![]() |
Konfa Intel_core2_troubleshooting, Q@A
Eto,konacno ubacio taj Intel,nakon bivseg AMD-a,pa imam puno pitanja od samog pocetka:)
Dakle, radi se o Intel Core2 Duo E6400 (2.13GHz) s stock coolerom, (vidi SIG). Zasad je samo jedan stick od gige koji cu jos upgrejdat kasnije, kao i graficku, ovo je strasno:), ali u 05 marku ide 3150, LOL! i zalman 9500. Stigao sam nesto malo benchat, pa ovako to izgleda na stock clockovima i voltazama. Super Pi: 1M = 25sec. (na 2.8 21sec.) 32M =18m,57sec. Sandra 2007 Cpu arithmetic Dhrystone:19 990 Whetstone: 13685 PC wizard: CPu bench= FPU 7337 SSE2 9497 ALU 23 036 3DM05 cpu score: 8055 (vga 3150:)) Nije lose, cpu je stvarno brz i mnogo lakse dise nego prijasnji opteron na 3GHz. Win radi jako dobro. Ne grije se puno, ali maticna i ne blista po tom pitanju, ali to sam sredio dodatim ventom koji puse na pasivce pa su temp sada sasvim ok. Probao sam clockati, sa prvim BIOS-om, kojeg sam kasnije flashao (F2) ali sada nejde kak prije!:argue: (flash preko win, internet.) Bootao je cak na 3.2GHz, u winu radio na 2.8, na 1.4v. Ali padao na primeu. To je bilo na 350x8, BUS 1400! mem sam postavio da bude defaultna na 800 otprilike. Latencije sve na auto, jer ne da mi se jos s time zaj.bavat. Posto Pho3N1X ima istu maticnu, on bi mi trebao reci nesto vise. Zanimljivo je to, kada clocknem, komp se POST-a,te potom odmah ugasi i za 2-3 sec ponovo upali i prihvati clock.(jel to normalno?) Ako pretjeram,vrati sve na normalu, tako da nisam trebao clear CMOS,sto je pohvalno. Pitanja: 1. Koliko je pametno dizat CPU voltazu sa stock coolerom? 2. Da li se moze i gdje reducirati FSB? (nisam siguran dal moze radit na 1400FSB stabilno. Na AMD-u je to bilo lako sniziti HTT s npr.5na 3 ili manje) 3. Koje bi opcije trebao disableati u BIOSU za bolji clock? ili sam "trefio clockabilnog gigabyte-a": sweating. 4. Dizanje voltaze FSB-a? Da/ne/koliko? Probat cu smanjiti multiplier cpu-a da vidim kolko uopce moze maticna ici jer jos nisam probao. I btw, ako je tko zainteresiran za EX-comp AMD ,evo podsjetnik : AMD Opteron 148@ 2.2GHz,1mb,@3GHz. zalman 7000Cu LED. MBO MSI K8N neo 2 platinum, agp. Supertalent 2x1GB CL2 (2-3-3-8 (6)) DDR 400. 7800GS+ AGP Gainward 7900GT,512. (na PM se javite). 3.... 2.... 1.... GO! |
memu probaj napeljat na 4-4-4-12 (15)
2.1v? |
Citiraj:
Citiraj:
jednostavno extractaj file, i onaj najveci (zove se 965pds3.f4 stavis na disketu)...odes u bios i tamo flashas...imas opciju...mislim da se zove quick flash...ma naci ces vec Citiraj:
Citiraj:
2. ne...osuđen si na visoki FSB 4. pa...polako...pa pocnes s dizanjem voltaze FSB-a polako...recimo kad dodes preko 400 Mhz vec treba podici FSB +0.1 ili 0.2 V , i MCH za tolko... uzivaj...ja cu dobit allendale sutra ili prekosutra, pa cu ti moci reci vise o svemu |
Thanx Pho3n1x, prvo cu flashat bios ,a onda probat dalje.
Ovo za FSB me najvise zanimalo. |
LOOK AT THIS
http://img201.imageshack.us/img201/3...eccistols3.jpg
AJME MAJKO! Vidi sto radi Core duo na stock kuleru!!!!! Bez komentara! Necu dalje, milo mi ga:beer: Ovo rastura...jos mi samo treba graficka:cool: @Pho3n1X...daj ti bog jos boljeg primjerka pa navij to cudo od "digitrona" Thanx na BIOSU. Cheers. |
SVAKA CAST!!!
Evo dame i gospodo, covjek koji je posramio sve druge sa P5W DH plocama... @ peroW1...sutra ujutro kuca allendale na moja vrata...idem na FSB 500....wish me luck EDIT: daj postaj u amd podforumu rezultate u ScienceMarku 2 da malo posramis ove ostale :D |
Ma mora biti dobar, javi kak bude. (ovu noc neces bas spavati mirno:))
Ne zelim ih sad bedirati, ali ovo prema opteronu i slicnim Fx-ima... IT ROCKS!!!: cheers2 Nije los Gigabyte, btw.:), ploca ide vjerojatno do 500,al nek (za)sad bude ovako. |
Ajmo ajmo,da vidimo do kud ide ta gigabyte-ica,i naravno,conroe :) Pukni 480 FSB 1:1 s RAM-om,kingston bi to trebao bez problema obavit :cool: 2.2v na ram...
|
@pero
Kak se ploča tak grije, pa ima više bakra nek Asus? Čiji je PATA kontroler i ak bi mogao ubaciti bar neki Knoopix čist da vidimo hoće li ga kernel skužiti .... preety please ;) Koja je uopće razlika između DS4 i DS6 ... izgledaju skroz slično? |
Razlika je u regulaciji napajanja (DS4 - 6 fazno) , (DQ6 - 12 fazno) , i nekim sitnicama tipa Quad-Bios na DQ6...uglavnom neke irelevantne stvari...za detaljnije informacije mozes posjetit www.gigabyte.com.tw
|
Bravo pero, sretno dalje :beer: ocekujemo jos benchmarka :D Kolike su ti temperature sa tim box coolerom? I da, nemoj Zalmana, uzmi Big Typhoona ili Sonic Towera :)
|
Pošto i ja sutra uzimam E6400 DS4-ku i 2*512Kingmax 800 zanima me zašto preporučate ove hladnjake?
|
zato jer su najbolji :D
stvarno, Sonic tower- nema ga vise :( Big Typhoon ;) |
a gdje toga ima
|
Mislim da BIOS malo laze za temp, jer pokazuje 58'C..,a na dodir je jedva mlak.
Pasivnjaci na chipsetima su sad isto jedva mlaki, jer je hladenje jako poboljsano, s moje strane,naravno. Zasad sam super zadovoljan,stabilno radi na ovih 3.12GHz. Vidi brojke:),s 2.13 na 3.12. Mirror:clap: Take it easy boys, jos nisam probao 480FSB, al mozda cu sutra.: giljotinpa dokle ide-ide! Al prije bih ipak htio bolji cooler. Dajte neke prijedloge, oni koji pasu na tu plocu, po mogucnosti da imaju LED-icu na sebi jer imam moddano kuciste,da nije pretezak i da dobro hladi. Cijena do 350cca. Uglavnom, preporuke za maticnu. Sad jos da vidimo sto ce Ph03n1X napraviti sutra! EDIT: koliko je pametno dizat CPU volt za core2? +0,X? |
big typhoon + custom vent TT
BT imas u: telebit links ve-mil m-computers |
Jel ovo sve iz ve-mila,koje mi je bolje GoodRAM ili Kingmax jel neka prednst ovi hladnjaci na GR?
|
U kolik cooler a i 300kn previše!
|
Freezer 7 pro je bolji od typhoon-a!Tower 120 je najbolji od svih!
|
lova i gdje ima
|
|
|
Evo jedan test coolera za 775...
Najskuplji Zalman dobio konacnu ocjenu 1,najjeftiniji Freezer 7 Pro dobio najbolju na testu,4,najbolje hladi zajedno s Cooltekom koji je inace po dizajnu identican Freezeru. TT Big Typhoon samo 3... Vise => TEST |
Iskreno nije mi taj review jasan ali nema veze.
|
Citiraj:
|
postoji tablica ali su svi više manje isti
no ono što mi nije jasno je dat BT-u 3 a Freezeru koji je glasniji 4 ili da jedan Vapochil ima prosjek 2 kad znam da Vapochil micro sa najtišim ventom ima reze oko 1-2°C bolje od BT-a a ovaj Extreme bi trebao imat bar 5+°C bolje reze ... u glavnom meni je realnost cijelog tog testa upitna. |
Citiraj:
|
Mislim da Ph03n1X upravo srajfi po kompu:) :)
Samo da kazem, nije se htio probuditi na 480FSB, ali zato 3.6 radi u winu without bad. Na 3.2 superstabilno, tako ga drzim i ja zadovoljan. |
Citiraj:
odvrtih super pi 1 m na default taktu (1.86Ghz) i izbaci mi 29.981 sec...jednako kao stara penta na 4.45 ghz ;) ovaj proc owna |
pa nemožeš vjerovati kako matične griješe u prikazivanju temperatura :)
rekli su da je sređeno grijanje a on na 80C pod loadom :o a kad mjere svojim termometrima onda za 10-20C razlike :) PA koji qrac uvik s tim laganjem oko temp? |
O kojoj ti to ploči govoriš???
|
Ajmo Fenixe, ne mozemo cekati!
: goood : |
o da cekat cete...mogu samo reci da ide jako dobro...mnogo dobro...detaljan report veceras...sa svim benchevima
|
@mrki
pa na skoro svakoj ploči bar na svakoj asusovoj |
kuku
Evo montirao sam E6400 i DS4 gigabyte i 2*512 KMAX 800 i po mem testu dobih obje memorije pokvarene!Ovo je da se upucam iz zasjede!
|
a tvoj test je? Po ćemu to zaključuješ? daj ih prvo gumicom za olovku obriši po kontaktima.
|
Mem test 3.40 ...imao sam frku jednom prilikom instalacije widowsa reklo je da nemože kopirati jedan file kad sam kliknuo retry prošlo je i onda stalno šou,reinstaliram windose sad radi a kad sam testirao ram oba modula izbacuje crveno tj greške !
|
jesi ih obrisao gumicom....probaj pa javi rezultate...
BTW da nisu naklokani ili krive postavke, napon itd |
Ma takt sam stavio negdje na 700 i nešto a na single chanel i sad radi cpu je na 3GHz strava rastura ali neusudim se vaditi memorije da stavim na dual chanel!
|
zakaj se ne usudiš vadit RAM?
koji ti je takt sabirnice bio kad si vrtio memtest |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:33. |