![]() |
Barton - koje su mu granice
Dakle, desktop Barton 2600+, trenutačno na Abit NF7-SL 2.0 na clocku od ~2315 Mhz i naponu od 1.775V.
Cooler je ThermalRight SLK-800U (aka bakrena grdosija dječjeg lica) i 80 mm vent @ 2500 rpm a temperatura idle 36 a pod loadom 50-tak C. Ono šta me brine je da baš i nije tako stabilan, a usto mu napon i varira od 1.76-1.79V. Pošto ja oću zadnji herc, zanima me koji mu je najveći preporučljivi napon? Jer me je malo trta da ne završi na Manituovim pašnjacima. : flyingey |
Ja mislim da je najsigurniji napon 1.80~1.90V pa me ispravite ako nije točno
|
S tim hladnjakom, za testove max 1.9, ako ćeš ga držati stalno onda 1.8.
|
Drzim svog na 1,85V otkad ga imam.
3000+ @ 2400mhz |
Citiraj:
|
Zalman 7000Cu..Full 50C*. Klasika.
|
I meni je Zalman hladio Athlona 64 na 2700mhz za potrebe testiranja,odličan hladnjak
|
moje mišljenje je da ga je vrijeme pregazilo...
nije u stanju držati mog prescotta na def voltaži na 3.0ghz... temp ode preko 70c a sa sonicom na istoj frekvi nejde preko 46c |
Ja isto mislim da je vrijeme učinilo svoje ali za hlađenje Athlona je dobar ali za Preskija je loš
|
Citiraj:
Naravno da su ga novi cooleri pregazili po performansama... kad je trebalo ohladit te Prescott-e, trebalo je poboljsat dizajn... |
Ubacit heatpipeove ali će se za to pobrinut CNPS-8000
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Aopenov unikat :D
Nf2 ultra... |
Odlična ploča bolja od DFI-ja:D :D
|
ja imam ovo sve iz siga i voltaža je oko 1.88-1.9. jel to previše?
http://img145.imageshack.us/img145/4986/volt5dw.jpg |
Citiraj:
istina je da se dost grije ali smece nije |
pa ja svog držima na 1,6V...mislim da je to ok posto jos nisam stavio tt big typhoona a na njemu je trenutno tt silent boost...
necu pretjerivati :) |
Seth,ako držiš 24h je. Nađi plafon na max 1.8V i nemoj preko bez obzira na hladnjak.Ja svog držim na 230X8 na 1.5V,hebiga flat...
|
Zato treba uzet mobilca i lijepo voziš ga na 255*9=2300 MHz na laganoj voltaži od 1.6V što je recimo slučaj kod mene.
|
Citiraj:
|
Imam ti kingmax hardcore ddr500 i sve to na nf7-s sa Biosom Mantarays xt, a sa službenim biosom ti potegne do 225 dalje neće.
|
U biti TCCD/5 se pokaza skorao(ubiti i je) ka najbolji izbor sta se rama tice na svim plocama tako i na ovim...NF2 platformama...mada taj kingmax ima d43 cipove ako se ne varam? ili d5? Koji su isto dobar izbor!
Okii jel to SC ili DC koliko plocica i koliko mb? 1T ili 2T? Emissary svakako ti ne bi savjetova da ides sa vise od 1.8V na CPU sa nekim boljim hladenjem za 24h every day uporabu! :) |
SC. 1T bios do 255 max stabilno na mojoj, a 2T bios nisam pokusavao stavit jer prakticki nebi bilo razlike.
|
Citiraj:
...naravno nemoze se mjerit s tccd-om ali za 1000 kn je itekak ok izbor |
Citiraj:
|
Imas dosta losu reviziju bartona, moj je na 2200mhz radio na 1,4V
Limit mu je bio na 2,2V - 2580mhz, sonic tower kućni ventilatori ma svašta ga je tada hladilo.... TCCD je najbolji izbor |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
citaj moj sig... i trenutno u potkrovlju samo 39 C : goood : |
Citiraj:
|
micek_kc, razlikuješ li običnog i mobile bartona?!
BTW, budeš li prodavao procesor, PM to me! |
Citiraj:
Nekako cisto sumnjam da je stabilan na tih 2.9-3.0ghz... :rolleyes: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
MOj bivši iqyha je išo maks na 2.7. Dalje ni makac, dobro, nisam pokušavao sa 2.3V, ali... |
Vucko slazem se s tobom...mozda nagla promjena vremena utjece na zdravlje pojedinaca....:rolleyes:
|
dožlo je tu vidim jako puno ''proklokera''
|
Citiraj:
i ja svog prescotta vozim na 4.5ghz pa se sruši čim pokrenem nešto cpu zahtjevnije... |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:07. |