![]() |
Ploča za 478 sa AGPom
Koju mi ploču preporučate sa socketom 478 i da podržava AGP, i naravno koja je matična i koji čipset uz ove uvjete najbolji?
|
Intelov 865 ili 875 čipset, dakle Asusove ploče P4P800-SE,X,Deluxe, P4C800-Deluxe.
P4P800 imaju 865 chipset, dok P4C800 ima 875. "najslabija" i najjeftinija od ovih ploča je P4P800-X, dok je P4C800-Deluxe, pogađaš, najbolja ;) |
Abit IC7-Max 3, canterwood chipset
|
Da, samo što te ploče nema nigdje više :rolleyes:
|
Našao sam u EKCu P4S800 ASUS, to je valjda nešto takvo, a nemaju uopće detalje.
http://ekc.hr/detalji.aspx?id=551&kat=19 |
Ima SiS 648FX chipset. Osobno,ne bih ju uzeo. Ima samo 3 DIMM-a i ne podržava DC
Ako si ograničen lovom, pogledaj ovo: http://www.nabava.net/katalog/trazil...tring=P4P800-X ili ovo http://www.nabava.net/katalog/trazil...ra%9Ei&od=&do= |
najbolja je p4c800-E deluxe.:D imam ju.
p4s800 zaboravi, nemas za kupit vise p4c ni jednu, samo p4p no i one su vise nego dobre. s kolko nofci raspolazes pa da slozimo nesto... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ALBATRON PX865PE7PRO....
|
Inace, preporucam ti Asus P4P800 SE. ;)
|
Takodjer, p4p800se....
|
Hvala na savjetima, naručio sam P4P800-X za 560 kuna u lokalnoj trgovini računalne opreme, dolazi u petak, svjestan sam da je cijena nešto viša nego da sam uzimao iz većih i poznatijih trgovina, ali ne mislim ići do ZG.
|
Asus P4E800-deluxe i Abit IC-7
|
P4E800?
da nije mozda P4C800E ? |
Citiraj:
Uglavnom i jednu i drugu je jako tesko pronaci (ako ne i nemoguce), osim rabljene naravno... :) Inace ja sam se dvoumio izmedu P4P800 SE i P4P800-X... Odlucio sam se na P4P800 SE, jer mi izgleda mocnije, Prakticki nevidim razliku izmedu SE i E-DLX. Veca je od -X verzije, ima vise slotova i da se nest jace clockat... :) |
a Abit IS7-E možda?
|
Ima 2 razlike izmedju SE i E-DLX, 1 SouthBridge na E-DLX je ICH5R, a ne ICH5 i druga razlika je u zvuku, SE je 5.1 dok je E-DLX 7.1 zvuk. OC potencijali i stabilnost je identicna...
|
Citiraj:
Znam za zvuk, tak cu imat PCI zvucnu, staru SB Live!... ;) |
da, raid je u pitanju...
|
Šta se mučite čovjek već naručio p4p800-x. malo ti je skupa ta matična u diskonta košta 480kn.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ali još me nešto zanima, mogao sam naručiti i neku P800 MX koja je još jeftinija od X, ali je nema na Asusovoj stranici. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Nego, koliko te košta i gdje si uzeo? |
OT:mali warning budućim P4P800-X korisnicima
najnovija verzija bios-a 1009 ima grešku, nakon što isključite računalo iz gradske mreže i priključite ga opet, komp se upali na 3 sec i ponovno ugasi :) 1004 i onaj koji dolazi u paketu sa pločom (1001) su o.k. |
Citiraj:
|
Evo da se pohvalim, stigla je jučer P4P800-X i sve šljaka.
|
I jer ima ta 800-x kakve OC potencijale, jesi testirao sta?
|
LOL naravno da ima, zar nitko nije pogledao moj sig :smoke:
|
Nisam još ništa testirao, bio sam kratko na kompu od kada sam ju ubacio, budem ovih dana isprobavao. Valjda me neće MS napajanje zajebat, nemam pojma jel to problem. Dosad sam imao Intelovu ploču pa nisam mogao OC tako da nemam iskustva, ali budem se igrao s tim. Gledao sam ima u BIOSu OC do 30%, jel treba šta pazit pri tome?
|
intelove ploče su poznate po tome da se ne mogu Overclockirati
|
Citiraj:
|
? koja intelova ploča se da clockat?
|
To u BIOS-u je ono automatsko overclockiranje,ne preporučam to, najbolje ti je pročitati onaj sticky od Masnog u vezi sa P4P800 bios optimizacijama i manualno overclockirati ;)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:57. |