![]() |
CORE2 'MELJE' ATHLONE ???????
Ljudi moji više mi je dozlogrdila ova sapunica oko CORE2 procesora!!
Već mjesecima pratimo kako je INTEL napravio pravi posao sa novim procesorom. Dali je to stvarno tako? Ja sam pomalo skeptićan.Zašto? Pa zato što mislim svojom glavom,i vidim da tu nešto ozbiljno ne štima. Jedva ćekam vidjeti testove 'OBIĆNIH',a ne inženjerskih primjeraka procesora. Da na kraji nebi ispalo: TRESLA SE BRDA RODIO SE CORE2 procesor. Ma ne sumnjam da je on loš procesor,bilo je i virime da INTEL konaćno napravi procesor koji valja a ne PEĆICE ka i do sada. Zašto mislim da tu nešto ne štima kako triba. Zadnjih godina INTELU i ne ide baš kako treba,trese se direkcija,smjenjuje se rukovodstvo,najavljuje se još smjena,financiski bilježi nagli pad s trendom da još više izgubi tržišta na svim segmentima,otkazuju mu vjernost najvjerniji partneri,Ima loš procesor.Stane nije najbolje!Treba im hitno DOBRA vijest. I onda lipo podjele nekoliko inženjerskih primjeraka novinarima koji su 'na platnom spisku' INTELA i oni objave testove i hvalospjeve novom procesoru. Sjetimo se ne tako daleke prošlosti,kada je intel na sajmovima predstavljao procesore koji nitko nije mogao vidjeti,a kamoli testirati. INTEL se u prošlosti znao služiti smicalicama. OK!Amo reći da je sve tako kako su pisali o tom procesoru. Napravili su pravi procesor,izvršeni su testovi,ima kapacitete za dovoljnu proizvodnu i.... -Zašto je INTEL ćekao nekoliko mjeseci da ti procesori dođu u trgovine,a u takvoj je situaciji? -Zasto dolaze u trgovine usred ljeta (najgori trenutak za prodaju hardwera) I još mnogo zašto!Ali neću vas više gnjaviti. Ćekam s nestrpljenjem REALNE testove porocesora iz trgovine,nepristranih novinara. DRZNUO SAM SE NAPISATI KRITIKU NA RAĆUN INTELA,NADAM SE DA NEĆU ZBOG TOGA IMATI NIKAKVIH POSLJEDICA!? P.S. Najdraži su mi testovi njihovih EXTREME procesora koje nemožeš inače naći u trgovinama,za razliku od ATHLONA FX kojih ima u svakoj trgovini. |
Evo test iz Hrvatske pa citaj http://autronic.blog.hr/arhiva-2006-07.html#1621366425
|
Je samo je i AUTRONIC dobio inženjerski primjerak,Oni za prodaju tek dolaze za desetak dana.
|
negdje sam vidio da conroe ne pere baš toliko AMD.. Jel moguče da su to ssamo krafne u oči?
|
Ja više nikom ne vjrujem, treba sačekat da dođu u trgovine pa da vidimo te "obične" proceve kako rade, netko kaže ovako, netko onako
|
Citiraj:
|
Ma tko kaže!
Inženjerski primjerci su uvijek brži i nikad ne stignu u trgovine,uvijek dolaze slabiji procesori.I do 20% znaju biti brži!! |
Citiraj:
|
Godinama pratim situaciju oko toga,ćitam tekstove novinara i PRO i KONTRA,ali i onih nepristranih,i nešto ipak mogu zakljućiti iz svega.Dao bog da je INTEL stvarno napravio dobar procesor,iz toga može imat samo korist obićni puk(cijene padaju,a procesori sve bolji).
Njušim da to ipak neće biti tako!! |
Evo DOKAZA sam gledajte stranice i kada procitate ili pogledate samo stisnite next :)
http://www.tomshardware.com/2006/07/..._64/index.html |
Citiraj:
|
"NoBody" znašli koliko su ti testovi stari,tomshareware je dobio među prvima inženjerski primjerak procesora,to nikako nisu procesori iz trgovine.
Daj prestanite više navoditi kojekakve testove,JOŠ NIJEDNA TRGOVINA NIJE DOBILA CORE2 procesore. Svi ovi testovi koji se vrte po netu su testovi INŽENJERSKIH primjeraka procesora i PRISTRANIH novinara |
Citiraj:
http://www.pcper.com/article.php?aid=265&type=expert |
masni nije pristran. masni je testirao ES. masni je svima pokazao da procesor stvarno rula.
meni, a vjerujem i ostalima. zasada dosta. |
evo od 13 july
http://techreport.com/reviews/2006q3/core2/index.x?pg=1 |
JA ĆU ISPALIT!!
Stalno govorite o testovima,a NIJEDNA trgovina još nije dobila ni jedan procesor.NEMOŽETE govoriti o procesoru kojeg još nema,i stalno se odgađa njegov izlazak! ZAŠTO kad je tako DOBAR ????? |
|
Citiraj:
|
Oće bit će ih,samo jesuli tako DOBRI kao na 'ovim testovima'.!!
Ako ipak ne budu tako dobri,INTEL će po tko zna koji put u zadnje vrime zabiti sebi AUTOGOL! |
e GRDI moze ovako uskoro kada neko kupi conroe i kada naprave bencmarke onda samo u sporedimo s ovima od amd i sami dokazemo :)
|
Da, baš mi logično zvuči, Intel ima ES primjerke koji na 2400 MHz rade 20% brže od produkcijskih.
Baš mi logično to zvuči...:rolleyes: Mislim, da li čitaš ovo što baljezgaš. I još mi nisi rekao JEDAN konkretan primjer kada se to dogodilo, što ti ne bi trebalo biti teško s obzirom "da godinama pratiš situaciju oko toga". |
Ti očito ne znaš Hrvatski.
Masni je dobio (Links je dobio) jedan inžinjerski primjerak na testiranje, masni definitivno nije niti neznalica niti pristran....baš suprotno jedan je od realnijih ljudi ovdje i ako on kaže da nešto ide ko ludo onda tako i ide a da malo pročitaš teme ovdje vidio bi i test koji je napravio.... Također u vezi ES-a kao što je i Sky rekao ajd ti navedi bar jedan konkretan primjer gdje su ES primjerci išli bolje od kasnijih produkcijskih.... I ja sam neki dan imao u ruci ES primjerak Meroma i mogu ti potvrditi kako ti procesori itekako postoje u našim firmama samo se čeka dan kada će doći prva pošiljka koja će se pustiti u prodaju. A ako ti imaš još uvijek problema sa čitanjem HR budem ti sve ovo i na ENG preveo ako hoćeš.... evo samo crtice (za tebe grdi ako stvarno imaš poteškoća sa HR) Masni - Links doo empoyee and a respectable member of PC Ekspert forum recently had an opportunity to test and write a short review of a new Intel E6600 (Conroe) which U can read here http://forum.links.hr/viewtopic.php?t=7400 |
nema reci, jedno cu reci znate bolje od mene pa da ne uspadnem jos veci tenkre samo cu citati oval post :(
|
Evo ovako će se desiti:
Procesori koji dođu bit će dobri ali ni slućajno kao na ovim testovima. Ljudi koji su ćekali novo 'ćudo od procesora',bit će razoćarani, i ako su mislili kupiti procesor,kupit će ATHLONA,jer je AMD ućinio još jedan odlićan potez.Snizio je drastićno cijene i tako će pridobiti još koji postotak INTELOVIH kupaca. |
to je istina malo losije performanse za duplu ili jos manju cijenu, a intel si isto rusi cijene svih procova osim conroa, bar koliko sam ja skuzi po cijeniku iz msan i vemil
|
Citiraj:
BTW: što se FX-eva i EE tiče nisi u pravu ali ajd....iako se niti jedna verzija ne isplati kupit |
Živi bili pa vidjeli. Ja mislim da će performanse biti iste kao i na testovima masnog.
|
Citiraj:
|
Zato što je UVIJEK tako radio!!
Do sada se pokazalo da su testovi inženjerskih primjeraka procesora uvijek bili NAPUMPANI,i onda su novinari sa INTELOVE liste poželjnih, uvijek na kraju testa imali neko opravdanje,em matićna,em bios ..., em bit će bolje u novijim revizijama procesora....... |
opet bih rekao da navedeš konkretan primjar ali već se ovo svodi na hranjenje trolova a pravila foruma imaju jasne odredbe oko tog problema.
zato ''lepi'' nema više šnicli od mene... : nono : |
intel je napravio dobar porocesor samo je pitanje koliko bolji od amd-a.
uglavnom glupo je prepirat jer od ovog smo mi najvise profitirali, i da bar tako nastave. |
Wow, ovo je cak 100ta tema oko Conroea. :rolleyes:
|
Joj daj vise s tim conroe-om i amd-om....: bonker2 ,nakon conroea dolazi amd-ov procesor s 4x4 (cetri jezgre svaka 4mb cash) pa ce pojest conroea,pa dolazi Intel bla-bla 16x16 koji ce posjest opet AMD-a, pa opet amd 1000x1000... Ajde si vise kupite conroe ko misli i prestanite spamat forum s jedno te istim temama. : nono :
|
kako je neko nedokazan i tvrdoklav ovdje :rolleyes: : nono :
Dragi grdi otiđi na http://xtremesystems.org/forums/ i registiraj se tamo. Zatim otiđi na Overclockig ili Intel forum(bolje overclocking) i potraži bilo koju temu koja u svom nazivu ima conroe ili E6x00. Vidit ćeš da su procesori točno onakvi kao šta se govorilo za njih. Ako misliš da tih 500 ljudi laže onda imaš ozbiljnih problema : hitthewa A ako se pitaš odakle im procesori? Pola ih je tamo iz Japana u koji je conroe došao u trgovine malo prije ofišl launč dejta conroea. I usput dosta njih tamo ima para i veza pa nabave neke ES primjerke koji koliko sam ja primjetio se uvijek bolje OCaju. Ali koliko su brži ili spori na defaultu ne znam. :gringo: |
Citiraj:
I btw ovo nije topic amd vs intel, iako je naslov hmmm.. , nego covjek jednostavno ne vjeruje Intelu.. Dokaz snage Core 2 Dua,prelistaj testove i pogledaj misljenja http://www.anandtech.com/cpuchipsets...oc.aspx?i=2802 dakle Grdi oduzmi si i tih 20% , ali vidjet ces da cemo i to dobit :* |
hmn imho conroe je jaci od a64 nekih 20 30% i to je cinjenica.
ali cinjenica je i da je intel par godina jahao na pentiumu dok je amd lomio sa novim procevima tako da uopce nesumnjam da je conroe dobar proc. Btw grdi masni je tstirao ne DEFOLTU conroa a on nije pristran (ok vise voli intel :D ) ali testovi su tu pa se vidi nema sta srat . |
ma masni možda i je malo naklonjen conoreu ali nije neki freak pa da će raditi test i onda stavljat lažne reultate na forum
|
Ako je masni neke testove stavio, onda su i istiniti, tu nema rasprava.
Nego jedino sto mislim je da se posvuda digla tako velika prasina oko Conroea, pa ovdje na forumu ima valjda 20 tema o tome, usporedba sa ovime, konfiguracija za Conroe, ploca za Conroe, Conroe vs Athlon, Conroe vs d950... :rolleyes: |
Gledajte, čovjeka znam dovoljno dobro i dajem ruku u vatru da su ti rezultati vjerodostojni.
|
ekipa bio intel ili amd ja odoooooooooo na godisnjiiiiiiiiiiiiiiii !!!!!
ps-moj tata je jaci od vasih |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:37. |