PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Popizdit cu!! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=31118)

silver322 07.01.2006. 19:39

Popizdit cu!!

Postao sam u windowse ali nema dobrog odgovora?
krenuo sam napravit novu frisku instalaciju xp(nlited) ali hard mi se nevidi u bootu??
u win najnormalnije radi?
kada stavim drugi hard pod primarni onda mogu instalirat ali kad instaliram i istekam ovaj primarmi , stavim svoj na primarni opet nista , probao sam u win s partition magicom 8 izbrisat particiju ali opet nista ?

sta da napravim??
Hard je hitachi, na novom sam stavio particije u win s partition magic i isto tako mi se nije vidio u bootu, onda sam sve pobrisao i prepoznao ga je u bootu tamo sam napravio particije . ali sada opet nista?
konfa je iz siga.
raid i sata kontroler sam ugasio u biosu

Dajte da to nekak sjebemo:rambo:

SniperWolf 07.01.2006. 19:44

Ako je SATA disk treba kod instalacije stisnut F6.....

Tooma 07.01.2006. 21:10

buduci da si po instalaciji windowsa prcka s nliteom aj probaj pokrenut instalaciju windowsa koja nije mijenjana tek toliko da vidis oce li ti prepoznat disk

silver322 08.01.2006. 01:28

nije sata disk
nece ni normalan xp dici?

nino 08.01.2006. 01:35

Cekaj, na post screenu od kompa, hard se vidi ili ne?

silver322 08.01.2006. 10:33

Citiraj:

Originally posted by nino5
Cekaj, na post screenu od kompa, hard se vidi ili ne?
u biosu ga prepoznaje , ali kad krene ono press any key to boot cd i setup is checking your...(tako nekako) onda se ne pojavljuje onaj plavi ekran( ono hll,sci itd) nego samo crni ekran i tako stoji stalno

nino 08.01.2006. 10:42

Citiraj:

Originally posted by silver322
u biosu ga prepoznaje , ali kad krene ono press any key to boot cd i setup is checking your...(tako nekako) onda se ne pojavljuje onaj plavi ekran( ono hll,sci itd) nego samo crni ekran i tako stoji stalno
Pokusaj boot sa diskete ili ako imas win me pa sa cd-a, cisto da pokrenes pa iz dos-a pokreni fdisk i sve izbrisi pa nanovo formatiraj.

atha 08.01.2006. 10:46

toplo predlazem postupak koji ti je nino5 predlozio. nesto mi smrdi u instalaciji windoza.

silver322 08.01.2006. 10:49

Citiraj:

Pokusaj boot sa diskete ili ako imas win me pa sa cd-a, cisto da pokrenes pa iz dos-a pokreni fdisk i sve izbrisi pa nanovo formatiraj.
nemam fdd jel mogu napravit boot cd u neri pa s njime ( jedino je bed imam na 2 particiji 70 gb podataka)
jel mogu samo c formatirati?

nino 08.01.2006. 10:52

Citiraj:

Originally posted by silver322
nemam fdd jel mogu napravit boot cd u neri pa s njime ( jedino je bed imam na 2 particiji 70 gb podataka)
jel mogu samo c formatirati?

Pokusaj napravit, a za formatirat samo c/ mozes ako je fat32, ako je ntfs, neces moc.

silver322 08.01.2006. 11:01

Citiraj:

Pokusaj napravit, a za formatirat samo c/ mozes ako je fat32, ako je ntfs, neces moc.
ntfs je hard.
nista izgleda da cu morat prebacivat podatke na drugi hard

atha 08.01.2006. 11:04

Citiraj:

chek malo, nije mi jasno zasto? ntfs imam oduvijek, a ne govorim kako svaka dva mjeseca formatiram samo c. u cemu je kvaka?

mitzek 08.01.2006. 11:10

ovak,prvo provjeri Ide kabele od optike,uzmi drugu kopiju Win install diska,ištekaj višak optike i radi samo s jednim cd/dvd za koji si siguran da radi...kad ti na setup screenu zapne i stane sa crnim to je il oštečen disk od instalacije ili ti je optika razvaljena pa ne može učitati setup kak treba..ja rješavam 90% problema postavljanjem instal diska u obični dvd rom od liteona jel on čita i šmirgl papir

2, kad radiš instalaciju izbjegavaj prikapčanje više hardova,koristi samo onaj na kojem hoćeš imat winse..ak je instalacijski hard Sata , nesmiješ isključiti opcije u biosu,moraš si nabavit faking flopy jel tak ti je najjednostavnije napravit f6 foru i spucat drajvere za sata kontroler,ak to ne napraviš kak treba, samo ga čekičem možeš naterat da primi instalaciju....

i nemoraš izbrisati cijeli hard ak pokreneš setup,a tam možeš selektivno formatirat particije....

najvažnije,pamet u glavu,dupe k zidu i POLAKO!!

instalacija Winsa nije utrka na 100 metara,ak zajebeš u startu , možeš ti poslije orat i kopat koklo ti volja!
temelji su najvažniji za dobru kuću,ne??:beer:

stuc 08.01.2006. 11:26

Citiraj:

Originally posted by atha
chek malo, nije mi jasno zasto? ntfs imam oduvijek, a ne govorim kako svaka dva mjeseca formatiram samo c. u cemu je kvaka?
fdisk radi samo sa datotečnim sustavom fat32

@silver322 ja sve mislim da nisi dobro rasporedio jumpere na diskovima jer može se desit da bios vidi hardove iako jumperi nisu dobro podešeni a windowsi će vidjet samo jedan ako su primjerice oba namještena kao master.

silver322 08.01.2006. 12:02

@atha ni ja ne formatiram disk sam tak, nesto su me windozi zezali ,i napravio sam nlited xp pa zato nova instalacija

@mitzek ide radi sigurno ,optika isto , hard isto, disk je ata tako da mi netreba F6 za satu, ustekao sam drugi hard da vidim dali prolazi instalacija i prolazi,
ovaj disk je jednostavno nevidljiv u boot modu
Partition magic izbaci- eror 626 not seen in boot mode contact partition magic team...

@stublina jumperi su dobro rasporedjeni

stuc 08.01.2006. 12:09

Jesu li ti IDE kablovi fizički isto prikopčani kao što je određeno jumperima ? Ploče koje imaju cablselect znaju zezat ako ti je hard ukopčan na srednji priključak na IDE kablu a jumperom je određeno da je master. Daljnji kraj kabla na takvim pločama mora biti master a sredina slave.

silver322 08.01.2006. 12:14

Citiraj:

Originally posted by stublina
Jesu li ti IDE kablovi fizički isto prikopčani kao što je određeno jumperima ? Ploče koje imaju cablselect znaju zezat ako ti je hard ukopčan na srednji priključak na IDE kablu a jumperom je određeno da je master. Daljnji kraj kabla na takvim pločama mora biti master a sredina slave.
nisu mi jumperi na cable select , dobro su ustekani na ide kabal

stuc 08.01.2006. 12:21

Ajd probaj sa Acronis Partition Expertom ili Acronis Disk Directorom. Moraš napravit botabilni cd.

dDario 08.01.2006. 12:31

jesi probao formatirat disk samo sa windowsima ili lowlevel format, dakle bez Partition Magica , Acronis image itd...

mighty 08.01.2006. 12:57

Citiraj:

fdisk radi samo sa datotečnim sustavom fat32

s čime onda ja formatiram disk kod instalacije? svaki put disk koristim fdisk i tam mi lijepo piše ntfs. to nisu podržavali prijašnji windowsi, ali xp podržavaju

stuc 08.01.2006. 13:11

Citiraj:

@mighty malo brkaš stvari , pod ovo je nino5 mislio na klasičan fdisk koji se koristi na 98-ci. Jesi dizo kad windowse 98 ?

silver322 08.01.2006. 13:30

@ stublina probat cu s acronis...
moram otici do frenda skinut ( jos sam na 56k)

@ dDario kak mislis samo s windowsima?

atha 08.01.2006. 13:41

Citiraj:

@mighty malo brkaš stvari , pod ovo je nino5 mislio na klasičan fdisk koji se koristi na 98-ci. Jesi dizo kad windowse 98 ?
yes, skuzih i ja malo kasnije na sto je nino5 mislio... ;)

dDario 08.01.2006. 15:04

najobicniji format bez "pomocnih" programa
http://img471.imageshack.us/img471/6669/untitled8pt.jpg

edit: ili LOW LEVEL FORMAT - veveve.disk-utility.com/hard-disk-low-level-format.html

puno je jednostavnije i nemože ti se desit da ti neki od dotičnih programa ostavi neke tamo svoje filove na hardu i zajebava pri bootu npr...:rolleyes:

rendula 08.01.2006. 15:07

Citiraj:

Originally posted by dDario
najobicniji format bez "pomocnih" programa
Pa kak će, ako mu su mu na c windowsi, iz windowsa formatirati c?

dDario 08.01.2006. 15:09

ima drugi hard, instalira doze na taj drugi i formatira ovaj

mighty 08.01.2006. 15:38

Citiraj:

dok je 98ica bila aktualna jedva da sam znao skinut stranicu od casea.:D

silver322 08.01.2006. 17:18

digao sam windowse na drugom disku i npravio format iz windowsa ali nista jos se nevidi iz boota:grrr: :rambo:

silver322 10.01.2006. 21:54

stavio sam acronis disk director suite , napravio boot cd ali nista ( izbrisao particiju ponovno ju formatirao u ntfs nista , pa u fat32 pa nista )

jebote staaaaaaaaaaa da napravim vise?

ima tamo neka sranja 00 pa ono fat32 lba pa pun k tih slova jel da prebacim tu u nesta?

domy_os 11.01.2006. 00:12

Spasi podatke i napravi zero fill format pomoću Drive Fitness Toola.

D.Lucky°_° 11.01.2006. 00:25

LOL

Koliko sam shvatio prcko si po kompu ko ja pa ti PC-više ne prepoznaje hard.
Ako je to isto sranje koje sam ja imo problem je u biosima.
Izvadi bateriju ili koristi kratkospojnike na matičnoj (ako ih matična ima) da restartaš biose i probaj onda:D

nino 11.01.2006. 00:26

Dobri stari dos i "fdisk" , to se meni jednom prilikom na starom IBM hardu dogodilo, bilo je pun qratz hijeroglifa u nazivu particije.

silver322 11.01.2006. 19:37

konacno sam ga osposobio i instalirao win .
nisam uspio sa onim hitachijevim toolom jel je na njemackom a njemacki neznam, prebacio sam podatke na drugi hard , i s partition magicom pobrisao sve i onda radio particije i formatirao u bootu. probao sam ponovo dic xp i prepoznaje disk , znaci dobro je .
konacno
hvala svima na pomoci:beer:

robija 12.01.2006. 08:03

Drugi put si opet zakompliciraj zivot prckanjem po kompu:D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:25.