![]() |
x800gt temperatura?
Nedavno sam dobio ovu karticu (sapphire) i gledam sad malo temperature pod full loadom, pa neznam, malo me to brine, ATT mi kaze da temperatura skace do 75-76 stupnjeva. Jel to puno, i generalno, koja je temperatura pri kojoj bi se morao zabrinuti... Eh i da...usput jos jedno pitanje? Isplati li se stavljati na tu karticu vf700cu? Unaprijed zahvaljujem na korisnim i konkretnim odogovrima... ;)
|
Definitivno stavi vf700 gore i neces imat vise od 60c :)
|
hm, moja powercolor-ova nije imala senzor:(
|
VF700alcu u Formelu za 142KN. Staviš ga na 5V i bok.
|
to su otprilike te temperature x800 serije na full loadu , neke idu i do 81-82 stepena...i meni se to nesvidja. Moja AiW x800xt pe pentra isto tako do dobrih 77-78 stepeni...i imam namjeru da joj zašarafim vf900
|
Ako ne zelis ulagati u Zalmana (makar se stvarno isplati, ako nista drugo zbog tisine koju daje na 5V), uvijek se preporuca zamijeniti tvornicku tzv. "zvaku" sa nekom normalnom pastom. Kod tebe je na grafi vjerojatno rijec o toj "zvaki", zato imas i tako visoke temperature. Probaj za pocetak demontirat cooler, pazljivo ukloniti tu staru zvaku i pazljivo nanijeti novi tanki sloj paste (pritom pazeci da ne zavrsi toga oko jezgre) i vratit cooler nazad. Temperature bi trebale dosta pasti : hello2 :
|
Zašarafi joj bilo što umjesto stock hladjenja, koje je katastrofa. Meni je grafa u idleu 31°C, load oko 53°C, AC Silencer4.
|
heh ovaj topic mi je dobro dosao jer sam ja namjeravao otvoriti topic da me posavjetujete oko gladenja x800gto turbo :)
znaci zalmana gore i mirna bosna..sweet...to cu i napraviti :) |
Zalman vf700 je bolja opcija kad je u pitanju hlađenje od silencera. Ali isto tako oni koji imaju silencera dobro znaju kakav zrak izlazi pri temperaturi od 60-65C koji bi se sa vf700 zadržao u kučištu. Po meni, stvar izbora.
|
znaci ako imas VF700 topli zrak ostaje unutar kucista..a ako imas silencera on ide van?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ali sam sada pogeldao kako izgleda :) |
neda mi se otvarati novi topic
dali netko ima kakav info dali se da HIS X800GTO iceQ2 turbo otkljucati? |
Upali u ATT pod settings/overclocking i pogledaj si DIE_FUSES. Treba biti 0x pa sve F. Ako nije imaš sreće kao ja.
http://forum.pcekspert.com/showthrea...ht=HIS+x800GTO |
fala POP :)
|
Slušaj ako imaš sreće za 550KN si kupio X850XT PE. BRB
|
a i da nije XT 550kn je ***ena cijena :)
sorry na OT nebum vise :) |
Evo samo da izvjestim ;) Kupio sam vf700cu, namontirao i ostao paf..10 stupnjeva manje u idle-u i preko 20 stupnjeva manje u full loadu...tj sada to izgleda ovako: 33-35 idle/46-48 full load....naprosto fantastican hladnjak...I za mene koji nikada na grafickoj nisam nikakve zahvate izvodio, vrlo jednostavna montaza ;)
|
Kod mene je ovako:
CONFIG_DIE_FUSES 0xFFFF3FFF CONFIG_SUBSTRATE_FUSES 0xFFFFFF9D. ima li nade? jezgra je takodjer r480, grafa iz siga. |
Mislim da imaš sreće.Pogledaj na techpowerup,imaš temu za flashati x800 kartica
|
Citiraj:
|
evo ja svoju digo na 500 core....i 1200 memorija :)
za pocetak :) btw nacin na koji ste vi predlozili da pogeldam dali se da flashati na x850xt ne radi...nigdje nemrema naci di ima DIE_FUSES verzija ati tray toolsa je 1.2.6.964 |
www.techpowerup.com/atitool/
Tu skines najnoviju verziju (0.26), pokrenes, ides na settings-->overclocking, i tamo najdes fuses data. EDIT: Dosta je ljudi pobrkalo ATITool i ATI Tray Tools :) |
a ocito da sam i ja...nisam u ati vodama nimalo pa pitam..hvala na infu matesonik :)
edit: dali netko ima ideju kako skinuti sajlensera s HIS x800gto? one žvake su ZAGORENE te necu vuci ništa s grafe jer cu iscupati nekaj...pokusao sam je vrtiti u 3d marku naklokanu ali i dalje nejde dolje :D |
Uzmeš skalpel i izvadiš žilet iz njega.I onda uzmeš žilet i lagano režeš te žvake,ali pripazi na onaj čip kod napajanja,tamo imaš jedan čiip koji je malo višlji od meme
|
ma neda mi se to...budem jos malo naclockao grafu te pustio da vrti 10 3d markova za redom..kada se užari skinut cu :D
|
Citiraj:
|
ja sam imao isti problem, malo sam mrdal lijevo desno, probal biti njezan, kad mi je puko film povukel sam ko konj i maknul cooler :D
|
evo moja se neda otkljucati....ali se zato vrlo solidno kloka :D
a sajlnser...pa ne znam tko ga je nazvao tako...buka...to je buka..onak ronda po tiho..drito iritantno... i jos da ga mogu skinuti bilo bi savrseno..stavio bi si zalmana :) |
netko je vec imal problema s rondanjem, trebalo je podmazat vent. probaj rastavit silencera dok je na grafi i to podmazi, ako ide.
|
posto vec ne mogu skinuti sajlensera..dali postoji neki program s kojim cu mu smanjiti okretaje?
probao s ati tray tool, speed fan i sa ATITool..sto god da radio sajlenser i dalje ronda isto :( |
Imaš U ATT-u, narediš ovisno o temperaturi broj RPM. Meni je tako do 50C 5%, a nakon toga 35C. Mir i tišina.
|
znaci do 50 cenzijevaca ti je proc na 5%...
mislim da sam to i pokusavao samo sto je i dalje bilo bucno :D budem nesto smislio....budem ga ja skinio prije ili poslije :) |
Citiraj:
|
cek znaci ti kazes da kada ti grafa dode do 40C° vent ti radi na 5% snage?
mislim da je to premalo... edit: pokusao sam smanjiti..ali i dalje roda..imam osijecaj da se ne smanjuje brzina venta... |
Do 40C je na 5%, kad prijeđe 40C onda sve do 50C na 9%. Zašto bi bilo premalo. Iddle mi je 37-38C, na 5% je totalno nečujan.
|
evo kad sam se ovdije vec zalio na silencera imam pitanjce
grafa mi ima jos 11mj garancije kupljena je 16.11.2005...uglavnom...grafa je nabavljena iz diskonta 24 posto je meni prozujao silencer a on je "stock" cooler na grafi dali je mogu reklamirati jer mi je silencer bucan? |
Tja naravski da mozes, i ako je to stock cooler na toj grafi, onda je takodjer i podlozan reklamaciji kao i ostatak grafe ;)
|
ali te grafe vise nema ;)
grafa je placena 1600kn..dali to znaci da cu ja moci u zamjenu zuzeti recimo 7900gs ili 1900xt neku? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:45. |