PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Intel (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   kaje to s intelom (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=28651)

Cuky 23.11.2005. 09:08

kaje to s intelom

evo,kak u firmi uglavnom slazemo intela, tu i tamo mi uleti neki AMD.

i eto slago ja semprona64, athlona 64 kad ono.skuzim neku razliku.

npr. kad stisnem desni klik/my computer/properties na athlonu i sempronu se prozorcic odma otvara bez nekog malog kasnjenja.

dok kod intela, bilo to 64 bitnih il 32 bitnih se vidi kako prozorcic malo kasni.WTF?

zbog ceg je to? to me fakat zanima al da me hebes neznam odgovor

btw, jel neko skuzio tu razliku??????:confused:

Bran 23.11.2005. 09:38

A koliko to kasni? Sekundu dvije. Nisam primjetio jer sam do sad imao samo intele. Na mom latpopu se ne otvori iste sekunde, ali se otvori vrlo brzo. Gotovo odmah. Zakaj se opterećivati s tim. Znači ti to kaj u životu?

Cuky 23.11.2005. 10:33

Citiraj:

Originally posted by Bran
A koliko to kasni? Sekundu dvije. Nisam primjetio jer sam do sad imao samo intele. Na mom latpopu se ne otvori iste sekunde, ali se otvori vrlo brzo. Gotovo odmah. Zakaj se opterećivati s tim. Znači ti to kaj u životu?
a pa ono.
vidljiva je razlika.

pitam se kako se ad snalazi u drugim aplikacijama.

atha 23.11.2005. 10:38

ista stvar.
na athlonu 1700 mi se automatski otvara sa klikom, a na p4 1,6 sa laganim zakasnjenjem. nije puno, ali se primijeti... ;)

Swarm dude 23.11.2005. 10:48

Živa istina, kasnilo je na PI 166 MHz i na P4 3.5 GHz.
Možda Windowsi ne vole Intela ;)

marko_1 23.11.2005. 10:50

meni se cini da to ima veze sa memorijom, recimo mom frendu koji ima 1 gb otvara duze nego meni sa 512 mb...

Swarm dude 23.11.2005. 10:56

Možda latencije igraju neku ulogu :confused:

atha 23.11.2005. 11:18

na intelu imam 768sdr, isto i na athlonu, ali ovaj intel je masu sporiji u svim aplikacijama, programima i ostalim funkcijama.

Skippa-150 23.11.2005. 11:37

cini mi se da dolaziomo do novog otkrića:rambo:

Cuky 23.11.2005. 16:57

Citiraj:

Originally posted by HR_Swarm dude
Možda latencije igraju neku ulogu :confused:
mozda zato jer amd bolje "komunicira" sa memorijom?

Zond 23.11.2005. 18:27

Mozda je do L1 cachea kojeg AMD ima redovito vise od Intel pandana? Onako random ubod u mračnu sobu :D

domy_os 23.11.2005. 18:51

A možda zato što Intel ima duže cjevovode od AMD-a. :D

Swarm dude 23.11.2005. 21:21

Citiraj:

Originally posted by domy_os
A možda zato što Intel ima duže cjevovode od AMD-a. :D
Joj da..... L2 pipeline :). Treba malo duže čačkati po L2 cacheu da nađe pravu stvar :D

marko_1 23.11.2005. 21:27

Dakle nemojte kupovati Intel, to nek vam bude pouka !!!

Swarm dude 23.11.2005. 21:32

Nije tako loš Intel, pitaj Athu ;)

De5tr0yer 23.11.2005. 22:40

mozda, mozda:D
sigurno je da je "problem" u razlici arhitekture, ja mislim da je prvenstveno glavna stvar u to L1 cacheu (brzi je od L2), ali i zbog manjeg L2-a, kako kaze ko vec...

mitzek 23.11.2005. 22:51

al ga kakite,pogotovo deckec kaj je postavil thread...opet bu završilo amd vs intel..ccccc:rolleyes:

dosta više, svi bute zbanani ak ne prestanete trveljat..

bacite pogled na threadove od prije godinu -dvije..isti k.. drugo pakovanje.... i kaj ? vi bi u evropu a nemrete se ni za cugu složiti....:( : nono :

Bubba 23.11.2005. 23:28

Citiraj:

Originally posted by mitzek
al ga kakite,pogotovo deckec kaj je postavil thread...opet bu završilo amd vs intel..ccccc:rolleyes:
Ono, totalno si uncool non1337 tip. Sigurno ni ne overklokiras, nemas modani BIjOS ili barem 3 neonke...

A ovi britki momci jamacno bi napravili ekspertizu na temelju cachea i njegove sveze s Start gumbom u Windowsima.

mitzek 23.11.2005. 23:36

jooj....

znam...

ja sam stari ,debeli,živčani ,neurotični Žderonja, i ovo je moj oblik protesta..

iako mi se više dopada tvoj,onak ,više
expertofski, i mi Žderonje gujdu za trku imamo..ak se ne skuliraju bumo im
mamicama rekli da im kuhaju samo travicu, jel ono, od svinjetine i sl .mesine im hormoni luduju, pa bi se samo svadili i prepucavali,a makar i oko toga ko ima tiši vent na NB.....hijaoooooo

:D :beer:

mislim ono, kuiš.......;)

psf[i]-[Tomek] 23.11.2005. 23:36

Citiraj:

Originally posted by Bubba
Ono, totalno si uncool non1337 tip. Sigurno ni ne overklokiras, nemas modani BIjOS ili barem 3 neonke...

A ovi britki momci jamacno bi napravili ekspertizu na temelju cachea i njegove sveze s Start gumbom u Windowsima.

ROFLMAO Bubba imaš :beer: :beer:

Bran 27.11.2005. 14:24

I meni se ne otvori odma, ali me ne smeta. Pošto svaki dan 300 puta otvaram Properties u My Computer to mi je jako važno pa ću preći na amd. Izračunao sam da tako dnevno potrošim pola sata bezveze.:D

SniperWolf 27.11.2005. 14:43

Dajte napišite znanstveni rad o ovome, jer možda budete nomiirani za neku nagradu, a svijet će vas smatrati kao Velikog čovjeka:rolleyes:

Crash009 27.11.2005. 17:27

i vi se zamarate sa glupostima...

zwer54 28.11.2005. 12:51

pa samo se komentiraju razlike amd od intela... meni je na intelu brze codirao filmove, ali to sa otvaranjem tog prozorcica je istinai jedno me je uvijek mucilo kod intela kaj sam imo bartona 2600+ i u win mi je ulazio one crtice na ucitavanju xp-a nisu stigle do kraja doc, zastekale su i nestao je cijeli taj screen te usao u win, a na pentiumu 2,8c nabrijanom te crtice su napravile 4 - 5 krugova i tek je onda uslo u win, pa sam skuzio da kad instaliram win isto ulazi i kad metnem drivere sve onda se muci... to znaci da nije stvar u intelu kao hardware nego software hebe stvar...

ali opet, ljepse mi je vidit kad ovo pocne vrtit i vec dize, a intel ga vrti i vrti a jos je jaci proc... a plocu sam imo IC7-Max3 I875P tak da nije bilo do slabog chipseta kad je ovo najjaci na nasem trzistu za s. 478

mc_fish 29.11.2005. 11:01

Citiraj:

Originally posted by marko_1
Dakle nemojte kupovati Intel, to nek vam bude pouka !!!
niti na jednom intelu se nece otvarat istovremeno ne samo zbog kesa nego i same arhitekrure...znate cisc i risc...

atha 29.11.2005. 11:23

zasto bi ovo bile gluposti? ne pricajte bezveze, ovdje se je kometirala samo jedna stvar, a nije stavljalo u upit "tko je bolji". izuzetke iskljucujem.

Bubba 29.11.2005. 11:41

Citiraj:

Originally posted by atha
zasto bi ovo bile gluposti?
Procitaj cijelu dretvu jos jednom. I vise puta, ako je potrebno. Zna zbuniti, i vjeruj mi, nisi jedini koji nije uspio shvatiti iz prve. Opijajuca moc i sva ta tehnicka profesionalnost jednostavno zbunjuje prosjecnog laika. Priznajem, ni meni nije bilo lako, no buduci da sam uporan, ipak sam uspio. E, onda se posebno skoncentriraj na ove dijelove:

"niti na jednom intelu se nece otvarat istovremeno ne samo zbog kesa nego i same arhitekrure...znate cisc i risc..."
"sigurno je da je "problem" u razlici arhitekture, ja mislim da je prvenstveno glavna stvar u to L1 cacheu (brzi je od L2), ali i zbog manjeg L2-a, kako kaze ko vec..."
"Mozda je do L1 cachea kojeg AMD ima redovito vise od Intel pandana?"
"A možda zato što Intel ima duže cjevovode od AMD-a."
"Joj da..... L2 pipeline . Treba malo duže čačkati po L2 cacheu da nađe pravu stvar "

Razvidno je, dakle, da se radi o strucnjacima nevidjenih znanja i vjestina, pace, dao bih tudju ruku u vatru da su neki od njih, ako ne i svi, u najmanju ruku (onu drugu, koja nije bila u vatri), doktori elektrotehnickih znanosti, sa doktoratima na teme "Kako sam deklasirao Intel stiscucu Start dugme!", "Bitka do zadnjeg elektrona - Intel vs. AMD u borbi za otvaraca system propertisa", "AMD-ovi procesori iz Dresdena bolji od Intela iz cijelog svijeta - jesmo li na Svabe jurisali djabe?" i slicno. Stoga je potpuno deplasirano da pitas zasto bi to bile gluposti, jer je jasno kao sto je jasno da je danas Dan Republike, kako je to sasvim ozbiljna tema, usko vezana uz rad procesora.

mc_fish 29.11.2005. 11:51

ajde moj pametni gugleru pojasni mi gdje sam nes krivo reko...osim arhitektura= set instrukica...na tome se iskreno ispricavam:rolleyes:
a ako cemo sad ulazit dublje u arhitekture...ces mi onda znati i reci zasto je tako drasticna razlika izmedu kesa kod ada i intela....te zasto je tako skup,te gdje se nalazi l2...a gdje l1

atha 29.11.2005. 11:58

joj sorry, inace ne spamam ni ti ne postam smajlice, ali ovo bubba ti je totalno ludo. :D
kako samo imash volje. :D
i admire you. :D
;)

Bubba 29.11.2005. 12:22

Citiraj:

Originally posted by mc_fish
ajde moj pametni gugleru pojasni mi gdje sam nes krivo reko...osim arhitektura= set instrukica...na tome se iskreno ispricavam:rolleyes:
Vrati oci gdje su bile, zlato. Uopce nije bitno sto si ili nisi krivo rekao, nego uopce tvoje stanje svijesti kada si sposoban dovesti takvo nesto u korelaciju s pitanjem OP-a.

Citiraj:

a ako cemo sad ulazit dublje u arhitekture...
A necemo, jer si pokazao da nemas pojma o cemu pricas; a i totalno je nevezano uz temu...

mitzek 29.11.2005. 15:04

jooj..

Buba, ...............skoro sam se udavil z kikirikijem umirajuci od smjeha :burn:

po meni, te sve genijalce bi trebalo malo sterati na ORA kakve smo nekad imali, pa da nam zivi , zivi rad.. ovi tu od silne dosade sam znaju lamentirat u prazno....

:rolleyes:
a ono ,sad.. ovo je forum, pa bi trebal svako imat pravo seruckat kolko hoce, dok ne prekrsi pravila, il tak nekak?:confused:

i da malo offtopicarim.. onima sa nostalgijom, sretan vam Vas dan.......

:D :D

ja to samo zato, kaj smo na te dane kokali po par pajceka..... asad smo hepi kad konzum ima akciju....normalno da u takvom blagostanju nasi mladci imaju pun k. inspiracije za doktoriranje teze o duzini( pajpi) i njihovom utjecaju na rvacku natalitetnu politiku...( da te krnem Intelom il Amdejcom po bulji..koji ima duze pajpe ,da te lakse dovatim..)

a ovo sve ima pun k. veze sa temom , kak mi se cini.:confused:

kakva tema, takvi diskutanti ..veli se obicno..:beer:

illusion 30.11.2005. 15:48

ma takvime treba napravit podforum i sve ovakve teme tamo nabacat

LorD ClockaN 30.11.2005. 17:52

Locked: CoolRamb

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:53.