![]() |
Temperature Core 2 Duo
zanima me kak vam se kreću temperature Core 2 duo procesora pa ono da fino navedete kakvo imate hlađenje i kakve su vam temp. u idle i u full load...
|
e6300 allendale
p5w dh freezer 7 pro vcore = 1.225 @ freezer = 800rpm; idle = oko 30, load = oko 35 |
e6300 allendale @ 3.01 Ghz
gigabyte 965p-ds3 vcore = 1.38 V (sonic tower + 120mm vent @ 950rpm) idle = ~32 load = ~40 |
fu*** koje temperature! Pre***************eno! Znao sam da se malo grije ali zar je toliko malo!?
|
i sve to sa ventovima ispod 1000 rpm-a, vrrrrlo fino...
|
Orginal Cooler na E6400
2,13= Idle 36 Load 39 @3.0 Ghz Idle 45 Load 52-55 |
Predobro,ko Tualatini..
|
Zaustavlja se ventilator u idleu (proc na stock frekvenciji)?
Vidio sam to na Intelovoj demonstraciji, E6300 u idleu, vent se ne vrti i sve radi ko urica :) |
Citiraj:
kao kod notebooka, hebeno : goood : |
E ali na veliku žalost ovi čistokrvni conroei se griju više pa znaju doć i do 60 bez problema. :(
|
Ovaj tjedan meni dolazi ASUS P5B i Allendale 6300, pa ćemo vidjet kako se ponaša i na vodenom...
|
Citiraj:
http://img145.imageshack.us/img145/9...5631bq1.th.jpg kao što se iz priložene slike može vidjeti, poprilična površina jezgre (i tranzistora) pripada cacheu, pa zato i ne treba čuditi jače zagrijavanje "pravog" Conroea :) |
Citiraj:
kaj se tice zagrijavanja, iskljucio sam vent na sonicu i vec 3 sata radim na kompu pasivno (na def. taktu i voltazi)...temp jos nije presla 50 stupnjeva |
Na Anandu su P5B sa novim biosom digli oko 530MHz ako se dobro sjecam...
|
Citiraj:
http://www.xtremesystems.org/forums/...98#post1682598 |
da na XS rade čuda sa njom. ;)
Moja dolazi sutra :p ja sam pitao ima li još u ponedjeljak kad je niko nije stavio na cjenik pa :p |
koje memorije koriste da toliko izsisu????
|
Tko je ono bio reko na forumu da asus P5B ne vrijedi tih novaca....:D
nego dosta OT pridržavajte se teme... |
Moja P5B je spremna :) I nova memorija,Crucial 2x 1GB: CoolRamb
|
Citiraj:
|
i sta ces sada s njom kopat zemlju!?
ajde da vidimo do kolko ide |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
heheehe sad ćemo imat istu ploču:D,sretno u probijanju 500fsb. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ali mislim da ti 530 fsb-a nece trebati sa E6600, tu ce biti granica proc, ne maticna :) |
ja iščekivam HPekspres :)
kaže da bi trebao do 5 sati doć, ali džabe mi kad još vodeno nisam složio kako treba i minimalno tjedan dana će mi trebat za to. :( |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
aaaaa još 1h vremena:D do core2 duo....
|
I jel prošlo sat vremena. Ja trebao dobit danas, ali zahvaljujući Masnom dobit ću sutra, a rezultati nažalost tek u ponedjeljak ili utorak jer za vikend sam na putu...
|
Citiraj:
došlo sve radi osim memorije,a memorija koju sam dobio se neda klokat tak da čekam kingstona...jučer sam podešavao sve,makina od proca.... nisam još ni istestirao sve,al mogu reći da sam čak zadovoljn sa box kulerom sa default voltažom. idle na 1700rpm je oko 32°C idle na 900rpm je oko 40°C i evo još sam nešt nevezano u tu temu je temp. matične tj. čipseta nevjerovatnih 28°C.Updatam rezultate full loada kad dođe memorija |
Koju memoriju si uzeo??
Meni veceras stize:clap: :clap: :clap: |
Citiraj:
To je normalna temp za Intel chipset |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
aha...ok, thx...
|
Može li mi netko reći kolike su mu temperature sa Box coolerom na E6600 ? Tek sam si složio sve komponente i čini mi se kao da me hladnjak zeza - prvo ga je bilo jako teško stavit, morao sam, blago rečeno, sivonjski stisnut da bi se čuo "click".Dok nije dobro sjeo, temperature su dosezale i do 62 celzija ( jel moglo ovo oštetiti proc ? ). Sad su nešto niže, pa molim vas prokomentirajte.
Nakon stadnardnog motanja po windowsima, malo surfanja, komp upaljen 10 minuta : Everest ultimate edition ( te vrijednosti pokazuje i bios) : 1. CPU / 1. jezgra 48 °C (118 °F) - ovo zna iči do 52, 54 1. CPU / 2. jezgra 48 °C (118 °F) - također Matična ploča 38 °C (100 °F) Gigabyte Easy Tune 5 ( alatka od matične ): System 40 C CPU 37 C -malo prevelika razlika, kome sad vjerovat Još nešto, brzina CPU i PWR ventilatora nije konstantna, tj. stalno se mijenja, a kreće se u rangu 850 - 950 za CPU i 1300 - 1400 za PWR. Je li to normalno, ako nije - što da se radi :D ? P.S. Evo što se sad desilo, krenuo sam instalirati Oblivion i cooler je jedostavno stao, uopće se nije vrtio ... resetirao sam, sad se vrti ali nekako jadno, neujednačeno... Čini li se to meni ili se stvarno nešto čudno dešava s mojim coolerom :D. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:41. |