![]() |
komp
1 privitaka
evo sta se moze laganini od intela na zraku :D
|
chache
1 privitaka
chache
|
1 privitaka
damn krivi file :p
|
1 privitaka
ram jeb*ga moram nesto napisati :rolleyes:
|
1 privitaka
i ovo nije nabijanje postova na forumu nego samo zelim da se vidi sta se moze sa koliko toliko "normalnim" komponentama :D :D
|
ti ziher nisi vidio sto je masni radio sa "normalnim" procom isto s478 sa ledom je dosao do 4.75ghz...
Evo ako masni procita daj covjeku link za slike :) |
samo da naglasim, 12h primea 95 (prime95 23.13) je odradio na ovoj frekvi, a idem i na vise sve dok bude stabilan :D
|
Citiraj:
|
ide i ovaj preko 4GHz ali ne s ovom memom, sa 2x512 DDRa (TWINmos BH5/UTT 2-2-2-5) je radio na 4GHZ, 268x15 stabilno naravno :D i oko 3.5h primea bez greske tako da znam da ide a vec sam se raspitivao o OCu ovog proca. a nakon potvrde da ovaj proc sa svojim setppingom (SL6WU) ide preko 4GHz odmah sam krenuo da vidimo dali ide, i ide :D
|
Citiraj:
|
1 privitaka
mogu mjenjati samo omjer (fsb:ram) ali ovako je najbolje jer je stabilno i netrazi veci napon :D a negrije se "jako", ni mema ni proc a ni nb :smoke:
|
Pa omjerom i spustas ram
Stavi omjer 5:4 i vidi dokle proc moze I asus probe ti sere za temperature |
sa zračnim hlađenjem nema teško da radi na toj temp. skini MBM pa provjeri..
|
a zasto su onda i u BIOSu iste TEMP.??? naravno ovo su idle TEMP.
znam da je bilo rjeci da senzor ne mjeri dobro ali i na sam dodir na zalmana se ne cini da je TEMP. veca :D a i svi programi PC Probe, aida, everest, mbm i jos 10ak programa pokazuje iste TEMP. kao PC Probe |
ovo je sasvim solidni overclock...:beer:
ali ti imas jednu od najboljih serija tog procesora (kao što sam ti vec rekao:cool:), i ovo je samo "zagrijavanje"... 3.0@3.5ghz je ok, ali ja očekujem minimalno 4ghz, a to sa zalmanom mozes bez beda, ipak je to northwood koji se nis ne grije...:D ja sam svog 2.4C drzao na 3.5ghz tak da moras nabaciti neki veci clock...:smoke: a sto se tice temperatura, one su realne, ipak je to northwood, nije ni moj 2.4C na 3.5ghz prelazio 40-tak stupnjeva u full loadu...ali za asusove ploče je opće poznata činjenica da LAŽU što se tice temperatura - računaj 5-10 stupnjeva VIŠE temperature...:smoke: |
1 privitaka
probao sam clocknut i na 4.05GHz (267x15) ali nisam testirao u prime95 tako da sada idem polako sve dok nebude stabilan :D trenutacno je ovako stabilan pa sada kad opet nadem malo vremena ici ce i na vise. a ovaj OC na 4.05 nije bio sa ovom memom pa je ovako malo teze clockat.
a sto se ticeTEMP. i da je 50 u full loadu nije tako strasno :burn: |
ja sam se napokon dobio pošteni proc, jel tko imao iskustva sa 2.8B northwoodom?
ja sam ga digao zasad na 3.2 bez dizanja voltaže jer ova ploča ne dopušta tako što... jel normalno da proc radi na 1.4v? mislim da treba biti malo više...ne? |
a zasto nebi bilo normalno :D ako ide na sto manjoj jos bolje. pogledaj volraze kod masnog. kako nemos mijenjati voltazu??? ja na starom intelu (mb lacky star) mogu a sad da na ploci za 2.8b da nemos :confused:
|
Voltaze kod masnog nemajuz veze s ovim tvojima jer on ima prescotta kojem je default napon 1,375
a vama na northwoodu je 1,525 tak da je chrasu to preniska voltaza btw di si vidio tu voltazu |
nemam prescotta,već northwooda, i taj napon mi javlja,bios,everest...gdje god sam gledao
a matičnu sam dobio kao zamjensku dok moja ne dođe sa servisa, a foxconn nije baš poznat po overclocking opcijama... i voltaža je točno 1.425...čudno :confused: i da se pohvalim niskim temp. full load 65c zašto? nemam pastu na procu, alumnijska baza od nekog glacialtecha+ 80mm color vent:D al je zato u idleu 40c:D |
Citiraj:
|
|
u ovo je zajebano
ploca ti debelo undervolta |
|
e vidiš, da sad imaš prescotta, imao bi oko 1000mb/s više u readu u everestu...:smoke:
provjereno...:cool: |
imao sam priliku mjenjati ovaj moj 3.0C za 3.0E ali nisam htio zbog toga sto moj ima odlican stepping a i northwood ima manje TEMP. a da mi je bas do performansi upiknuo bih 2x512 TWINmos (BH5/UTT PC3200, 2-2-2-5 @ 250) pa bi bilo i jos malo vise :D
|
Citiraj:
moja konfa iz siga... 2x256mb corsair 3500c2 v1.1 - BH5 260fsb@2.0-2-2-5 2.4C (260fsb) - everest čitanje = 56000mb/s 3.0E (260fsb) - everest čitanje = 7400mb/s http://img399.imageshack.us/img399/7...orsair13oc.jpg |
sta da se kaze. ipak je to E jezgra :D
dobro pa si postao sliku :D napisao si citanje na 2.4C 56000MB/s. e da mi je ta mema nikad ju nebi dao :beer: |
Citiraj:
i sad sam si nabavio jedan stick corsaira bh6 za drugi komp i to je to...:D nema do WINBONDA...:cool::burn: |
Citiraj:
masni šta ti kažeš na to? northwood 2.8 na 1.42v:confused: radi stabilno i na toj voltaži uspio sam ga dići na 3.2, jer ploča nema mogučnost nikakvog dizanja voltaže. Inače je ploča Foxconn 875A02 i875... dobio ju kao zamjensku dok mi ne dođe epoxica... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
nažalost nemam multimetar...
ma boli me... nek radi ovako kako je pa kada dođe epoxica onda cu ići clockat |
e sad stvarno neznam sta da kazem na ovo, smanjim FSB za 1MHz i evo sto dobijem u everestu
latency [img=http://img368.imageshack.us/img368/3787/latency9gt.th.jpg] read [img=http://img368.imageshack.us/img368/3779/read5zb.th.jpg] write [img=http://img368.imageshack.us/img368/4162/write3dg.th.jpg] |
Citiraj:
jel ti radilo nesto u pozadini? ak je to ti je razlog manjeg scorea |
stos i je u tome da je score veci a uvjeti su isti osim manjeg clocka za 1MHz :D
|
možda mu fali soka za taj 1mhz:D
|
mozda :D
|
evo jos malo u sigu sta moze sl6wu sa ZALMANOM :D
everest: reed 5544 MB/s write 1479 MB/s latency 68.2ns |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:07. |