![]() |
TCC5
Zna li tko kako se clockaju ti TCC5 čipovi i koliko
|
TCC5 se klokaju dobro nista losije od TCCD-a dapace! U prosjeku 300+ najgore na 2.5-4-4-x ... a mozda i 2.5-3-3-x ?
:) |
Koji bi bio max napon i koliko je tvoja mema max potegla mhz
|
Tcc5 zahtijevaju malo vise napona uporedbi sa TCCD cipovima pa su njbolji na 2.8V prosijek znaci do otprilike 280 ali za vece brzine kao 300+ naravno treba i vise napona 2.9V ...ovo govorim onako od oka jer je "normalno" da im treba vise napona na vecim taktovima...
Ja svoje sam uspija zadovoljit do 300 ali sa 2T (2.5-3-3-6) dalje nisan proba zato jer me napon koci..ploca dopusta max 2.7V a to je malo za ove cipove... Javim ti kad maknem blokadu na ploci! :D |
da sad ne otvaram novi thread kakvi su stari tcc3?? (iam na ddr333 mdoulima) :)
|
Ja nemam problema s naponom jer meni je max 4V
|
Citiraj:
|
Ma ne ide baš puno po očekivanjima negdje oko 460-470mhz na 2.5-4-4-8 na 2.6V.Koliko je išao na tvom Pentiumu
EDIT:Mislio sam da će potegnut barem 500mhz ali neće nego samo na 3-4-4-8 |
Citiraj:
|
Ajoj to je sa Winbond BH-5 čipovima,smanjivat latencije sam išao jer mi sistem stoji na defaultu pa sam išao malo isprobavat i dobra bi bila neka mema sa TCCD ili TCC5 čipovima za moj komp samo nema šoldi(novca)
|
Citiraj:
I da je old school BH-5 nema sanse da je ispod 3.5-3.6V radio na toj freqvi... na 500Mhz da ali 550mhz tesko... :cool: |
Moji 256MB moduli potegnu na 510MHz ali im za to treba 3.35V!
Taktove od 550 ili cak 600 vidio sam na XS ali pri 4V+ i ne pitaj kojoj temp! |
Citiraj:
|
2-2-2-11. Ipak je ovo old BH5 :cool:
|
Citiraj:
|
TCC5 je unbinned TCCD tj., netestiran i ide od 250 na 3-4-4 na 2.8 do boljih primjeraka koji idu preko 300 na 2.5-3-3 na 3.1V. Na koji ces naletit to ne znas dok ne oprobas!
|
Onda bolje da je dobar primjerak
|
Koji bi bio dobar BIOS za DFI Lan Party Ultra-D da pogoni memoriju sa TCC5 čipovima
|
Citiraj:
Za te chipove (TCCD/TCC5) bi trebo bit bas N4D623-1 BIOS ali mozes probat i sa N4D623-3... http://www.techpowerup.com/articles/other/114 |
Ja sam mislio stavit BIOS 702-1
|
Citiraj:
|
Sutra bi trebao dobit novu memu pa javim rezove i stavit ću onda 702-1
|
ja imam samsung TCC4 ima tko od vas takvo sto,jel to dobro ili lose???? mislim onako usporedba
kingmax 256mb ddr400 fnas mpwb62d-38kt3r vs. taj samsung tcc4 sto je bolje? |
Za OCZ Platinum EL Rev2 ti je u većini slučajeva najbolje imat 704-2BT bios
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ne to je Oskarov bios baš za taj OCZ
|
Aha odlično onda i hvala ti
|
Wolv;daj nabrzake koji mi je najbolji bios za ove Uccc,dolazi svakog trena,pa da znam... :)
Inače ovaj 704-2BTA mi se učinio bolji od ovog BT pa sam njega pustio,i dalje nisam stavljao niš novije;ni ove nove službene niti nove beta biose... |
ne znam jer ja ne koristim UCCC ako ti dobro radi sa BTA ostavi njega
|
Pošto sam početnik bi mi mogli vi iskusni momaci napisati kako bi se dalo flashat BIOS od DFI-jke u sigu
|
Disketu floppy formatirat,potom napraviti opet u tom Format izborniku MS-DOS Start-Up disk. Onda kad si napravio da je bootabilna snimiš na nju program AWD Flash (Award Flash - za flashanje award biosa);i snimiš onaj bios koji želiš staviti;dakle 704-2BTA.bin recimo...:)
Onda samo u biosu First boot device - da je 3,5 Floppy A i kad bootaš to sa diskete;pokreneš taj AWD Flash;odrediš bios na disketi i ona flashneš ;) Prije će te pitat dali želiš sačuvat stari bios,to možeš i nemoraš,po želji... A uvijek možeš napravit i flash iz Winsa - WinFlash;pomoću biosa u DiamondFlashu,ali to ne preporučujem. :) |
ja uvijek sve flasham iz windowsa i nikad nis nije poslo po zlu
samo nemoj flashat s nestabilnim kompom ja uvijek sve vratim na default sad sam se prisjetio flashanja nokie, nisam disao 2 minute :) i da flashao sam maticnu s winflashom |
Probat ću i hvala btw. friznuo sam svoju novu memu na 450mhz na 2-2-2-5 pa testiram ako će proć
|
Citiraj:
|
Kad smo već kod tcc5 koji bios je najbolji za dfi lan party nf2 rev.B za korištenje navedenih, a koji eventualno za uccc memorije ?
|
s.A ti od TCCD-a nema apsolutno nikakve koristi...a UCCC je također prenov čip da bi znali koji je najbolji bios...ipak ta je ploča već odavno bila EOL kad su se pojavili prvi 1GB stikovi UCCC-a
jednostavno probaj par biosa... |
Evo hvala momci na pomoći što sam uspjeo flashat BIOS a sad na clock meme
Testni sistem:AMD Athlon 64 3000+ DFI Lan Party Ultra-D OCZ Platinum EL. rev.2 1.1 (TCC5 čipovi) Memorija je uspjela potegnut 440mhz na 2-2-2-5 1T 2.9V http://img150.imageshack.us/img150/7...orum4on.th.jpg Pethodno je napravljen Memtest i prolazi bez grešaka Dali je preporučljivo stavit tu memu na 3.0V jer sam čitao za TCCD da nije preporučljivo prijeć 2.9V pa pitam,vi sigurno znate:) |
i 2,9v je puno pogotovo zato jer na LP kad staviš 2,9v imaš cca2,95v
ne kužim zakaj tlačiš taj RAM na 2-2-2-5? stavi 2,5-3-3-6 ; 2,5-3-3-7 ; 2,5-4-3-7 i vozi |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:34. |