![]() |
Intel Core i7-4770K & DZ87KLT‐75K - Haswell arhitektura i performanse
Testirali smo novi i7-4770K procesor i Intelovu ploču.
|
Koliko ste uspjeli potjerat te G.SKillove na Gigabytici? Pitam cisto zbog usporebe sa IB koji maltene svaki 2133 kit potjera debelo preko 2400.
|
nrpj SATA III (6Gbps) portova je povećan sa 2 na 6
flagship koji nasljeđuje i7-2770K iz Sandy Bridge sa pripadajućim im prigušnicama Iznad LED dijagnostike sen nalazi ASMedijinog ASM1061 PCIe x1-to-SATA 6Gb/s mosta. ispod plavog hladnjaka se nalazi Z87 će te moći vidjeti o kojim je modelima riječ. Ponovno smo napravili Clock-vs-Clock usporedbu performansi sa i7-3770K i i5-2500K, na način da smo sve procesore fiksirali na 3.6GHz i napravili nekoliko testova, pri čemu smo na dva jača isključili HT. Procesor smo hladili sa različitim hladnjacima a u tablicama ćete ... povećanja frameratea nije bilo iznad 1600MHz pa će e u tablicama vidjeti |
Citiraj:
|
Pitanje oko socketa
U vezi Haswell testne konfiguracije:
OK, spominje se socket 1150, da li je zamjenjiv za s.1155? Tj. je li kao kod starijih AMD socketa noviji fizički isti s par (5) pinova maknutih? |
Citiraj:
|
Ne mozes staviti s1150 procesor na s1155 plocu. ;)
EDIT: Krešo me prestigao. :) |
Nisam nimalo impresioniran. Nadam se da je (iako je to bezobrazno) Intel ovdje imao politiku "necemo izbacit nista novo dok nas konkurencija ne prisili i ajmo prodat jos koji SB-E", jer je porast od niti 10% kroz tri zadnje generacije smijesan. Preskacem Haswell a bas sam se nekako nalozio na kupovinu i odvojio pare.
|
Dakle, po ovome:
Manji porast CPU performansi, nema napretka u OC potencijalu. Svi koji smo na i7 SB ili i7 IVB, smisla nema da se bacamo u trošak ;) |
Citiraj:
Pa i da ima većeg napretka u performansama i oc-u, opet nema smisla da se bacamo u trošak. Inače, dobar članak, šteta što je ovo možda jedna od posljednjih intel ploča, ako zbog ničeg drugog, zbog izgleda :( |
Ništa neočekivano, ionako su se za ovu generaciju usredotočili na mobilni dio, puno manju potrošnju i jači GPU.
|
Ja sam se razocarao...
U pocetku sam mislio da ce Haswell-a dobro napraviti jer su usrali sa Ivy Bridge-om, ali uzalud sam se nadao. Trebam uskoro raditi upgrade, mislio sam cekati Haswella u nadi da ce cijene IB pasti pa ubosti IB i5 ili cak uzeti Haswell-a. Sada kad sam vidio ovo Haswell ne dolazi u obzir, jedino kad bi bio jeftiniji od IB :D al znamo da to tako nece bit... |
Na slici testa korišten je hladnjak NH-U12S, a ne NH-D14?
|
Citiraj:
Evo malo jutarnjeg overclockinga za zagrijavanje: http://valid.canardpc.com/cache/banner/2820193.png http://valid.canardpc.com/cache/banner/2820226.png @Magarac - moji RAM neće preko cca. 2350MHz :( |
Jaoj ova cura u unboxing videu NE DIRAJ PCB PRSTIMA POBOGU :)
|
I ja moram priznati da sam malo razočaran. Jedino što je, po meni, vrijedno spomena kod Haswell-a je niska potrošnja u IDLE-u i poboljšana grafika.
Sve ostalo mi se ne čini kao bitan napredak. |
Da, trebala bi biti malo opreznija!
|
Dobar review. Ne bi bilo loše da je isproban i gaming sa nekom boljom grafičkom pa onda usporedba na SB/IB.
U dijelu zaključka spominje se 5 Ghz sa dobrim zračnih hladnjakom. Nije li to malo pretoplo jer Noctua ga, kako je u testu navedeno, "hladi" na 80C? |
Valjda se misli za bench il tako nešto, nitko nespominje 24/7 rad na 5 GHz
Citiraj:
? Da se nebi možda rastopio? Pretjerujete :smoke: |
Zgodan review, jedva čekam da mi dojde na stol :)
Nego kaj niste mogli složit neku klupu da žena ne radi unboxing sebi u krilu :p Komentar na lubanju je epic :D |
lubanja je zakon :D
A i ploča, bez obzira na sve komentare, šteta što je među zadnjima nažalost... |
baš... meni su intelice ono top.
uđeš u bios ovih drk edišna, ko da si eljenver upalio ili tako neku nagruvanu brendanu mašinu. šta sad kupovat? msi? ne do bog điđabajt?!? :D |
pa od svih ostalih najmanje loših iskustava s msi, pa i asrock. asus precijenjen, điđabajt prešarolik po svim kriterijima itd.
|
ma namlatim te sa msi pločom pa ćeš vidjet iskustva :D
ne mislim tako brzo mijenjati ploču iskreno... ivy mi je blah (a još podržava ova moja), ovaj haselfail me ne zanima. tamo u nekome dobu staviti najjači i7 ivy rabljeni i prst u vuho. |
Citiraj:
No vezano na same ploče, istina, šteta što se povlače. Z77 Gasper mi je bila predobra ploča. Citiraj:
Asus/ASRock :) |
Citiraj:
Sad me baš zanima može li BTK kit za Thermalright pozdržavati LGA 1150. @syss Nije li valjda Haselfail ustvari Haselhoff? :) |
Ova glazba u unboxingu je stvarno višak..
|
Citiraj:
|
Hvala :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Crne je boje i doimlje se robusno. :D |
Citiraj:
|
MSI se popravio u zadnje vrijeme. Ove nove bi mogle bit jos bolje jer sad Haswell ima drugaciju regulaciju voltaze a to je MSIajkama bila mana. Ja bum si isto vjerojatno uzel MSI. Asus daje premalo za tu lovu a Gigabyte mi ne daje nesto povjerenja. Asrock samo u nuzdi, znam da je ok ali necu.
|
Gdje bi ja nabavio i7 875K jeftino?
Ovaj haselhof će bit očito dobar samo za tablete,prijenosnike i slično bez posebne grafičke |
Hoće biti kakav giveaway? :D vjerujem da bi sissi dobro došlo da opet pikne nešto :P
|
Giga ima najmanju stopu reklamacija a i sigurno su bolji od jednog asrocka.. fala bogu kroz ruke mi je prošlo stotine i stotine ploča em od 300kn em od 2000kn pa znam šta pričam
|
Citiraj:
|
Ništa. Ali zajebava da je dobio 660Ti "ispod stola" pa ga zajebavam tj. Ostale!
|
Citiraj:
ma nisam imao s njima posla otkad sam vidio da su joke i ne želim imati s njima posla i dalje. nek se oni drže grafičkih i bok. da sada moram birati nešto to bi vrlo vjerovatno bio asus. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:50. |