![]() |
Vodeno za XTX
Grafulji s stock coolerom ne gine 100c dok Accelero X2 donekle spašava situaciju tj smanjuje na kojih 70-80 u mojem slučaju//jednostavno pun ********************c stupnjeva.
Ne pomaže apsulutno ništa dodatno ventanje po grafulji štoviše još pogorša stvar(po donjoj/po gornjoj strani i z guza kartice 2x80mm nema pomaka) Stavim u drugi pci-e utor(di je sada) da ju odj. od chipseta jer regulator voltaže kuri bolje od samog GPU-a i NALAZI SE DRITO NA....chipsetu kad je u default utoru. Grafa jednostavno kuri :rambo::rambo:ko luda u 3d-u /nemreš držat prst dulje od 2sec i imam feeling da se doslovce TOPI... PITANJE svim Ekspertašima i znalcima koliko vodeno može osigurat bolje Hlađenje i kaj kupit??? Totalna: bonker : sam tuka u vezi vodenog/ne bi znao sam složit(dobit 30 djelova i slagat na svoju odgovornost i kakve sam sreće napravit poplavu u kućištu) stoga bez te opcije. |
Misliš samo vodenjaču stavit na grafulju ili
|
Citiraj:
de budi specifićan na kaj misliš: stoopid mislim hladit s vodom/dalje od toga 0 naveo sam TUKA za vodeno kužiš?? |
Heh, a lipo smo ti govorili da uzmes nesto tipa 7900gt :)
Pokusaj slijedeće: stavis accelero i onda 92 ili 120 mm vent objesis isprid hladnjaka da puse direktno u njega. Pogledaj stanje s pastom - mozda si je stavio previse. To mi je cudno jer su u Bugu naveli da se graficka grije manje od x1800xt. |
Citiraj:
Accelero tj onaj dio di je al/cu je dosta vruć a on je drito na blizu MB kad kažem Isprobane sve varijable s dodatnim ventovima vf700+7000alcu. stavio sam 7000alcu na nju i nisam dobio puno cca 2-3c |
pa skinuo si 20-30... ne mozes ocekivat od te grafe da radi na 50 °C.
Osim toga kakva je to grafa kojoj treba vodeno da ne izgori.... ostavi taj accelero i promjeni pastu ak treba, ako se spoha pod tom bestijom od hladnjaka onda i zasluzuje da ju i vratis odakle je dosla... |
70-80 stupnjeva u loadu za tu grafu nije ništa neobično.
a akop ti je do vodenog imaš ovdje izvrstan blok za x1800/1900 seriju koji pokriva i gpu i memoriju pa pogledaj ako znaš slovenski/imaš nekoga u sloveniji. normalno, uz taj blok će ti trebati i pumpa, radijator , i svašta još, no siguran sam da ovdje ima masa ljudi koji znaju više/bolje o tome pa ako se odlučiš na vodu slušaj njihove savjete. a jesi razmišljao o tome da počupaš plastiku i stock vent sa accelera, i na njega /ispod njega staviš 2 92 ili 120 mm vent? |
Ja bih na DFI ipak prije stavio Zalmana.
Zato kaj ipak radi malo propuh po chipsetu. Onaj pasivac na grafi se nalazi taman iznad chipseta i ako još i chipset nema dobro hlađenje... |
Citiraj:
http://img398.imageshack.us/my.php?i...sc021012ka.jpg http://img398.imageshack.us/my.php?i...sc020968rs.jpg |
a lijepo smo ti rekli da si uzmeš x1900xt :p
vidim da se s njom još nije nitko žalio heheh |
Moja ponuda još uvijek stoji: hello2 :
|
Citiraj:
ali služi dobro kad poludim a to je uskoro javim se s neočekivanom vrstom hlađenja(strategija je u razvoju) |
Citiraj:
|
Citiraj:
ak ne složim vodu???idem još dublje LED....... |
Citiraj:
|
Pa neka ti vodenjaču montira netko ko zna s tim
|
Ali cekaj malo - zasto ti je to puno (70-80)?
Pa ko ga hebe, ljepo nek se przi (sad ti se przi vise nego zimi), ionako imas garanciju, a poznavajući ti hardware kartica ti se ionako neće zadržati dulje od 6-9mj ;) |
Citiraj:
Daj majketi reci gdje skidaš te SS-ove da i ja sebi nabacim koji... : roller : Od SIG-a ti nigdje ni "S" i nigdje ništa osim neobičnih nekih slikica,tuđih SS-ova vjerojatno...a sad-kad je škola već gotova,tebi su ocjene banana,pa se žica za gigabjat kit meme... :D: roller : Daj provali još šta da se smijem još malo... :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Kad covjek pukne... : giljotin:beer: |
Citiraj:
|
netko ce na hladenje
|
ovak vidim da nisi dobio bas puno konkretnih odgovora a posto ja vec kasnih 2 min...cemo ovako to sredit...
kupi ThermalTake bigwater se(cca 500 kuna) i kupi u linksu neki NB blok +2 6/8automatske uvodnice + 1metar uv zelenog 6/8 pur crijeva...ak nema zelenog kojeg ima al glavno da je 6/8....kad to skupis cu ti dalje objasnjavat il u najgorem slucaju doc osobnos lozit... dode te oko soma kuna a siher ce te zadovoljit;) niss ja moram begat...stoga sretno...ak imas kaj za pitat daj na PP jer necu najvjerojatnije pratiti temu(nenamjerno al opet) |
Citiraj:
http://ekwaterblocks.com/ |
Citiraj:
@Thoroughbred B - kažeš ne ide na 1900 seriju? sva sreća da si rekao. imao sam u planu naručiti taj blok i da mi dođe i nepaše :grrr: morao bih poduzeti ograničenu vojno-redarstvenu akciju : bonker2 meni se čini dobro rješenje accelero (počupana plastika i stock vent) +2 92mm venta.. no to je samo moja teorija.. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Onda sam kao priveremeno rijesenje kupio accellero,nije bog zna kakav cooler ali je PUNO tisi!! |
OT
@Thoroughbred B - neki dan si prozujo pored mene, fino ti prede ta makina |
Citiraj:
Where,when? :) |
a jeste ludi..... ali rulate.
Offthread-Kaj možete se suzdržat da se ne svađate barem u 1 ***************enoj raspravi. koliko vodeno može poboljšat hlađenje??? I točno blok iz slovenije tj pizde materine ne hladi i memu jer jezgra je viša 2-3mm |
Citiraj:
Kao što vjerovatno znaš-sad te čeka dva tjedna minimalno. Da ne bi bilo nismo-znalo... |
Jesi razmišlja o uljnom hlađenju (u plexi bazen ulijes 10 litara suncokretovog ili ako hoces zdravije omega9) i vozi!
http://cache.gizmodo.com/gadgets/ima...01_IMG.JPG.jpg |
2 tjetna čega.....Too...1 znalac više manje...
opty a jesi vulgaran kaj ZALMAN RESERATOR 1 može hladit GPU+CPU+NB ili je to previše ili samo CPU+GPU |
reserator je nekako preslabo hladenje za danasnja pokoljenja...posebno u ljetnim mjesecima
|
Citiraj:
|
Odsječeš taj čipić
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:24. |