PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Middle-Earth: Shadow of Mordor (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=256046)

TheProfiler 24.01.2014. 20:56

Middle-Earth: Shadow of Mordor

Izgleda hebeno, ko assassins creed u Mordor svijeu....check it out :goood:

https://www.youtube.com/watch?v=3Ps7puWAz1E

hammer_of_thor 24.01.2014. 21:14

Jutros vidio, i bome sam slinio. Izgleda fenomenalno, ne nekako imam filing da uopće neće biti open-world već vrlo linearno i skriptirano.

No nada ostaje.

kasper_sky 24.01.2014. 21:18

lajk
želim igru

TheProfiler 30.09.2014. 14:00

Čudno kako nitko ne spominje ovu igru ovdje, za PC je danas release date mislim (30 Sep 2014). Pročitao već neke reviewe (IGN; Gamespot) i čini se da će bit prva liga.

fler 30.09.2014. 14:20

Igra još nije ni vani, a već su se razmahali sa Season Passom i brdom DLCova. Plus, hardverski zahtjevi za igru koja izgleda sasvim prosječno su suludi.
Nisam nešto previše uvjeren u toliko dobre ocjene - ako budem igrao, mislim da ću čekati nekakvo GOTY izdanje sa svime u paketu, nije da neću što imati za igrati dotad.

I, naravno, modove za uklanjanje valjda 90% suvišnih UI elemenata. Bome su ga pretjerali, po tom pitanju izgleda gore nego AC :)

TheProfiler 30.09.2014. 14:29

I ja imam hrpu igara na lageru, trenutno prašim Wasteland 2. Ali ću zaigrat i ovo, onak za probu....ak bude ok nastavim, ako ne ide na kraj reda :)
Da, negdje sam pročitao da igra cucla na max postavkama 6Gb Vrama....ma nije bedara, pa ko danas nema Titan Z doma? :hitthewal:

fler 30.09.2014. 14:51

Ma, gluposti.
Daj gledaj ove usporedbe i teksture stijena na Ultra :)

Mislim, ne izgleda igra loše, ali bome ne izgleda ni tako dobro da bi opravdala zahtjeve.

Ati freak 30.09.2014. 17:00

Zahtjevi nisu ne znam kako strašni, kao i svaka prosječna igra danas...

Ništa extra....

Igra izgleda čisto solidno. I view distance je dobar.. Tu se puni vram......

Mommistake 30.09.2014. 19:44

Igra izgleda super.

Mislim da ću morati birati između novog kompa ili ps4 :D

AFK 01.10.2014. 14:51

šteta što svijet nije živ...ali čini se itekako zanimljivom.

Mogy 02.10.2014. 13:36

Čini mi se da je ova igra must play with joystick :D Što se tiče igre svidja mi se jako :) Možda i zaigram kad nadjem vremena.

ukiy 03.10.2014. 13:34

Bas malo probao jogurt verziju da vidim kako ide na g3258+gtx770 2GB.
I mogu reci da high texture lipo papaju vram, zakucalo ga na max cak su mi se i najnoviji driveri rusili dok nisam vratio na staru verziju.
Ali malo me iznenadilo da je sistem ram isao samo do 2.5GB, jos sam u pozadini imao nekoliko otvorenih programa, pa mi se cini da sve to skupa nije dobro optimizirano.

Inace igra se cini jako zabavna, definitivno kupujem.

captainvuki 03.10.2014. 14:38

Mislin skinit "hd texture pack" nakon šta instaliran igru,pa me zanima zna li ko možda je li ova igra podržava crossfire,tj. oče li bit više fps-a sa dvi grafičke kartice u odnosu na jednu ili če bit isto sa dvi grafičke kartice ka i sa jednon.Zanima me zato jer ovaj dodatak zahtjeva grafičku sa 6 gb ram-a.Ja bi tija pokrenit igru sa ovin dodatkon na rezoluciji 3840x2160.Grafičke iman 2xR9 290,svaka po 4gb ram-a.Ako če bit neigrivo sa mojon konfiguracijon onda neču skidat ovaj dodatak.Igraču na high postavke onda.

ivan77 03.10.2014. 18:52

Jel open world? Snadbox, ili samo linearno? Ima rpg elemenata?

iNoob 03.10.2014. 20:03

Citiraj:

Autor captainvuki (Post 2671172)
Mislin skinit "hd texture pack" nakon šta instaliran igru,pa me zanima zna li ko možda je li ova igra podržava crossfire,tj. oče li bit više fps-a sa dvi grafičke kartice u odnosu na jednu ili če bit isto sa dvi grafičke kartice ka i sa jednon.Zanima me zato jer ovaj dodatak zahtjeva grafičku sa 6 gb ram-a.Ja bi tija pokrenit igru sa ovin dodatkon na rezoluciji 3840x2160.Grafičke iman 2xR9 290,svaka po 4gb ram-a.Ako če bit neigrivo sa mojon konfiguracijon onda neču skidat ovaj dodatak.Igraču na high postavke onda.

Ako treba 6GB onda ti neće radit jer se memorije u crossfireu ne zbrajaju tako da ćeš imati "samo" 4GB.

jopis 03.10.2014. 20:37

Citiraj:

Autor iNoob (Post 2671300)
Ako treba 6GB onda ti neće radit jer se memorije u crossfireu ne zbrajaju tako da ćeš imati "samo" 4GB.

Lol.
U sli-u se ne zbrajaju memorije, a u crossu se zbrajaju, mislio sam da smo to apsolvirali prije 10ak godina:D

captainvuki 03.10.2014. 21:18

Naša san na steam community forumu da još ne postoji crossfire profil za Middle earth shadow of mordor u driverima,ali da se može upotrebit od nekih drugih igara(Lost Planet2,F.E.A.R. 3).Staviču te profile i instaliraču "hd texture pack",pa ču vidit oče li radit i bit igrivo na tin postavkama.Ako ne biče dobre i high postavke.

iNoob 03.10.2014. 21:50

Citiraj:

Autor jopis (Post 2671311)
Lol.
U sli-u se ne zbrajaju memorije, a u crossu se zbrajaju, mislio sam da smo to apsolvirali prije 10ak godina:D

To je onda meni nešto novo. Pokušavam naći neki članak koji potvrđuje da se u crossfire zbrajaju ali ne mogu ništa nać. Za li netko gdje bi se moglo pročitat o tome?

NortonCommander 04.10.2014. 09:38

OFF: Koliko ja znam, i kod Crossfirea i SLI-a nema nikakvog zbrajanja memorije, već je memorija GPUa s najmanjom količinom memorije ujedno i ukupna memorija. Banalizirano, da bi SLI ili Crossfire radili kako treba sve grafičke u svojoj memoriji moraju imati dostupan isti sadržaj. To što se neka Dual GPU rješenja reklamiraju kao da imaju 6 GB memorije, to je druga priča.
Link

ON: Probao sam malo igru, al nije mi sjela. Imam osjećaj da me igra prebrzo baci u vatru :D . Već nakon 20tak minuti igre desilo mi se da me za vrijeme borbe s jednim bossom, napao još jedan boss, iako se nisam micao od lokacije gdje sam naletio na prvog. Možda tako treba biti, al sam ja zahrđao kad su igre u pitanju.
Što se grafike tiče, sve radi super s mojom konfiguracijom, teksture na High. SLI po defaultu također ne radi, ali se može uključiti korištenjem profila za F.E.A.R. 3

jopis 04.10.2014. 10:37

Citiraj:

Autor NortonCommander (Post 2671440)
OFF: Koliko ja znam, i kod Crossfirea i SLI-a nema nikakvog zbrajanja memorije, već je memorija GPUa s najmanjom količinom memorije ujedno i ukupna memorija. Banalizirano, da bi SLI ili Crossfire radili kako treba sve grafičke u svojoj memoriji moraju imati dostupan isti sadržaj. To što se neka Dual GPU rješenja reklamiraju kao da imaju 6 GB memorije, to je druga priča.
Link

Jak ti je link:hitthewal: Evo tebi jedan :D, uz citat iz istog:
"Let’s talk quickly about the specifications and raw power found in this kind of setup. With a total of four Hawaii GPUs amongst the two R9 295X2 graphics cards, we have a total of 11,264 stream processors at work capable of 23 TFLOPS of theoretical compute power! Between all GPUs there is 16GB of addressable GPU memory, more than most enthusiasts’ desktop system memory capacity."

Evo ti i od frenda dva ss-a, pa ti vidi dokle ide zauzeće vram-a u bf3, i dokle ide u 3dm13:fiju:
Tu je na forumu btw.
http://www.pohrani.com/?2a/rP/1tNI0C...9163947812.jpg
http://www.pohrani.com/?31/8w/2hI0eYrW/3dmark.jpg
Grafe su bile 2x6950 1GB u cf-u.

m&n 04.10.2014. 10:51

Citiraj:

Autor ukiy (Post 2671144)
Bas malo probao jogurt verziju da vidim kako ide na g3258+gtx770 2GB.
I mogu reci da high texture lipo papaju vram, zakucalo ga na max cak su mi se i najnoviji driveri rusili dok nisam vratio na staru verziju.
Ali malo me iznenadilo da je sistem ram isao samo do 2.5GB, jos sam u pozadini imao nekoliko otvorenih programa, pa mi se cini da sve to skupa nije dobro optimizirano.

Inace igra se cini jako zabavna, definitivno kupujem.

kako taj proc hrani tu grafu?

Omerta 04.10.2014. 11:15

Citiraj:

Autor ivan77 (Post 2671279)
Jel open world? Snadbox, ili samo linearno?

I mene ovo zanima.. :chears:

Sam Fischer 04.10.2014. 11:34

To volim. Kad igra izađe u zadnjem kvartalu 2014. hebene godine, i ne podržava hebeni crossfire nego opet trebam petljat po profilima i tandrkat.

:hitthewal:

ravkan 04.10.2014. 11:37

Zato lepo uvijek imas 1 jacu grafu :P

Sam Fischer 04.10.2014. 11:40

A istina, znam sve. Jebiga, ove dvije na 1200mhz požderu i ispljunu sve živo, samo da je podrška developera bolja za crossfire... Osim toga, lijepo izgleda popunjeno kućište sa 2 komada :D

A ništa, bit će uskoro "team green" i GTX970...

@ Ravkan, čekam majstora za pećnicu, šaljem pozdarve :D

NortonCommander 04.10.2014. 12:18

Citiraj:

Autor jopis (Post 2671457)
Jak ti je link:hitthewal: Evo tebi jedan :D,...

Ispricavam se još jednom na offtopicu, zadnji je:
Nije mi se dalo tražiti neki pouzdaniji link jer sam mislio da neće biti potrebe.
Al evo:
Link
"VRAM Limitations
On the AMD Radeon R9 295X2 each GPU has access to 4GB of video RAM. Since Alternate Frame Rendering works the way it does, each framebuffer has to be replicated, so this memory cannot be shared. That means even with four GPUs the limit is still 4GB of memory. We kept an eye on possible VRAM limitations when running such awesome performance with QuadFire."

ukiy 04.10.2014. 12:25

Citiraj:

Autor m&n (Post 2671464)
kako taj proc hrani tu grafu?

OC-an je na 4.5GHz i u vecini igara koje sam probao radi odlicno, nema nikakvog bottlenecka, osim u nekim igrama koje su cpu-bound (Hitman, GRID 2).
Neki dan sam bas radio usporedbu sa i5 4570, ovako je to izgledalo:

http://i.imgur.com/AzgAJKH.jpg

Da ne idem skroz u off... i u ovoj igri grafu tjera bez problema, CPU usage je negdje oko 85-90%, grafa je na oko 99%.

@Ivan77, @Omerta
Igru opisuju kao open-world sandbox... nisam puno igrao ali prema vidjenom takva mi se i cini.

TheProfiler 04.10.2014. 14:14

Malo ste ošli u off-topic:D....nema veze. ugl, na mojoj konfi igra radi 40-70 fps, kako gdje sa tim da je sve na ultra, čak I shadows. Nisam skidao onaj texture pack, samo default igra.
Ali nisam puno igrao, 15 min možda. Vidjet ću poslije kako će bit.

MadBoY 04.10.2014. 15:34

Citiraj:

Autor Sam Fischer (Post 2671479)
To volim. Kad igra izađe u zadnjem kvartalu 2014. hebene godine, i ne podržava hebeni crossfire nego opet trebam petljat po profilima i tandrkat.

:hitthewal:

Da ne bi ispalo AMD kriv ovo-ono, igra ne podrzava ni SLI :D.

burmuz 05.10.2014. 00:52

Igram baš. Moj savjet, kao i za sve igrače Dark Souls franšize: samo polako i smireno. Nema uletavanja i sl. jer ste gotovi dok kažeš keks :D

MAGARAC 05.10.2014. 05:00

Bas se treba klat. Lik je premocan. Malo sam igral i Ok je igra. Solidno izgleda i zahtjevna je. Treba se priviknut na kontrole.

3gb VRama stalno popunjeno. To je valjda zbog konzolitisa sa ps4. GTX 780 vrti 1600p downsampeling solidno, 90% taman. RAM preko 8 gigi.

http://www.pohrani.com/t/2d/Ar/Fj3wn...2014100504.jpg

TheProfiler 06.10.2014. 09:05

Ja igram na Xbox controlleru i super je lagano i fluidno. Koljem i vrtim comboe na sve strane. Prvo naravno rješavam sve sidequestove da se nabildam ko živina, a onda main story. Sve igre tako igram oduvijek :D
Samo one struggles for power su čini se neverending story, mislim da se orkljani generiraju u beskonačnost, i nema kraja tome....čini mi se tako, možda griješim.
I malo mi je glupo što ako poginem iz sasvim desetog razloga (npr popiknem se na tratinčicu i slomim vrat), svejedno neki od kapetana/warchiefova dobije +1 ili +2 na power, ne samo kad me oni krknu...:stoopid: Valjda zato jer sam skršio vrat na njihovom terenu :D
Inače, kad se čovjek uhoda i navikne na kontrole/comboe super je lagano igrat....meni znaju doć po 3, nekad i 4 orc bossa odjednom (onak wtf, odakle se stvore), skupa s pratnjom (20-30 gruntova), i opet ih sve potamanim. Stvarno nije teško, samo treba parirat na vrijeme a sve drugo je čisti button mash.
Svejedno, meni i dalje super zabavna igra. Zasad....samo da ne postane monotona (ranije spomenuti power struggles bez kraja etc....)

burmuz 06.10.2014. 12:31

E da, vidiš. Baš čitam na forumima, kontroler je puno bolji, koliko kažu. Baš ću probati.

John Creasy 06.10.2014. 17:38

predobra igra zasad.. radi na low detaljima na hd5670 :D.. open world, isto kao AC samo lord of the rings tematika

Dottore 14.10.2014. 02:36

Fino ide igra u HD4000.

orbital_station 14.10.2014. 10:19

Dal mi se isplati uopće pokušavati sa mojom konfom?

JuiceBox 14.10.2014. 10:55

zasto ne ? Neisplati se jedino ako ocekujes ultra detalje za sve ostalo good to go i javi kako ide :)

Omerta 19.10.2014. 14:17

Počeo i ja ovo igrat, prvih par misija i malo lutanja okolo. Inače ovo mi je prva igra LOTR serijala, čak nisam ni neki extra ljubitelj te tematike iako sam pogledao filmove.

Onako, čini mi se ok tučnjava i gameplay ali nekako to sve djeluje poluprazno.
Budem nastavio pa ćemo vidjet koliko će me zadržati.

Sam Fischer 20.10.2014. 00:30

I ja sam našao crossfire profil koji radi, pa sam malo zaigrao... Nije me nešto oduševilo u vezi tog batman načina šoranja, ali probat ću još pokojom prilikom :)

mamutarka 20.10.2014. 01:50

igra neko na plejki 4? neznam dal da uzmem pa prodam il da na kompu perem

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:20.