![]() |
X1600PRO vs 6600GT
Koja je bolja? Zanemarite razliku u cijeni.
VGA Sapphire ATI X1600 PRO 256MB DDR2 VGA PixelView GF 6600GT 128 MB GDDR3 |
Prva.
|
Ja bi uzeo ati-ja zbog kvalitete slike, sto se tice igri mislim da je 6600gt brza
|
prva jer je novija arhitektura , iako sa trenutnom cijenom je 6600gt best buy jer ima ta kartica jos kaj za dati .
|
Svakako x1600pro, kako je Router rekao novija arhitektura,
i kao zalog za buducnost. 6600GT je naravno jos uvijek OK kartica, ali radije uzmi ATI-cu. Btw, ne znam sa koliko novaca raspolazes, ali je x1600xt nesto manje od 1100kn. |
prema mojemu 6600gt ide brže za nekih 5-10%
ali x1600pro ima cca 3 puta bolji prikaz slike |
Takodjer glas za ATI : goood : zbog istigh razloga kao i ostali.
|
Citiraj:
Neznam baš po čemu. Imao sam priliku vidjeti osobno rad na jednoj i drugoj. Nema tu bitnih razlika u kvaliteti. ATi je neš bolji ali nije baš velika razlika. |
Moglo bi se reći da su tu negdje, imao sam prvo jednu pa drugu svaka ima svojih prednosti. Da je X1600Pro neznam kolko brža ... nije, osobito ne u naslovima s kraja DX8.1 i početka DX9.0 ere, a o OpenGL-u da se ni ne govori. Ja sam se na kraju odlučio za 6600GT. Svakako bi trebalo paziti da se ne kombiniraju Asusove nf4 ploče sa Sapphireovim X1300 i X1600 jer izgleda postoji problem oko kompatibilnosti.
|
tebi treba agp ili pci-e??
|
Koristio bi pci-e karticu, a pošto ne mislim igrati važnija mi je kvaliteta slike od brzine.
|
X1600XT VIVO 256MB imas kupiti vec za 1200-1300kn... pa ako ti nije problem dodati jos malo novca... imat ces super karticu i za igranje a i slika ce bit odlicna.
|
a za 1500 vec ima x1800gto , a za 2100 vec ima x1800xt ..... i tak mogu u nedogled :)
|
Citiraj:
U tom slučaju prednost ATi-ju. ;) p0zz |
Ako se ne mislis igrati kupi X1300. :)
|
ak je pcie onda x1600xt brža je od 6600gt
i da slika ej bolja tri puta...nvdia mi ima smotanu sliku...il imam ja rpedobar monitor :? |
Citiraj:
kako misliš koristio bi pci-e,ako imaš agp na ploči ne možeš staviti pci-e grafu,ako se ne igraš onda može i onboard grafa. |
slika je bolja , ali bas tri puta - ne bi rekao .
imao sam hisovu x1600pro na ovom monitoru par dana i bolja je do te mjere sto bez podesavanja monitora je slika zivlja i ostrija u odnosu na 6600gt . a slazem se sa stefom oko izbora grafe - i ja sam odabrao 6600gt ne samo zbog karakteristika nego zato jer je bila 180kn jeftinija od najjeftinije x1600pro kad sam kupovao . |
Da ne otvaram novu temu, a razmišljam o kupovini AGP kartice jer još nisam pri lovi da idem na novi socket i PCI-e.
Kupio bih AGP karticu do cca 1000kn. Da li uzeti VGA AGP SAPPHIRE ATI Radeon X1600 Pro LR, 256 MB, tv-out, DVI ili Leadtek A6800XT, GF 6800XT, 128MB. Ili mižda nešto treće. Po mogućnosti da se još da modat ili clockat. Koja je brzina sabirnice na ATIci? |
128bit , 256mb ddr2 i dobra kartica,ali modanja nema , a klokati se da ko i sve
ova nvidia je 128mb ddr ali 256bit , i naravno u obizr dolazi otkljucavanje od pocetnih 8/4 na 16/6 i nada da je sve ispravno , u tom slucaju grafa jede malu djecu. |
Navodno se ova neda koliko sam uspio vidjet na netu.
Neznam da li ju netko ima ovdje na forumu pa da čujem iz prve ruke. |
mislim da je imao joolka . i to bas tu leadtek .
svaka se da , samo je pitanje ispravnosti , ja se uvijek rado sjetim svoje 6800le kojoj je sve bilo dobro , isla na 16/6 i 380 / 880 , koja kartica. jos je nisam prezalio . |
Galaxy Zalman 6600GT i nemaš brige sa hlađenjem, modanjem, otključavanjem, klokanjem itd. Što ćeš platiti to ćeš dobiti, ovo dvoje je tak ... može ti se posrećit, a i ne mora.
|
Citiraj:
|
na agpu nema . a na pci-e ima itekako sto se tice rabljenih .
|
Samo si ti lijepo uzmi x1600pro...moja iskrena preporuka...u rangu do 1k...
|
ako ti je važnija kvaliteta slike - definitivno x1600pro..ati ima puno bolju sliku, eto ja sam uzeo nvidiu 6600 nakon što sam imao ati 9200 a imam tv-karticu u compu i mogu ti reć da mi je bila bolja slika na tv kad sam imao ati iako je puno starija grafička, a da negovorim kad bih imao x1600pro..
što se tiče jačine- tu su negdje (u nekim stvarima brža je 6600gtl, a u nekim x1600), no radi novije arhitekture uzeo bi x1600pro(a i bolje slike)..uostalom evo ti link da vidiš odnose njih 2 u brzini.. http://www.digit-life.com/articles2/video/agp-2k6.html jedan savjet na kraju..možda ti je dovoljno uzeti i x1300 jer isto ima odličnu sliku ko i x1600 samo je sporija i jeftinija (pogotovo ako nemisliš igrat iako može i ona potegnut).. |
Meni je losija slika preko tv kartice bila na x1600pro nego kaj je sad na 6600gt , sad mi je dosta ostrija kad stavim na ful screen , a dok je u malom ekranu onda je isto .
|
Odličan link, zanimljivi rezultati, iako traljavo prikazani. Recimo, u COD2 pri 1024x768 sa full aniso+AA X1600pro dobiva 6600GT za par postotaka, dok na jednoj rezoluciji više (1280x1024) pobjedu odnosi 6600GT za 30-40%. Poanta je u tome da je možda ova imala 1 fps, a GT-ica 1.5 fps, ali to se iz ovoga ne vidi. U svakom slučaju su kartice rame uz rame. :)
|
Koliko je dobra Gecube x1600PRO s 256mb DDR3? Mogu je nabaviti za 660kn novu pa pitam :D
I nije da bih mijenjao, već me sam ovak zanima. I ak nekoga zanima, nek se sam javi hehe |
Kupi odmah.
|
Hehe, pa kontam si i ja da je bagatela. Samo ne vidim smisao za sebe mijenjati to kad nije to nešt posebno brže od moje. Ak nekog zanima, samo javite :D
|
Citiraj:
Uopće nemaš smisla za zaradu. Kupiš i prodaš. I razliku fino u pađe. |
Hehe, pa s obzirom na to da je ipak rezervirana za mene ipak treba meni platiti trud, jel :D
A i koliko sam skontao najjeftinija x1600PRO je nekih 880 kn, pa ovo u biti je dobra cijena :D |
Citiraj:
|
Hebiga, prilika se danas ukazala i to samo zato što sam bio u pravo vrijeme na pravom mjestu :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:12. |