PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   MOGUC HADVERSKI PROBLEM NA LAPTOPU (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=290429)

crni1977 20.01.2018. 10:44

MOGUC HADVERSKI PROBLEM NA LAPTOPU

HP Pavillion 17 i5 6200U kupljen u prije 6 mjeseci u njemackoj nov ja sam ga otkupio od lika sve super radi masina sluzi svojoj svrsi ali sam primjetio da se poslije nekog vremena na ekranu NE UVIJEK pojavi vertikalna sjena na sred ekrana .Manje se vidi na drugim bojama podloge zato sam uslikao na plavoj.Prilozena slika. Sumnjam ili je kabal ili monitor .MOLIM VASE MISLJENJE DRUGARI I HVALA
https://s18.postimg.org/6cn81kv6t/Capture_200.png

luja 20.01.2018. 11:41

Vjerojatno ekran, ali dok ne priključiš drugi, teško ćeš moći 100% biti siguran, ako te smeta, u servis, tamo ti ga testiraju i kupiš drugi, vjerojatno polovni, novi je preskup.

crni1977 20.01.2018. 12:03

Citiraj:

Autor luja (Post 3153386)
Vjerojatno ekran, ali dok ne priključiš drugi, teško ćeš moći 100% biti siguran, ako te smeta, u servis, tamo ti ga testiraju i kupiš drugi, vjerojatno polovni, novi je preskup.

STA MISLIS DA SPOJIM LAPTOP NA TV i da ga malo danas testiram

luja 20.01.2018. 12:19

mislim da taj izlaz nema veze sa izlazom na lcd, ali zašto ne , to je najjednostavnije, ali mislim ako ti se pojavi linija onda bi bio problem na ploči, gpu, ali ovaj te način barem ništa ne košta, ali dao bih prednost kvaru na lcd-u.

Rastavi lcd, nije umjetnost , malo ga mrdni iz ležišta, konektor malo pritisni, da isključiš neke gluposti , a ti se već zabrinuo.,

crni1977 20.01.2018. 13:18

Citiraj:

Autor luja (Post 3153404)
Rastavi lcd, nije umjetnost , malo ga mrdni iz ležišta, konektor malo pritisni, da isključiš neke gluposti , a ti se već zabrinuo.,

pa nije bas tako jednostavno rastaviti laptop i skinuti monitor posebno kod novijih modela. hm mislim bar meni naravno nekome je djecija igra ili da me uputis koji konektor da pritisnem gdje se nalazi i kako da pomjerim monitor laptopa iz lezista? hvala

KrpaZG 20.01.2018. 13:25

Uređaj je pod jamstvom, nisam siguran ali mislim da je MR servis ovlašteni za paviliona (ako nije, onda je Zel-Cos). Pošalji njima upit da li tvoj uređaj ima međunarodno jamstvo te da li je isto ostvarivo kod nas u HRV. To je prvo prije nego kreneš mesarit po njemu. Druga opcija je (prvo što bih napravio) je provjera flat kabla od monitora, ovo što je kolega iznad preporučio. Dalje od toga je proba sa drugim lcd...

MR mail: tehnicka_podrska@mrservis.hr
Zel-cos mail: info@zel-cos.hr

crni1977 20.01.2018. 13:31

Citiraj:

Autor KrpaZG (Post 3153426)
Uređaj je pod jamstvom, nisam siguran ali mislim da je MR servis ovlašteni za paviliona (ako nije, onda je Zel-Cos). Pošalji njima upit da li tvoj uređaj ima međunarodno jamstvo te da li je isto ostvarivo kod nas u HRV. To je prvo prije nego kreneš mesarit po njemu. Druga opcija je (prvo što bih napravio) je provjera flat kabla od monitora, ovo što je kolega iznad preporučio. Dalje od toga je proba sa drugim lcd...

MR mail: tehnicka_podrska@mrservis.hr
Zel-cos mail: info@zel-cos.hr

hvala drug na informaciji ali ja sam iz bosne i hercegovine a sto se tice flat kabla gdje se nalazi ako moze malo da me uputite jeli on ispod ploce ili u dijelu gdje je monitor .otvarao sam par laptopa to mi nije problem ali iskreno monitor nikad nisam otvarao da ga skinem ili slicno

KrpaZG 20.01.2018. 13:48

Citiraj:

Autor crni1977 (Post 3153427)
hvala drug na informaciji ali ja sam iz bosne i hercegovine a sto se tice flat kabla gdje se nalazi ako moze malo da me uputite jeli on ispod ploce ili u dijelu gdje je monitor .otvarao sam par laptopa to mi nije problem ali iskreno monitor nikad nisam otvarao da ga skinem ili slicno

Provjeri za bosnu ovlaštene servise.

http://www8.hp.com/emea_europe/en/default.html

Ako ne znaš kako to sve izgleda ili si "par" puta to radio, rađe daj nekome tko zna što radi.

crni1977 20.01.2018. 17:48

Citiraj:

Autor KrpaZG (Post 3153433)
Provjeri za bosnu ovlaštene servise.

http://www8.hp.com/emea_europe/en/default.html

Ako ne znaš kako to sve izgleda ili si "par" puta to radio, rađe daj nekome tko zna što radi.

jesam drug otvarao laptope par komada stavljao memorije ,ssd ,hdd mjenjao wifi ,itd ali nisam nikad radio oko monitora i flat kabla iskreno

G3aR 20.01.2018. 18:43

Iskreno nije neka znanost, malo strpljenja i polako. Sad dali sam oprilike pogodio slican model, ovo bi ti moglo pomoci. Uglavnom skuzit ces koji je flat kabal na kraju videa kad odvoji monitor od kucista.
Na kraju videa cak krene i monitor rastavljati. Sa straznje strane monitora je konektor u koji je prikljucen flat kabel.
https://www.youtube.com/watch?v=hTutXwFkc4c

crni1977 20.01.2018. 20:18

Citiraj:

Autor G3aR (Post 3153535)
Iskreno nije neka znanost, malo strpljenja i polako. Sad dali sam oprilike pogodio slican model, ovo bi ti moglo pomoci. Uglavnom skuzit ces koji je flat kabal na kraju videa kad odvoji monitor od kucista.
Na kraju videa cak krene i monitor rastavljati. Sa straznje strane monitora je konektor u koji je prikljucen flat kabel.
https://www.youtube.com/watch?v=hTutXwFkc4c

izvini ali ja kad sam gledao jos videa pored ovog ja i ne moram otvarati kuciste laptopa da bi dosao do flet kabla ja moram otvoriti ekran da dodjem do fleta ?MOJ MODEL JE HP PAVILION 17 -022ng
ovako moj izgleda identicno mada nije isti skroz u slovo model https://www.youtube.com/watch?v=YKeSojobV2s

G3aR 20.01.2018. 20:58

Pa jedan kraj fleta je prikljucen na plocu dok je drugi prikljucen na monitor. Ako je problem u njemu morati ćeš oboje rastaviti.
1.Kao što su ti i rekli, probaj prvo spojiti laptop na tv ili monitor od stolnog računala. Ako tamo nemaš linije nikakve (slika je dobra) time eliminiras moguci problem u grafickoj kartici.
2.Posto si rekao da "ne uvijek" postoji linija, upali laptop te lagano spuštaj i dizi ekran laptopa tako da cijelo vrijeme mozes gledati u ekran. Ako se tokom dizanja i spustanja mozda stvaraju i nestaju linije 100% je problem do flat kabela.

crni1977 20.01.2018. 23:04

Citiraj:

Autor G3aR (Post 3153586)
Pa jedan kraj fleta je prikljucen na plocu dok je drugi prikljucen na monitor. Ako je problem u njemu morati ćeš oboje rastaviti.
1.Kao što su ti i rekli, probaj prvo spojiti laptop na tv ili monitor od stolnog računala. Ako tamo nemaš linije nikakve (slika je dobra) time eliminiras moguci problem u grafickoj kartici.
2.Posto si rekao da "ne uvijek" postoji linija, upali laptop te lagano spuštaj i dizi ekran laptopa tako da cijelo vrijeme mozes gledati u ekran. Ako se tokom dizanja i spustanja mozda stvaraju i nestaju linije 100% je problem do flat kabela.

nema problema poslusacu te sutra ga testiram na monitoru od desktop racunara a i probacu pomjeranje ekrana sa spustanjem i dizanjem .postoji li mogucnost ako nije do flet kabla da je onda u pitanju i sam monitor i meni ovo sve vuce vise na monitor nego recimo na grafiku ili slicno

G3aR 21.01.2018. 00:44

Naravno da postoji da je sam monitor u banani

coconut 21.01.2018. 09:00

Nemoj rastavljati laptop jer ćeš izgubiti garanciju. Prvo ga priključi na vanjski monitor/TV da vidiš da li se crta pojavljuje na njima. Ako se pojavi, onda je problem grafika. Ako je ne bude, onda je problem monitor laptopa. I s tim saznanjem imaš razlog za reklamaciju laptopa.

P.S.
Malo internetskog bontona: pisanje VELIKIH slova na internetu se smatra ekvivalentom vikanja. U tvom slučaju zaista nema potrebe za tim.

crni1977 21.01.2018. 09:57

[QUOTE=coconut;3153760]Nemoj rastavljati laptop jer ćeš izgubiti garanciju. Prvo ga priključi na vanjski monitor/TV da vidiš da li se crta pojavljuje na njima. Ako se pojavi, onda je problem grafika. Ako je ne bude, onda je problem monitor laptopa. I s tim saznanjem imaš razlog za reklamaciju laptopa.

P.S.
Malo internetskog bontona: pisanje VELIKIH slova na internetu se smatra ekvivalentom vikanja. U tvom slučaju zaista nema potrebe za tim.[/Q

prikljucicu na vanjski monitor .danas moram kupiti hdmi kabal posto mi je ovaj sto koristim na desktop racunaru jako tesko izvuci .sto se tice garancije ona je jos 12 mjeseci cak i vise ali je ne mogu iskoristiti ja sam racunar otkupio od lika koji ga je donio iz njemacke .on ga je tamo kupio preko banke .nema sanse da ta garancija vrijedi u bosni a i nemam racun iako mislim da je to po broju a ne na ime donosioca .sto se tice vikanja hahaahha treba bonton postovati hhahahahaha.pozdrav drug:chears:

coconut 21.01.2018. 12:00

Ako garancija ne vrijedi u Bosni, vrijedi u Hrvatskoj. Ako ti nismo daleko, dogovori sve sa servisom telefonski, a onda se zaleti do prve pošte u HR i pošalji im ga.

crni1977 21.01.2018. 12:24

Citiraj:

Autor coconut (Post 3153817)
Ako garancija ne vrijedi u Bosni, vrijedi u Hrvatskoj. Ako ti nismo daleko, dogovori sve sa servisom telefonski, a onda se zaleti do prve pošte u HR i pošalji im ga.

ma naravno da mi nije daleko ali cisto sumnjam da vrijede medjunarodne garancije a i otvaran je laptop kad sam ubacio jos jednu plocicu od 4gb ram ddr4 tako da i kad bi sve uvazili to sigurno ne bi .

DANAS TESTIRANO .prikljucio sam laptop hdmi kablom na eksterni monitor i na eksternom nema sjene na sredini ekrana a na monitoru od laptopa je bila tako da sam sada siguran da nije maticna ploca a ni graficki cip .ostaju sada dvije stvari ili flat kabal ili monitor nasta sumnjam od pocetka .svako pametno misljenje je dobro doslo .

Mommistake 21.01.2018. 19:48

Znači da je do ekrana laptopa.

Ako kažeš da na eksternom nema, znači nije hardveraj sam (grafička) već sam ekran. Garanciju vjerojatno nemaš jer si dodavao rame (jedino da izvadiš pa probaš vidjeti da li se vide tragovi otvaranja)...

crni1977 21.01.2018. 20:33

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3153989)
Znači da je do ekrana laptopa.

Ako kažeš da na eksternom nema, znači nije hardveraj sam (grafička) već sam ekran. Garanciju vjerojatno nemaš jer si dodavao rame (jedino da izvadiš pa probaš vidjeti da li se vide tragovi otvaranja)...

moraju se vidjeti tragovi otvaranja jer da otvoris moras probiti naljepnicu ispod koje se nalaze dva serafa .duga naljepnica bas tvrda na njoj moras serafcigerom probiti rupe da dodjes do njih tako da nema sanse da otvoris da se ne vidi.Iskreno meni je mnogo draze sto je u pitanju flat ili monitor nego nedaj boze da je u pitanju graficki cip ili maticna ploca.bar uvijek ima 17.3 polovnih monitora a tu je bitno samo da je isti broj pinova i da je na istoj strani bar sam tako ja skuzio da se radi sa monitorima i naravno rezolucija ekrana da je ista.neka me neko ispravi ako sam pogrijesio u vezi konstatacije za zamjenu monitora .hvala

Mommistake 21.01.2018. 20:43

Nisi.
Ali imaš novi laptop, praktički, na kojem moraš nešto mjenjati. Nikako to nije dobro.

crni1977 21.01.2018. 20:51

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3154007)
Nisi.
Ali imaš novi laptop, praktički, na kojem moraš nešto mjenjati. Nikako to nije dobro.

ha jest ima i toga ali drug ja sam ovaj laptop kupio za 200 eura i neka je monitor jos 50 eura a vise polovan nije ja sam super prosao jer ovaj laptop u njemackoj kosta oko 550 eura sto znaci da je kod nas u bosni je 700 e. hmmm slozices se nije mala razlika a dobio sam laptop star 5 mjeseci a i da nista ne diram mogu ga ovako koristiti i bez mjenjanja monitora jer sjena ne bude konstantno prisutna a i kad je prisutna jedino se vidi na plavkastoj pozadini vise

Mommistake 21.01.2018. 21:12

Dobar deal, nema šta.

crni1977 21.01.2018. 21:43

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3154024)
Dobar deal, nema šta.

pravo da ti kazem i ja mislim da je dil dobar .potrudicu se da ga napravim prvo provjerim flat kabal a ako nije flat onda uzeti negdje polovan ekran 17.3 kad naletim na njega .sad me samo brine kako cu naci dio flata koji je na ploci pa da vidim prvo da se nije gdje pomjerio ili slicno

G3aR 22.01.2018. 16:06

Kako ces znati koji je flat kabel!? Pa kada skines poklopac sa donje strane pratis najdeblji kabel koji ide iz monitora u kuciste ploce. (kao na slici oznaceno)
https://s13.postimg.org/8sgt7vc37/Untitled.jpg
Los je kut snimanja na videu pa mi je tesko tocno reci gdje je ustekan taj kabal na ploci.

Old Iggy 22.01.2018. 16:51

Citiraj:

Autor crni1977 (Post 3154044)
pravo da ti kazem i ja mislim da je dil dobar .potrudicu se da ga napravim prvo provjerim flat kabal a ako nije flat onda uzeti negdje polovan ekran 17.3 kad naletim na njega .sad me samo brine kako cu naci dio flata koji je na ploci pa da vidim prvo da se nije gdje pomjerio ili slicno

Daj prvo kontaktiraj HP u BiH.

crni1977 22.01.2018. 19:06

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 3154310)
Daj prvo kontaktiraj HP u BiH.

mogu ja drug kontaktirati njih ali ko ce to uvaziti na rijec kad vide da je laptop otvaran za stavljanje ram memorije .njih to nebi zanimalo oni vide da je naljpnica probusena gdje su serafi na poklopcu i tu za njih sva prica zavrsava

Citiraj:

Autor G3aR (Post 3154293)
Kako ces znati koji je flat kabel!? Pa kada skines poklopac sa donje strane pratis najdeblji kabel koji ide iz monitora u kuciste ploce. (kao na slici oznaceno)
https://s13.postimg.org/8sgt7vc37/Untitled.jpg
Los je kut snimanja na videu pa mi je tesko tocno reci gdje je ustekan taj kabal na ploci.

znaci on bi mogao biti u tom dijelu sto je oznacen crvenim ?

Old Iggy 22.01.2018. 19:17

Citiraj:

Autor crni1977 (Post 3154362)
mogu ja drug kontaktirati njih ali ko ce to uvaziti na rijec kad vide da je laptop otvaran za stavljanje ram memorije .njih to nebi zanimalo oni vide da je naljpnica probusena gdje su serafi na poklopcu i tu za njih sva prica zavrsava

Dodavanje memorije nije operacija kojom se gubi jamstvo.
Oni u sustavu imaju stanje jamstva (mali problem je taj sto je pavijan u igri), ali treba pitati jer je moguće da bi priznali jamstvo ili bar dio.

G3aR 22.01.2018. 19:32

Citiraj:

Autor crni1977 (Post 3154364)
znaci on bi mogao biti u tom dijelu sto je oznacen crvenim ?

tako je, tu se vidi jedan dio koji ide iz dijela monitora na plocu

crni1977 22.01.2018. 21:14

Citiraj:

Autor G3aR (Post 3154378)
tako je, tu se vidi jedan dio koji ide iz dijela monitora na plocu

ok sutra nastupa operacija flat kabal .dali mi savjetujes da rasklopim i monitor ili samo ovaj kraj sto je na ploci da provjerim .

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 3154368)
Dodavanje memorije nije operacija kojom se gubi jamstvo.
Oni u sustavu imaju stanje jamstva (mali problem je taj sto je pavijan u igri), ali treba pitati jer je moguće da bi priznali jamstvo ili bar dio.

garancija na laptopu istice za 1 godinu i 5 mjeseci .tako pise kad sam se registrovao na oficialnoj hp stranici ali sam saznao jedan jako bitan podatak vecina hp prestavnistava u bosni i hrvatskoj ne rade sa pavilion modelima zasto e to vec nemam pojma .

G3aR 22.01.2018. 22:33

Mozes skinut samo donji poklopac laptopa, locirati kabel, upaliti laptop, lagano pomicati flat kabel pa promatrati dali se sto događa.

crni1977 23.01.2018. 11:58

Citiraj:

Autor G3aR (Post 3154467)
Mozes skinut samo donji poklopac laptopa, locirati kabel, upaliti laptop, lagano pomicati flat kabel pa promatrati dali se sto događa.

uradio sam danas stvarno sam lake sale otvorio laptop malo ga usput ocistio hahahah .nasao sam flet kabal na ploci i cvrsto je nalegnut u utor bas kako treba pomjerao sam kabal pratio ga skroz do sarki od monitora a citavo vrijeme sam gledao u monitor oce li biti neke promjene i nije bilo nazalost izgleda da je ekran ipak . e sad ostaje opcija da je kraj fleta koji je u monitoru a to nisam otvarao ali najprije da je monitor jer gornja plastika laptopa kod danasnjih novih laptopa je gore tanka kao flis papir uvija se .taj bivsi vlasnik se garant nehotice naslonio ili ga prignjecio u torbi jer bas je to na sredini ekrana gdje se plastika navise uvija .malo povezujem sad detalje hahahaha ko detektiv

G3aR 23.01.2018. 12:48

Mozda si sam sebi odgovorio na problem :) vjerojatno je prignjecio matricu ekrana i tako je nakon nekog vremena nastao problem. Ekran je full jednostavno rastaviti. Prstima otkačiš rubove oko ekrana. Kad skines tu plastiku imas po 2 šarafa sa svake strane i monitor je vani. Ako si uspio ovo, vađenje monitora je mačji kašalj

crni1977 23.01.2018. 13:03

Citiraj:

Autor G3aR (Post 3154631)
Mozda si sam sebi odgovorio na problem :) vjerojatno je prignjecio matricu ekrana i tako je nakon nekog vremena nastao problem. Ekran je full jednostavno rastaviti. Prstima otkačiš rubove oko ekrana. Kad skines tu plastiku imas po 2 šarafa sa svake strane i monitor je vani. Ako si uspio ovo, vađenje monitora je mačji kašalj

stvarno jedan od najlaksih laptopa do sad sto sam otvorio je ovaj .nisam ih puno otvorio jedno 5-6 komada ali ovaj je bas maciji kasalj a za monitor ne znam jer nisam nikad otvarao ali vjerujem da mi nebi bio problem ni to uraditi

G3aR 23.01.2018. 16:14

Pošto si na prošloj stranici dao youtube link sa laptopom koji izgleda kao tvoj ovakav je postupak.
https://s13.postimg.org/ov2onsxs3/Untitled.jpg

1.Crveno označeno su mali gumeni poklopci ispod kojih se vjerojatno kriju šarafi koji drže okvir.
2.Kada njih odšarafiš vrhovima prstiju lagano vučeš plastiku oko ekrana (označeno zelenim strelicama) ta plastika se drži sa nekim plastičnim žabicama (stoga polako i strpljivo skidaj okvir da ne polomiš plastiku jer je tanka).

Kada to skineš, kao što sam i prethodno napisao vidjeti češ dva metalna nosača sa lijeve i desne strane monitora (sa svake strane je vjerojatno 2 šarafa). Kada to skineš moći ćeš odvojiti monitor od kučišta i odspojiti flat kabel sa stražnje strane monitora). Zatim uslikaj i prepiši oznake brojeva i slova sa naljepnice kako bi mogao tražiti odgovarajući monitor za svoj laptop.

Kako ja inače radim kada imam laptop sa neispravnim monitorom. Skinem neispravni monitor te odem sa takvim laptopom do prodavača ekrana i priključim novi ekran sa svojim laptopom kako bih bio siguran da je sve ispravno.

crni1977 23.01.2018. 16:38

Citiraj:

Autor G3aR (Post 3154728)
Pošto si na prošloj stranici dao youtube link sa laptopom koji izgleda kao tvoj ovakav je postupak.
https://s13.postimg.org/ov2onsxs3/Untitled.jpg

1.Crveno označeno su mali gumeni poklopci ispod kojih se vjerojatno kriju šarafi koji drže okvir.
2.Kada njih odšarafiš vrhovima prstiju lagano vučeš plastiku oko ekrana (označeno zelenim strelicama) ta plastika se drži sa nekim plastičnim žabicama (stoga polako i strpljivo skidaj okvir da ne polomiš plastiku jer je tanka).

Kada to skineš, kao što sam i prethodno napisao vidjeti češ dva metalna nosača sa lijeve i desne strane monitora (sa svake strane je vjerojatno 2 šarafa). Kada to skineš moći ćeš odvojiti monitor od kučišta i odspojiti flat kabel sa stražnje strane monitora). Zatim uslikaj i prepiši oznake brojeva i slova sa naljepnice kako bi mogao tražiti odgovarajući monitor za svoj laptop.

Kako ja inače radim kada imam laptop sa neispravnim monitorom. Skinem neispravni monitor te odem sa takvim laptopom do prodavača ekrana i priključim novi ekran sa svojim laptopom kako bih bio siguran da je sve ispravno.

slika je super i laptop je jakoo jako slican mom samo sa jednom razlikom moj nema rupe na dnu ekrana bas sam maloprije pogledao cim sam procitao tvoju poruku a postupak skidanja si ekstra objasnio gledao sam neki video kako lik radi i sad mi se sve poklopilo znao bi ga bez problema skinuti samo moram vidjeti da moj nema neki skriveni seraf na drugom mjestu ako nema dole kako ovaj sto si mi postavio . raditi cu kad mi bude bas pocela smetati ova sjena a trenutno sam se navikao jer se ne vidi puno i nije konstantno prisutna .e sad oce li se ona vremenom prosiriti tu vec nisam pametan .mislim da nije lose da ga sad koristim ovako jer stvarno ne utice na rad i ostalo .sta ti mislis cijenio bi i tvoje misljenje po tom pitanju .hvala

G3aR 23.01.2018. 18:38

Ako nema te gumene kružiće vjerojatno ni nema šarafa, znači samo čupanje plastike. Što se tiče sjene na trenutnom monitoru teško je reći kako će se ponašati u budućnosti. Ako ti ne smeta to, odnosno već si se navikao slobodno ga koristi, neće mu ništa biti :) što bi se reklo mijenjaj kad krepa totalno

crni1977 23.01.2018. 22:27

Citiraj:

Autor G3aR (Post 3154791)
Ako nema te gumene kružiće vjerojatno ni nema šarafa, znači samo čupanje plastike. Što se tiče sjene na trenutnom monitoru teško je reći kako će se ponašati u budućnosti. Ako ti ne smeta to, odnosno već si se navikao slobodno ga koristi, neće mu ništa biti :) što bi se reklo mijenjaj kad krepa totalno

tako cu drug i uraditi koristiti i ako se vremenom poveca sjena i pojaca gustoca sjene ili kad ga budem htio prodavati zamjenim monitor uracunam tu cijenu koliko platim monitor i superica.hvala na pomoci da prelomim sta da uradim .:chears:

coconut 24.01.2018. 06:13

Da si nabavio Service Manual za svoj laptop, znao bi ga rastaviti bez problema. Evo ti par linkova, pa vidi koji najviše odgovara tvom laptopu (po meni drugi obzirom da si rekao da nemaš rupe na doljnjem dijelu ekrana).
http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c04069163
http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c04402649
http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c05273198

crni1977 24.01.2018. 08:58

Citiraj:

Autor coconut (Post 3154937)
Da si nabavio Service Manual za svoj laptop, znao bi ga rastaviti bez problema. Evo ti par linkova, pa vidi koji najviše odgovara tvom laptopu (po meni drugi obzirom da si rekao da nemaš rupe na doljnjem dijelu ekrana).
http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c04069163
http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c04402649
http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c05273198

e hvala drug ovaj zadnji je za moj laptop prva dva su za starije modele iz 2013-2015 godine.necu trenutno dirati monitor pisao sam vec o tome .bar sam detektovao sta je pa cu kad skroz rikne tad i zamjeniti jer stvarno ne smeta pri koristenju :goood:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:27.