![]() |
rukerneltool fritzbox
Ljudi, ima tko rukerneltool za fritza negdje na disku? Frajer koji ga je razvijao je povukao cijeli site.
Imam jedan njemački fritz koji bi prebacio u int. Sent from my SM-G920F using Tapatalk |
Meni treba tutorial kako raditi sa alatom....
|
Citiraj:
Citiraj:
|
@frezer
Zahvaljujem. Skinuo, krećem u akciju. P.s. Proslo sve kao pjesma. frezer duzan sam ti. :chears::chears::chears: P. p. s. Za ostale, prije pokretanja prvog staviti datum nešto tipa 20.02.2018. Sent from my SM-G920F using Tapatalk |
Ima na https://archive.is/rukerneltool.rainerullrich.de i na archive.org snapshotova sitea.
|
Zahvaljujem na uslugama!
|
Tip mi šalje poruku na engleskom. Kaže da nemože riješiti problem sa datumom i pokretanjem ruKernelTool-a. Pokušao i ja. Postavim datum prije 27.2.2018, ali i dalje neće. Kako ste vi izbjegli problem sa datumom? Treba li možda mijenjati datum u biosu?
EDIT: program provjerava datum od foldera u kojem se nalazi. Treba biti datum raniji od 27.2.2018. |
Citiraj:
Meni je tako prošlo. Sent from my SM-G920F using Tapatalk |
Pozdrav ekipa! Imam jednog 7360 "zapečenog" na 6.20 H1 firmware-u. Mogu li zamoliti ako netko ima još link za rukerneltool za poslati? hvala!
|
Prosljedjujem ti na PM link od kolege frezera tako da njemu idu sve zasluge. :)
Prije extract -a arhive i pokretanja programa promjeni datum na kompu na 20.02.2018. |
Funkcionira li to i za Fritz 3272? Isto je na njemačkom firmw.
|
Citiraj:
Code:
ftp://ftp.avm.de/fritzbox/fritzbox-3272/other/fritz.os/ Ako trebaš ruKernelTool, javi pa ćeš dobiti link. |
Odlično, proslijedi link na pm. Hvala ti
Sent from my EVA-L19 using Tapatalk |
Imam fritz box7390 ako neko moze internacionalnu veri...i rukerneltool Hvala
|
Hvala............
|
Fritz 7490de
Pozdrav, moze li i meni link za rukerneltool? Hvala unaprijed.
|
Također bih trebao rukerneltool i upute ako mi netko može poslati. Hvala unaprijed!
|
Imam Fritz 7490 sa njemackim fw i htjeo bi internacionalni.
Jeli neko raspolozen da mi posalje ovaj alat? Hvala. |
Oprostite na upadu... novi sam na forumu. Igrom slucaja kupio sam 3272 fritz ali na njemackom. Htio bi prebaciti na eng ali nisam siguran ima li smisla jer htio bi ga koristit kao repeater dok je router marke zyxel. Pa ako moze netko poslati taj rukernel ako ima tko jos uopce. Hvala puno. LP
|
|
Ima netko fleš i rukerneltool koji radi na 7490? Kombinacija koju imam mi javlja grešku da ga ne može flešati, a njemacki firmware mi nikako ne leži.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Dobro prouči postupak pa kreni. Ako nešto i zezneš, samo ponavljaj onaj recover dok ne prođe. Evo točno upute po kojima sam radio: " Switch your PC to a fixed IP in the 192.168.178.0 network. Disconnect the FritzBox from the mains. Make sure nothing else but your PC is connected to the Fritz!Box (however is some cases it can help to have a switch between the Fritz!Box and your PC). Open a MS-DOS Window and type ftp 192.168.178.1 (wait for the Enter). Connect your FritzBox to the mains, and try to connect to the FTP server. It may take you several trials and errors to catch the correct time-frame. Once connected to the FTP server, login with adam2/adam2. Now type exactly the following lines: quote SETENV firmware_version avme quote REBOOT The Fritz!Box will reboot now, and goes into an endless reboot loop. It looks like the FritzBox is broken. No panic, this is normal behaviour: the German Firmware will not load because we changed the "firmware_version" to avme Now you can start the international recovery program and follow the instructions on your screen. Do not forget to reset your PC to a dynamic IP (if needed)." Ako ti nešto nije jasno, pitaj. |
To je to, sad je medjunarodni firmware u routeru, to vec na nesto lici.
Ostaje za sutra iscupali konfiguraciju iz Innboxa V45 i probati to dovrsiti. DSL linija se dize, autentikacija za sada ne prolazi. |
Može li pomoć imam model wifi extendera fritz E300, ali je na njemačkom jeziku...
moje pitanje da li se on može prebaciti na internacionalnu verziju i kako? da li mi može poslužiti ovaj rukerneltool, ako može upute i pomoć thx |
Po ovom > https://en.avm.de/service/fritzwlan/...RITZ-Repeater/
trebalo bi da može. Mada cca tih 5 detalja / koraka potrebnih za podesiti može se i uz Google prijevod :) |
Citiraj:
Ovo što si postavio je regularni upload, međutim meni treba sa german na international, a ovo ovako neće ići. |
Po ovom ftp - u > ftp://ftp.avm.de/fritzwlan/fritzwlan...land/fritz.os/
ima samo DE verzija :fiju: |
Citiraj:
A imam još jedno pitanje kako se dodaju vlanovi u fritz konfiguraciju? npr. hocu da dodam neki vlan za voip i da ga povežem s voip adapterom integrisanim na samom fritz uređaju? koji su to parametri koje trebam dodati u config fajlu? |
Uh, puno pitaš, možda netko i zna :fiju:
|
Citiraj:
http://download.avm.de/archive/fritz..._misc/english/ Sad može li neko pomoći kako da se ovo ubaci??? |
Citiraj:
U folderu imaš i upute sa slikama. Nisam nikad flashao fritz repeter, ali vjerujem da će ići. Samo pazi na datum. Prije nego otpakiraš arhivu, trebaš staviti datum na kompu raniji od 2/2018, i naravno, isključiti sinkronizaciju vremena ili biti offline. Preporučio bih offline. Skineš image prije i preskočiš korak u rukernelu gdje te navodi da skineš image kroz rukernel (nisam siguran ni da je više moguće tako skinuti). |
ima netko tutorial za ovo?
imam fritza 7390 od h1 kojeg pokušavam osposobit, onaj recovery najprije javlja da imam ISP softver i neće dalje. onda sam odvrtio one naredbe sa prve stranice i sad taj isti recovery tool javlja da imam nekompatibilnu verziju firmware-a. pokušavam instalirati international 06.83 , a na uređaju je 06.03 uređaj mi sad ide u boot loop i mogu se jebat, a njemački mi je plafon gutentag. tako da ajde neka dobra duša linka tutorial i šta bih sad trebao napravit da oživim uređaj. tnx |
Citiraj:
Sent using Tapatalk |
Tako je. Imaš u onom mome folderu i vodič sa slikama. Rađeno u win xp, ali isto je. Bitno je promijeniti datum i image skinuti prije. Ne može se više skidati kroz rukernel.
Inače, firmware se može nadograditi i na h1. Bez debrandiranja, ali sad kad si ga zbrčkao morat ćeš ovako. Započne li recovery tool ikakav proces? Ako krene i baci grešku na pola, samo ponavljaj. Jednom će proći. Svakako prije probaj sa rukernel-om |
skoro 2 sata sam štocao po tome, upute su dosta šture.
ne piše da li treba ručno postaviti ip adresu pc-u ili ne. ako da, onda kenja da ima ručnu ip adresu. ako ne, onda kenja da nema ip adresu. onaj prvi korak malo je zelen, malo je crven, jedno 20 puta mi je restartalo laptop. kad sam na kraju uspio da mi očita fritza, nije htio uploadati jer malo mu je fiksna adresa, malo je kajne adrese. kad sam na kraju balade dignuo novi firmware - ne radi wifi. ne vidi ga uopće, ne emitira ga,i pod radio settings nema ničega u fritzu. ostalo sve radi, osim wifija. |
Probaj sad protjerati recovery tool.
Koliko sam razumio, unio si one naredbe sa prve stranice preko adam2? Nije trebalo za H1 verziju. To je za one koji su na njemačkom firmeweru. Za rukernel mislim da ne treba ručno stavljati ip adresu, ali može se i ručno. Bitno je da pravilno vidi konekciju (točka 6 u tutorijalu). U jednom dijelu točke 6 pita te i za wlan key. Jesi li imao to? Točku 7 ideš odmah na "Als kernel.image benutzen". Tu loadaš image od fritza 7390 i dalje je sve kako je i u tutorijalu. Da nisi slučajno učitao neki drugi image? Ovaj bi trebalo:https://download.avm.de/fritzbox/fri...ther/fritz.os/ Code:
onaj prvi korak malo je zelen, malo je crven" |
da, taj mediasensing je bio kao semafor.
uglavnom traumatično ali uspješno. mora fritz bit poseban... nakon nekoliko bezuspješnih naknadnih recoveryja preko zvaničnog toola, upucao sam mu novi firmver drito preko web interfejsa (zapravo isti firmver), i ovog puta se valjda normalno nasnimio i dignuo wifi. sad je kompletno funkcionalan. :D a ovo za h1, nisam znao , vidio sam da je hrpa opcija nedostupno i htio sam se toga riješiti. šteta da se taj ruken više ne razvija, i da ga vlasnik nije nikad internacionalizirao, makar preko gugle translatora za nas ostatak svijeta koji nezna beknut njemački. |
Ja sam imao istu priču sa 7360. Zato sam i krenuo u potragu za rukernelom. Meni je prihvatljivo da je covijek odlučio ne ulagati više trud u tool ali mi je supski totalno da je pokušao sve da ga makne sa interneta. Pa jbte, napravio si tool pusti ga sada drugima koji k.
Sreća pa je frezer imao zadnju verziju jer sam ja cijeli Internet prekopao i nema šanse naći. Uglavnom moj 7360 dan danas top ruter. Možda nije vrh za wifi ali kao ruter ili vpn avion. S vremenom sam od Iskona uzeo 7590 pa mi 7360 malo stoji sa strane ali i dalje super su to ruterici. Sent using Tapatalk |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:11. |