![]() |
GeCube 9550XT Infinite - downclocka se?
e ovako, danas skužim da mi se kartica sama "downclocka" nakon pokretanja neke 3d aplikacije..
igre, 3dmark.. inače default frekve su: 470/700 atitray tools mi pokažu da jesu te default frekve i takve budu sve dok ne pokrenem 3dmark ili neku igru, i kad se vrati u windoze frekve su 380GPU a mem ostaje na 700 ono: current freq..: 380/350(700) WTF?! :fuming: zadnji 5.8omega driveri, a nisam skužio jel se to desavalo sa starim driverima, jer imam karticu tek dva dana, a nisam baš bio na kompu.. |
Deinstaliraj Att pa clockaj radlinkerom ili ati toolom.
|
ne clockam uopće.
ati tray tools mi služe da pogledam frekve, i ono, paf, surprise surprise! nemam vremena za deinstall, i ponovni install windoza, i toga.. A i još jedna stvar, prosvijetlite me, jer meni mozak očito ne radi, kako napraviti startup disketu za winXP? :confused: imam image windoza koji sam napravio sa nortonom ghostom9, kojeg više nemam, ali imam ghost8, ali koji ne radi iz windoza... |
Možda je chekirana ona limits overclock opcija, isključi to.
|
u ATI tray tools?
ne mogu nigdje naći tu opciju? :confused: |
nemaš startup diskete za xp, možeš napravit za 98 i onda s njom uć u dos (ak to misliš, ali dos ne prepoznaje ntfs diskove) ili ubaciš cd od xp-a i tamo imaš opcije da formatiraš disk...
|
Citiraj:
Tools&Options/General Options. |
hehe, možda i jesam lijen... :D
da, bilo je uključeno, pa ćemo vidjeti hoće li se opet dešavati... |
Pa uzmi si desetak minuta i provjeri sve opcije-da nije ovo kaj sam napisao ili neka opcija tipa vraćanja na default frekve pri izlasku iz proga, takve stvari.
|
ne vraća on meni na default frekve, vec spusti ispd njih i to umjseto defaultnih 470, smanji na 380mhz.. :fuming:
|
Pa jesi li stavio kvačicu pod opciju da ti se selektirani profil overclocka diže sa OS-om.?
|
pa to se dešava neovisno da li ja OC-ao ili ne..
danas se ne dešava.. nemam pojma što je... bit će da imam neki "virus"... LOL :D |
Ma tko kaze da nema startup diskete za xp?
ovako my computer desni klik na flopy format stavis kvacicu na createe an msdos startup disk i to je to ;) A ovo sa frekfom probaj ovako kako je jelc rekao , btw jesi iskljucio onaj lock da nemozes clockati grafu takodjer u ati toolu ? |
update
sad sam skužio da mi se više ne downclocka, ali mi non stop vraća na stock postavke...
isključio sam sve vezano uz to, i još mi nije jasno... |
Onda ti vpu recover vrati clock na def. To se obicno dešava kad previše klokneš.
|
Evo stavih danas Catse 5.6 sa jednog cd-a i malo se igram i gledam po everestu kad ono pise frekvencija grafickog procesora 371 mhz !!!!!!!
Sad sam vratio u att clock ne na default nego na max clock.Cini mi se da kartica radi bolje i bolje se clocka sa starim driverima -4.9 ili Omega na 4.12 . sad stavljam omegu zadnju da vidim tocno kaj ne valja . Izgleda da Catsi sa prefiksom 5 ne pasu bas na karticu |
Na kolko si sad digo grafu??
|
Sad cu je drzati na 520/820 dok ne izgori.
Na 525/850 se je ekran raspao nakon jedno pola sata u windowsima - fuckas 5.6 drivere . |
Citiraj:
Meni nejde ni sa starim driverima gpu više od 480-490:grrr: A mema ide normalno na 820:D |
Stavio sam zadnju omegu , clock 520/820 , odvrtio markove , zasad radi .
ali cini mi se da sa onom starom omegom je islo bolje. vratiti cu stare drivere cini mi se , ovi mi ne daju memu da dignem vise zasad |
Citiraj:
|
Slider daje jos ,ali me onda zeza 3d mark . sad pak ne mogu naci cd sa onim starim omega driverima da ih vratim . ipak nije sve novo bolje :beer:
|
Probaj isključiti Aggressive 3D detection pa vidi kak ide.
|
Iskljuceno . i Vpu recover sam iskljucivo , danas cu malo eksperimenirati pa javim rezulate . ako ne javim - onda ocito nemam sa cega :D and I love the smell of napalm in the morning :beer:
|
Definitivno novi driveri ko da su radjeni protiv moje kartice , a ne za nju.Iako na default clocku 472.5/351 na 3dmarku 03 dobijem 4197 , sto mi se cini dosta , odmah nakon toga pise da je clock kartice 371/351 . da li to moze imati veze sa opcijom Fastwrite? vidim da je sad na OFF a vrlo sam siguran da u starim driverima je bila na ON . idem vratiti obicne stare 4.9 , pa onda omegu 2.5.97 pa opet sve odvriti.
|
Vracena omega 2.5.97.a . Upaljen fastwrite . rezultati 3d 03 : 500/400 - 4248 , 516/411 - 4398 .
Eh , sad mi je taj fastwrite ful sumljiv , pa cu vratit novu omegu i pri inastalaciji ukljuciti Fastwrite. @Gabre - sorry kaj sam ti se uselio u topic. ak ti nije problem pogledaj kakav je tebi status toga fastwrite? @Jelc - Cemu uopce sluzi taj Fastwrite ako znas? |
Eh , ipak ne valjaju nove omege za ovu karticu. Prvo zato jer downclockaju karticu , a drugo sto uopce ne daju clockati karticu.
Dakle,vracena omega 2.5.97a i stavljen clock 516/411 , 3d 03 daje 4398.Izgleda da najbolje mi pase na graficku. prestajem sa probama:D |
OMG router pa imas i gumb edit :D :D :D
|
fast-write sa na ATI-ju ne uključuje.
Prije je bila preporuka uključivanja samo za neke 96xx serije i za ATI na A64 platformi (AGP) Kaj se tiče ATT-a obavezno isključiti overclock limit i pravilno podesiti profil overclocka. |
Citiraj:
TO SE MENI DEŠAVA, napokon da je netko primjetio isto!! :argue: pa ja sam već mislio da je grafa u banani! danas reinstaliram windoze i probavam se starim omegama, koje kažeš da su najbolje? |
Ja sam stavio 2.5.97a , i clockao sa Radlinkerom i radi bez ikakvog problema - niti se downclocka a moze se i lijepo clockati.
|
2.5.9.7 - na bazi kojeg broja catalysta je to?
i je li inače mguće clockati grafu sa običnim catalystima? pitam jer običnu 9550 nisam mogao, bila je "zaključana" pa sam morao koristit omegu ili softmodane drivere.. imam omege na bazi catlaysta 4.6 4.8 4.9; i 2.6.2.5 a to ne znam koji je broj.. te nove omege 5.8 i catalyste 5.8.. kako da najbolje počistim stare drivere, koja je procedura, s čim? ipak otpada reinstall windoza za sada.. |
Mislim da su na bazi 4.12 . i sa obicnim se dobro clocka - ova moja je isla do maxa sa obicnim catsima 4.9 koje sam dobio sa njom u kutiji . makni ih ili preko control panela ili sa opcijom u omegi Driver cleanup , to sam isprobao jedno 15-ak puta u ova dva dana
|
sa 4.9 omegom RADI SUPER!
nisam još došao do granice, isprobao sam do 522/835.. još ću večeras ić dalje.. dobijam na ovim brzinama 4300! 3dmarka03, a 3dmarka01 dobijem 13800! :clap: :clap: moram srušit 14000! |
onda klokni proc jer 2001 dosta ovisi i o ramu i procu.
|
mislim da sam došao do granice grafe, ali nisam siguran što je došlo do granice, moram još malo testirati...
uglavnom, full stabilna je na 520/840 ! na 525/850 mi se smrzne komp.. :D e sad probat ću ić najprije još sa gpuom, pa da vidim di se smrzne, pa onda sa memorijom.. i staviti ću fsb na 210,220, pa će pasti i tih 14000 bar mislim. :D |
palo je 14k
: goood :
|
He he . Sad si me zaintrigirao pa skidam omegu 4.9 da vidim kak ce ici .
|
Re: palo je 14k
Citiraj:
nice... :beer: |
He , ni 14000 u 01 ni 4400 u 03 nije problem , ali ja bi htio sad 15000 i 4500 .naravno sa ovom grafom :beer:
I btw. http://img222.imageshack.us/img222/4629/20015ry.jpg |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:39. |