PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   The Killer™ NIC Gaming Network Card (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=124548)

Z-man 27.10.2008. 23:25

The Killer™ NIC Gaming Network Card

Jel zna netko nešto više o toj kartici, jel je ima kod nas gdje za kupit, cijena ?
Po performansama se čini bolja od drugih kartica ali da li je to isplativo u odnosu na cijenu ?

http://www.killernic.com/ads/elf/Bes...=Best-Of-Media

svaki komentar dobrodošao ali molim bez onoga "bacanje novaca i bla bla"....želim čut prednosti odnosno mane te kartice i njene isplativosti

Pomo 28.10.2008. 06:40

Pa osim "bacanje novca bla, bla", drugog komentara nećeš dobit, jednostavno jer je NITKO NEMA™. A nema je baš zato jer je to prodavanje magle maminim i tatinim sinovima koji dr.... na to da se smatraju geymerima.
Evo ti link na staru raspravu, pa ćeš steć dojam o kakvom se komadu hardvera radi.
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=85045

mann 28.10.2008. 13:40

Citiraj:

Autor Pomo (Post 1176556)
Pa osim "bacanje novca bla, bla", drugog komentara nećeš dobit, jednostavno jer je NITKO NEMA™. A nema je baš zato jer je to prodavanje magle maminim i tatinim sinovima koji dr.... na to da se smatraju geymerima.
Evo ti link na staru raspravu, pa ćeš steć dojam o kakvom se komadu hardvera radi.
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=85045

Pazi ti to dodje 2000kn. Za igranje igrica, ja cu se raniti. Jos malo i poceti ce prodavati posebne usb extension kablove koji ce zbog svojih zlatnih vodica smanjiti odziv tipkovnice na naredbe za ravnih 0.00000000000000000000000001s. Naravno sve to po cijeni od 450 kn za 10 cm kabla.

R2D2x2 28.10.2008. 15:35

Citiraj:

Autor mann (Post 1176802)
Pazi ti to dodje 2000kn. Za igranje igrica, ja cu se raniti. Jos malo i poceti ce prodavati posebne usb extension kablove koji ce zbog svojih zlatnih vodica smanjiti odziv tipkovnice na naredbe za ravnih 0.00000000000000000000000001s. Naravno sve to po cijeni od 450 kn za 10 cm kabla.

mislis na http://news.cnet.com/8301-17938_105-9967991-1.html ?

syss 28.10.2008. 15:39

eto kupiš denonov lan i killer nic i da vidiš gejmanja.

ne treba ti ni komp, ni monitor, ni periferija.

Neo-ST 28.10.2008. 16:03

Ne vidim smisao ove kartice?

IcyTexx 28.10.2008. 18:00

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 1176971)
Ne vidim smisao ove kartice?

Pa joj, prilično je očito. Kako ne vidiš genijalnost?

Neo-ST 28.10.2008. 19:04

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 1177064)
Pa joj, prilično je očito. Kako ne vidiš genijalnost?

Pa nisam se osobno uvjerio u efikasnost proizvoda, ali čisto sumnjam da pomaže ičemu, pored današnjih procesora koji su dovoljno jaki da podnesu teške napore LAN komunikacije :)

Lewis 28.10.2008. 19:08

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 1177112)
Pa nisam se osobno uvjerio u efikasnost proizvoda, ali čisto sumnjam da pomaže ičemu, pored današnjih procesora koji su dovoljno jaki da podnesu teške napore LAN komunikacije :)

Hehehe, brijem da je ovo gore od IcyTexxa bio Sarkazam ;) ;).

Neo-ST 28.10.2008. 20:17

znam ;)

Codiac 28.10.2008. 22:35

omg gamer lan kartica :DD::D:D:D:D:D:D dobro da nisu stavili da prodaju gamer boju za zidove ... hebote :D

mann 28.10.2008. 23:04

Citiraj:

Autor R2D2x2 (Post 1176935)

Spooky

:D :D

Z-man 28.10.2008. 23:39

E pa to sam htio znat, dakle prodavanje magle.......ma da spavam na novcima nebi to kupio ali zanimalo me da li uistinu postoji nešto takvo i da li ima kakve koristi od toga i prije svega da li to netko ima.......

Dakle zaključak: cijena astronomska, efikasnot jednaka nuli, prodavanje magle na visokom nivou :D

m4dm4n 28.10.2008. 23:58

Ukratko, što ja mislim o tome : http://www.faqs.org/rfcs/rfc1925.html

"No matter how hard you try, you can't make a baby in much less than 9 months. Trying to speed this up *might* make it slower, but it won't make it happen any quicker."

greg SE 29.10.2008. 00:10

Te potpuno hardverske kartice nisu tako losa stvar ali samo u usporedbi s ovima koje su na plocama. Cinjenica je da ove integruse znaju malo lagirati kada je opterecenje kante veliko. A to je obicno u igrama. A tada nam je obicno bitan ping. I eto trzista za ovakve idiotarije.

Recimo na ovoj mojoj plocu ne mozes igrati neki stari (nezahtjevan, vise-manje totalno u ramu) FPS online i istovremeno nesto drndati u pozadini. Cak i prebacivanje na usb stick stvara povremeni kratkotrajni lag. Tako nesto se nikad nece vidjeti ako se integrirana ne koristi vec neka realtek jeftinjara makar su obje soft mrezne.
Imam jos starih "hardverusa" tako da koristim jednu takvu trenutno ali kad krepa sigurno mi ne bi palo na pamet pomisliti kupiti ovako nesto iz naslova threada :D

shimpa 29.10.2008. 10:28

ha čuj da je cijena 100 kuna, u sveopćem pomanjkanju "hardverskih" kartica ja bi si je osobno vjerojatno i kupio, no s obzirom da imaš recimo Intelovih gigabitnih kartica po 300-tinjak kuna, 2k kuna stuć na ovo je u najmanju ruku suludo.

Opet s druge strane, da imam hrpetine novaca i da mi manjak 2k kuna u džepu ne predstavlja problem, opet bi je možda i kupio, ako ništa bar da vidim što je to iz prve ruke.

Evo baš sam pogledao, stvar je pametnija od obične hardverske kartice, ako je vjerovati njihovom marketingu; ima firmware baziran na linuxu i na samoj kartici kartici iptables, ima drivere koji vrte i raznorazne aplikacije na samoj kartici. Možda ne bi bilo loše pogledati iz prve ruke što je to točno.

Fleks 29.10.2008. 10:36

Sto god da je pametnom useru je jasno da ne vrjedi 500kn, a ne 2000kn...

Mislim da to nije nista bolje od obicne HW lan kartice i bok...

greg SE 29.10.2008. 10:54

Citiraj:

Autor shimpa (Post 1177747)
Evo baš sam pogledao, stvar je pametnija od obične hardverske kartice, ako je vjerovati njihovom marketingu; ima firmware baziran na linuxu i na samoj kartici kartici iptables, ima drivere koji vrte i raznorazne aplikacije na samoj kartici. Možda ne bi bilo lošeMožda ne bi bilo loše pogledati iz prve ruke što je to točno.

cim cijena bude recimo 400kn kupim jednu iz dosade pa javim :D

Z-man 30.10.2008. 09:56

Citiraj:

Autor greg SE (Post 1177772)
cim cijena bude recimo 400kn kupim jednu iz dosade pa javim :D

načekat češ se :D, kad ta kartica bude 400 kn ja ne znam kakve ćemo mi do tad internetske veze već imat :D

shimpa 30.10.2008. 19:28

koliko vidim, ta kartica je na tržištu već 3 godine, možda taj datum i nije tako dalek kako se čini.

edit:

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16833342001

230 baksa, to je malo vise od 1000 kuna, ak se uzme 5 komada postarina i ostalo je pljuga. nemam je namjeru uzimat po toj cijeni, čisto komentiram, pada cijena polako.

Z-man 31.10.2008. 10:57

Svejedno, da imam 1 k kn koje mislim potrošit na komp, to sigurno nebi bila mrežna kartica :D
Kad padne na 300 kn tad ja to kupujem :D

Old Iggy 31.10.2008. 12:06

Citiraj:

Autor shimpa (Post 1179297)
koliko vidim, ta kartica je na tržištu već 3 godine, možda taj datum i nije tako dalek kako se čini.

edit:

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16833342001

230 baksa, to je malo vise od 1000 kuna, ak se uzme 5 komada postarina i ostalo je pljuga. nemam je namjeru uzimat po toj cijeni, čisto komentiram, pada cijena polako.

Za tu cijenu uzmes dvoportnu TOE intelicu na domacem trzistu. :D

shimpa 31.10.2008. 21:56

ha čuj, ni na klopu nije loše stuć soma kuna hehe. nas nekoliko se jako fino popunimo s tim :)

sve ovisi što želiš, iskreno mene je zainteresirala čisto informativno, nisam znao do sad da se netko potrudio takvo nešto napraviti.

Fleks 31.10.2008. 22:31

Citiraj:

Autor shimpa (Post 1180377)
ha čuj, ni na klopu nije loše stuć soma kuna hehe. nas nekoliko se jako fino popunimo s tim :)

sve ovisi što želiš, iskreno mene je zainteresirala čisto informativno, nisam znao do sad da se netko potrudio takvo nešto napraviti.

mozda zato sto tako nesto nema svhrhe. To mi se cini kao testiranje necega tipa >>ovog<< . mislim je geekiš, cooliš ili kakav se sad vec izraz rabi, ali mislim ono čemu ? koja je svrha toga nekakvom useru ? Bas nista...

I jos kosta puuuunnnooo previše...

Al priznam da bi volio vidjeti test reda radi :D:D

syss 31.10.2008. 23:47

Citiraj:

Autor shimpa (Post 1180377)
nisam znao do sad da se netko potrudio takvo nešto napraviti.

evo ja napravim... uzmem (kak je iggy reko) neku pro gigabitnu intelicu i na nju stavim asus cpu kuler :D

stavim pricetag od 200 baksa i da vidiš pozitivnih rivjuova.

fataliti approved :D

shimpa 01.11.2008. 10:17

Citiraj:

Autor syss (Post 1180472)
evo ja napravim... uzmem (kak je iggy reko) neku pro gigabitnu intelicu i na nju stavim asus cpu kuler :D

stavim pricetag od 200 baksa i da vidiš pozitivnih rivjuova.

fataliti approved :D

:lol2:

pa ne baš. možda nisi čitao, ali ova kartica zna raditi malo više toga.

Bubba 01.11.2008. 10:33

Citiraj:

Autor shimpa (Post 1180593)

I sve to je totalno beskorisno i deplasirano. Promocurniji student tehnickog fakulteta upoznat sa nekim socket APIj-em, flash programatorom i Realtek karticom za 30kn koja ima flash ROM (ili opciju) na sebi moze napraviti bolje. Naravno, pitanje je - cemu?

syss 01.11.2008. 11:08

Citiraj:

Autor shimpa (Post 1180593)

naravno da nisam čitao, iskreno više me zanima onaj otp od 500$ nego ova kartica.

gledano sa strane krajnjeg korisnika koji loš gamez skill izvlači na razne podloge, miševe, tastature, brain pills, pa evo sad i mrežne - ovo je good stuff.

međutim ako netko zna, onda će pwnat naokolo sa logitechom b58 i realtekicom od 100mbita.

tak nekak to ja gledam ;)

shimpa 01.11.2008. 11:56

ma naravno

Paske 01.11.2008. 12:10

Citiraj:

Autor Bubba (Post 1180599)
I sve to je totalno beskorisno i deplasirano. Promocurniji student tehnickog fakulteta upoznat sa nekim socket APIj-em, flash programatorom i Realtek karticom za 30kn koja ima flash ROM (ili opciju) na sebi moze napraviti bolje. Naravno, pitanje je - cemu?

Činjenica kako je tu karticu osmislio i konstruirao gospodin koji je izmislio NIC kartice i opčenito IP protocol - nas ne treba smetati.

Otac modernih mreža današnjice na kojima počiva cijeli internet jamačno zna jedva, ako ne i manje, od prosječnog studenta FER-a. Tha pa on je samo izmislio cijelu stvar :fiju:

Na stranu koliko se isplati - vjerojatno koliko i Ferrari za dnevnu upotrebu, ali ne znači da kupcu nema smisla. To kaj raja širokog spektra smatra svetogrđem da netko potroši lovu na to ne znaći da nema ljudi kojima 2k Kn ne predstavlja novac već dnevni đeparac.

Činjenica je da kartica osim manjeg pinga nudi i bolji transfer podataka. Pri tome ne mislim na puko isključivanje chekiranja paketa, pa imaš packet loss a ping 15.

Kartica je namjenjena onima koji si je mogu priuštiti - kao i sve što je vrhunsko na ovom svijetu. To kaj većina nas nije u mogučnosti imat takav HW ne znaći da isti ne valja :beer:

Bubba 01.11.2008. 14:51

Citiraj:

Autor Paske (Post 1180652)
Činjenica kako je tu karticu osmislio i konstruirao gospodin koji je izmislio NIC kartice i opčenito IP protocol - nas ne treba smetati.

Ma daj, ides? Izmislio all by himself? Facaaa...

Daj, pljusni se, reality check.

A kak se taj stricek zove? On je strikao kod za ovo smece ili sto? Poznajes ga?

Citiraj:

Otac modernih mreža današnjice na kojima počiva cijeli internet jamačno zna jedva, ako ne i manje, od prosječnog studenta FER-a. Tha pa on je samo izmislio cijelu stvar :fiju:
Tko je uopce dovodio u pitanje njegovo znanje o bilo cemu? Obozavam vase PiSiEkspertovske halucinacije ravne prosjecnom LSD useru.

Ali da, prosjecni student FER-a odgovarajuceg smjera sasvim bi bio sposoban od nule napraviti onakav komad smeca kakvog prodaju ovi djecarci. Daj mu dva iskusna inzinjera koji ce ti nakucati kod kako ga ovaj izdefinira i poroutati PCB i voila - BuljoNIC all the way!

Citiraj:

Na stranu koliko se isplati - vjerojatno koliko i Ferrari za dnevnu upotrebu, ali ne znači da kupcu nema smisla. To kaj raja širokog spektra smatra svetogrđem da netko potroši lovu na to ne znaći da nema ljudi kojima 2k Kn ne predstavlja novac već dnevni đeparac.
Nije bitna isplativnost, nego sama bit kartice. Radi se o marketinskom prodavanju muda pod bubrege; ima skupljih i iskoristivijih kartica koje nemaju aluminijske hladnjake te velicine po sebi, pa nitko o njima ne pise Markove konake i izdize ih u nebesa. Cik pogodi - upitaj se zasto.

Citiraj:

Činjenica je da kartica osim manjeg pinga nudi i bolji transfer podataka. Pri tome ne mislim na puko isključivanje chekiranja paketa, pa imaš packet loss a ping 15.
O cemu ti baljezgas? Taj komad hardvera je savrseni nacin kako napraviti tatine sinove drukcije od drugih, jer je nesumnjivo lakse reci pajdasima u razredu da imas KillerNIC Gayming kard nego 10GbB karticu sa TOE, LSO, LRO i ostalim drkama po sebi. A dati par k kn za taj komad hardvera je idiotizam bez premca. Bez obzira na socijalni status, potrebe ili bilo koji parametar kojime bi mogao opravdati takvo sto.

shimpa 01.11.2008. 18:43

Citiraj:

Autor Bubba (Post 1180785)
Ma daj, ides? Izmislio all by himself? Facaaa...

Daj, pljusni se, reality check.

A kak se taj stricek zove? On je strikao kod za ovo smece ili sto? Poznajes ga?

Tko je uopce dovodio u pitanje njegovo znanje o bilo cemu? Obozavam vase PiSiEkspertovske halucinacije ravne prosjecnom LSD useru.

Klasika za tebe, ti jedva čekaš da nekog popljuješ i izvrijeđaš. Daj ti napravi ono što si sam predložio, na realtekicu isprogramiraj i stavi eprom koji će to raditi. Onda (kad na vrbi zasvrbi) napravi head-to-head test ove kartice i tvoje (joj da, imaginarne) kartice.

Kad bolje razmislim, to su već napravili na www.birtija.hr

Citiraj:

Ali da, prosjecni student FER-a odgovarajuceg smjera sasvim bi bio sposoban od nule napraviti onakav komad smeca kakvog prodaju ovi djecarci. Daj mu dva iskusna inzinjera koji ce ti nakucati kod kako ga ovaj izdefinira i poroutati PCB i voila - BuljoNIC all the way!

Ček ček, prosječni student FER-a = prosječni student FER-a + 2 iskusna inženjera. U jebote di si ti išo u školu? Daj da i ja tamo diplomiram jer ovo je jebeno dobro. Kako si to ono nazvo? Prodavanje muda pod bubrege, da da.

Citiraj:

Nije bitna isplativnost, nego sama bit kartice. Radi se o marketinskom prodavanju muda pod bubrege; ima skupljih i iskoristivijih kartica koje nemaju aluminijske hladnjake te velicine po sebi, pa nitko o njima ne pise Markove konake i izdize ih u nebesa. Cik pogodi - upitaj se zasto.
Sama bit kartice je kao i sve u kapitalizmu zaraditi pare da se preživi. Imaš tržište? Mrak. Znaš bolje? Do jaja. Daj napravi pa se javi.

Citiraj:

O cemu ti baljezgas? Taj komad hardvera je savrseni nacin kako napraviti tatine sinove drukcije od drugih,

Kaj si ljubomoran? Stari moj, ljubomoran si na tatine sinove... Uf

Citiraj:

jer je nesumnjivo lakse reci pajdasima u razredu da imas KillerNIC Gayming
kard nego 10GbB karticu sa TOE, LSO, LRO i ostalim drkama po sebi. A dati par k kn za taj komad hardvera je idiotizam bez premca. Bez obzira na socijalni status, potrebe ili bilo koji parametar kojime bi mogao opravdati takvo sto.
Sve te moćne kratice koje si nabrojao ne trebaju ciljanoj publici ove kartice a to su gameri. To tržište postoji. Hoćeš reći da su gameri jadni? Naravno da su jadni, jadni smo svi mi koji smo ovisnici o nečemu, neki o FER-u i moćnim kraticama, drugi o gejmanju. Neki si to mogu priuštiti jer zarađuju masne pare, drugi jer ih tata sponzorira, kaj to tebe briga otkud kome lova. Činjenica je da u igricama kartica radi svoj posao bolje od onboard mreža i pritom nudi multitasking kakvog prosječan klinac treba - da torrenti sa filmovima i muzikom ili warezima ako već hoćeš idu što bezbolnije da mu određena najnovija super duper turbo 16V igrica radi sa što manjim lagom, tak kad hoće nekog napucat ima malo bolje šanse nego njegov kolega s manje love.

Postoje testovi koji dokazuju da kartica stvarno ima svoju svrhu koliko god ona malena bila. Oš kupit? Super. Neš kupit? Pa nemoj. EOD.

Bubba 01.11.2008. 19:56

Citiraj:

Autor shimpa (Post 1181006)
Klasika za tebe, ti jedva čekaš da nekog popljuješ i izvrijeđaš.

Evo pusa. Nemoj da se uzbudjavas.

Citiraj:

Daj ti napravi ono što si sam predložio, na realtekicu isprogramiraj i stavi eprom koji će to raditi. Onda (kad na vrbi zasvrbi) napravi head-to-head test ove kartice i tvoje (joj da, imaginarne) kartice.
Zasto bih ja ista radio?

Citiraj:

Kad bolje razmislim, to su već napravili na www.birtija.hr
Ovo je neki los pokusaj duhovitosti, onako, blagdanski?

Citiraj:

Ček ček, prosječni student FER-a = prosječni student FER-a + 2 iskusna inženjera. U jebote di si ti išo u školu? Daj da i ja tamo diplomiram jer ovo je jebeno dobro.
Zao mi je sto nisi bio dovoljno ambiciozan da zavrsis neku kvalitetnu visu skolu. Ne moras za to krivit nikoga niti lijeciti svoje frustracije na forumu. Kao sto sam ti rekao, da si diplomirao odgovarajuci smjer nekog jaceg tehnickog fakulteta, ovakav projektic ti je mogao biti najobicniji diplomski rad. I osobno znam covjeka koji je napravio nesto u ovom stilu. Vise je bio ambiciozan nego sto je bio vrhunski student.

Citiraj:

Kako si to ono nazvo? Prodavanje muda pod bubrege, da da.
Da. Sto ti nije jasno? Moja metafora?

Citiraj:

Sama bit kartice je kao i sve u kapitalizmu zaraditi pare da se preživi. Imaš tržište? Mrak.
Koje mrtvo trziste? Kartica ima tri i pol reviewa koji ju nazivaju dubiozno korisnim produktom i vjerojatno nekoliko stotina prodanih primjeraka.

Citiraj:

Znaš bolje? Do jaja. Daj napravi pa se javi.
Opet te nesto puca? Zasto bih ja ista radio? Sto je s tobom?

Citiraj:

Kaj si ljubomoran? Stari moj, ljubomoran si na tatine sinove... Uf
Mucek, ti definitivno imas neki teski disleksicarski poremecaj. Ili te jednostavno muci citanje s razumijevanjem. Daj mi reci odakle si zakljucio da sam ja ljubomoran na bilo sto? Zasto bih i bio?

Citiraj:

Sve te moćne kratice koje si nabrojao ne trebaju ciljanoj publici ove kartice a to su gameri.
Najzalosnije je sto ni ovakva kartica ne treba gaymerima.

Citiraj:

Postoje testovi koji dokazuju da kartica stvarno ima svoju svrhu koliko god ona malena bila.
Ne znam koje testove si ti gledao, no ono sto sam ja vidio je vrlo jednostavno - nekakav WoW ili kako se to vec zove sa masivnim scenama i hrpom igraca jednostavno je preveliki zalogaj za samo racunalo, pa automatski i za integrirana rijesenja koja se nalaze na plocama i sluze kao network chipovi.

S druge strane, nisam vidio nikakve head to head testove sa malo jacim mreznim karticama i odgovarajucim softverskim rijesenjima (kakva se recimo koriste u Lambda Networkingu).

Zakljuciti da je kolicina podataka reda velicine nekoliko megabita dovoljna da zakolje moderci procesor jednostavno je deplasirana. OTOH, kada 100 nadobudnika na nekom serveru baca fireball a to sve treba izrenderirati CPU i graficka, jasno da nededicirana mrezna rijesenja pate. No tu opet dolazimo do pitanja - treba li nam "KillerNIC" ili jednostavno postena mrezna kartica? Takodjer, ne znam jesi li primjetio kako se na sluzbenom FAQ-u vjesto izmotava glede performansi kartice u lokalnom gaymanju. Interesantno...

Citiraj:

EOD.
Ne ide to tako lako.

Paske 01.11.2008. 21:52

Moram priznati da ne vidim u čemu je problem ...

Osoba koja se razumije u arhitekturu mrežnih kartica je jednog dana odlučila unovčiti svoje znanje preko mjere plaće i bonusa isl. sranja.

Probudi se on tako jednig dana, zasuče rukave i par mjeseci kasnije složi izuzetno dobru mrežnu karticu kojoj nije namjena propusnost već odziv. Nebitno koliko Mbita ima propusnost, već koliko treba milisekundi od miša do servera. To joj je namjena.

Misli si sad taj gospon u godinama - nije to stvar za široko potrošačko društvo. Mala serija za probrano društvo koje ne brine za troškove i cijena im ne prestavlja problem.

I tako nastade Killer NIC - kartica namjenjena gamerima sa dubokim džepom.

Naravno većina ljudi pljuje po kartici jer si ne može priuštiti spomenutu stvar. Ne može to vrijediti te pare !

News flash ekipa - tatini sineki i direktori i vlasnici poduzeća si mogu i priuštit će si ju.

Zbog toga nije kartica loša, niti dobra - njezine performanse ostaju iste i rade upravo ono čemu su namijenjene.

Naravno lakše se sprdavat s nečim nego napraviti bolje od toga. Svaka se budala može smijati, ali vrlo malo ljudi može bolje ....

m4dm4n 01.11.2008. 23:58

Citiraj:

Autor Paske (Post 1181186)
Osoba koja se razumije u arhitekturu mrežnih kartica je jednog dana odlučila unovčiti svoje znanje preko mjere plaće i bonusa isl. sranja.

Probudi se on tako jednig dana, zasuče rukave i par mjeseci kasnije složi izuzetno dobru mrežnu karticu kojoj nije namjena propusnost već odziv. Nebitno koliko Mbita ima propusnost, već koliko treba milisekundi od miša do servera. To joj je namjena.

Mda... Meni se čini kako tebi baš nije jasna funkcija mrežne kartice u samom računalu i njena ograničenja.
A i preporučam ti da si pročitaš štivo sa linka koji sam postao na prošloj stranici. MOŽDA ćeš skužiti u čemu je štos.

Bubba 02.11.2008. 00:23

Citiraj:

Osoba koja se razumije u arhitekturu mrežnih kartica ...

/snip

No, hocemo li napokon saznati tko je ta misteriozna "osoba"? :) Ime, prezime, reference?

tor 02.11.2008. 10:24

Gdje ima Bubbe ima i dima, a bogami i vatre. Ajd svi skupa malo hladnijih glava u ove rasprave, može se to izvesti i puno normalnije od prikazanog.

shimpa 02.11.2008. 15:31

Citiraj:

Autor Bubba (Post 1181092)
Evo pusa. Nemoj da se uzbudjavas.

Bljak fala ne bi.
BTW otkud si zakljucio da se uzbudjujem?

Citiraj:

Zasto bih ja ista radio?
Dakle osnova argumenata je i dalje imaginarna?

Citiraj:

Ovo je neki los pokusaj duhovitosti, onako, blagdanski?
Loš? Ne znam, menije bio baš dobar.

Citiraj:

Zao mi je sto nisi bio dovoljno ambiciozan da zavrsis neku kvalitetnu visu skolu.
Heh otkud ti znaš koju ja školu imam?

Citiraj:

Ne moras za to krivit nikoga niti lijeciti svoje frustracije na forumu. Kao sto sam ti rekao, da si diplomirao odgovarajuci smjer nekog jaceg tehnickog fakulteta, ovakav projektic ti je mogao biti najobicniji diplomski rad.
Procitaj gore.

Citiraj:

I osobno znam covjeka koji je napravio nesto u ovom stilu. Vise je bio ambiciozan nego sto je bio vrhunski student.
No pa daj neke informacije onda. Da napravimo neki head-to-head.

Citiraj:

Da. Sto ti nije jasno? Moja metafora?
Aha znači sad je to metafora, još malo pa će tom studentu trebat i kompanija sa 50 ljudi da to "sam" napravi.

Citiraj:

Koje mrtvo trziste? Kartica ima tri i pol reviewa koji ju nazivaju dubiozno korisnim produktom i vjerojatno nekoliko stotina prodanih primjeraka.
Ako je prošlo 3 godine od launcha onda se valjda drži na nogama. Ni Rolls Roycea nema na testovima kad smo već kod toga pa to ne znači da nema tržišta.

Citiraj:

Opet te nesto puca? Zasto bih ja ista radio? Sto je s tobom?
Tvoje riječi ne moje. "Neki prosječni student FER-a odgovarajućeg smjera" - očito govoriš o sebi. Psihologija znaš.

Citiraj:

Mucek, ti definitivno imas neki teski disleksicarski poremecaj. Ili te jednostavno muci citanje s razumijevanjem. Daj mi reci odakle si zakljucio da sam ja ljubomoran na bilo sto? Zasto bih i bio?
Kad netko počne pljuvat po nečemu, razlog nije to po čemu pljuje nego je problem u samome čovjeku (znaš onu ne laje pas zbog sela). No valjda nisi nikada došao u kontakt sa psihologijom pa nisi u stanju sebe malo proanalizirati.

Također, time što me zoveš "mucek" je očiti način da me patroniziraš kao ti si neka faca a ja sam mali neznalica. Pitam se (i tebe) zašto ti to treba? (odgovori: a/ ili nemaš argumenta pa skrećeš temu s aktuelne ili b/ imaš bolestan nagon da dominiraš pa se spuštaš tako nisko).

Citiraj:

Najzalosnije je sto ni ovakva kartica ne treba
Treba ili ne treba nije na tebi da odlučiš. Možeš iznijeti svoje mišljenje naravno (dapače).

Citiraj:

gaymerima.
I opet vrijeđaš ekipu. Zašto?

Citiraj:

Ne znam koje testove si ti gledao, no ono sto sam ja vidio je vrlo jednostavno - nekakav WoW ili kako se to vec zove sa masivnim scenama i hrpom igraca jednostavno je preveliki zalogaj za samo racunalo, pa automatski i za integrirana rijesenja koja se nalaze na plocama i sluze kao network chipovi.
Ne razumijem, to nema smisla? Možda tebi i nema smisla (a ni meni vjerojatno) no dok je stvarno ne vidim sigurno neću donositi zaključke po znansvenom principu pretpostavljanja.

Citiraj:

S druge strane, nisam vidio nikakve head to head testove sa malo jacim mreznim karticama i odgovarajucim softverskim rijesenjima (kakva se recimo koriste u Lambda Networkingu).

Zakljuciti da je kolicina podataka reda velicine nekoliko megabita dovoljna da zakolje moderci procesor jednostavno je deplasirana. OTOH, kada 100 nadobudnika na nekom serveru baca fireball a to sve treba izrenderirati CPU i graficka, jasno da nededicirana mrezna rijesenja pate. No tu opet dolazimo do pitanja - treba li nam "KillerNIC" ili jednostavno postena mrezna kartica? Takodjer, ne znam jesi li primjetio kako se na sluzbenom FAQ-u vjesto izmotava glede performansi kartice u lokalnom gaymanju. Interesantno...
Upravo zato sam rekao da bih je rado vidio, da je mogu osobno istestirati i vidjeti da li se po mom mišljenju isplati dati te novce za tu karticu.

Citiraj:

Ne ide to tako lako.
Ajd dobro, slušam dalje.

Bubba 02.11.2008. 15:59

Citiraj:

Autor shimpa (Post 1181774)
BTW otkud si zakljucio da se uzbudjujem?

Po tvome evidentnom egzaltiranom nacinu pisanja.

Citiraj:

Dakle osnova argumenata je i dalje imaginarna?
Znaci, ipak imas odredjena ogranicenja koja se odnose na baratanje s procitanim.

http://forum.pcekspert.com/showpost....2&postcount=33

Obrati pozornost na: "I osobno znam covjeka koji je napravio nesto u ovom stilu."

Citiraj:

Heh otkud ti znaš koju ja školu imam?
Ocito najvise srednju. I opet:

http://forum.pcekspert.com/showpost....6&postcount=32

Obrati pozornost na: "U jebote di si ti išo u školu? Daj da i ja tamo diplomiram jer ovo je jebeno dobro."

Lako je sto imas poteskoce s pracenjem mojih postova, ali kada imas problema sa vlastitima, huh...

Citiraj:

No pa daj neke informacije onda.
www.fer.hr pa kopaj po repozitoriju diplomskih radova.

Citiraj:

Da napravimo neki head-to-head.
Head-to-head cega?

Citiraj:

Aha znači sad je to metafora, još malo pa će tom studentu trebat i kompanija sa 50 ljudi da to "sam" napravi.
Tvoja nesposobnost razumijevanja osnovnih struktura hrvatskog jezika zavidno je iritantna. Pogledaj vezani citat:

http://forum.pcekspert.com/showpost....2&postcount=33

pa ti mozda bude jasnije.

Citiraj:

Ako je prošlo 3 godine od launcha onda se valjda drži na nogama.
Valjda?

Citiraj:

Tvoje riječi ne moje. "Neki prosječni student FER-a odgovarajućeg smjera" - očito govoriš o sebi. Psihologija znaš.
Tebi zaista treba strucna pomoc.

Citiraj:

Kad netko počne pljuvat po nečemu, razlog nije to po čemu pljuje nego je problem u samome čovjeku (znaš onu ne laje pas zbog sela).
Interesantno. Zapravo, lagao bih kada bih rekao da sam te razumio. No dobro...

Citiraj:

Također, time što me zoveš "mucek" je očiti način da me patroniziraš kao ti si neka faca a ja sam mali neznalica. Pitam se (i tebe) zašto ti to treba? (odgovori: a/ ili nemaš argumenta pa skrećeš temu s aktuelne ili b/ imaš bolestan nagon da dominiraš pa se spuštaš tako nisko).
Pitaj Fleksa.

Citiraj:

Treba ili ne treba nije na tebi da odlučiš.
Ne treba definitivno. S tvojim nezavidnim znanjem hrvatskog jezika, nesumnjivo ti nije jasna razlika izmedju "zeljeti" i "trebati".

Citiraj:

I opet vrijeđaš ekipu. Zašto?
Ocito si nesto krivo citirao, jer ja ne vidim nikakvo vrijedjanje niti bilo kakvu formu gdje bi isto bilo implicirano.

Citiraj:

Ne razumijem, to nema smisla? Možda tebi i nema smisla (a ni meni vjerojatno) no dok je stvarno ne vidim sigurno neću donositi zaključke po znansvenom principu pretpostavljanja.

Upravo zato sam rekao da bih je rado vidio, da je mogu osobno istestirati i vidjeti da li se po mom mišljenju isplati dati te novce za tu karticu.
Sporna stvar u ovom proizvodu je nedostatak meritornih testova i cijena naspram drugim potencijalno jednako benifitarnim proizvodima (koje sam imao prilike isprobati i uvjeriti se u ocigledno postizanje vecih performansi u raznim segmentima). Iz vidjenog, radi se o porezu na budale. Stoga je svaka druga rasprava osim one koja vodi na zakljucak "to ja imam jer *mogu*" bespredmetna.

Old Iggy 02.11.2008. 16:24

Citiraj:

Moram priznati da ne vidim u čemu je problem ...

Ajme majko koliko gluposti u dvije recenice. Isprika. Cetiri.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:47.