znači tt bt vx hladi bolje od zalmana? imate koji link s testovima? molim postajte. važno mi je kupiti tih i učinkovit hladnjak.
|
Imas www.google.com, nadji koji review i gledaj one prelijepe grafikonice. Ako mislis kupiti tih i ucinkovit hladnjak za dobru cijenu - po ne znam koji put - TT BT.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
SRV je nostradamus :D
|
Moram priznat da sam ono gore dobro pogodio, a? :D
|
Točno, do zadnjeg detalja!
Samo nisam skužio post iz prve, tek sad kad sam došao doma, na infici sam bio na forumu, pa sam napreskokce čitao :D |
odlučio sam ubosti big typhoon vx verziju. stiže u vemil za par dana.
|
VX je lošiji od običnog BT-a.
|
Citiraj:
|
koliko lošiji? neda mi se opet skidat ploču za obični bt
|
ima nešto glasniji vent no kad ga izreguliraš (softwareski ili hardwareski) na nekih 800o/min bit će nečujan
Zalman 9700 također nebi nikad kupio jer je cooler po meni preskup za ono što nudi u tom cjenovnom rangu radije bi išao na Scythe Infinity nego na 9700 |
Koliko je losiji taj vent i po cemu? Da li samo po tome sto ima promjenjiv broj okretaja? I ima jos jedan veliki nedostatak - ne ide na socket 478 :)
|
nije lošiji u smislu protoka ili sl već u smislu da je jači i da se brže vrti te je time glasniji
|
Evo jedan linkach
http://www.behardware.com/articles/5...u-coolers.html I još jedan http://www.xbitlabs.com/articles/coo...nt/5-cool.html |
evo pogledao sam linkove i sad vidim da na najmanjem broju okretaja najbolje hladi zalman. big typhoon hladi odlično na najvećem broju okretaja a ja bi nešto tiho...neznam...
|
Pa Zalman na najmanjem broju ti je glasan kao i BT na max :D
|
ne nije :)
|
BT je bolji.
zalmanovi ventovi su smece. hladnjak je jos ok, ali je precjenjen |
Je,je...Stari BT ti se vrti na nekih 1300,ali novi nije toliko tih...Ali zato imaš potenciometar tako da možeš regulirati...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Zašto lol čovjeku smo lijepo objasnili da je BT bolji izbor ali ako tako jako želi Zalmana.. njegov je izbor, bar ćemo imat još 1 usporedbu coolera :)
|
Citiraj:
|
Da ono,neznam čemu uopće pita koji hladnjak za E6400 kad si je on odavno prije teme zacrtao da će uzet zalmana.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:03. |