![]() |
Koja memorija?
ja sam totalni tutle-mutle kad je stvar o matičnim pločama (ma dobro priznajem, I za ostale stvari :clap: )
ono što znam o svojom matičnoj je sa papira: MBO socket 478, QDI Platinix 2D/533-a, Intel 845 Trenutačno imam memoriju od 256MB, PCI-2100 (266MHz). Interesira me da li moja matična podržava memoriju koja radi na večoj frekvenciji i koja je to. Hvala unaprijed. :beer: |
Možeš stavit bilo koju DDR memoriju višeg takta.
|
Jesi li siguran?
Znam da nisam ja taj koji bi trebao postaviti to pitanje ali toliko ljudi me uvjeravalo da mi je 266MHz maximum. |
Možeš ti stavit bez problema.Samo ta jača memorija će spustit onda svoj takt na 266Mhz al ako hoćeš clockat nema ti druge.
|
Svaka brža memorija se može stavit, samo što će ona onda spustiti takt na tvojih 266mhz koje koristiš, te će tako ostati prilično ne iskorištena...
|
Slobodno stavi bilo koju bržu memoriju pogotovo ak ćeš uskoro ic nadograđivat sistem.
|
Ja sam namjeravao izbaciti ovih 256MG/266MHz i kupiti "RAM, 512 MB, DDR, PC-3500, 433 MHz, KINGMAX" u HG-u za 812kn. Razlika u cijeni od one na 266MHz (brand name) je mala.
A kad bi prodao trenutačnih 256 i još malo ušparo mislio sam još jedan takav od 512/433 Ima li netko neku drugu preporuku? P.S. Zašto su cijenovne razlike tako male? Zar nisu razlike u performansama velike? |
Bježi od Kingmaxa 433 512MB. Što dalje od toga.
Pošto imaš Intela ako misliš uskoro nadogradit mašinu na neki proc s 800FSB preporučio bi ti A-Data 500 koja je trenutno the best memorija za Intel, a dojde 420 kn u Linksu za 256MB keks. |
Citiraj:
a-data roxa!!!! |
Tako je. :beer:
|
Ovo je jedan od linkova koji me zbunjivao:
http://www.intel.com/design/chipsets/845/ Sto ne valja sa KIngmaxom? Sta ga nije PCekspert hvalio u nekoliko navrata? :) I dalje primam preporuke :) |
Pitaj Isusa za Kingmax pa ćeš vidjet šta će ti reć. Prve serije su valjale ove kesnije su velika lutrija.
A-Data je trenutno najbolja memorija za Intel zbog velike frekvencije na kojoj radi. |
Citiraj:
|
Ako imaš love Corsair ili naruči prek neta OCZ.Dat ćeš masne pare za opkau memoriju al kolko love tolko mjuze. Što se tiče A-data ide dosta visoko al pošto još niko nije isprobao ove koje su kod nas ništa ti nije zagarantirano ako kupiš A-Data.
|
Bipe ju je jučer zel pa treba vidjet.
@ Bipa - daj makni Kingmaxa i nafrlji A-Data da vidimo do kud ide, tj. budi pokusni kunić. Memorija ide ziher bolje od Hardcore, a i jeftina je. |
Citiraj:
|
Hardcore ak pređe 510-515 mhz je dobro dok A-Data ziher ide dalje.
Kaj te boli za latencije ak imaš Intela? Memorija nije ni rađena da bude na AMD-u. |
Citiraj:
Pa nisam ja ni rekao da je memorija loša nego puno je lakše napravit memoriju koja samo diže frenkvu...Kingmax ima i MHz i latencije a to je puno teže napravit:beer: |
Citiraj:
Ak imaš Intel, a memoriju nećeš kupovat vani A-Data i niš drugo, a i dojde manje od većine drugih. |
Citiraj:
cas: 2,5 ras to cas: 4 (na 3 mi ni htel postat) ras precharge: 4 (na 3 mi je postal, al u win se smrzne) active to precharge delay: 6 aida: read=3716 write=1231 nemrem ic prek toga, jer me northbridge izgleda jebe, kolko god dizo napon procu, spusto mem, na svemu kaj je prek 250 mhz mi se prime rusi :fuming: |
Hvala na upozorenju za Kingmaxa. nastojat ću ih izbjegavati.
Dok se vi svađate oko toga tko je više nabrijao koju stvar (samo da znate meni doma vešmašina ima 70 okr/min i temperatura ne ide iznad 27C :fuming: ) može li mi netko reći kakve su cijene i kvalitete modula koje mi preporučate? P.S. Kakav je Samsung? Za 512MB ne dajem preko 900kn. |
daklen, 256mb a-data pc4000 (500 mhz) u linksa kosta 420 kn
btw. covjek me pital do kolko ide a-data, a ja uredno odgovaram ;), sto se vesmsine tice... glavno da radi, na kolko se vrti me uopce ne j! nebu nis prije oprala, dok kod pc-a mi je, recimo, vazno kolko mu treba za prebacit jedan filjmek u divx ;) |
Citiraj:
Ak tražiš stabilnost i nije tak loš izbor, a za OC ovisi koje čipove potrefiš. Citiraj:
Moja preporuka. (koja ne znači puno :D ) |
Zašto mi preporučate memorije od 256MB kad namjeravam kupiti 512MB?
I još jedno pitanjce. da li 2x256MB troši jednako kao i jedan od 512MB ili više/manje (a istog su tipa)? Pitam jer me malo strah pošto imam 300W-no napajanje. |
Zato da kasnije možeš imat dualčenel i što 256MB memorije idu u pravilu više.
Troše jednako. Novo napajanje ti ne bi škodilo. |
planiram ubost 512 MB rama i sta predlazete .. oko 1100 kn negdje
|
Nebi mi ni pare škodile ;)
Idu više misliš za overcloacking? Ne najeravam ju cloackirati. Zati mi je važnije da ima dobre performanse u defaultu. Kad ću se početi baviti cloackingom vjerojatno ću imati drugi kompić. Mislim da nije dobro da se jedan neiskusni 17 godišnjak bavi takvim stvarima ;) P.S. pred kraj godine najeravam uzeti još 512MB (iste koju ću i sada kupiti). |
Citiraj:
pa tebi je krajnje vrijeme da pocnes oc-at! |
Citiraj:
|
Citiraj:
p4 2.8 dfi pro lan party nesto 875 p.s. to isto tek planiram ubost :cool: :D :p |
Citiraj:
a ploča se zapravo zove DFI Lanparty 875 |
pizdo :p koji mrtvi preskot
sta sad ja moram znat napamet kak se zove ploca jebemu... ucim se klokat i kad cu vec dobit pare onda cu si i kupit nes guba , kaj me sad jebes radje odgovori koju memoriju p.s. zapravo je i875 :p |
a kupi 2x256 mb neke pc4000 tak da mores kloknut i radit u dual channel modu
|
Citiraj:
|
Ne cimamo nikog. :rolleyes:
Lijepo uzmi ( već sam glup sam sebi kolko sam puta ponovio :mad: ) A-Data 500 Vivesta u Linksu 2x256 MB ukupna za 840 kn. Najbolja memorija za Intel!!!!!!!!!! |
Citiraj:
kolke su cijene corsaira ..cini mi se da su oko 1400 i koje su bolje ? |
Corsair je prokleto dobra memorija, ali i još prokletije skupa.
Pošto za Intel latencije nemaju skoro pa nikakvog značenja, značidiži memoriju do kud ide, A-Data je bolja jer može radit na većoj frekvenciji. Corsair je po meni više za AMD. |
fala mucho ;)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Prvi put, drugi put....... P.S. Ma ja bi rado volio cloakat svoj kompić ali jednostavno mi to nije tako lako naučiti. Kao prvo baš se nebi htio neiskusan kockati sa svojim kompom a kao drugo "Gdi kvragu mogu nekaj naučiti o klokanu?" |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:42. |