![]() |
P4C800-E Deluxe-->R.I.P.
eto, nino mi prodo vodeno hladenje i tako ja to iso montirat, stavio u kuciste, nema pustanja vode, upalio se jednom, nije pokazo sliku i drugi put mrtav. sad sam kod frenda, probo grafu, hard, rame rade, za proc nemogu bit siguran kad nema maticnu koja sluzbeno podrzava mobilce, a nema niti novi BIOS. ali maticna je ziher otisla... zasto? ne znam...
P4C800E-DLX-->: hello2 : |
Šteta, tako divna ploča :(
Da možda nisi tijekom montiranja vodenog oštetio vodove? provjeri detaljno sve oko socketa. |
Citiraj:
Imam ja plocu koja podrzava mobilce. Zasto je otisla, fakat neznam, si 100% da nije negdje kapnulo vode? |
Koji zaheb...steta...provjeri ipak plocu na defaultu...
|
Izvadi sve iz kucista i probaj vani, tako se to testira, kad sve radi, montira se unutra, barem kod mene...
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Javi mi kad si doma, da dodem s procem i plocom.
Jbg, steta ploce... :( |
Steta, imao sam tu plocu, zakon ploca :beer: J*biga, i meni je neobjasnjivo crkla IC7-G nedavno iz cista mira :( Nis, drzim fige da ipak radi...
|
jbga...
meni su krepale EPOX 4PDA5+, ABIT IS7-E i Foxconn i875A02 iz čistog mira... onda sam se odlučio maknuti od socket 478 jer je ocito uklet za mene RIP |
Citiraj:
@panzer: doma sam ti popodne slijedeci tjedan, posaljem ti poruku jer sad necu bas bit online... |
moram se pripremit za najgore...
dajte prijedloge za zamjensku maticnu, iz nitela mora biti, mora imat agp, ddr1 i imam 1500kn (tolko je dosla) razmisljo sam da ak mi je i proc rikno da uzmem onu neku (ne znam kak se zove) sa 865 cipsetom koja podrzava conroe i ddr1 i agp... pretpostavljam da mi nece vratit pare... |
Abitice IS7/IC7 su sve dobre... lijepo rade...
Eh sad, ako oćeš stavit opet mobilca znaš koje idu :) Što se tiče vode... radi i ako se zalije, probao ja :D: sweating |
U nitela nema bas previse izbora....teska odluka destroyer.... :)
|
ili p4c800e deluxe sa servisa dobijem drugu ili idem na conroea... preferiram ovo prvo jer prevec sam para strosio ove godine...
|
Za*** stari kaj da ti kazem.
Takve pizdarije se dogode kad se najmanje ocekuje:( |
Citiraj:
|
Preživjet ćeš stari, nisu tak P4P loše ;)
Samo te ne kužim, kako misliš da se DDR utori ne daju zatvoriti ako imaš grafu? DIMM-ovi su skroz visoko i bez beda se mogu otvarati i zatvarati, čak i sa nekom grafom koja ima neko masivnije hlađenje (moja Leadtekica bi bila jedna od takvih). Imao sam P4P800-X tako da znam o čemu pričam. A što se tiče Zalmana, heh imao sam ga neko vrijeme no nisam ga nikada montirao i na kraju sam ga zamijenio za printer : evil : |
frend mi ima p4p800 vanilla. i kod njega je to jako skuceno u odnosu na p4c moju (bivsu, schmrc). jednostavno, imamo iste grafe njemu je nemoguce otvorit kvacice na ddr utorima s lijeve strane kod grafe (smeta pcb) dok sam ja mogo i 7000 i rame vadit i stavljat bez vadenja matince van kucista, a imam jaaako jaaako skuceno kuciste;)
|
Da,istina, kod P4P800 vanilla to je takav slučaj nažalost, dok P4P800-X ne pati od takvih problema.
BTW kakva ti se nudi? P4P800 SE, -X, vanilla ili Deluxe? |
Citiraj:
|
a ništa, uzmi ovu pa vrebaj po newsima dok netko ne bude prodavao C...
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
gdje imaju p4p ploče
|
mislis u bih? neam pojma. za sve ostalo tu je www.nabava.net
|
Citiraj:
|
pa da, sad mi je bas vedran_links odgovorio na threadu-->istu ili nofce:D a moraju mi dat p4c... radi proc, probo jucer kod frenda sa p4c...
|
a gledo sam samo ih ima u st i traže za p4c 1400kn
|
evo dobio novu. samo sta je sad problem, odnosno problemi: na monitoru mi je zuta slika, graficka kod frenda radi, napajanje cvrci, kod frenda ne, temperatura proca je na 66C u loadu dok je prije bila 10C niza... zasto?
|
Očito ta ploča koju si dobio ne funkcionira najbolje, ako si sve ključne komponente isprobao.
Također ne bi bilo loše da ju odneseš frendu i njegove komponente upikneš i isprobaš, pa ako su opet isti simptomi ni ta ploča nije zdrava. |
joooj nikak da me zaobidu problemi.... godammit
|
sam da napomenem, NB sa zalmanom na njemu je 2 put topliji od zalmana na procu... znaci da 60C nema teorije da je... zapravo zalman na procu je led ledeni, hladniji od 37C tj. moje ruke
|
Bios novi?? Mozda ti Zalman nije dobro sjeo na proc...
|
prva stvar je bila da sam updateao BIOS, nije zbog biosa, zalman lezi dobro 100%. kako objasnjavas zutu boju?
|
Daltonizmom :D salim se, ofkoros...
Hmm..cudno mi je to sve...najbolje ti je da odneses sve kod frenda (ili on kod tebe), pa da isprobate plocu, proc i grafu u svim kombinacijama... |
da, da budem u subotu, prije ne moze, mora uciti (kad nema pametnijeg posla:rolleyes:)... : lol2 :
|
konacan ishod situacije: sve radi, senzor i dalje laze, jedan DVI ne radi na grafi kak treba (ima otklon u zuto), drugi radi.
zar nije senzor u procesoru? kak onda moze krivo ocitavat? i jel postoji rjesenje za to, jer mi je prije sve radilo normalno? |
na kraju je ispalo da opet maticna ne radi, odnio danas u servis ipak (sry nicko sto sam te odvuko od ucenja;)), reko covjek da nije nesto u redu kad se i na njihovom napajanju isto cuo zvuk...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:06. |