![]() |
[Upitnik] Retro LAN Party
Pozdrav ekipa, nadam se da ste svi dobro!
Imam jedan upit za stare nostalgičare: Početkom iduće godine u 2.mj. u Velikoj Gorici u organizaciji Gathering-Team-a planiramo napraviti Retro LAN Party kao podsjetnik na dobra stara vremena kada smo bili mladi, ludi, nadobudni i bez pretjerano puno obaveza. :) Cilj je ponovno se povezati, podružiti, dobro se zabaviti i naravno poigrati. Uz to pokazati mlađim generacijama kako je mrežno igranje izgledalo nekada prije širokopojasnog interneta ;) Igrale bi se isključivo starije igre iz 2000-ih, dakle: StarCraft BroodWar, Warcraft 3 TFT. Counter-Strike 1.6, Quake 3 Arena, Unreal 2004, Call of Duty United Offensive i slicno. E sad, s obzirom da smo još uvijek u stadiju planiranja, volio bih čuti da li bi i na forumu bilo zainteresiranih za takav event? Javite dojmove. ;) :D EDIT 02.10.2024. : Retro LAN Party website: www.gathering-team.com Prijave: https://docs.google.com/forms/d/e/1F...6kHGQ/viewform |
Zašto palac dolje u ikoni uvodnog posta? Count me in :)
Glasam za Unreal 99. Više retro i lakše za stari hardware a makljaža jednako dobra ako ne i bolja :) Do tada bi se trebao preseliti u V. Goricu. Ako ćete trebati dinosaura iz tog doba koji se dobro sjeća tog hardwarea da vam pripomogne pa makar nositi stolove i razvlačiti produžne letve.... :D |
Eto nije palac dolje, više odgovara upitnik :kafa:
Inače dobra ideja ali predaleko da bi došao smetati :D |
Yes. Quake 3, UT99, RTCW, Wolfenstein: Enemy Territory.
Samo stare igre u planu ili su i kante + monitori iz dotičnog doba na spisku :) |
Top ideja.
Takoder sam iz gorice i ako cu bit slobodan mogu doc pomoc ako treba. Ako ne, onda dodem igrati. Poslano sa mog SM-G986B koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Eto vi mlađi probajte .... :D
|
Citiraj:
1. Di nabavit stare kompjutere sa CRT monitorima i ostalim ? 2. Prostor? 3. Ljudi 😅 Inače, podržavam inicijativu kolege iz VG, nadam se da će poslati par slika kad/ako to bude. |
Pa dobro, ne moraju baš biti CRT, mogu i stariji LCD-i. :)
|
Nemože, 100+ Hz or bust:D
|
Jao mene joj, vrlo rado bi se odazvao, ali kanta više nejde sa stola da je ne znam kaj, a drugu nemam. Ali rado dođem na onaj drugi dio LAN partijanja, a to je cuganje i klopanje i zahebancija. Ako treba i oko nosakanja pomoći, svakako. Javljaj detalje pa ćemo se dogovarati.
|
Opa, nakupilo se komentara :D
Pa da krenem redom: 1. @medo - Ukoliko nam se javi jos par zainteresiranih, Unreal 99 je isto opcija, dapace! 2. @Nikky - nisam ni skuzio da se radi o palcu, licilo mi je na crveni upitnik... dioptrio moja xD 3. @Medo, odlicno! Kad nam forma za prijave bude gotova, slobodno se naznaci da si voljan volontirati :) 4. @Chuxonja - za sada su samo stare igre u planu, testiramo verzije igara koje bi mogli vrtiti na win10/11. Razmisljali smo i varijanti da ekipa dovlaci bas stare kante, ali nemaju ih vise svi. Oni i koji ih imaju vrte iskljucivo win xp ili win7 i to mora biti obavezno u offline mode-u. Bilo kakav pristup netu bi bio katastrofalna opcija xD Ps: Nitko ne veli da svoj novi stroj nemres zakamuflirat u stari tower sa CRT ekranom. :) 5. @Zeryx Top! Kad nam forma za prijave bude gotova, slobodno se naznaci da si voljan i volontirati :) 6. @Neo-ST i mi bas diskutiramo o istome, manje vise po oglasima i buvljacima se da jos ponesto nac. Sto se prostora tice, imamo osiguranu veliku sportsku dvoranu u osnovnoj skoli, u teoriji nas stane i 100-ak, ali bi za prvi puta nakon ovoliko dugo vremena isli na 50-ak kompova max. Ako bas bude veliki odaziv, prilagodit cemo se brojkama. 7. @2 die 4 Masa ekipe dolazi sa miniPC-jevima ili laptopima, slozit cemo i Wifi AP da se ekipa normalno moze spajati. ;) Svakako zasheram formu za prijavu na event jednom kad bude ready. Nadam se da sam svima odgovorio. :) |
Ja vjerovatno nisam zainteresiran ali imam par frendova koji aktivno igraju SC:BW pa bi mozda bili zainteresirani. Kad ce biti fiksiran datum javi da posheram okolo.
|
Odlicno! Bas mi je drago to cuti. Ako ce biti nesto vise zainteresiranih za SC:BW, mogli bi sloziti i turnir s nagradama. :)
Datum je definitivno 01.02.-02.02.2025 (subota i nedjelja) u OŠ Eugena Kumičića. Vec smo bezicirali sportsku dvoranu pa si slobodno bezicirajte datume i posherajte okolo. Kroz koji dan cemo imati i formu za prijave pa bacim link da se svi zainteresirani mogu i sluzbeno javiti. |
Možda bi došao samo da pogledam, igrao ne bi.
|
Citiraj:
Zaista pregrst svega, tako da vjerujem da se svakako isplati doci. Cak i sa familijom. |
Btw. uz UT99 i SC:BD, da li stogod jos od igara vidite kao must na retro lanu? Svaki prijedlog je dobrodosao.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja bi čak rekel i COD2 da bi mogli ubaciti, ali nemojte me slušati jer opet nije dobro da bude milijon igri na LAN party-ju.
Ali svaka čast na inicijativi, jebena ideja i sve si mislim da se pojavim i da uživam u nostalgičnim mirisima smrdljivih gejmera :D |
Citiraj:
Uuuu, ovo boldano lajkam jaaako. I još se onako pojavim u SW majici. |
Citiraj:
Ima jedna odlična mapa, stadion... bude opći kaos i makljaža. 😁 |
“It’s time to kick ass and chew bubble gum… and I’m all out of gum.” :D
|
Idemo dalje... Command & Conquer / Red Alert...
Dune2 / Dune 2000... (mislim da ima neki multiplayer mod) |
[Upitnik] Retro LAN Party
|
Commandos 2 se igrao u nasem selu. Pored vec spomenutih UT-a i Q3. Iskreno i ne pamtim cetvrtu igru zbog koje bi zicao starce da te skupa s kompom i CRT-om voze kod frenda :)
|
Šta ste sve nabrojili pa vama će trebati barem mjesec a ne dva dana 😀
|
Worms World Party i HoMM3 kao hot-seat alternative. Wormsići su posebno super za klince.
|
Odlična inicijativa!!!
Možda bi mogao i odigrati nekaj a ako ne iskrsne nešto, dođem :) Igre po mom izboru: StarCraft BW Warcraft 2 CS 1.6 Quake 3 Arena Unreal '99 |
Citiraj:
|
Top preporuke ekipa! Na neke sam skroz i zaboravio tipa MOHAA, Wc2, Worms World Party, HoMM3, Commandos 2, Dune, AoE 2... eh starosti moja. :D
Uz sve prethodno nabrojano, mislim da nam dva dana nikako neće biti dovoljno xD E da ekipa, imam i jos jednu novost. Putem tihog sponzora osigurali smo 10 laptopa koje cemo osposobiti na posebnom pultu da posjetitelji LAN-a koji su u prolazu mogu baciti sa nama u mrezi koji game. :) Potvrdim jos igre koje ce se igrati dodatno, moram se konzultirati sa ostalim organizatorima i prikupiti sav feedback sudionika. Po svemu sudeći, morati ćemo se ograniciti na do max 5-6 igara da sve uspijemo kvalitetno pokriti. Iako, naravno na volji je svih koji ce doci da bace medju sobom sta god pozele od igara. Limit je samo na igrama koje cemo mi sluzbeno moci hostati na serverima. |
Imate li mozda jos kakvih prijedloga vezao uz Retro LAN?
Sta kazete na PC Modding? Ili mozda World of Warcraft Classic natjecanje, tko ce prije do 25 levela? Malo brainstormamo trenutno da vidimo sto bi se ekipi moglo svidjeti. xD |
Zainteresiran sam i došao bih! ove igre iz 2000.-ih su mi već malo prenove, ja bih starije :D
od igara bih igrao: UT (bilo koja verzija, ginut će te kako god :D ) Quake2 (ovo sam nekad igrao u pare, čekam izazivače) Populous: the begining Duke nukem 3D C&C: tiberium sun Dune2000 Battlefield: 1942 Ako će bit i arkade natjecanje, preporučam "versus" igre: Twinkle star sprites (Neo Geo CD) Tetris (NES) Super Bomberman (SNES) North&south (Amiga) nadam se da se ne mora doći s kantom kantom. Ja bi došao sa svojim laptoppom, dakle trebam samo jednu utičnicu i eventualno LAN kabel ako će se baš morati spajat žicom Citiraj:
|
GTA 2
America's Army 2 - ovo se ¸rokalo tada non stop. Napraviš server i deri |
@telefunken - UT i Quake ce se sigurno igrat, naravno dogovorit cemo se sa ekipom koju verziju zele. Imamo i Q2 i Q3 generaciju.
Ne moras doc s kantom, laptop je sasvim ok. Imamo i AP dignut na koji se mozes spojit preko wifija da si lokalno na mrezi s nama. Bitno je da si poneses punjac, mis, tipkovnicu i headset, za ostalo si dobar. I da, lap nek ima minimalno win10 ili 11. Na starijim OSevima je malo tricky slozit da smo svi kompatibilni. @vex - UHhh, sjecam se, pogotovo AA dana. :) |
Citiraj:
I pretpostavljam da su |
Citiraj:
https://www.gog.com/en/games?query=q...der=desc:score |
Pristup igrama i keyevima dobivate na LANu. Manje vise ce sve igre bit portable, znaci copy/paste i rokaj.
Tak da nema zeke peme sa verzijama. Sve su to stari naslovi do 1GB max. Imamo usb stickove, mrezni hub i servere tak da mozes povuc od kud ti draze. Nekad je cak i bila car u tome da se povlaci s usb-a, instalirava, ali prosla su ta vremena, danas je sve manje vise plug and play. 😁 |
Jednom sam na server stavio Need4Speed koji se mogao samo startati bez instalacije. I onda sam napravio četiri ZFS klona tog dataseta na serveru. Svaki od tih klonova je bio mapiran preko Samba sharea na zaseban PC. ZFS to može raditi automatski.
Što sam time dobio? 1. Nisam morao ništa kopirati na PCje - sve se pokretalo sa servera 2. Zauzeće prostora na serveru je bilo maalo veće od jedne instance igre 3. Ako bi netko nešto zeznuo na PCju nije se moralo čupati kosu i ponovno kopirati igru nego bi samo napravili rollback dataseta od tog PCja na serveru i vozi dalje ;) Ovo se pokazalo vrlo zgodnim za testiranje dodataka i patcheva. Taj dataset je mogao sadržavati više foldera s više igara i mogao je biti kloniran na desetke PCja. |
Profi rjesenje, nema dalje 😁
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:51. |