![]() |
Popizdit cu!!
Postao sam u windowse ali nema dobrog odgovora?
krenuo sam napravit novu frisku instalaciju xp(nlited) ali hard mi se nevidi u bootu?? u win najnormalnije radi? kada stavim drugi hard pod primarni onda mogu instalirat ali kad instaliram i istekam ovaj primarmi , stavim svoj na primarni opet nista , probao sam u win s partition magicom 8 izbrisat particiju ali opet nista ? sta da napravim?? Hard je hitachi, na novom sam stavio particije u win s partition magic i isto tako mi se nije vidio u bootu, onda sam sve pobrisao i prepoznao ga je u bootu tamo sam napravio particije . ali sada opet nista? konfa je iz siga. raid i sata kontroler sam ugasio u biosu Dajte da to nekak sjebemo:rambo: |
Ako je SATA disk treba kod instalacije stisnut F6.....
|
buduci da si po instalaciji windowsa prcka s nliteom aj probaj pokrenut instalaciju windowsa koja nije mijenjana tek toliko da vidis oce li ti prepoznat disk
|
nije sata disk
nece ni normalan xp dici? |
Cekaj, na post screenu od kompa, hard se vidi ili ne?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
toplo predlazem postupak koji ti je nino5 predlozio. nesto mi smrdi u instalaciji windoza.
|
Citiraj:
jel mogu samo c formatirati? |
Citiraj:
|
Citiraj:
nista izgleda da cu morat prebacivat podatke na drugi hard |
Citiraj:
|
ovak,prvo provjeri Ide kabele od optike,uzmi drugu kopiju Win install diska,ištekaj višak optike i radi samo s jednim cd/dvd za koji si siguran da radi...kad ti na setup screenu zapne i stane sa crnim to je il oštečen disk od instalacije ili ti je optika razvaljena pa ne može učitati setup kak treba..ja rješavam 90% problema postavljanjem instal diska u obični dvd rom od liteona jel on čita i šmirgl papir
2, kad radiš instalaciju izbjegavaj prikapčanje više hardova,koristi samo onaj na kojem hoćeš imat winse..ak je instalacijski hard Sata , nesmiješ isključiti opcije u biosu,moraš si nabavit faking flopy jel tak ti je najjednostavnije napravit f6 foru i spucat drajvere za sata kontroler,ak to ne napraviš kak treba, samo ga čekičem možeš naterat da primi instalaciju.... i nemoraš izbrisati cijeli hard ak pokreneš setup,a tam možeš selektivno formatirat particije.... najvažnije,pamet u glavu,dupe k zidu i POLAKO!! instalacija Winsa nije utrka na 100 metara,ak zajebeš u startu , možeš ti poslije orat i kopat koklo ti volja! temelji su najvažniji za dobru kuću,ne??:beer: |
Citiraj:
@silver322 ja sve mislim da nisi dobro rasporedio jumpere na diskovima jer može se desit da bios vidi hardove iako jumperi nisu dobro podešeni a windowsi će vidjet samo jedan ako su primjerice oba namještena kao master. |
@atha ni ja ne formatiram disk sam tak, nesto su me windozi zezali ,i napravio sam nlited xp pa zato nova instalacija
@mitzek ide radi sigurno ,optika isto , hard isto, disk je ata tako da mi netreba F6 za satu, ustekao sam drugi hard da vidim dali prolazi instalacija i prolazi, ovaj disk je jednostavno nevidljiv u boot modu Partition magic izbaci- eror 626 not seen in boot mode contact partition magic team... @stublina jumperi su dobro rasporedjeni |
Jesu li ti IDE kablovi fizički isto prikopčani kao što je određeno jumperima ? Ploče koje imaju cablselect znaju zezat ako ti je hard ukopčan na srednji priključak na IDE kablu a jumperom je određeno da je master. Daljnji kraj kabla na takvim pločama mora biti master a sredina slave.
|
Citiraj:
|
Ajd probaj sa Acronis Partition Expertom ili Acronis Disk Directorom. Moraš napravit botabilni cd.
|
jesi probao formatirat disk samo sa windowsima ili lowlevel format, dakle bez Partition Magica , Acronis image itd...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
@mighty malo brkaš stvari , pod ovo je nino5 mislio na klasičan fdisk koji se koristi na 98-ci. Jesi dizo kad windowse 98 ? |
@ stublina probat cu s acronis...
moram otici do frenda skinut ( jos sam na 56k) @ dDario kak mislis samo s windowsima? |
Citiraj:
|
najobicniji format bez "pomocnih" programa
http://img471.imageshack.us/img471/6669/untitled8pt.jpg edit: ili LOW LEVEL FORMAT - veveve.disk-utility.com/hard-disk-low-level-format.html puno je jednostavnije i nemože ti se desit da ti neki od dotičnih programa ostavi neke tamo svoje filove na hardu i zajebava pri bootu npr...:rolleyes: |
Citiraj:
|
ima drugi hard, instalira doze na taj drugi i formatira ovaj
|
Citiraj:
|
digao sam windowse na drugom disku i npravio format iz windowsa ali nista jos se nevidi iz boota:grrr: :rambo:
|
stavio sam acronis disk director suite , napravio boot cd ali nista ( izbrisao particiju ponovno ju formatirao u ntfs nista , pa u fat32 pa nista )
jebote staaaaaaaaaaa da napravim vise? ima tamo neka sranja 00 pa ono fat32 lba pa pun k tih slova jel da prebacim tu u nesta? |
Spasi podatke i napravi zero fill format pomoću Drive Fitness Toola.
|
LOL
Koliko sam shvatio prcko si po kompu ko ja pa ti PC-više ne prepoznaje hard.
Ako je to isto sranje koje sam ja imo problem je u biosima. Izvadi bateriju ili koristi kratkospojnike na matičnoj (ako ih matična ima) da restartaš biose i probaj onda:D |
Dobri stari dos i "fdisk" , to se meni jednom prilikom na starom IBM hardu dogodilo, bilo je pun qratz hijeroglifa u nazivu particije.
|
konacno sam ga osposobio i instalirao win .
nisam uspio sa onim hitachijevim toolom jel je na njemackom a njemacki neznam, prebacio sam podatke na drugi hard , i s partition magicom pobrisao sve i onda radio particije i formatirao u bootu. probao sam ponovo dic xp i prepoznaje disk , znaci dobro je . konacno hvala svima na pomoci:beer: |
Drugi put si opet zakompliciraj zivot prckanjem po kompu:D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:25. |