![]() |
Buffalo FireStix PC3200
Gledam nesto tu memoriju po cjenicima i vidim cijena 596kn za 512mb, pogledam na techPowerUp Memory Database i vidim pise da ima TCCD chipove, jel to istina ili je to nesto starijeg datuma??? :confused:
|
Tu isto piše da je gore Samsung TCCD....valjda i jest.
|
A ne, bit ce da ipak nije, ovo je deklarirano na 2.5-3-3 a ta s TCCD-om je CL2.
Ovo kazu da je gore: Buffalo FireStixPC3200 = Micron 46V32M8 -5B C, 46V32M8 - 5B G, Winbond CH-5/BH-5 EDIT: Vedrane, znas nesto o tom Micronu? :) |
buffalo s tccd-om ne postoji već skoro pa godinu dana.
dok ga je bilo, zvao se firestix cl2 i bio deklararan na 2-2-2. primijeti da je ovaj 'obični' firestix pc3200 deklariran 2.5-3-3. :) EDIT: Citiraj:
|
Dobro, ima tu jos zanimljivih memi tipa GeIL Ultra iz Linksa za 535kn za koji pise da ima TCC5, ima li tu istine? :)
|
Ajde kad ste već na memorijama, pa da i ja pitam nešto...
Jel se može u Linksu naručiti PQI Turbo DBU PC3200, 2x512 MB pakiranje? |
Citiraj:
|
Da imo tu memu ali 2x256MB kit i imala je rebrandirane Hynix D43 čipove i BP PCB
|
Šta je s ovom memorijom jel to dobro ono kupio sam je al je nisam istestirao još šta mislite dokle bi to moglo ići
TWINX1024-3200C2 XMS3200 1024MB 2-3-3-6-1T 2x184 DIMM Black |
Citiraj:
|
1,5
|
Ak je 1,5 onda je to sa Winbond UTT čipovima....može to 250 2-2-2-5 potegnut na ~3,4v (ovisno o seriji)
Jel ti se vide ko dva limiča na rubu čipova ispod hs-a |
nemam pojma nisam skidao ono solidno za te novce zar ne?
|
Citiraj:
|
Ma nemoraš ništa skidat....samo pogledaj donji rub čipova dal se vide dva limiča (po jedan sa svake strane)
Inaće to je odlična mema! |
A čuj ta memorija mi je fino ušla pa sam je uzeo,kontam da nema potreba da joj dam više od 3v radit će dobro i na 2,9 nije baš preporučeno ići na 3,4v e sad neznam kak će ova memorija reagirat na 3,4v jesi ti zadovoljan s svojom?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Inače kaj se napona tiče puno toga nije preporučljivo pa ipak to radimo ;) Meni bi bilo glupo imat Winbonda u stroju a da radi na postavkama ko jedan npr Kingmax!:D |
Citiraj:
Evo ti slika! Ovo crveno zaokruženo su ti limići koji bi se trebali vidit. kad se RAM izvadi gledaš odozdo (di su konektori) http://img322.imageshack.us/img322/9...00074mt.th.jpg |
definitivno neće radit ko kingmax:D čim dođe ploča s reklamacije bacam se overkloking pa ćemo vidjet dokle ću ja ići a i memorija
|
Citiraj:
Pa ta mema ti jedino dobro i radi sa velikim voltazama 3.4-3.5V ako ju mislis bar na 250 drzat inace sa 2.9V ne vjerujem da ista sitno mozes postic. Sto se moje tice nisam bas potrefio izgleda dobru seriju Infineona pa ide u prodaju a uzet cu si nesto sto ide na 250 e sad oce to bit UTT ili Hynix neznam jos. |
Kaj je pak bilo sa AN8?
|
Rekao bih da jesu jel to dobro?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Aha to si ti....wickerman sa Linksovog foruma ;)
Ma to ti je ziher BIOS čip otišo....ode ti to na Abiticama :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Da isti su čipovi samo i PCB bi trebo bit isti samo kaj ti imaš drugačije isprognamiran SPD čip pa su ti postavke drugačije! Pa ona slika kaj sam postao je slika mog GeIL-a |
Oce neko prodavat od vas dvojice te meme umjesto sto spamate? ;)
|
Šta nisi baš zadovoljan sa svojom Infineon BT-5?
|
Citiraj:
BTW: Sorry na spamanju ;) :beer: |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:23. |