![]() |
grozan problem, molim pomoc!
izazov za svakog hardwareaša... iskreno se nadam pomoći... :(
opisati ću problem od samog početka do kraja -otvorio sam novo kučište -stavio u njega maticnu plocu -stavio procesor u maticnu -stavio box cooler i spojio ga na maticnu -stavio napajanje u kuciste -spojio oba atx kabla s plocom -stavio graficku karticu u njen pci-e slot -stavio hdd, spojio ga na data kabel i napajanje -stavio 2. hdd, spojio ga na data kabel i napajanje -stavio dvd drive, spojio ga na cd audio, data kabel i napajanje -stavio ram -spojio tipkala kako treba spojiti -na graficku prikljucio monitor -spojio mis i tipkovnicu -spojio napajanje -stisnuo gumb NE ZELI SE UPALITI ovo gore je SVAKA STVAR koju sam napravio, dakle nista nisam napisao vise, NI MANJE radi se o: asus p5pl2 intel 945 P4 630 64bit HT 775 2 x kingmax ddr2 512mb saphire radeon x1300 512mb ddr maxtor 160gb s-ata 2 cooler master 430 W atx2 MOLIM VAS RECITE ŠTO DA RADIM? :( |
e da mogu samo jos napomenuti da maticna daje struju sto vidim po misu i tastaturi
|
provjeri žice od tipkala još jedanput kako su spojene na matičnu
|
ako je gumb od "power on" dobro spojen, ja ga stisnem, on se mora upalit
nema veze ako ni jednu drugu diodu i restart gumb nisam spojio, jel tako? |
da sam primjerice procesor krivo stavio u socket, ventilator od napajanja i cooler bi se svejedno pokrenuli jel tako?
|
cooler i ventilator bi se pokrenuli to je istina, ali mislio sam reć da si možda zabunom obrnuo, zna se dogodit, al spoji i ostale gumbove najsigurnije ti je...
|
nope, ništa
mislim suze mi idu na oci u ovom trenutku kad dolazim do zakljucka da ploca ne radi tj. da je pokvarena kupio sam ju u linksu i to sam prvo uzeo drugu na kojoj je pisalo u nazivu "ddr2" a ja lakovjeran nisam gledao, dodem doma i skuzim da je chipset 915 intelov koji nije ni prismrdio ddr2 i danas mi daju ovu i tako sam sretan bio da cu napokon spojit sve i sad ovak pa mislim katastrofa :( :( :( |
dajte ljudi ako imate neku ideju jos da sam nesto zaboravio napraviti pliiiiiiiiiiiiiiz
|
A ništa, izvadi sve na stol pa ponovno....
|
Probaj sve spojiti van kucista, samo najosnovnije, znaci proc i hladnjak te napajanje, pa vidi ako ce krenit, da slucajno namas kontakt izmedju kucista i mbo. Vadi van.
|
Daj zvadi sve van i probaj vani upaliti...moze bit da ti je negdje kontakt pa da te hebe...
Van na stol, spojit power_on nekak i probat upalit... EDIT: Jelc i Nino me pretekli :D |
kolko dugo ste jos online? :)
|
Ma šarafcigerom spoji dva pina za paljenje na ploči, a onda isto tako kresni napajanje...
|
Makni Power On konektor s pripadajućih pinova i sa šrafcigerom dodirni Power On pinove.
EDIT: domy_os me pretekel:) |
evo ga probao sam
izvadio sam sve kablove, skinuo plocu iz kucista i stavio ju u njenu kutiju, spojio napajanje i power on gumb samo... nista... cooler samo trzne kao da ce krenuti i to je to, ne moze se reci ni da je krenuo pa stao.. samo trzne... par puta probao, pokusao i s drugim napajanjem... |
cekaj cekaj daj poblize objasnite ovo s pinovima i šarfcigerom
|
probo i to
štanga oni stvarno nisu normalni u utorak sam kupovinu obavio cetvrtak je navecer ja jos uvijek nemam nista, a posao ceka s tim da, naravno, sutra radim cijeli dan i navecer izmozden cu opet doci doma, slagati komp, postavljati vindouze... ako dobim plocu sutra dakako.. u biti, dobit cu ju... ne...bat cu im se majke nedaju li mi novu plocu istog trena... boze mili, a ja se pitao kako to da su tak jeftini |
Zakaj šarafcigerom, može se samo na kratko običnim jumperom...mat-da nisi nekaj zeznuo kad si stavljao proc???
Probaj i clear CMOS-a, makar sumnjam da je to. |
mi smo ti onlajn cjelu noc :D
uglavnom ja bi sve stavio na stol i pikno proc jedan keks meme grafu i pukno da vidis oce doci do biosa ako oce onda sve postekas i provjeris oce li sada . Ako oce onda kada ces staviti maticnu gledaj na to da nema kontakta negdje i to je to :) |
evo sada sam probao samo osnovno => proc, cooler i napajanje ( i ploca naravno LOL) - nista, cooler trzne i to je to, kraj price
ali cijelo vrijeme mi lampica na ploci uredno signalizira da je pod naponom :/ |
što se tiče proca, nisam imao kaj zeznut... iako sam ih stavio vec jako puno do sad jos uvijek svaki put sliku pogledam, jer se s tim ne za...ava... tako da nije moglo biti krivo, lijepo sam ga polozio i stegnuo, stavio cooler, rame, grafu, disk, drive, napajanje, gumbice... i nece.. i stim se *ebem od 18 sati..
nebiste voljeli biti u kozi onom u linksu sutra u jutarnjoj smjeni vjerujte mi |
besides, i bez proca se cooler MORA zavrtjet ne
|
Ma ovo smrdi il na napajanje il na ploču, a budući da si već probao drugo napajanje onda ploča ne valja.
|
Stavi samo jedan "keks" memorije...
|
skuril si plocu...
inace,kad uzimas kod njih maticnu,uvijek zamoli da ti preflashaju Bios,pomaze u 90 % slucajeva... zamijeni za drugu al inzistiraj na flashu biosa....ja sam jednom mjenjal 3 ploce dok smo skuzili da bez flashanja mogu i cijeli lager ploca promjenit,jednostavno nisu prepoznavale proc.. onda covjek popi..,pocne nervozirat i prepikavat i puf... ploca se odazove duhu Manitua.. inace,voli se dogodit sa ovim 64bit procevima da zashlusaju i maticna gecrkne... |
yep, skurio sam ju pa sam sinoc dok sam cupao sve na stol pa nazad jos uspio i pin s...bat i ne priznaju mi garanciju... idem danas po istu u bing, samo se nadam da nije proc otiso :( :( :(
|
prije krepana ploča nego krepano napajanje,kad već vidiš da daje struju po mishi i tastaturi..u svakom slučaju,Links ponovno..ne čekaj ni dana..: bonker2
ma to šta danas prodaju je komaaa..ja kupio u hgshrottu pioneer i ni dva dana nije normalno pržio..sad očistio laser...i stavio firmware..nešto je bolja sada..shrott roba nam dolazi..katastrofa : nono : |
Bas ste optimisticni,ja sam 100% siguran da maticna radi jer se to i meni znalo dogadjat,fala bogu sam 11322312 puta vadio-stavljao u kuciste sve,ako ti ventovi trznu moze bit da je maticna crkla ali meni nikad,kod mene je uvijek negdje bio kontakt-previse,mozda si maticnu prejako zavidao za backplate kucista,i nadam se da si stavio iza nesto da pinovi ne dodiruju metal-aluminij kucista jer to isto zna hebat.
|
fakat sam više sam sebi dosadan i znam da ispadam ko totalan lejmer al fakat neznam
MB NI8 SLI GR šljaka sve super samo kaj se zgasi nakon 10-15 sekundi mogucnost postoji da je pregorio procesor jucer ALI ja se iskreno nadam da nije u tome stvar, postoji li mozda nesto sto sam ispustio? atx oba su tu, memorija, graficka, proc je nutra s box coolerom... ne daje sliku grafa nikakvu |
Nabavi/posudi negde drugi procesor, pa probaj dal bu delalo.
|
Citiraj:
naravno pod uvjetom da smo zakljucili da je problem 100% s procom |
Citiraj:
|
evo otspojio sam sad sve osim proca coolera i memorije
ista stvar |
?
:/( |
tek toliko da znate svi izgleda da je problem bio u fucking biosu...
|
a kaj sam ti rekel.... slusaj stare djombe...................
|
u svakom slucaju hvala svima na pomoci i javim vam u pon dal je sve proslo oke
samo se nadam da mi nece punit glavu glupostima da moram ostavit plocu neznam kolko da mi flashaju bios!! usput, ja svaki put poludim kad idem u te servise... zbog najmanjih gluposti prave probleme zbog "procedure"... mislim, ako je na necem kvar oke, ostavit cu vam... al ak sam ti brate mili ostavio 8k kuna i trebam te da mi 15min pogledas da je sve oke i uvazis reklamaciju, i ti neces, to stvarno nije oke :/ |
Odvijacem kratko spoji na maticnoj POWER ....znaju u tvornici nekad (ne bas cesto) na kontakte obrnuto napisati koji je koji kontakt a koji reset switch.....meni je jednom upalilo i sve proradilo......napajanje provjeris tak da kratko spojis plavu i zelenu zicu.....zasad toliko a dalje ces vidjet
|
Vidi jesi dobro umetnuo grafu u Utor.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:29. |