![]() |
Sonic Tower VS Big Typhoon
Suzio sam izbor na ova dva coolera! Vas pitam samo koji je bolji :)
|
Ja imam BigTyphoon i odlično hladi, zapravo besprijekorno ako oćeš bolje preformanse onda staviš ventilator od 2k okretaja -5°C jos vise skida!
|
Sa istim ventom su gotovo podjednaka imao oba pa govorim iz iskustva.
Koji god uzeo nećeš fulat. Dakle tvoj osobni izbor ;) |
2x Freezer Pro! :D:D
|
Citiraj:
Uzeo ST :) |
Da li je laksi big typhoon za namontirat? Jel zauzima manje mjesta u kcistu? Nervira me ovaj ST pa bih uzeo neki drugi. Koji moze konkurirati ST-u?
Sorry Behrooz sto pisem po tvom topicu,radi se o BT ili ST-u pa sam mislio da ne otvaram novi thread. Ako se ljutis,otvorit cu novi :beer: |
Za oba ti trebaju četiri ruke kod montaže...
|
ovisi o socketu
za s939 je ćak i BT lakši za montažu ako se koristi onaj drugi naćin sa maticama (a u 99% se i koristi taj način) ST je pak muka prvi puta stavljat ali s vremenom se navikne, ja sam kasnije bio u stanju sam namontirat i ST i BT i to u desetak sekundi |
Ma ako je proc A64 nema nikakve potrebe za icim jacim od Freezera. Drugo da se radi o jednom 805D naclockanom na 4GHz :D
|
Citiraj:
Nego,bojim se sad da će mi smetat pasivnjak na n. bridge-u, koji je kod A8R dosta visok... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
64-vorka osim na 939 ide i na AM2. ;)
|
Evo ja ti predlazem da si uzmes Sonic Tower(ide na 478,755,939 mozda jos koji:)) plus neki Papst ventilator od 120mm i bez briga si:)
|
Citiraj:
sonic 250 vent 120=370? tt big thypoon=320..mmmm koji li se vise isplati i s kojim nemas bancije oko pripasavanja ventova na njega..i gle čuda jednog prodaje ddario za 250kn : goood : |
Yao...ma svejedno ostajem na ST jer je bolji :P
|
Nemam Papst ,al imam obični coolermaster green koji je praktički nečujan,vrti na 1000RPM,njega ću stavit
|
Citiraj:
Papstovi su po meni dosta ne isplativi ventovi i definitivno nebi išao na kombinaciju Papst+ST |
Pa onda sharkoonov blue LED...mmmmm.... http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.908.031
: nuts : : nuts : :clap: |
ma njemu je dosta da se vent vrti na 800-1000 rpm...sto tise to bolje...proc mu nije neka pecnica ;)
|
Sonic cini cuda sa zatvorenim kucistem i jedan bocni vent od 80 i 120mm na sonicu.. to je sve.:D http://i12.photobucket.com/albums/a2...e_st/Sonic.jpg
|
još kad b mi stao u kučište... :fuming: : lol2 :
|
Pa morao bih, ***ote:D daj sliku kucista...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
LOOOOL: roller : |
Evo napokon sam riješio i Sonica,nemam što reći osim da sam prezadovoljan,čak mi je istao u kučište na knap,mogu zatvorit i bočnu stranicu: lol2 : .
Malo problema sa instalacijom,al to je bilo očekivano. |
znači sonic tower...come to papa :D
|
Evo i ja uz poneke probleme "navrnio" ST.
Montaza je bila ponesto kompliciranija jer su mi smetali kondenzatori (standardan problem na i915 plocama)...ali uz malo improvizacije, sve je doslo na mjesto :) Zajedno sa 120mm TT na kucistu, stvar dobro hladi. Temperatura u opterecenju ne prelazi 46-47 stupnjeva . I'm happy :) |
Citiraj:
|
Sta sam reka:D
|
|
stavi naprijed vent. iza isto jedan. na sonicu vent među tornjeve.
pa moras imat nekakav protok zraka u kucistu ;) |
Citiraj:
|
matična 40? :|
meni je max na 33 celzijusa s jednim 12 cm ventom sa strane |
Citiraj:
|
onda odlicno Behrooz. Obozavam tihe kompove...upravo sredujem svog.. ;)
|
Citiraj:
ma dušica je.Čuje se jedino zalman na grafici kad je na 12V. Al imaš pravo,dodam još jedan vent na lijevu stranu, a kako da montiram vent između,ima koja shema il nešto? |
1 privitaka
Ja sam isto uzeo sonic t. Stavio sam izmedu tornjeva vent 12x12 Sunon na 3000o/min. Istina da je "malo" bucan ali odlicno hladi. Proc mi je na 2.9 clockan a voli se grijat. (san diego 3.7, vCore 1.7V):rolleyes:
|
Nije SanDiego 3,7 već 3700+ i skidaj taj napon dolje jer će zgorit :fuming:
3700+ većinom ide na te ferkve sa cca1,5v a ako neće tada onda ga pusti moj a i gotovo svi koje sam vidio su išli na 2,8GHz 1,4-1,45v A sve nakon 1,55-1,6v je opasno a i nepotrebno |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:10. |