![]() |
Izgorena grafa
Zanima me kako reagiraju trgovci kada im doneseš grafu koju si klokao i ona je izgorila,a ima garanciju?
Može li se izvuči nova ili ne? |
jel crna? (zasmudjena) i jel smrdi po spaljenom? :)
|
grafa
Ma ne to je bilo samo teorijsko pitanje:smoke:
Ali me jako zanima odgovor... |
Pa ako nema fizickih ostecenja i ako im ne kazes da si je klokovao onda bi morali da uvaze garanciju.
|
praviš se glup i da nemaš pojma o kompjuterima i nekakvoj grafičkoj kartici.
|
prodaj im da ventic neradi :D
|
Ja sam vec reklamiral 2x 9800PRO i 4x 256MB Kingmax HC500 i nisu nista skuzili :D Dodjes u ducan i pravis se blesav, velis im da ti je frend izvadil "to" iz kompa jer se ti ne razumijes u to i trebalo bi biti ok! Jedino ne smije biti fizickih ostecenja i ne smije smrditi po paljevini :)
|
Jos bolje je cijelu kantu donjet, i rec da se nece upalit. :)
I naravno pravit se da nis neznas o kompu. Pozeljno je da bude i malo prasine unutra u kucistu. :D |
Aha a sto da nisi OC-ao karticu nego je normalno radila i izgorila (nekakav cip na njoj koji vjerovatno regulira nekakve struje/napone)... i onda bi li trebali uvazit reklamaciju sta je taj konkretan cip bija serijski slab pa se desija izboj na njemu i pregorija? Ko je tu kriv? ko je tu izvuka deblji kraj?
|
Meni je prva 9800PRO sama od sebe riknula, przil sam CD i samo je monitor pocrnio : sweating
|
Eto jos primjera.. i kako bi onda dobija garanciju na to? : sweating
|
grafa
Da ali kako napraviti da grafa ne radi ,a da se nešto ne spali!?
I da se izvuče garancija... |
Namakneš na nju krivi bios;ili sa Nibitorom povećaš napon u biosu grafe toliko da ista izgori...oni to ne mogu dalje provjeriti... ;)
Ali nemoj mislit da ćeš nadoplatit drugu grafu,koliko kužim to ti je neki cilj...a možeš opet dobiti samo istu... :) |
a ako istu nemaju na stanju!?
|
Onda ces patit cekajuci istu... :D
|
To vam pali svugdje osim u linksu. I obavezno stavit na hard samo win + office jerbo ak imas power programe gore stavljene kuze da nisi neki n00b.
Ja i frend smo jednom reklamirali njegovu zvucnu i ovaj je pital kaj je sa zvučnom, a frend ko iz puške ''nece verglat''. E kad smo izasli van... Ja sam brijo da cu crknut. |
dosad sam cuda reklamirao , uvijek nosim samo komponentu , nikad ne kantu bas zbog ovog kaj Fleks veli .
i uvijek mi prodje - najbolji su mi u Msanu , odmah zamjena skoro za sve u linksu se nacekam ali bude , isto ko i Hgspot inace , kako se klok ne moze dokazati - nema brige . uvijek imam istu pricu . |
ja sam svoju gf4 mx440 spalio namjerno sa komadom žice doke je komp bio upaljen..
pošto je u cijeniku gdje sam kupovao tu grafu cijena bila oko 600kn, fino sam nadoplatio još toliko i uzeo si FX5700 |
Hhahaha, ja na svoju imam garanciju pa nek se zapali koga briga:)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
i dajte malo pogledajte kaj vi sve radite...tj.namjerno palite komponente..i onda se cudite kaj popizde i stvarno vam nece uvaziti reklamaciju iako je koponenta crkla sama od sebe :)
osobno..ja nikad nebi isao namjerno paliti komponentu da bi dobio novu i bolju..to je u najmanju ruku pokvareno ;) |
Slažem se sa kolegom Hamm-om :)
|
iskoristavanje neznanja nekih domacih trgovaca.
...inace i ja imam misljenje da to bas i nije nesto cime bi se trebali hvaliti |
grafa
Slažem se,ali kada te oderu za cijenu i još budu bezobrazni(tipa 10% veča cijena za american karticu za koju je inače cijena kao za keš)
Dođe ti da i ti njih malo odereš:rambo: Velike firme su večinom ok ali ove male gradske mi idu puno puta na živce sa cijenama! Inače nisam spržio grafu več sam je prodao i kupio si x1600 pro agp! Grije se ko luda i nije nešto puno brža od moje 9600pro! I neda mi da ju clokam u omega driverima,a stara je išla bez beda!Zašto? |
skini si nove drivere...ako imas neku staru reviziju koju si koristio s proslom grafickom
za clockanje atitool... |
x1600 pro
Stavio ati toll i sve 5,čak se mogu namještati brzine ventilatora kod raznih temperatura grafe što je odlično!!!Jedino što je pod opterečenjem temp.80+ °C !!!???
Ako netko zna čemu služi ona spužvica iza na čipu grafe?To tamo treba biti ili se to skida? Grafa je sapphirova... |
nemoj skidat to....mislim (ispravite me ako nisam u pravu) da ti je ta spuzvica na (ispod) bridge cipu (PCIE>AGP)...jer x1600 pro je nativno PCIE grafa, pa preko tog cipa ide na agp...
|
mislim deru vas za cijenu..pa jel te tko sili da kupis najnoviju grafu i proc za 10000kn? NE...e pa to je tvoj izbor..oces platiti ili ne...izbor...
|
Trgovci
Dodjem ja u jednu "malu" radnju prošle godine i tražim 9600pro grafu je je nije bilo nigdje dalje,svugdje dalje je bila 580-600kn,a kod njih 640kn i to advantage verzija za koju nisam ni znao da je nešto sporija od obične 9600pro!
Prodao sam staru karticu i moram nešto kupiti i tih 40kn se ne čini puno razlike i kažem ja ok ali na american,lik kaže onda 10 % veča cijena ja gledam i ne vjerujem!!!!Svugdje dalje je cijena za amer. kao i za cash ali ne i kod njih. I tako ja kupih staru grafu za 700-tinjak kuna jer je bilo 5min.do zatvaranja i nisam htio čekati 7 dana da drugi dobiju nešto slično! Ja sam kriv što sam požurio(ali ne znam nikoga ko može bez kompa 10 dana :) ) ali ja smatram da su me oni oderali i nebi mi bilo krivo vratiti im barem malo! Inače trgovina je bivši Formel... |
Koliko ja znam svugdje su cijene 10% veće za American...ne samo za kompove nego za sveee... ;)
|
amex
Ne tu nemaš pravo!Juče sam kupio u ve milu grafu isto na ame. i cijena je bila kao za gotovinu,a tako je i u hg spotu...
|
Pa dobro,ja sam mislio da govoriš o kupovini Amex-om na rate...onda uvijek idu kamate,što je i normalno ako se uzima na rate...
Inače Amex-om plaćanje u šutu a kamate,malo glupo zvuči,promisli prije nego potvrdiš da su dotičnu stvar kupovao u šutu,a ne na rate... ;) |
u kingu ima popust ak uzimaš na master
bolje prođeš nego za keš |
Citiraj:
E upravo tako. Iso ja kupit komp u Links, ja dodem tamo i saznam da ce komp izaci 1500kn vise zato jer ga uzimam preko Americana, a na njihovoj stranici nigdje ne pise o tome.... .. A za 1500kn mogo sam uzet 2gb rama, ***************iga. |
Ma kako ne piše nigdje,koje god komponente da otvoriš ili bilo šta,piše ti iznad cijena: Kartice.....Gotovina. Sad ako vi niste vidjeli,ili ste školarci pa ne radite sa karticama,to je druga stvar...a American je kartica. ;)
Inače normalna je stvar kod Americana da ide 10% viša cijena ako se uzima na rate,pa čak i kad se uzima u šutu budu neke kamate,makar nešto sitno od banke...tek toliko da se zna :) |
ja svuda i sve volim fino u kesu , ali samo ak ima popusta . ak nema - ne kupujem novo , nego trazim radije rabljeno :)
|
Citiraj:
|
amer.
Navedene cijene za gotovinu odnose se i na Amex, Amex kredit i Maestro.
Navedene cijene za kartice odnose se na Diners, MasterCard, mPAY i Visu! Eto to piše na stranici od vemila!!! I znam o čemu pričam,a vi malo bolje čitajte stranice... Zato sam i rekao da su me oderali,kud su mi digli 10% još mi je i amer. uzeo kamatu! Ja sam mislio da vi znate postupak sa am. ali izgleda da vam majke kupuju komponente pa niste upoznati: roller : |
Govorio sam za Links... Inače na kartice tamo nije cijena kao za keš,nego je kojih 5-6% skuplje;ako se uzima na rate onda je još 10% skuplje...(American = karticaaaa!!!)
Za Vemil je situacija eto drukčija,pa daju iste cijene kao za keš - zanimljivo... Ali na rate općenito idu svuda veće cijene,ako je jednokratno onda i može proć bez kamata... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:40. |