![]() |
Catalyst 10.5 Official
Release Notes:
http://www2.ati.com/relnotes/Catalys...ease_notes.pdf Code:
Driver Packaging Version 8.732-100504a-099996C-ATI http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx |
Jel stavil ko a da ima 4890...ima kakvih pomaka?
|
Maloprije inst preko starih 10.4 (ko i inace), sve zasad radi ok. Nisam testira performanse u cmarku i slicno jer sad nemam volje, spava mi se... Sutra cu odvrtiti koji test pa javim..
|
Stavio ih maloprije na Asusovu hd4670 i poceli su mi se pojavljivati artefakti (vide se na crnoj podlozi), i ruše se svalih 3-4 minute. Roll back....
Sretno! :D EDIT: Stavio sam ih samo preko starih 10.4a |
Napravio express uninstall all ati software,pa u safe mode-u pobrisao sa driver sweeperom sve što je ostalo,stavio frišku instalaciju 10.5 i za sada sve radi kako treba.
|
instalirao preko 10.4 i sve za sada radi kako treba
|
čini mi se da sam dobio par fps-a u cod 4 (hd 4670)
|
također instalirao preko 10.4 i sve za sada radi kako treba
|
Otkad sam instalirao 10.5, svaki put nakon restarta mi se ikone po desktopu poremete (kao da vratim na 800x600 pa opet na 1920x1200, ali ostanu skupljene sve u jednom kutu). Morao instalirat neki program Fences, da ih drži na okupu jer svaki put kada ih ja razmjestim, nakon restarta ili ponovnog paljenja računala sve bude poremećeno :fuming:
|
Evo i ja sam stavil 10.5, samo prek starih. Nije mi se dalo sve prebrisavat, i radi ko i sa 10.4...zasad nisam niš igral ni vrtel 3D mark, bum sad probal.
|
..jos nisu ispravili bug na Splinter Cell Conviction... Win 7.... :(
|
Citiraj:
Odaberi sistem i grafulju i skidaj... |
kakve su vam temp nakon ovog novog drivera, cito sam na drugim forumima da su se ljudima digle temperature nakon ovog update-a
i navodno su podignuti taktovi u 2D (idle) modu- kao zbog flickeringa na multimonitor setupima pa ako ovaj update cini vece temp i ne daje mi nista ako nemam multimonitor setup, onda ne vidim puno smisla updateat drivere:) |
Meni je sve isto...
|
evo naso sam od tweaktowna review drivera
http://www.tweaktown.com/reviews/331...sis/index.html razlike u performansama nema osim ko sto vidjeh da su i oni napisali da su povecani taktovi u idle-u i da su vece temperature...(mozda se to odnosi samo na 5xxx seriju grafa, sto je i moja, pa mislim da cu preskocit ove drivere...) |
maknuo 10.4 i instaliro 10.5 hotfix radi super na hd3850 AGP
|
Citiraj:
|
evo ja sam sad pogledao takt dok sam u windowsima i stoji mi na 625mhz za xfx 4850 sto je default za 3d dok mi je sa 10.4 bilo 125 i idleu
|
nemam nikakvih problema sa sadasnjim drivera a posto 10.5 ne donosi nikakvo povecanje performansi preskacem ih..
|
Sve radi u najboljem redu, 2d clockovi i dalje 157/300, iako je nešto veća idle temp. Sad, dali je radi veće temp ambijenta ili drivera, ajd ga znaj :D
|
|
Super, hvala. Sada čekamo 10.5a, pa 10.5a hotfix da popravi probleme od 10.5a, i hotfixa prije njega.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
isprobao na BFBC2, MW2, Metro2033 moj subjektivni dojam loše. Vratio na 10.4. Kartica 4870
|
Također nisam ništa primjetio.
Način installa: uninstall restart driver sweeper (not safe mod) 10.5 driver, sm bus driveri restart |
4850x2
isto sve,nema razlike...
|
4850 isto tako,nikakve razlike nema:(
|
Evo primjetih razliku (u ove sitne sate :(), ipak se pojavia problem sa clockovima.. I to u idleu tj. u windozima (sa par pozadinskih programcica), samo se odjednom tema prominila .. Clockovi se popeli na vrijednosti onih u 3d-u. Ponovno inst 10.4 i nema problema :)
|
Ista stvar i kod mene, vrnul se nazad na 10.4 i sad je ok.
|
Jel mi može objasnit kako funkcionira ovaj ati overdrive i općenito rad ventilatora na grafičkoj?
Naime ako stavim na default ventilator radi na 40%, ali dali se on automatski pojačava ako se grafička previše zagrije ili onda uvijek radi na 40%? I dali ako promjenim i stavim recimo defaultno na 60% ventilator onda uvijek radi na 60% ili sam regulira da ide i na jače? Pitam jer mi je nelogično da vent radi na 40% usred zime i usred ljeta. |
Ako staviš manual fan control, onda se vent vrti na onoliko koliko si postavija, bez obzira igraš li igre ili surfaš netom.
|
Citiraj:
Ak je manual, zakaj bi bilo nelogično da radi onak kaj je zacrtano, za promjenu brzine vrtnje je AUTO kak i sama riječ govori....od kud da kartica zna koje je godišnje doba. Ona radi onak kak joj netko naredi. A ti naređuješ očeš MANUAL ili AUTO. |
Da ali di je tu opcija auto?
Čak i ako postoji opcija auto, on vraća minimalnu vrijednost na 40% što je bezveze, kako taj auto onda funkcionira uopće? Dali je auto opcija automatski upaljena čim ODznačim "enable manual fan control"? Ja bi htio da mi se minimalno vrti na 55% i da sukladno temperaturi automatski povećava i to. Jel to kako moguće? |
Auto(automatic-dinamyc) i kod toga se vrijednosti nemogu mjenjat bar ne putem ccc, to je ono tvornički. Manual je ono ručno i to kad staviš na neku vrijednost, tak vrti noć i dan konstantno, znači nema skaliranja.
Svoj profil možeš napravit onak kak ti hoćeš putem "MSI Afterburner", u google to upiši +download i skini i tam si možeš napraviti profil baš kak tebi odg, kak te volja. |
Citiraj:
Ne znam koju grafu imaš ali 40% nije minimum za 58xx,po default je min 21% i u automatskom radu nikad ne pređe tih 40%.Takva drži temp. u srednjim 70tima i nije glasna. |
Ma na default je 40 tj. na taj auto, sad kako ju on dalje regulira neznam
Ali skinuo sam ovaj msi afterburner i postavio fan control ovisno o temperaturi grafe i prezadovoljan sam, bez njega mi ide na 70ak stupnjeva kad ju izforsiram sa njim i mojim setupom sam spustio na 60ak. Hvala na preporuci, super je program.:goood: |
Zasto stavljate nove drivere preko starih umjesto da deinstalirate stare pa onda stavite nove?
|
zašto komplicirati kad je ionako svejedno? Novi pregaze stare i to je to.
|
@Romano.Cule
meni je na taj nacin dosad uvik radilo... rijetko sam mora koristiti uninstall i driver sweeper.. uostalom zna se da su 10.5 driveri problematicni sto se tice 2d clockova tako da ti izjava ne drzi vodu... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:33. |