![]() |
ATI Radeon HD 4850 X2
|
|
Hmmm.... koliko sam uspio preletiti ove clanke, uglavnom owna GTX280 na vecim rezama od 1600x1200 (negdje je i na 1900x1200 razlika samo oko 8 fps-a) a negdje je pak GTX280 brza, ovi na VR-zone-u koriste vec sada i7 Extreme 965 proc :stoopid:...
No koliko sam uvidio cijena bi trebala biti VECA na nesto sitno od GTX280:stoopid: Osobno sam mislio da ce biti niza od nvidijevog jahaca da stjera u kut Nvidiu no nis od toga... nije mi bas jasno sve tu, i ove dvije gige rama, kad ih vec toliko bubaju (mislim da nebi bilo razlike da su i gb samo stavili) mogli su staviti 4gb rama :)... Uglavnom lijepo je vidjeti ovakvu konkurenciju, ovi vec dvije dvoglave zvijeri vani, stampaju ih kao od sale a u nvidiji zatisje:D mozda su na godisnjem :D |
Ufff, ružna je dozlaboga :D
A tek veličina :eek: preogromno čudo |
uuuuuuuuuu nice :D
kad ce to u hrvata ??? jos da nije bucna ko Konkord mjenjo bi svoju 9800GTX isti tren uglavnom bravo ATI samo po NVIDI mlati :lol2: |
ante samo naprijed, a tu gtx-icu mozes slobodno kod meni dobacit :D
Sapphire Radeon HD 4850 X2 In CrossfireX - TweakTown |
ja ću reć samo jedno veliko meh. imam sad 4850 x 2 ali preko crossfirea i što jedine igre koje to sad tangira su far cry2 i crysis warhead, dobitci u performansama su mali (što priznajem nije toliko krivnja grafičkih nego slabog procesora i ploče)
a kod far cry2 postoji i bug što kad sve sve nafrlji do kraja unište se teksture drveća pa sve izgleda grozno, ali samo kod crossfire-a ostaje činjenica da će single chip, kao i kod jezgri procesora, uvijek funkcionirati s manje problema i biti bolje iskorišten |
prema svim review,mala potrošnja struje...?
|
Uzas koliko je dugacka. Totalno bezveze.
|
kada će biti tih kartica kod nas za kupiti i po kojim cijenama? :smoke:
|
ova mi je grafa poremetila planove,jel mislia uzeti 260 gtx maxcore ocx a sad ova 4850x2 ima istu potrošnju kao 260....sad jedino viditi kolika bude cijena kod nas
|
kakvog smisla ima što su hd 4850x2 i hd 4870x2 iste cijene ?
4850x2 bi morala biti oko 2400 kn ali inaće ok grafa, makar je sada neisplativa kada je preslaba za takvu cijenu i preskupa za nešto bolje performanse od hd 4870 |
Pitanja..
Ovako neznam gdje ima za kupiti Ati Radeon HD 4850 x2 i koliko joj je otprilike cijena?
Drugo pitanje. Što se više isplati obična HD4870 ili HD 4850x2? |
Kolko sam shvatio razlika u cijeni nebi trebala bit prevelika pa se bolje ispalti uzet HD4870x2...
|
Najbolje je kupiti jednu HD4870 i cekati da dropne cijena poslije NG i onda uletjeti s drugom u CrossFire polje. Iovako su dvije HD4870 zasada lagani overkill za vecinu.
|
U novom BuG-u ima recenzija,a cijena prava sitnica 3550,00 KN,
e sad stvarno tko je tote lud,skuplja ona nego 4870x2 |
hmmm, mislim da su stavili toliku cijenu kako bi zaradili na naivcima u prvom mjesecu prodaje, a onda tek stavili realnu cijenu
|
Sobaricama :D
|
ima u novom Chipu usporedni test graf kartica i među njima HD4850X2 i HD4870X2
HD4850x2 je dobra grafa ali zasad preskupa i dosta glasna iskreno ja ne znam ko je lud da kupi bilo koju od te dve grafe ali to je druga priča :D |
Onaj koji ju ima u potpisu :D
|
nisam je kupio ;)
|
Za cijenu jedne 4850x2,moš kupiti 3x4850:hitthewal:
|
ima i jeftinija verzija sa 1GB memorije (2x 512MB)
http://www.videosredisce.hr/artikli....article_id=612 |
4850 x2...Zašto?
4850 x2 je potpuno besmislena kartica, košta skoro kao 4870 a nije joj ni do koljena, iskreno sumnjam da će ta kartica naći svoj tržišni segment...
|
Citiraj:
|
Spammer, to je sve za sada porez na budale, usudjujem se. Ljudi pametno zbore (IMO) o CF-u sa 2 kom 4850 ili 4870. Kada cijene budu u odnosima (a proricem da hoce biti): 4850x2<2*4850 i 4870x2<2*4870, cijela prica ce izaci iz zagrljaja kapitalistickih retailera i oscilacija dolara, pa cemo dobiti honest bang for a buck.
E sada, ima jedna teorijourotska dilema. Zasto preporucena cijena od ATI-a od $399 (mada je u UK, najniza cijena oko £340), kada 'ladno i jeftinije mogu prodavati 2 chipa na jednom PCB-u? Hmmm... Eh, da, jos nesto, sorry na spamu ako je vec poznato: "As reports associate with the reference to official AMD information , this company recently decreased the recommended prices of radeon HD 4870 and Radeon HD 4830 video card by $10-20. In Europe the radeon HD 4870 version with 1 GB GDDR5 memory now can be sold for 230 Euros, and the radeon HD 4870 with 512 Mb GDDR3 version cost 199 Euros. The Video card radeon HD 4830 is already proposed for 99 Euros. Prior to the end of year NVIDIA proposes to distributors a reduction of $30 for video cards GeForce GTX 260. " Jel ja dobro citam datum? Znam da je ovo u jednoj mjeri OT... Source: http://xtreview.com/addcomment-id-71...-and-4870.html |
ATi Radeon 4850 X2
Poštovani,
imam navednu karticu koju priključujem na maticnu ploču asus P5K-SE, kad je priključim na ploču ne dobivam sliku na ekranu, ploča mi da zvučni signal u obliku jednog dugod i tri kratka. Kad stavim drugu karticu sve radi. Najapjanje mi je od 650W, na graf. karticu uključim dodatna napajnja koja traži. U cemu može biti problem. hvala Vam |
isprobaj karticu na nekom drugom racunalu ako si u mogucnosti... inace, nije isto da li je napajanje tipa corsair od 650W ili neki shrotex iste nazivne snage, razlika je ogromna.
|
Citiraj:
pogledaj u manualu od ploce sto znaci ti bipovi, imas i na netu opis svih tih po redosljedu, tipa tri zaredom ram nije umetnut i slicno, tak ces najlakse doc do odgovora... |
Objašnjenje beepova
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=50273 |
Citiraj:
koji je proizvođać i koji je model |
Jel postoji neko hlađenje koje bi se moglo namontirat na ovu karticu(zračno) jer čito sam na netu i našo samo 1 koje je zapravo ovak sklepano od 2 manja venta, nego jel ima neko orginal baš za tu karticu
hvala na odgovoru |
Ovaj je za 4870X2, a kako su slične, možda bi pasao i na tvoju
http://www.arctic-cooling.com/catalo...ath=2_&mID=244 |
Samo što taj kuler nije još u prodaji......(damn!!!)....čekam ga i ja već par mjeseci - samo se odgađa izlazak.....
|
Kupio sam novi kompjuter i imam safir hd4850x2 2gb grafičku karticu i jedna stvar mi nije jasna, kada sam namještao grafic settings u gta iv pokazivao je kolko mi to troši grafičke memorje i nije mi htjeo preko 1 gb a imam 2 gb, i isto tako kada odem u ati catalyst control center piše ovo
Primary Adapter Graphics Card Manufacturer Powered by ATI Graphics Chipset ATI Radeon HD 4850 X2 Device ID 9443 Vendor 1002 Subsystem ID E870 Subsystem Vendor ID 174B Graphics Bus Capability PCI Express 2.0 Maximum Bus Setting PCI Express 2.0 x16 BIOS Version 011.011.000.000 BIOS Part Number 11X-B50102-X06 BIOS Date 2008/09/16 Memory Size 1024 MB Memory Type GDDR3 Core Clock in MHz 625 MHz Memory Clock in MHz 993 MHz Total Memory Bandwidth in GByte/s 63,6 GByte/s Disabled Adapter Graphics Card Manufacturer Powered by ATI Graphics Chipset ATI Radeon HD 4850 X2 Device ID 9443 Vendor 1002 Subsystem ID E870 Subsystem Vendor ID 174B Graphics Bus Capability PCI Express 2.0 Maximum Bus Setting PCI Express 2.0 x16 BIOS Version 011.011.000.000 BIOS Part Number 11X-B50102-X06 BIOS Date 2008/09/16 Memory Size 1024 MB Memory Type GDDR3 Core Clock in MHz 625 MHz Memory Clock in MHz 993 MHz Total Memory Bandwidth in GByte/s 63,6 GByte/s dali je to možda problem sa sistemom jer imam 32bita xp sp3 ili nešto drugo |
Citiraj:
|
Citiraj:
kako da isključim taj 3d... |
Napravi reboot najbolje i onda probaj (iako ne bi trebalo biti potrebno, meni se CFX uredno palio i bez takvih poruka), moguće je da je neka aplikacija ostavila nešto iza sebe, ili ju trenutno imaš upaljenom...
|
kakvo je (ajmo tako rec) generalno misljenje o omjeru cjena-dobiveno ove grafe HD 4850 X2, 2Gb http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=6453
koja kosta 1.764,71Kn (ako vam se ne da kliktat na link) |
Neisplativo kako god okreneš. :)
Minusi - buka, ogromna potrošnja, zagrijavanje, performanse ovisne o driverima, samoj igri, pachevima... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:42. |