![]() |
Odabir cooler-a za Cpu
Treba mi nesto sto ce dobro hladiti AMD64 3200+ OC
Zalman 7700-AlCu Dimenzije--------------------136 x 136 x 67 mm Masa------------------------600 g Brzina vrtnje ventilatora------1000 - 2000 okr/min ± 10% Materijal---------------------Bakar + Aluminij Razina buke------------------20 - 32 dB ± 10% Thermaltake Golden Orb II AlCu Dimenzije--------------------Veličina heatsinka: 120 x 63 mm Veličina ventilatora-----------120 x 63 mm Masa------------------------752 g Brzina vrtnje ventilatora------1600 ±10% RPM Razina buke------------------17 dBA Thermaltake Blue Orb II Dimenzije--------------------Veličina heatsinka: 140mmx66mm fghfghgfii--------------------Veličina ventilatora: 120mmx24.3 mm Masa------------------------869g Brzina vrtnje ventilatora------1700 ±10% RPM Razina buke------------------17 dBA Treba mi nesto od to troje |
Ja sam za Thermaltake Blue Orb II, nije pre skup ali je to kaj mi treba.
E sada zanima me dali je on pretezak ? ima 869g, a idem na dosta lanova po ljeti. |
Ništa od toga, uzmi si Sonic Tower ili Freezer64 Pro.
|
golden orb je smetje od coolera. Kod takvog dizajb#ne je f#for ada listici moarju biti sto tanji kod TTa su ko odvaljeni sjekirom debeli jedno 3mm.
ak vec oces takav dizaj samo Zalman ili ak ti se ST ili freezer ne svidjau a patis na izlged Zalman 9500 |
Niti jedan od njih! :D
SonicTower ili BigTyphon ako si baš za jači OC ili možda najbolje AC Freezer64Pro ili Katana ;) |
ma cemu katana koja je skupa ak vec oce nekaj iz kategorije hrga bakra Zalmana, a TT se moze prodat u otkupnu stanicu toliko su debeli finovi, zalijepis 10 zalmanovih.
Jer Zalman je za Venice cist pristojan cooler s kojim se da i OCat. |
Uzmi u razmatranje i Thermaltake SilentTower:
http://i50.photobucket.com/albums/f3...cooler_002.jpg http://i50.photobucket.com/albums/f3...cooler_003.jpg |
Citiraj:
a hladi i više nego dobro s obzirom na dimenzije i cijenu od cca180kn |
hmm....
Svida mi se Thermaltake SilentTower gdje ima toga za nabaviti ? |
nemoj silent tower... ja sam ga imao na 3.0 prescottu i sa 92mm ventom kojeg sam jedva stavio temp je prelazila 60c
|
koji je sve samo ne silent i hladjenje mu je u rangu starih TTova ergo nikako.
http://www.worldlingo.com/SH0gfCf2o9...&wl_trglang=en Dead Eye imam pitanje zakaj si zapeo za LOSE TTove coolere? Jedina dva kaj valjaju su Big Typhhon i Sonic Tower ostalo je baciti. Dakle CNPS 7700ALCu, 9500 Cu, AC freezer 64 pro, Sonic Tower,Thermalright XP 90C, Big Typhoon, Hyper 6. Katana je preskupa, |
Najbolje uzeti frezzer 64 pro za venicea jer se proc ne grije pretjerano a i tišina u kućištu.
Meni ne pomaže puno jer moj opteron se grije kao doal core... |
freezr je best buy a najbolje od zrraka je sonic tower zemis Glacial tech 12cm za 45kn i montiras ga izmedju tornjeva.
|
Kod mene SilentTower drzi Semprona 2800+ overklokovanog na 2.6 GHz na 39 stepeni u full load rezimu, a pritom se broj obrtaja krece od ~1140 do ~2200 tako da nema price o tome da je los : lol2 :
|
Ja imam typhoon i super sam zadovoljan, tak da bih ti njega preporučio
|
Ne kuzim kaj ce vam bolji kuler od boxa pa hladi ko zmaj, temp mi se ne dize preko 36 stupnjeva u full load na frekvi iz siga, radje kupi jos memorije:)
|
Citiraj:
Je moš mislit! |
a) laže ploča
b) to nije load |
meni je 35°C u idle a 43°C u Full load
|
Citiraj:
Ko da uzimaš neznam što!?Imaš najbolja 3 na raspolaganju Sonic Tower,AC Pro i Big Typh00n.Bilo koji da uzmeš nećeš pogriješiti.Ako tražiš da dobro izgleda i dobro hladi uzmi Typh00n i gotovo :smoke: |
Freezer64 PRO...nema razloga davati vise para radi 2-3°C stupnja razlike...
|
Takodjer preporuka za freezera...@Vucko, imam i ja GT :p
|
pa radi se u biti o 5-6 stupnjeva razlika nakon kaj ispoliraš bazu TTu.
|
Al covjek veli da ide na dosta LAN-ova ljeti, pa sad, nek kupi sonica, spolira ga, kupi vent, i nek ga onda nosi na LAN-ove :p
Al i tu je razlika u cijeni od 140kn (dodan vent)...pa nek se covjek odluci, 5°C ili 150kn vise... Sonic tower je svakako predobar cooler, al dal se sad tu u njegovom slucaju isplati? Nek sam odluci... |
ma i ja velim da je freezer best buy.Vent je neikih 45kn (galcial tech)
|
ako mozes da nadjes TERMALRIGHT SI 120 u kombinaciji sa PAPST 4412/F2GLL uzmi to zajedno jer daju super rezultate pogotovo kod klokovanja
AMD 3500+ 2500Mhz 27-30 stepeni pri punom opterecenju |
Freezer 64PRO, cooler je smiješno jeftin, a fantastičan.
najjednostavnija montaža, paše valjda na sve ploče, 3 heatpipe-a, veliki vent na gumenim nsačima - vibracija -0, na 7V - nečujan, a hladi fantastično. za Venica ne traži dalje. Sonic Tower - smeće, ne bi ga opet sebi stavljao, nema teorije.. nikad |
Citiraj:
Nemoras vjerovati, hoces slikicu? |
evo dead eye..danas stavljam big typhoona...kloknut cu proc na negdje 215*11,5 na 1,775V ili 1,8V pokrenuti S&M pa ti kazem koja je teperatura..ako je ok...odi i kupi big typhoona...
malo sam bio gledao ovaj blue orb..cini se ok :) |
Typhoon brije guzove blue orb-u.
Mislim ljudi raspravljaju koji cooler uzet, freezer je odlican za 150kn, typhoon je isto odlican za 320kn. Tko ima 320kn i mjesta u kucistu nek uzme Typhoon-a, tko nema nek' uzme freezera i bok. Nece se razocarat. |
znam da sam dosadan :D
Ali ima jedno i zadnje ( valjda ( moš si misliti ) ) Koja je max. tezina CPU coolera, a po ljeti idem na LAN recimo od pet-ned. pa od pon-pet. sam doma pa opet i tako.... dali je 1000g PREEEvise ili je 900 PREvise ili 800 Previse itd... |
AMD i Intel preporučaju do 500g mislim. Bilo šta teže od toga, predstavlja određenu opasnost. Kod ovih od 1000g treba jako pazit kad se premješta kućište. Ja imam u drugom kompu Tt Volcano 7+, koji ima preko 800g i svako malo neš kopam po kompu pa ga premještam (nije ko na LAN party, ali...) i dosad nije bilo problema.
Mislim da i težište hladnjaka ima utjecaja, recimo kod Zalmana 9500 težište nije na matičnoj već više jer je jako visok hladnjak. Kod npr. 7700Cu je dosta niže, bliže matičnoj. Mislim da to utječe na naprezanje kod premještanja, ne puno ali utječe. |
Citiraj:
Ne bih se bas slozio sa tobom.Dugo pratim ovaj segment IT marketa i rekao bih da nikada ponuda nije bila ovako raznovrsna kao danas.Firme koje se bave hladjenjem PC komponentama nicu kao pecurke posle kise.Novi Brendovi kao sto su Scythe,Noctua,EKL,Silverstone,Noiseblocker,Xilence samo su dokaz da tu ima para.Uostalom trend je postizanje Silent PC-a primenom Heatpipe-ova u sto veca tela hladnjaka kod pasivnih kuera ili tihih 120 mm ventilatora kod aktivnih.Moji favoriti su pasivni kuleri marke thermaltake Sonic Tower i Fanless 103.Big Typhoon je takodje odlican kuler ali malo bucan za moj sluh i skup za moj budzet. |
BigTyphon ti je bučan? kaj si ti šišmiš ili?
A i Sonic također treba vent da bi pošteno hladio! |
nekad sam i ja mislio da je box ok , dok moj nije poceo divljati i parati usi .
posto nis ne klokam , odnosno zanemarivo ( fsb 220 x 11 , i mema na 440 ) , imam gore ac alpine 64 , duplo jeftiniji od frezera , a temp u win oko 35-36 , a u opterecenju ode do 45 . mene i vise nego zadovoljava . |
Citiraj:
|
Freezer64Pro super hladi a nečujan je
|
Nemamo mi svi isto tako dobar sluh tako da je to vrlo diskutabilna i relativna stvar koliko je nesto zapravo tiho ili jos bolje necujno.Ne mozes reci da je aktivan kuler (sa venilatorom) necujan jer nema smisla.Moj Tt Fanless 103
kosta oko 230 kn i apsolutno je necujan.Ne bavim se oc-ingom i da u kucistu mi je sve pasivno cak i napajanje (Antec Phantom 350 W).Promaju mi obezbedjuju 2 x 120 mm Coolink ventilatora napred i nazad (skoro necujna ispod 800 obrtaja u min.).Oba kacena preko fan kontrolera (Zalman mfc-1). Ne kazem ja da je Big Typhoon los kuler ali jednostavno nije za svakoga,ima svoju ciljnu grupu (OC).Isto tako Freezer 64 Pro je najverovatnije najbolji kuler koji se moze kupiti za manje od 200 Kn,veoma tih ali ima jednu veliku manu,kompatibilnost,pasuje samo na S939. |
Citiraj:
Kaj se BT-a tiće čuje se ako radi na 12v (čuje se protok zraka) a ako ga koristiš ko 90% ljudi tako da vent dela na 800-900 o/min tada ga fakat ne čuješ! No dobro kako god ti kažeš! |
Citiraj:
druga stvar je kad ga staviš na 7V, onda je cooler PRAKTIČKI nečujan. i DEFINITIVNO predstavlja best buy sa svojom cijenom od smiješni 13x kuna... ista stvar vrijedi za Zalmana, koji je abnormalno bučan na 12V, ali na 7v pristojan, praktički nečujan. ne pušim priče ljudi koji mi pričaju da su svi ti cooleri tihi na 12V. NISU. probao sam ih puno.... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:26. |