PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Overclocking (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Overclocing pentium 2,66 GHz (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=15008)

Koki_zg 05.12.2004. 17:54

Overclocing pentium 2,66 GHz

Bok svima,
htio bi ovaj svoj pentuim clocat..nisam nikad tako nesto radio pa ako ima netko tko ima iskustva da mi da nekoliko savjeta...
http://img71.exs.cx/img71/7594/z4foverclocing.jpg

taj program ili sto to vec je sam dobio sa maticnom i jel mogu pomocu njega clocat svoj procesor..recimo na 3,2 GHz..
http://img29.exs.cx/img29/416/k5poverclocing2.jpg

vjerojatno mi treba bolji ventilator...koje su prednosti a koji nedostaci kad bi to napravio...i sto mi od opreme treba da mi procesor radi normalno ko na 2,66 GHz?

Hvala unaprijed

tor 05.12.2004. 18:09

Da, ti bi odma na 3,2:rolleyes:
Polako, probaj na 2,8 pa na 3 itd...Između testiraj, povečaj voltažu na procu ako bude potrebe i gledaj kako to ide sve.

Koki_zg 05.12.2004. 18:29

Citiraj:

Originally posted by tor
Da, ti bi odma na 3,2:rolleyes:
Polako, probaj na 2,8 pa na 3 itd...Između testiraj, povečaj voltažu na procu ako bude potrebe i gledaj kako to ide sve.

Kako utjece povecanje voltaze na cpu-u?-dali da si nabavim prvo jaci ventilator i do kolko temeprature moze izdrzati cpu a da ne pregori jer neam bas novaca da si kupujem novi...

Veki-os 05.12.2004. 19:04

Vidim da tek ulaziš u overclockerse vode pa si pročitaj ovo i ono ispod o memoriji,mislim da če ti biti dosta jasnije poslije toga,i ja sam tako počeo "učiti":D

http://forum.pcekspert.com/showthrea...&threadid=6829

vudu2 06.12.2004. 00:03

Citiraj:

Originally posted by Koki_zg
Kako utjece povecanje voltaze na cpu-u?-dali da si nabavim prvo jaci ventilator i do kolko temeprature moze izdrzati cpu a da ne pregori jer neam bas novaca da si kupujem novi...
Ako imaš intel stock onda je sve ok. Skini neki monitoring program pa pogledaj idle temperaturu i stress (nakon 1h primea npr.) pa pogledaj i javi. Ulaganje u hlađenje bi ti se trebalo sastojati od 2 tiha ventilatora za protok zraka i arctic silver 5 paste. O kojoj se matičnoj radi?

Koki_zg 06.12.2004. 00:53

Citiraj:

Originally posted by vudu2
Ako imaš intel stock onda je sve ok. Skini neki monitoring program pa pogledaj idle temperaturu i stress (nakon 1h primea npr.) pa pogledaj i javi. Ulaganje u hlađenje bi ti se trebalo sastojati od 2 tiha ventilatora za protok zraka i arctic silver 5 paste. O kojoj se matičnoj radi?
Sto je to "intel stock"?
Aj mi daj ime nekog monitoring programa jer neam ideju di da ga trazim osim na google-u?
Sto znaci "nakon 1h primea"?
Imam 1 ventilator na procesoru, dobio sam ga zajedno s cpu-om, i 2 na kucistu...http://img69.exs.cx/img69/8351/c6vphto0036.jpg

Maticna GIGABYTE - evo link

Procesor
Intel Pentium 4 2,66 GHz
533 MHz System Bus
512 kB L2 Advanced Transfer Cache
Intel Designed Thermal Solution
478-pin package

vodokotlic 06.12.2004. 01:08

Intel stock/box ti je cooler koji dobijes s cpu-om
Prime95 je programcic za testiranje stabilnosti
za pracenje temperature mozes koristit MBM5 ili Speedfan

vudu2 06.12.2004. 01:09

E sada, pošto si sigurno pročitao sve o overclocku od kove i članak o tome na pce, skini prvo Motherboard monitor 5 ili Speedfan. Kada to skineš konfiguriraj šta se da i budeš vidio temperature proca, ambijenta hdd-a i sl. Prvo pogledaj idle temperaturu pa skini prime (pce downloads) i odi na torture test pa blend i tako cca 1h pa javi i tu temperature. I obavezno reci koje napajanje imaš!

Tumor 06.12.2004. 11:35

Meni je P4 2.4 FSB533 isao na 3.06 (18x170). Procesor je bio u nekom bezveznom Everpower kucistu sa samo jednim ispusnim 80mm ventilatorom i stock coolerom.
Bitna ti je i ploca jer je to postignuto na Abit IS7-E dok na nekoj Soltek ploci s VIA chipsetom (nije imala AGP/PCI lock) nije mogao vise od 2.54

Koki_zg 06.12.2004. 12:45

Citiraj:

Originally posted by Tumor
Meni je P4 2.4 FSB533 isao na 3.06 (18x170). Procesor je bio u nekom bezveznom Everpower kucistu sa samo jednim ispusnim 80mm ventilatorom i stock coolerom.
Bitna ti je i ploca jer je to postignuto na Abit IS7-E dok na nekoj Soltek ploci s VIA chipsetom (nije imala AGP/PCI lock) nije mogao vise od 2.54

a jesi overcloaco maticnu, memoriju i graficku ili samo procesor?

-POP- 06.12.2004. 23:10

Vidim imamo ista kučišta... Svaka ti čast - podnosiš buku onog venta sa strane što upuhuje zrak. Ja sam to sa strane izrezao, tako da je ostala samo jedna rupa (puno manja buka i bolji upuh) a taj vent zamjenio sa ventom i Codegenovog 300W napajanja koji se vrti na možda 1000rpm. Naravno, ušarafljen je s vanjske strane! O razlici u buci da ne govorimo. Ovaj gore me isto živcirao, pa sam ga spojio serijski. Budem i to izrezao! :grrr:

-POP- 06.12.2004. 23:13

E da, ako ti je unutra Codegen 300W kojeg sam ja dobio s kučištem bolje nemoj overclockirati, tj. odmah kupi novo napajanje!

Tumor 06.12.2004. 23:56

Citiraj:

Originally posted by Koki_zg
a jesi overcloaco maticnu, memoriju i graficku ili samo procesor?
Procesor i graficka su bili overclockani.
Procesor na gore opisane vrijednosti, a graficka je bila R9700 naclockana na 320/295 (memorija nije isla vise). S obzirom da je u kompu bila DDR400 memorija ona je bila "downclockana" jer je radila sinhrono s procesorom kao DDR340 (nemam veci omjer DDR:CPU od 1:1)

Codiac 07.12.2004. 01:45

nebih htio biti djubre ali mislim da bi prvo trebao procitati sve o overklokingu sto ti je sticki pa tek onda ici pitati eekipu biti ce i tebi i nama lakse ...

toliko od mene

Koki_zg 07.12.2004. 14:43

Ma procito sam...al nije mi puno toga jasno...

jel znate nekog tko overcloca kompove za novce?-da mi dode doma, pogleda kaj imam, kaze sto treba promjenit (novo napajanje, bolje hladenje) i na kraju da mi cloca pcpu, memoriju i maticnu?-tako ce i meni biti jasnije, a ne da se ovako mucimo preko poruka...

mitzek 07.12.2004. 15:07

uhh,uhh...

Decec,profulal si "bit" OC-a......,bolje ti je da se prvo primis citanja starih clanaka o OC-u, pa da si nabavis bolje komponente , neophodne za doobar i "siguran" OC, a samim time, kad nesto naucis o tome, sta je dobro, lose, sigurno il frkovito, onda budes se i sam otisnul u OC vode...platit nekom da mi OC-a MOOJ KOMP....:eek: ,a neee, nee bih fala.....pa za kaj se onda hebem i trosim pare, da mi neko drugi skida "junfic" sa proca, meme, grafe i ostalog...:rolleyes: : nono : : nono : : nono :

btw, poslusaj starog Zderonju i mani se corava posla, bar neko vrijeme....da nebi posle bilo...e deckiii,pisem ovo sa P1 od seke, moj je napravil vusssshhh i ne radi....:smoke:

ps: mjenjaj napajanje, to ti je 1 "bozja " zapovijed....

dalje ti budu decki saptali ,ak bus dobar i procital sve stare threadove...:rolleyes: :smoke: :smoke:

Amdejac 07.12.2004. 15:34

KAj špotaš dečeca. Kad bu skuril tolko komponenti ko ti bu se navčil.:D

Koki_zg 07.12.2004. 15:42

Idem ja otpocetka...ipak hvala na objasnjenjima, bar sam se malo pomaknuo s nule...

pozdrav!

mitzek 07.12.2004. 15:47

eto..

eto! pametnom je dovoljno jenput ukazati...a ne kak tebi ...Plavi Mundiru......;) :rolleyes: :rolleyes: :beer: :beer:

btw,decec je valjda stel same rekljamu za sajt na finjaka spustiti.....;)

: nono : : nono :

Amdejac 07.12.2004. 15:51

Jel su Barice pune:) ili prazne :( ili u kvaru :mad: ???????????

Koki_zg 07.12.2004. 15:59

Re: eto..

Citiraj:

Originally posted by mitzek
eto! pametnom je dovoljno jenput ukazati...a ne kak tebi ...Plavi Mundiru......;) :rolleyes: :rolleyes: :beer: :beer:

btw,decec je valjda stel same rekljamu za sajt na finjaka spustiti.....;)

: nono : : nono :

Vidis dobra je to ideja..nije mi ni pala na pamet...al necemo offtopic...

mitzek 07.12.2004. 16:02

ha , kaj??

maneeee, neke su se prokurvale i presle u bolje ruke...a ja sam si za utjehu nabacil koju SATARU/sata Barica!/ i cesem daljse.....

ove sa ncq il tak nekaj su kak strsljeni.......vrrrumm, vrrum i gotovo!mrtve-hladne(tihe i ne griju se).. a opet je.ezljive(vole bit ispunjene..;) )

uff, sad sam OT na pol Foruma....Hojza, naj me tuci.....:p :burn:

Amdejac 07.12.2004. 22:51

Ak je tak bumo došli asfalta sprobati.:D

Morame si nabijat bodove radi nagrade.:D :D :beer:

LorD ClockaN 07.12.2004. 22:58

Za nagradu treba platit izvlačitelja nagrade, a ne pisat o baricama ( :confused: ) i inim stvarima :beer:

mitzek 08.12.2004. 11:06

hemm...

Barica(:confused: )= Seagate Barracuda hdd(7200.7 120 gb/2mb cash)

Satara=Seagate Barracuda SATA hdd (200/160 gb 8mb cash)

za jadne neupucene otocane,besplatan prijevod da se ne osjete
odbaceno i izolirano..inace interna spika Zderonjskog klana...vidi pod Svastara ,Zderonje.....da si osvjezis pamcenje..

btw,kaj bus dosel na Meetingarenje drugi petek-Zderonje slave 2000 post....AMD?Pooolicijaaa!!! oso covjek , gablat 100%..:D :beer:

RAK 08.12.2004. 11:49

Ima još nekih koji ne znaju što su barice?

Izraz je vrlo popularan na ovom forumu. Baracuda - Bara (skraceno) - Barica (od milja, po mojoj budućoj punici).

Tek toliko da naučite napokon. Ja sam morao naučiti što su to RAME (izraz glupih i neukih jadnika bez elementarnog znanja o kompovima - želudac mi se okreće od njega).

Ipak je fraza "stavi mi internet u komp" najgora stvar koju sam čuo.

RAK 08.12.2004. 11:53

Citiraj:

Originally posted by AMD
KAj špotaš dečeca. Kad bu skuril tolko komponenti ko ti bu se navčil.:D
Bilo bi lijepo naći prvi njegov post na forumu. Odmah je došel tu i počeo vikati. Sve napisano velikim slovima. Nije se ni potrudio pročitati stare postove. Sada tu špota nekoga.

mitzek 08.12.2004. 12:22

(poza mislioca i brusenje noktiju..) a..daaaa

kaj si ti ono pital Rakcino, vezano za tvoje tantijeme......mislim da su prolongirane za 2009 godinu.....razlog.......ma netreba Big Brotheru razlog,neko je bil brezobrazan i zajedljiv.. pa bu dobil gledance umjesto gableca pri Babici....

btw, Rak... ovo se ne brise samo gablecom......mislim da bu potreban i desert!!!

Amdejac 08.12.2004. 20:53

Petak drugi je datum koji?????????:confused: :confused: Dolazim za sad ak' ne dojde do promjene plana. I naj tak jako kričati jer ti bum zel šaru pa buš šefa vu rikši vozil.:D :D :D :beer:

mitzek 09.12.2004. 10:40

judo.: nono : : nono : : nono :

karlito 06.10.2007. 00:38

bokić

ovako, dajte mi recite experti, dal postoje kakvi programi za clocnje proca i ako da koji su i kako se cloca preko biosa, samo dizanjem fsb-a ili se još nešto usklađuje (napon,temp) ???
Zahvaljujem

yedwy 06.10.2007. 07:48

Općenitije pitanje nisam valjda u životu pročitao...

Da postoje programi za klokanje - kji su? Imaš stickye, imaš google, siguran sam da ti neće bit problem naći tamo što ti treba...

Iz BIOSa se kloka tako da promjeniš postavke ručeno, i to frekvencija, množitelja, latencija i napona (po potrebi) a što i kako ovisi o konkretnom modelu ploče, procesora, grafe ili čega već što oćeš klokati a često i o seriji pa onekad čak i o primjerku jer nejde svaki jednako... Kod ovog tvojeg kompa uglavnom se - diže FSB, smanjuje se memorijski dljeljitelj (ako treba ali obično treba) i po potrebi se diže napon proca i/li čipseta tj rama ako oćeš i ram klokati...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:08.