PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   (riješeno) Links ne priznaje reklamaciju za RAM - trebam savjet (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=273989)

Astral 05.11.2015. 12:43

(riješeno) Links ne priznaje reklamaciju za RAM - trebam savjet

Reklamiro sam jedan kit ddr3 (2x4GB) jer racunalo ne boota sa tim ramima, nema ni POST-a. Na vise racunala isprobano.

Memorija je deklarirana na 1.65v i na 2400mhz, te ista proradi kad se sa drugim ramima u biosu namjesti 1.65v i stavi na 1333mhz pa se komp ugasi i zamjene rami - onda se probude. Nakon toga rade sasvim normalno.

Meni to nije bilo normalno ponasanje rama i ne mislim da bi trebo "kemijat" da bi se oni pokrenuli.

Vratio sam ih u links i reko sam da rami ne rade, jednostavno. Nije mi se dalo opce ovo drugo objasnjavat jer mislim da nema potrebe.

No dobio sam odgovor da je jedan od pinova fizicki ostecen na jednom od stickova. Na moj upit zasto onda drugi stic ne radi isto, nisu odgovorili nego su rekli da se stickovi u kitu tretiraju kao jedan artikal i da zbog fizickog ostecenja ne mogu priznat ni garanciju na drugi stick koji fizicki nije ostecen, ali ne radi.

Dakle, reklamacija nije priznata. Imam li ikakve opcije ovdje ili da se pomirim sa time?

Tnx

alengrosevic 05.11.2015. 12:52

u pravu su. prodaje se kao 1 artikl, reklamacija je na 1 artikl (kit). Ako je fizičko oštećenje (i najmanje) garancija više ne vrijedi. Jedino ako naletiš dok je netko dobre volje pa progleda kroz prste za prvi modul, ali vrlo vjerojatno neće priznati.

syss 05.11.2015. 12:53

ha ono... dobro su ti rekli.

zamjena za tvoj kit je drugi kit, a ne jedna pločica i to ti je to.

mamutarka 05.11.2015. 12:57

probaj direktno kod proizvođača, nikad neznaš..

Astral 05.11.2015. 13:58

Opce mi nije jasno kako je doslo do "fizickog ostecenja". Imo sam hrpu puta da neki pin bude malo crni na plocici, ali nikad nije utjecalo.

Memorija se tako ponasa od prvog dana koristenja, ne vjerujem da taj pin utjece na ista, ali da...oni ce uvijek rec da utjece i nema tu kruha.

Tnx

Drvoje 05.11.2015. 14:30

Može slika tog "oštećenja" (makar i mobitelom)?

Također bi na tvom mistu kontaktira proizvođača direktno (kako je kolega gori sugerira), da vidm šta će oni reć.

Astral 05.11.2015. 14:36

Kad sam predo plocice, sve su poslikali (valjda 10 slika) pa cu trazit te slike da mi posalju. Nisam jos otiso po rame pa budem stavio sliku kad ih uzmem.

Problem je sto sam rame vratio 2 dana prije isteka garancije, sad garancije vise nema. Ne znam da li sad vise mogu kontaktirat G.Skill?

Da li bi vi na mojem mjestu sad objasnjavali Linksu da plocice zapravo rade kad ih se "probudi" sa 1.65v (tolko su i deklarirane) na vec opisani nacin u prvom postu? Mislite da bi to ista promjenilo?

ivan77 05.11.2015. 14:50

Ne bi,ako postoji bilo kakvo fizičko oštećenje. Tu su u pravu.

silver_tip 05.11.2015. 15:00

Citiraj:

Autor Astral (Post 2849324)
Memorija je deklarirana na 1.65v i na 2400mhz, te ista proradi kad se sa drugim ramima u biosu namjesti 1.65v i stavi na 1333mhz pa se komp ugasi i zamjene rami - onda se probude. Nakon toga rade sasvim normalno.

Meni to nije bilo normalno ponasanje rama i ne mislim da bi trebo "kemijat" da bi se oni pokrenuli.

Dvije godine si mogao kemijat, trpio takvo ponasanje rama ?

Citiraj:

Autor Astral (Post 2849366)

Memorija se tako ponasa od prvog dana koristenja....

I stislo te 2 dana prije isteka garancije da reklamiras ? Koji je to pakleni plan bio...

Citiraj:

Autor Astral (Post 2849385)
Problem je sto sam rame vratio 2 dana prije isteka garancije, sad garancije vise nema.

Pravo ti budi, svatkome po zasluzi....

Astral 05.11.2015. 15:16

Sad lijepo povuci sve to. RAM nije bio moj, kupio ga sa 3 dana garancije. Nemam pojima zasto prijasnji vlasnik nije reagiro ranije. Ja sam sazno za "kemijanje" nakon kupnje.

Nije problem vratit rame, kolega sa foruma je i ne bojim se za novce al eto zao mi rama. Nisam uopce racuno na nekakva fizicka ostecenja. jbg

Purica/Tamara55 05.11.2015. 18:14

Na Linksovom jamstvenom listu piše između ostalog da jamstvo ne vrijedi ako je kvar ili oštećenje uzrokovano zbog ishabanosti artikla (vidljiva oštećenja). Ti možeš dokazati da oštećeni pin nije uzrok tome što kit ne radi po specifikacijama proizvođača kao što bi trebao, bez obzira na to koliko oštećenje ružno izgledalo.

1. To oštećenje ne utječe ni na 1 ni na 2. pločicu da svaka samostalno ili u paru sprječavaju pokretanje računala.
2. To oštećenje pina ne utječe na oštećenu pločicu da samostalno radi slabije od deklariranih vrijednosti.
3. To oštećenje ne utječe na neoštećenu pločicu da samostalno radi slabije od deklariranih vrijednosti.
4. To oštećenje ne utječe na rad pločica u paru slabije od deklariranih vrijednosti.

Jednostavno rečeno, kit je neispravan s takozvanim 'oštećenjem' ili bez njega i možeš im to dokazati testiranjem kita na bilo kojoj matičnoj ploči s ovom svojom zaobilaznom metodom. Reklamirao si na vrijeme, zahtjevaj novi kit. Budi spreman na prepiranje i da im prijetiš s inspektoratom ili kojim već institucijama, ali probaj sve na finjaka obavit.

Tex Willer 05.11.2015. 18:43

Citiraj:

Autor Astral (Post 2849385)
Problem je sto sam rame vratio 2 dana prije isteka garancije, sad garancije vise nema. Ne znam da li sad vise mogu kontaktirat G.Skill?

Najbolje bi bilo da kontaktiraš Gskill.
Da li možda na pakiranju od memorije piše lifetime warranty? Ja sam ih jednom kontaktirao sa pitanjem u vezi garancije, jer je na računu bila 3 godine, a na pakiranju memorije je pisalo lifetime warranty, pa su rekli da je doživotna garancija.

Drvoje 05.11.2015. 18:45

Vrati taj RAM lipo kolegi, nakon šta ti uplati novce natrag, i uzmi uz nadoplatu u dućanu novi RAM (naravno ne u Linksa :p)

Astral 05.11.2015. 21:03

Haha bas to :) Ma dogovorio sam vec sve sa kolegom. Ja njemu natrag ovaj ram, on meni drugi kit koji ima i sve 5.

Purica i Tamara - Drago mi je da kad bi bas htio da bi postojao nacin da se ovo izvuce. Cisto zato jer sam vise puta imao losa iskustva sa Links reklamacijama i fkt bi htio jednom pobijedit ali mi se ne zajebava za par sto kuna...

Astral 07.11.2015. 00:23

Danas sam samo preuzeo memoriju, trebo sam trazit svejedno da mi pokazu. Jer na papiru pise ostecenje na "jednom" pinu. Ne pise na kojem. I sad gledam memoriju i ne mogu nac nikakvo ostecenje. I onda pogledam od ispod i vidim "ostecenje" koje ne da nema veze s vezom nego ne mogu vjerovat da jedan Links se spusta na takav nivo. Ovo je pre jadno zbog cega je odbijena garancija. Za ne povjerovat. Stavljam 4 slike i jednu uvecanu ako vam promakne.

Smijeh zivi. Jel se ja mogu vratit i zalit na ovu presudu? Jel kasno sad kad sam preuzeo ram? Bas sam budala da ih nisam pito da pokazu...

Evo: https://app.box.com/s/ykn2adf4w0i04cpkrh45snhjs4i2jf0i

syss 07.11.2015. 00:58

ček pričamo o ovom prvom oštećenju pcb-a nakon space-ra?

Astral 07.11.2015. 01:10

Yep. Bijelo "ostecenje" je samo na pcb...

Oni su to nazvali ostecenje na pinu. Ja mislim da to ni nemres tak nazvat ili oni ne znaju sto je pin.

Overclock_freak 07.11.2015. 01:11

nije to nikakvo oštećenje nego linksovo prodavanje fore

odi ovim putem

1. pošalji mail na podrska@links.hr i točno opiši situaciju itd.. ako ne pomognu odi na plan 2

2. javi se meni u PP ili imaš masu drugih institucija koje će se rado pozabaviti tvojim slučajem :)

syss 07.11.2015. 01:12

ha gle... oštećenje je, to stoji, ali ono kontakti su netaknuti... jab' malo povisio glas iskreno jer ovo ne može uzrokovat neispravan ram, ovak barem na prvi pogled.

Astral 07.11.2015. 01:25

Probat cu otic do njih ujutro pa cu vidjet sto ce rec i kako ce to objasnit. Nisu mi daleko. Nakon toga slat mail ako treba.

syss 07.11.2015. 01:31

morat ćeš težim putem jebiga... ali po meni ovo nije razlog za otklon reklamacije.

kreni sa slikama prema porizvođaču za početak.

Drift_King 07.11.2015. 08:00

Citiraj:

Autor Astral (Post 2850053)
Yep. Bijelo "ostecenje" je samo na pcb...

Oni su to nazvali ostecenje na pinu. Ja mislim da to ni nemres tak nazvat ili oni ne znaju sto je pin.

Seru kvake, Over ti je reka kako ces.

GSkill bi to zamjenio bez beda, ali imas samo 50kn postarine do NL. Pa ti vidi.

tomek@vz 07.11.2015. 08:31

Ne vjerujem da Links već nije čekirao stvar sa G.Skill-om...aj baš pošalji mejl G.Skillu sa fotkama pa javi što kažu.

Astral 07.11.2015. 09:23

Bio sam bas u servisu no na zalost osoba za pultom samo prima i izdaje...ne zna nista ukratko.

Dobio sam odgovor da saljem mailom svoj upit. Takodjer ta osoba kaze 100% da je vec provjereno sa g.skillom i da je g.skill reko da se odbija garancija. Namjeravam prvo poslat mail g.skillu, a onda i linksu di cu im kopirat mail g.skillu. i trazit od njih da i oni meni posalju svoj.

Ako je stvarno g.skill reko da ne moze onda ok. Prihvacam.

electro 07.11.2015. 09:34

Links :(
mislim da se sve svodi na njihovo izvlačenje (ubili su se od kontaktiranja skilla)
kod pulta ili iza pulta nema kod njih stručnjaka (ili ti ga profesionalca)

ivan77 07.11.2015. 10:34

U čem je problem? Jel ima oštećenje? Ima.
To da li to ruši funkcionalnost, druga stvar. Pošalji mail gskillu. Links to ne može zamjeniti, jer jednostavno ti dečki u servisu to NE SMIJU napraviti. A što se tiče "povisivanja glasa", zaboravi. Možeš dobiti jedino šut kartu iz dućana i prijavu za remećenje javnog reda i mira. (Bilo je oko 500kn kad sam svojevremeno radio uu jednom servisu a neka budala je došla u stilu " znaš ko je.moj tata,imam veze,znam ovog onog,kum u soa, POA." pa sam ga skoro poslao tati u argeti bez povrća.

Bloodhunter 07.11.2015. 13:06

Glasnija ekipa uglavnom češće dobije što želi, hm.. da su se baš čuli sa Gskill-om i da su oni ovo odbili mi je malo nategnuta priča. Po meni, više ima utjecaja to sto ti je pri kraju garancija pa im je malo sumljivo. Moj savijet ti je da pošalješ slike Gskill-u i ako te oni odbiju, zaprijeti da ćeš objavit na forumu ili di već zbog čega su te odbili. Loša reklama njima nikako ne paše, a tebi povećava šanse da dobiješ novi ram:-).

mislavgray 07.11.2015. 13:47

Vrlo vjerojatno se nisu niti čuli. Slično je bilo sa G930 headsetom. Odbili jamstvo za nekvalitetne jastučiće koji su se užasno počeli ruluti. Logitech priznao pod jamstvo, vratio im se sa papirom. Za jedan dan sam imao nove slušalice. Kontaktiraj gskill. Nemas kaj za izgubit :p

buljo 07.11.2015. 14:49

Citiraj:

Autor ivan77 (Post 2850116)
U čem je problem? Jel ima oštećenje? Ima.

I kučišta od mobova su uredno oštečena/izgrebana pa garancija uredno prolazi tak da je problem ak to oštečenje nema nikakve veze sa pinom kako su oni i naveli.

QuidZz 07.11.2015. 16:06

Citiraj:

Autor buljo (Post 2850173)
I kučišta od mobova su uredno oštečena/izgrebana pa garancija uredno prolazi tak da je problem ak to oštečenje nema nikakve veze sa pinom kako su oni i naveli.

Osim kad je Apple u pitanju. :D

dubravkol 07.11.2015. 16:13

Nije vrlo vjerojatno nego je 100% da se nisu čuli sa GSkillom. Eventualno je djelatnik iz dućana nazvao samo u servis kolegu koji je automatizmom odmah rekao ako ima i najmanje oštečenje vidljivo odmah reci da jamstva više nema. Jer takva je direktiva od uprave.

Kod njih se rješava sve po teoriji APP. Ako kupac odmah odustane na njihovo odbijanje jamstva super.
Mislim ima stvarno pacijenata koji donesu strgani tablet, koji ima puknut ekran i cijeli je savinut jer je netko sjeo valjda na njega pa se prave glupi i kažu da je takav bio ili da se samo od sebe ;-)

Ali za ovakvu sitnicu je smješno.

Astral 07.11.2015. 21:53

Mail poslan na G.SKILL, Links podrsku sam stavio u Cc pa nek si citaju.

Vidjet cemo sto ce biti...tnx svima na savjetima.

tomek@vz 08.11.2015. 08:22

Citiraj:

Autor Astral (Post 2850344)
Mail poslan na G.SKILL, Links podrsku sam stavio u Cc pa nek si citaju.

Vidjet cemo sto ce biti...tnx svima na savjetima.

Javi rezultat :chears:

Astral 12.11.2015. 08:24

Javio se G.Skill. Njihov reasoning je da svaka sila dovoljno jaka da prouzroci to piganje plastike PCBa je potencijalno napravila stetu dublje u samom PCBu. Mogu ih razumjet al eto u krivu su :)

Inace rekli su da najvise sto mogu napravit za mene je da im ja posaljem RAM da oni to testiraju. Oni dakako ne znaju pricu da RAM zapravo radi kad ga se "probudi" na dobar nacin...pa ne znam kolko ima smisla to im objasnjavat.

I ne znam kolko ima smisla slat im RAM, ima netko iskustva kolko bi postarina bila? To bi sad potencijalno ceko mjesec dana i vise dok se sve sredi, lakse mi je kupit novi ram jednostavno :)

Pupo 12.11.2015. 08:33

Citiraj:

Autor Bloodhunter (Post 2850148)
Glasnija ekipa uglavnom češće dobije što želi, hm.. da su se baš čuli sa Gskill-om i da su oni ovo odbili mi je malo nategnuta priča. Po meni, više ima utjecaja to sto ti je pri kraju garancija pa im je malo sumljivo. Moj savijet ti je da pošalješ slike Gskill-u i ako te oni odbiju, zaprijeti da ćeš objavit na forumu ili di već zbog čega su te odbili. Loša reklama njima nikako ne paše, a tebi povećava šanse da dobiješ novi ram:-).

Iak to ekipa nevjeruje, to kontaktiranje gskilla i svih ostalih čije stvari uvoze funkcionira prilično brzo, tako da vjerojatno jesu kontaktirali. I da, G.Skill je alergičan na ta "piganja", "burnove" i sva ostala oštećenja i to uglavnom odbijaju.

Citiraj:

Autor mislavgray (Post 2850162)
Vrlo vjerojatno se nisu niti čuli. Slično je bilo sa G930 headsetom. Odbili jamstvo za nekvalitetne jastučiće koji su se užasno počeli ruluti. Logitech priznao pod jamstvo, vratio im se sa papirom. Za jedan dan sam imao nove slušalice. Kontaktiraj gskill. Nemas kaj za izgubit :p

To što su ti oni odbili a Logitech izašao u susret nije nikakvo čudo. Naime, servis radi po nekim standardnim uputama i rješavaju samo po PS-u.
To što Logitech i nekolicina drugih imaju odličan suport van klasičnih reklamacija, nije nikakvo čudo što su ti zamjenili. Zamjenili su i mnogim drugima, i puno manje stvari.
Al kažem, direktno il indirektno Logitech, ne servis kao takav.

Radih do nekidan u maloprodaji, tako da ne napadate bezveze, ako nemate bar nekakav uvid unutra.

back2quick 12.11.2015. 14:32

Citiraj:

Autor Astral (Post 2852086)
Javio se G.Skill. Njihov reasoning je da svaka sila dovoljno jaka da prouzroci to piganje plastike PCBa je potencijalno napravila stetu dublje u samom PCBu. Mogu ih razumjet al eto u krivu su :)

Inace rekli su da najvise sto mogu napravit za mene je da im ja posaljem RAM da oni to testiraju. Oni dakako ne znaju pricu da RAM zapravo radi kad ga se "probudi" na dobar nacin...pa ne znam kolko ima smisla to im objasnjavat.

I ne znam kolko ima smisla slat im RAM, ima netko iskustva kolko bi postarina bila? To bi sad potencijalno ceko mjesec dana i vise dok se sve sredi, lakse mi je kupit novi ram jednostavno :)

snimi HD video na kom se vidi stanje oba keksa i kako RAM ne radi po defaultu već moraš izmišljat toplu vodu da bi proradio sa nižim performansama pa im pokaži. traži neka ti pošalju novi RAM i plate poštarinu za taj stari pa nek onda testiraju. ako odbiju odjebi ih.

panasonic 12.11.2015. 14:53

Je, na osnovu videa će mu poslati novi ram, lol.
Koliko uopće slanje rama koji ima 20 grama može koštati? 40-50 kn?
Staviš u bubble bag i šalji, ako ti je to problem onda ne znam o čemu pričamo.

buljo 12.11.2015. 15:00

Citiraj:

Autor panasonic (Post 2852251)
Je, na osnovu videa će mu poslati novi ram, lol.
Koliko uopće slanje rama koji ima 20 grama može koštati? 40-50 kn?
Staviš u bubble bag i šalji, ako ti je to problem onda ne znam o čemu pričamo.

Pa jeftinije je napravit video i linkat im neg slat ram.
Promjenit će priču kad vide da nije problem u tom oštečenju jer ovak napamet kak bi ti reagirao da ti neki radnom link veli ko ti njima.

Dokaži im suprotno pa vidi onda kaj će reć.

Astral 12.11.2015. 15:09

Video lako snimim. Manji problem 50kn postarine, vise cekanje tko zna kolko dana. Tny na savjetu, probat cu sa videom.

generic 12.11.2015. 15:24

Imho, prebaci spiku da ram ne radi na deklariranim specifikacijama, umjesto da samo ne radi. E sad, koliko je vjerojatno da tako radi zbog tog oštećenja, na njima je da procijene.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:31.