![]() |
Problem s temperaturom E6600
Pa eto ovak mjerim temperaturu sa Core Temp programom (zadnja verzija).
Imam E6600 dignutog na 3.6 gige struja na 1.4 i cooler Big Typhoon. U idle mi je temp 41, a u full load 65 stupnjeva. Stime da do full temperature dode za 3 sekunde nakon sto pokrenem prime??? Probao sam bazu coolera sa prstom i ona je mlaka, nije ni topla, a on kaze 65 celzijanera. Ploca Giga DS4 sa biosom F3, koristim AC5 pastu. Kada nije overclockan temp u idle oko 29 stupnjeva, a full load oko 45. Svi kazu ... barem na netu da je Big Typhoon OK za taj proc, a meni se cini da je temperatura ipak malo prevelika. Pitanje: Da li mozda dolazi do krivog ocitavanja temperature (problem u biosu?) ili je cooler preslab (ili sam ga preslabo zasarafio ili stavio previse paste?)? Ako je sto da kupim da budem ziher da mi proc ne izgori. Hvala Pozdrav |
Provjeri jel hladnjak dobro nalegao na cpu jos jednom. Nadam se da nisi pretjerao s pastom. F3 BIOS bi trebao podhitno zamjenit najnovijim F6.
Cinjenica je da znade ploca lagat sto se temp tice, ali svejedno za sigurnost provjeri. Pozeljno je da imas ventove u kucistu. S 1.4v nije nista strasno, dapace, sasvim si ga dobro naklokao s tom voltazom. Prati temperature i rukom, probaj tamo na dnu hladnjaka pa vidi. |
Ali 65st je puno previsee...obaveno provjeri kako je peroW1 rekao...
|
Citiraj:
|
..da, i ja sam imao taj problem sa BT-om, tempe su skakale u roku "keks" na >60, baza mu nije bila ravna pa je trebalo polirati sa vodobrusnim, poznato je da je tako s BT om i sa ST-om,
|
Koje bi temperature trebale biti sa big typhoonom?
Inace imam dva venta od 120mm u Sharkon Silvation kutiji, taman pusu preko njega. Pozdrav |
nije problem sa BTom već sa procesorom koji je konkavan. Kad budeš provjerava hladnjak skini i procesor i provjeri oboje sa žiletom jesu li konkavni.
|
na mom e6300 hs je prilicno konveksan...golim okom se moze dobro vidjeti..sva sreca da na centar HS-a (tocno iznad jezgre) dobro nasjeda tak da problema s hladenjem uglavnom nema
pogledaj kakav je HS na tvom procu pa javi...vidjet ces i po obrisima iz paste...dobro je i sa ziletom pogledat |
Citiraj:
To bi onda trebao biti prava zvijer od procesora:smoke: |
Da to sam i ja tio reć :D
vjerovatno je to LxxxBxxx :) |
damn meni na 3600 radi jedino pri 1.55 a temp ide također na vatrenih 65
|
Evo i kod mene temperatura skace za 10C pri opterecenju. U sekundi skoci sa 30C na 40C, ali je najveca oko 50C
jel to normalno za E6600 na deafultu?? |
peltierzg jesi probao mjeriti temperaturu nekim drugim programom. Vidim da imaš GB ploču pa probaj sa EasyTuneom koji si dobio s njom, možeš i s Everestom. Koliko je meni poznato, Core Temp mjeri temperature same jezgre, za koju je logično da je viša... a intelova TS se ne odnosi na unutarnju temperaturu ( jezgre ) već na onu na geometrijskoj sredini HS-a ( za tu je maksimum 60.1 ako se ne varam )...
EDIT Budući da se temperatura u Core Tempu ravna prema TjunctionMax ( 85C ) onda bi se trebao zabrinuti ako temperatura prijeđe tu vrijednost ako mjeriš u Core Tempu... |
Citiraj:
|
ma to je sve radi konkavnosti. Treba znat stavit pastu i onda još malo dok sve sjedne kako treba i nebi trebala skakat toliko. Ako neko želi smanjit temp i izgubit garanciju neka ispolira procesor ili još bolje skine IHS :D
Pale bi mu temperature za 10C ako ne i više u svakom pogledu :) I ako nije problem autoru navest ako zna koji stepping mu je procesor |
Vec sam htio pitati za stepinge, ali evo:
Trenutno na ovoj ploci nemogu klokati pa jel valja sta ovaj steping QPGE ES 80557PH0564m L617B035 I jos jedno pitanje http://img149.imageshack.us/my.php?image=aaaalq5.jpg jel ovo svima ili samo meni |
Citiraj:
Hehe, lucky bastard - nabasa si na engineering sample : nuts : . Oni su obično kvalitetniji (više se i lakše klokaju nego "standardni"). |
Citiraj:
|
Eto nije problem navesti stepping samo moram skinuti BT, to cu ovaj vikend.
Sto se tice "zvijeri" , kakve koristi kada se grije ko mutav, pa me je malo strah da ne izgori. Probao sam mjeriti sa EasyTuneom, u njemu pokazuje 10 stupnjeva manje. Odlucio sam definitivno promjeniti cooler, pa eto pala je odluka na tri komada pa ako moze iskustva pozitivna i negativna i preporuka. 1. Scythe Ninja Plus 2. Scythe Infinity 3. Thermalright Ultra-120 Ovaj treci mi je nekak najskuplji... Eto ako netko treba Thermaltake BT nek se javi, prodaje se. |
Citiraj:
Mislim da te nista ne kosta da prvo probas ispolirati bazu, pa se onda upustiti u kupnju drugog coolera :) |
po meni je BT bolji hladnjak od navedenih.....samo kao su ti i ostali rekli...provjeri bazu!
btw....na hebeni primjerak si naletio.... |
OT: Mjenjamo se. Ja tebi P4 630 sa stock hladnjakom koji neprelazi 50, a ti meni taj e6600 koji se grije. Meni nesmetaju temperature ako radi. Hehehe. Nemoras mi dat BT. Ja platim i postarinu. Ili dodjem po to u ZG. Normalno nemislim ozbiljno, ali nikad se nezna.
|
BT je savrseno dovoljan za e6600...samo mu sredi bazu i sve ce biti ok
@zackoj...autronic ti je poklonio odlican proc. ;) steta je ne iskoristiti takav potencijal :D :D |
Nije ni Zalman 7700Cu los:). 1.45v idle od 28-35 ovisno o sobnoj temp. Load do 55. Stavi i to u obzjjjir.
|
Citiraj:
Dobio si engeniering sample(ES) koji u pravilu ide opasno ;) To je 17 tjedan a vjerovatno je zato i ES jer nema 17 tjedna a da je normalan. Ja sam svoga uzeo negdje 2 tjedna nakon šta je došao u hrvatsku i dobio sam week 24. Stvarno ne znam kako si ti naletio na ES. Moj ide do 4ghz sa vodenim a volio bi tog tvoga isprobat :D jer stvarno šteta neiskorištenog potencijala :) Vidim da je B1 stepp i to onda stvarno ide opasno a na toj tvoj ploči se nemože OCati. Stvarno šteta. :rolleyes: Moja ponuda još stoji : cheers2 |
Ja sam mu blize :D
Ako si za, da isprobamo taj potencijal, slobodno se javis :D:D:D |
Citiraj:
Znaci ipak je inzinjerski primjerak. : goood : Ploca je u kurcu sto se tice kloka ali cim se plocama malo cijene sloze i dodu ove malo bolje piknut cu novu. Naravno prvo para treba skupiti.: bonker : Vjerovatno cu probati do kuda ide, ali trenutno mi je ovo dosta (moglo bi se reci i previse). Sto se prodaje tice nema sanse jer ovaj komp sam DOBIO i to se cuva; u cijelosti Mogli bi ga negdje probati ali trenutno nemam vremena jer faks stisce na sve strane, a i trebami komp da malo ispucam zivce. |
Citiraj:
Inace zadovoljan sa kompom, lijepo su ga slozili, otvaro sam da provjerim pasta je uredu, kablovi lijepo stoje. |
Citiraj:
ako ikad odlučiš ga zamjenit čak ti i nadoplatim neke novce pa lakše uzmeš ploču. Moj ide lagano na 3.7-3.8 može čak i na 4ghz ali treba bolje hlađenje ;) |
uff...bilo bi dobro tom procu malo izvadit mast...osjecam da bi mogao itekak dobro potegnut s nekim boljim hladenjem
vidim, Smartguy je posteno zapeo za tvoj proc :D |
čuj voda i led daju ljepe rezultate a ja bi rado prešao daleko iznad 4ghz. Mogao bi i nabaviti malo tekućeg dušika ili ako ne ništa suhog leda pa bi bilo svega :D
stvarno ovakav procesor ne iskoristi je šteta :) |
Ljudovi malo mi offtopikarite. Leave the vađenje masti to zackoj ;)
|
Citiraj:
Ako si za kakav test, javi se...anytime :D Necemo vise OT-a :) |
Citiraj:
Ali buduci da sam ga dobio neka ostane:cool: poklonjenom konju se negleda u zube : goood : |
Citiraj:
ma znam i ja da ga nebi držao na maxu ali svejedno bi ja njega držao bar na 3.8 kad bi mogao a vjerujem da bi :) Vodeno je tu pa nije problem. Još to šta je "B" i B1 revizija : nuts : : nuts : stvarno ljepo. Kad ga isprobaš i misliš da nemožeš više javi jer ja ga uzmem definitivno. Zapravo ti "ES"ovi znaju nekad imat mrvu slabije preformanse od običnog conroea ali ne svi. Za nadoplatu se lako dogovorimo : cheers2 (zapravo još bolje ako ćeš ga ti isprobat jer nakraju bi se mogao zeznit pa uzet nešto šta jedva 3.6 potegne :D) |
nadam se da ovaj komp nikada necu morati prodavati:)
Hvala na ponudi ali ostaje kada nabavim bolju plocu javim rezultate ali u novi thread |
obavezno ;) :beer:
|
Samo da kazem za ESove da obicno idu u bundleu sa intelovm pločama u promo mašinama i gotovim proizvodima od retailova.
Nije vise rijetko ko sto je prije bilo.... :) I mislim da je množitelj unatoč tomu zaključan. |
ko hebe množitelj kad idu kao blesavi samo treba nać memoriju koja može potegnit 600fsba :D
|
a to mogu d9gmh, d9gkx i stari fatbody cipovi kojih vise nema :D
evo dosta OT-a. eod. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:22. |