![]() |
pikiram x1600agp
..grafa bi trebala doci u microline za koji dan i dodje oko 1200kn,sto mislite je li to dobar izbor za te pare,grafa je saphirova i ima 256mb ddr 2,samo je sabirnica 128 bitna tako da i nema neke koristi od velike kolicine meme,i koja je razlika izmedju x1600 pro i xt modela,osim u brzini memorije,je li chip isti sa smanjenim taktom ili......
|
Mene isto živo zanima kak se X1600Pro ponaša u igrama. Praktički nema nekih recenzija osim "customer reviews" na newegg-u. Ono što svi kažu je da se kartica grije ... a što se performansi tiče ne vjerujem dok je netko na forumu ne isproba.
|
Nisam znao da dolaze i u AGP verzijma!!!
sad si me zainteresirao!!! ja bi uzeo Pro ili XT verziju ako ih ima?? morat cu se raspitat malo.... |
A meni se cini da je nema standardno u AGP verziji nego se spaja na AGP preko AGP-PCI-E external bridge chip
http://www.ati.com/products/RadeonX1600/specs.html |
Da ... ide prek Rialto čipa.
|
meni to nije vazno...nisam neki igrac, niti imam vremena za to....glavna stvar mi je AVIVO :P
|
Citiraj:
Fakat Sapphire izdaje bas AGP native verziju...nemrem vjerovat. Nedaju oni ipak AGP :D mali OT: sad sam u dilemi kaj zet X800GTO Agp ili X1600 Agp , prijedlozi? |
pa nije to nativna AGP verzija ako ide preko Rialto cipa :rolleyes:
za igranje ti je GTO bolja.... |
Citiraj:
|
Citiraj:
HDR osvjetljenje Shader Model 3.0 :rolleyes: |
sad tek vidjeh da GTO u AGP verziji ima 128-bitnu sabirnnicu i obicnu DDR memoriju....dakle X1600
@Behrooz: a HDR će stvarno moci koristit na toj kartici :rolleyes: i kartica se ne uzima zbog HDR-a i sm 3.0....ako bi tako gledali, bila bi mu dobra i nvidija 6200..... koje igrice uopce koriste hdr?! mozes ih nabrojat na prste jedne ruke...a kad to ukljucis na X1600 igrica postane slideshow.... nemoras postat 2 puta, imas EDIT u donjem lijevom kutu... |
Ma kartica je zvijerka,još za te novce...
|
Citiraj:
Imas pravo,al svejedno,novije je novije |
...nista najverovatnije cu je uzeti pa javim rezultate....
|
Citiraj:
X1600 je po meni do sad najgluplji ATI-jev proizvod 6800 nvidia |
Kak stoji recimo 6800 sa HDR-om ,kad bi se uparilo sa mojom konfom. Koliko HDR skresa performanse?
|
[QUOTE]Originally posted by nicko_029
[B]sad tek vidjeh da GTO u AGP verziji ima 128-bitnu sabirnnicu i obicnu DDR memoriju....dakle X1600 Ima Powercolor X800GTO 256Bit,256Mb u Vemil-u ,ali me cisto zanima s financijske strane jer GTO 1657kn X1600 je 1094Kn Inace max reza u kojoj igram je 1024x768:) pa onda i 256bit ili 128bit i nije presudno !? |
Citiraj:
Koliko ubije performanse?Pa gledaj,u Serious Sam 2 meni s HDR-om radi jedva,min na 35 FPS do 75FPS,a imam 11K 3DMark 2005. |
|
[QUOTE]Originally posted by LARN81
[B] Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
E dobro to me je zanimalo...A vidjet cu sutra mozda se zrtvujem:) pa zemem X1600 da ju istestiram i bacim na forum rezultate , a sigurno bu brza od moje u sigu:D |
na karticama do 1500kn (za agp), ne mozete ocekivat neke rezultate....pogotovo zato jer su to vecinom kartice sa 128-bitnim sabirnicama....osudeni ste na 1024, neke medium detalje bez AA i AF....a o hdr-u ni ne pomisljajte...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
X800GT je isto dobra kupovina, ima 256Mb GDDR3, a kazu da PowerColor ugradjuje R480 cipove.
|
GT-ice imaju samo 8 pipeova i nisu bas nesto....
sto se tice X1600,ja bio danas u autronicu i pitao.....dolaze krajem sljedeceg tjedna i PRO (~1150 kn) i XT (~1550 kn) verzija.... |
Citiraj:
|
a cuj.....odlicna je to kartica, samo da ima 256-bitnu sabirnicu.....
ako hoces igrat na malo zahtijevnijim postavkama sa AA i AF, neznam bas kako se to ici...istina da ima brzu memu i gpu, ali trebalo bi isprobat... |
Kad smo kod X1600 dosle su u HGspot pa navalimo:clap: :clap: :)
|
Citiraj:
|
sve X1600 imaju 128 bitnu sabirnicu, posebno su vezije za AGP a posebno za PCI-E....nema nikakvog adaptera iliti sl.
|
Citiraj:
|
postoje i AGP verzije i PCI-E verzije....
oni su pod opisom proizvoda krivo napisali i stavili krivu sliku....u cjeniku je ok.... i da, koliko ja znam ne postoji XT verzija na AGP-u.... |
Citiraj:
|
OK...sad ste i mene zainteresirali...
oko soma kuna to dođe...def je brža od moje 9700pro... mene zanima kak bi ona radila sa nekaj novijim igrama? tipa aoe3...ak sad na 9700pro mogu opićit na 1024 medium detalje i da nejde ispod 40fps-a onda bi ovo trebalo ić oko 60-70 :confused: |
@LARN81:
jesi je kupio napokon??? da kazes prve dojmove i kako se clocka....jer brijem si da cu je ja isto uzet... |
ma jebeš x1600 ako nije XT
Onda bolje x800GTO |
pa za igrice je bolja GTO (ali sa 256mb gddr3 memorije i 256-bitnom sabirniocom)...
ali posto mene ne zanimaju igrice, nego nesto drugo, privlaci me X1600 Pro... |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:21. |