![]() |
Kad se komp isključi, zeleno svjetlo još radi
Frendu mi kad ugasi komp, ostane mu upaljeno zeleno svjetlo od kompa, i sad ne znam jel je to lose il.... i stalno mu je upaljeno ??? pomoc?
|
Ako ima Gigabyteovu ploču nema razloga za paniku jer te ploče uredno ostaju pod naponom i kada se komp ugasi :kafa:
@Wolverine - krivo sam se izrazio ali znaš na što sam mislio, Gigabyte i lampice koje gore na stickovima, periferiji itd... kad je komp ugašen ;) |
Citiraj:
Kaj druge ploče tj drugih proizvođača nisu pod naponom nakon kaj se komp zgasi? |
Na vecini ploca ima jumper koji premjestis da nemas strujkana na USB uredjajima kad je komp OFF ;)
|
Citiraj:
Citiraj:
sa običnog +5V raila ili sa +5VSB |
Znaci sve je u redu? a kaj ak nema Gigabajticu?
|
Vjerojatno ju ima jer kod drugih to nije standardni 'feature'. Npr. na mojoj stalno gori IR receiver za tastaturu kao i usb miš. Na prijašnjoj DFI je postojao poseban jumper na ploči kojim se to omogućavalo, ali po defaultu je bilo isključeno.
|
jel IR infra red? eh ok onda, ja cu ga pitat, a jel se moze na device managementu vidjet koju mbo imas?
|
Kod Asusa isto svijetli LED indikator prisustva napona na ploci.
|
Za Boga miloga :nono: :hitthewal:
|
Jel svijetlo ili tamno zeleno? :D
|
Ako sam ja dobro momka shvatia...govori o zelenom svjetlu na kucistu kompa koje gori kad je upaljen a ne o periferiji niti lampici na ploci (asus) koja nonstop gori.....
|
jeste, to je to. na kucistu.
|
Otkud da mi to znamo? Da se potrudio objasnit...
EDIT: pa jel komp radi, jel čuje ventilatore, hard i slično? Ako ne, nek svijetli kolko hoće. |
Dakle da potvrdimo...
Kad komp ugasi, PowerLED (signalna ledica na kućištu) ostaje upaljena? To onda nije u redu pa ćak i da ima Điđabajt ploču :D Ta ledica ostaje upaljena tj blinka (žmirka) kada je komp u StandBy-u ili Hibernaciji ako je ugašen (ShutDown) mora se gasit. |
Al ko zna dal su žice od te ledice ispravno spojene...
|
je, power ledica ostaje upaljena, a prije kojih mjesec dva sam bio kod njega i kad smo ugasili komp sve se ljepo ugasilo.
|
Ne bi svijetlila uopce da je okrenio polaritet.
|
kakav polaritet??? kae to opce lol??
|
Želi reć da su žice od tog svjetla koje svjetli (LE dioda, ledica) krivo okrenute, to svjetlo nebi uopće svjetlilo. Nikad.
|
Kad na maticnoj taj kraj obrnes ...Ima ona dva pina pa samo stavis obrnuto odnosno + na - i obrnuto ali kao sto dizel govori ne bi radilo uopce onda...
|
Citiraj:
|
Eeeee, imam najbolji prijedlog.
Znam kako riješit problem! IŠTEKAJ PROKLETU LEDICU. |
Hmmm, evo jednog ''pametnog'' pitanja (slobodno ga stavite dolje pod Ostalo ;))... A je li moguće da je to nuspojava kompa u masi? Ako negdje napon izbija na matičnoj? Nisam baš neki električar ali eto, palo mi to sad na pamet pa će kolega Dizel da odgovori na ovu provokaciju :)
|
dobro, al kak mu je prije sve radilo dobro?
|
Citiraj:
:lol2: ne znam zašto se uopće trudite, ne vidim da je igdje naveden model matične. |
Citiraj:
|
ima internet?
ak ima nek skine CPU-Z |
Citiraj:
Click for full size - Uploaded with plasq's Skitch |
sad razgovaram s njim i ne zeli nikakve programe skidat...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
E.O.D |
Citiraj:
Zagore, rekao sam ti davnih dana da se ostavis igranja sa naponom i hardverom i uhvatis se kolica i mjesalice :) |
doink- sta ja sad mogu kaj me on pit da mu pomognem, ja neznam odgovor, pa sam pito vas, to kaj se njemu neda skidat program..... ma niko se niš ne usudi....ni otvorit komp a kamoli dirat zice..... a tip je iz mog razreda, jedino se ja to usudim... :dobartek:
|
onda fino pustite sve da stoji kak je
dal komp radi? -> radi |
Pa sta onda gnjavite ljude ovdje bezveze, ako se nitko nista ne usudi napravit? Sta bi ti htio onda da ti se preporuci? Da ti netko na daljinu iskljuci tu ledicu? Daj prestani dosadjivati sa glupostima i reci frendu nek zalijepi izolirku preko LED-ice ako mu bas smeta. Nije to nista opasno.
|
Citiraj:
Reci ti frendu nek se jebe ak ti ne da da mu pomogneš. :roller: |
ima više načina za pročitati model:
what-model-is-my-motherboard ili kod svakog paljenja kompa: http://i.techrepublic.com.com/galler...10-439-371.jpg (drugo zaokruženo) |
Sad pazi kad ti veli da frend ima uključen onaj logo (jer mu je to baš fora ili je tak "došlo s kompom":D) od ploče i da mu se ne prikazuju ove informacije koje se vide na tvojoj slici.:)
Dok bude za dani link opet ponovil kak se niko ne usudi ništ otvarati. Garant da se cijeli "problem riješava" prek MSN-a, Facebooka, SMS-a i sl. veselja.:) |
...ili dimnim signalima u Darkwoodu :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:02. |