![]() |
Preski 3.0 općenito i P4C800-E
Dečki, kažite koliko ložite Preskota te s kojom voltažom, i s kojim ostalim komponentama jer mi je problem ustabiliti ga na 250MHz FSB (3.75GHz)...
Kakve su temerature pod Zalmanom i sl. te koji BIOS drži rulja na C800-E DLX-ici? |
Masni doduse nema P4c800-e ali po njegovim rijecima drzi ga na defaultnoj voltazi ili cak smanji na 1.375. Kako ploca podrzava i do 1.325 probaj i s njom :)
Samo imam osjecaj da nam ploca dosta undervolta, meni je nekad u Windowsima napon oko 1,296!!! Sto se tice biosa, imam verziju 1021, ploca je outofthebox dosla sa 1016 koji je gasio komp zbog prijavljivanja temperatura od preko 70 stupnjeva. Flashanje biosa na 1021 je rijesilo taj problem. Kako ti uopce hladi Zalman na tim frekvencijama i po ovom vremenu (koji Zalman imas?)? |
vcore = 1.375V (bios) 1.4V (win) ilde
load - 1.45V vcore fsb = 250 fsb:ram = 5:4 (ako imas bolju memu, onda 1:1) i to je to...mora raditi...:smoke: ako nece, digni vcore na 1.4 ili 1.425V... temp u full loadu ne smije ici preko 70 stupnjeva...moras hladiti i mosfete i pasivac na NB-u... |
Kakve su to voltaze:smoke: meni za 250fsb treba 1.525
|
Citiraj:
treba krenuti od 1.4V vcore i dizati pomalo dok se ne proc ne stabilizira na 250fsb... mislim da je 1.525 previse...sta ti nece na manjoj voltazi...?? |
Citiraj:
Citiraj:
|
i koliko ti javi npr. mbm5 ili asus probe vcore nakon 10 min dual prime-a...?? koliki je pad voltaze...??
|
Citiraj:
|
Citiraj:
1.45V vcore na full loadu...vdroop je tu i ploca malo overvolta pri opterećenju... dakle, znas sta ti je činiti...:smoke: |
Citiraj:
Mislim imate prakse |
Meni mod nije uspio, ali nisam sjebao ploču, skoro
|
Citiraj:
|
Na svima koje sam imao.
Samo jedna asusica |
Citiraj:
http://jagor.srce.hr/~msuvak/prescott.gif |
ovo je moj proc...:cool:
ti imas D0 stepping...nesto stariji procesor...?? kada si ga uzeo i gdje...?? moj je noviji, E0 stepping...prema pričanjima, kod intela vrijedi : kasniji stepping - bolji OC...:D međutim, bitnije je da mi napises koja je serija proca - to ti pise na samom procu ili na kutiji od proca... |
1 privitaka
zaboravio sam sliku...:rolleyes:
|
Citiraj:
http://jagor.srce.hr/~msuvak/prescott.jpg Pretpostavljam da te zanima samo ovaj dio - SL7E4 :D :D |
ide taj stepping preko 4ghz...:D ziher...:D
samo ne na toj ploci...:smoke: treba ti bolja ploca, dobro napajanje i jako dobro hlađenje... |
Citiraj:
|
Citiraj:
e sad, na default voltazi ide na 250fsb, skoro 99%...znaci na 1.4V...samo je pitanje propadanja napona pri opterečenju...makar, ako ti je bude stabilan bez obzira na pad napona, onda ok, ali ako nece onda vdroop mod spašava stvar...:cool: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Stanje kod mene:
Bios je zadnji - verzija 1023. Neki dan flashan. Imam Zalmana 7000AlCu, na 1500RPM. Temperatura nakon ~pol sata Primea je 55 C i to na 1.4V. Za 250FSB mi je potrebno 1.45 ali toliko sam ga naložio samo da vidim je li problem u njem ili memoriji, a izgleda da je stvar u Kingmaxu SR433 2*256 jer Prime baca greške a kad promijenim takt memoriji sa sinkronog na asinkroni nemam takvih problema. Pri tome memu držim na 2.5-4-4-8 i 2.85V. Čudno je što mema ne želi raditi 2-5-5-5 na DDR400 dok je na NF2(8RDA3+) radila bez problema uz defaultni napon... Pasivac djelomično Zalman, no prstići gore na njem - jel to normalno i kako riješiti? Još jedna stvar je vezana uz AsusProbe i voltaže jer kad mi je voltaža na difoltu Probe prijavljuje 1.45-1.46 a propada do 1.36 pod opterećenjem. Speed Fan daje istovjetne podatke. Stepping mi je E0, serija SL7PM - po overclockers.com najbolja... Može pomoć?:beer: |
Citiraj:
problem s memom riješi ovako - stavi u biosu postavke na SPD i omjer fsb:ram na 5:4 i dizi fsb na 250...to bi ti trebalo raditi... nb TREBA dodatno hladiti jer se na njemu mogu ćevapi speči...ja to riješavam sa enerom 92mm koji je naslonjen na pasivac na nb-u...:smoke: |
Jel se može ukloniti VDROOP mod u slučaju reklamacije? A mod ne bi radio ja, već stari elektroničar(ima najbolju butigu u Đakovu- 200 metara od od mene)... Modove i možda neke linkove za moju ploču pošalji na mail(PM).
A što se tiče NB-a, jesi probao zamijeniti pastu i onda hladiti s nečim? |
Mogo bi ti mod uklonit al sto vise lemis po ploci to ti je veci rizik da ces ju sje...
|
@tihomir mod se lako skine,ni ne vidi se.
@ZED-M ma ne mozes sjebat maticnu ako pazis. :) |
Gle moze se on skinut a da se to ni nevidi al za to moras bit maher s lemilicom
|
Dečki, ja ni nebi lemio, previše se ruke tresu:D , a ni nemam muda prčkat po ploči od 1300 kuna... Izgleda da će Aralica lemit i po hardveru - za one iz Đakova...
Nego, jel postoji opasnos u samom modu, nevezano uz lemljenje - znači komponente koje se nalemljuju i sl - pa da mi krepa ploča ili neš drugo? |
To su ti dvije zice i trimer
ak je stvar dobro zalemljena nebi trebalo bit problema |
Nego, zašto mi Kingmax neće raditi na FSB200 pri 2-2-2-5, ma koju mu voltažu dao , dok je na staroj 8RDA3+ radio bez problema?
I, vrijedi li staviti ECC memoriju u komp, tj. koje su joj prednosti a koje mane? |
jesi ziher da je tam radio na 200fsb?
Meni je cudno da je to ikak radilo na 2-2-2-5 |
možda ga je uspija upalit, ali čisto sumnjam da je to radilo stabilno u nekoj igrici, a kamoli prime ili S&M
|
E, sjebo sam se, radilo je na 166 2-2-2-5 sigurno, i to otkad sam nabavio komp dok ga nisam prodo, moja greška.:o Inače je to SR433, crveni...
No, šta je s ECC Ramom, koje su mu dobre, a koje loše strane? |
Citiraj:
Sta ce ti ecc Kaj mislis radit server? |
Samo pitam za detalje oko ECC-a... I to kućnom korisniku.
|
razlika im je šta imaju ugrađeno da traže greške i ispravljaju ih dok rade, zato se koriste u serverima.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:51. |