![]() |
HDMI problem-nema zvuka
Pozdrav.
Evo ja jučer kupio Gainward Geforce 9600 GT karticu sa koja na sebi ima HDMI(zato san je i kupio).Spojim ja fino PC i Philips lcd tv i dobijem sliku ali ne i zvuk.Točnije zvuka ima ali samo kad upalim zvučnike od kompa i tada zvuk ide preko njih,ali meni treba i slika i zvuk preko tv-a.Mislim da je problem jedino u nekim postavkama jer koliko ja znam HDMI prenosi i sliku i zvuk a glupo mi je da kartica ima HDMI pa da prenosi samo sliku(za to bi dosta bija i DVI) pa me zanima šta trebam napraviti da dobijem i zvuk i sliku na TV-u. Unaprijed hvala i pozdrav iz Kaštela. |
Nisam neki stručnjak, ali ako ti je HDMI kabel spojen na GRAFIČKU karticu kako onda uopće misliš dobiti zvuk sa GRAFIČKE kartice?
HDMI prenosi zvuk ako je spojen na neki izvor zvuka (pojačalo, zvučna kartica, itd.) |
HDMI MOŽE prenositi zvuk, to ne znači da grafička može glumiti zvučnu karticu ako ima HDMI izlaz.
|
Ajde ne pilite.
@galama, u Control panelu pod Sound&video moras namjestit da ti primary audio controller bude "HD audio device". I prica gotova. Naravno da zvuk imas samo na telki onda, na kompu ne. Edit: Citiraj:
|
Citiraj:
|
@ nino
u control panelu mi je tak i tak izabran hd audio device... ako radim na kompu na telki si izaberem video ulaz od kompa, tako dobijem slliku, a zvuk mi ide preko zvučnika od kompa (Z-5500)... a kad gledam telku izaberem si drugi video ulaz na koji mi je spojen MaxTv, a zvuk mi opet ide preko Z-5500, jer mi je i MaxTv priključen na te zvučnike optičkim kabelom... ja sam si to tak skombinirao.... |
Naustrb kvalitetne slike, probaj se prikacit hdmi kabelom. ;)
|
Citiraj:
komp i telka --> DVI-HDMI maxtv i telka --> HDMI-HDMI |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Imao sam sličan problem i jednostavno sam spojio sa rca kablom u tv audio uzlaz, kupio stereo spliter (3.5 muški i dva ženska) i prikopčao tv i zvučnike u taj spliter koji je ukopčan u zvučnu karticu. Ovo sa hdmi ne znam kako očekujete da to radi ukopčano u grafičku i to još preko dvi adaptera koji nema veze sa zvukom a i da grafička ima hdmi izlaz kako je ona povezana sa zvučnom karticom? Ja sam povezao preko hdmi kabela što mi daje samo sliku a ako oćeš zvuk preko tv-a moraš ukopčati u zvučnu karticu.
|
Citiraj:
Citiraj:
http://img.w3dizajn.net/images/Image1yho0.jpg Citiraj:
|
@Nino
Imas li mozda ideju zasto meni nema te opcije za izabrat? http://pce.hostili.com/images/proble...dsab_thumb.jpg Mozda negdje trebam ukljucit nesto,a u postavkama od grafe ne vidim nista,a isto tako ni u zvuku?:hitthewal: |
Jel imas kakav upitnik u Device manageru?
PS: Kupi Ati. :D |
Ne mogu nac nikakvu opciju.Svuda mi se pokazuje samo jedno te isto.Realtek HD audio output.nista drugo,i nema zvuka preko telke.:hitthewal:
|
:stoopid:
Citiraj:
|
nVidia na 8xxx seriji grafa (vidim da svi imate istu) nema zvučnu karticu pa je time nemoguće dobiti zvuk preko HDMI-ja dok ATI na 3xxx seriji ima pa odatle razlog zašto netko ima, a netko nema zvuka.
|
E jbga, za Nevidiu nisam znao.
|
Citiraj:
|
Znam, ali vidim da se ovdje spominju samo te dvije serije grafa. Isto tako sam mogao reći da nijedna nVidia to nema, ali nisam. :D Na stranu posebne HDMI verzije koje vjerojatno imaju zvuk na sebi, ali su teško dobavljive kod nas.
|
Aaaaaaaaa pa to je već drukčije, ako grafička na sebi ima audio procesor onda je moguće dobiti zvuk ako se konektaš samo preko grafičke no to opet nejde na zvučnu karticu koja je ipak bolje i kvalitetnije riješenje (osim ako nije neki šrot koje dođe sa matičnom). Ja imam hd3870 i ne vidim u xp-u nikakv drugi audio ali prilično sam siguran da sam vidio u visti "hd ....... bla bla nešto" pa moguće da je to.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Malo temu dižem.
Zanima me jel se može istodobno puštati zvuk sa zvučnika na LCD monitoru i sa svojih zvučnika? Spojio sam preko HDMI kabla i sad samo mogu staviti da mi sviraju zvučnici na monitoru ili normalni, nemogu stavit da rade svih 5. |
Ljudi, imam problemčić. U pitanju je LCD TV Samsung LE32B450. Ovako, spojio sam ga sa računalom preko HDMI kabla, zvuk preko onog standardnog kabla. E sad, radilo mi je normalno do nedavno, više ne šljaka. Zašto, to ne znam. Zvučnici na TV-u mi rade ... ulaz za zvuk na kompjuteru mi radi.
please help. Nije moguće valjda da je otišo onaj vioce ulaz na tv-u ... = // |
Uključi si neki mp3 player ili neki drugi izvor zvuka na voice in ulaz na TV-u i probaj!
|
Ušteko sam slušalice od mp3 playera, ništa se ne desi. Zvuk i dalje ide na zvučnike od telke.
|
Zanima me da li mogu istodobno imati zvuk na TV-u i laptopu preko HDMI-a?
OS je Win 7 i zvuk na TV-u sam dobio samo ako sam ga postavio kao default device, dok na laptopu naravno više nemam... |
Citiraj:
|
A tako znači...mislio sam da postoje neki sistemi s kojima se to riješava...
Zahvaljujem http://www.vwclubcroatia.com/forums/...t/thumbsup.gif |
pozdrav
imam hdmi kabal koji sam spojio sa Tv-om. i sve je bilo ispocetka u redu, gledao filmove itd. odjednom, juce kad sam ponovo spojio, nema vise zvuka na TV-u. kako da to vratim? |
Control panel-->sound-->hdmi audio stavi kao difolt.
|
Onda neće više imat zvuka na zvučnicima kad sjedne za komp :P.
Uglavnom: poželjnije je u programu u kojem gledaš video odabrati HDMI audio kao default ili svaki put ići mjenjat default - ovisi šta ti bolje paše. |
pitanje za znalce...spojim grafu i tv (samsung ps43f4500awxxh) s dvi to hdmi kabelom...ima predviđen ulaz za takvu opciju...u samsung uputstvima piše da u tom slučaju neće biti zvuka, ok...kako da dodatnim kabelom natjeram da radi zvuk na tv-u...pokušao sa 3.5 audio na činčeve od tv-a ali ništa...ideje?
|
Ako je grafička pod moj komp (nvidia 8800gt), preko nje nećeš dobiti zvuk na DVI izlazu. 8800gt ne podržava audio out preko DVI-a.
Preko audio jacka (3.5) na component in bi trebalo raditi... Jesi povjerio da je na kompu namješten dobar izlaz? |
znam da se preko 8800gt ne može dobiti, zato sam i spojio ovako, ali bezuspješno...taj izlaz sam i ranije koristio kod spajanja pojačala tj. izlaz je ok i kabel je isto ok, dakle u postavkama tv-a treba nešto namjestiti, a ne znam što
|
Pa jesi provjerio jel ti ide zvuk preko 3,5mm standardnog izlaza na zvučnoj? Kak si uštekao HDMI možda ti je ostalo defaultno da zvuk ide preko HDMI-a...
|
Pogledaj da li imaš na kartici SPDIF IO i onda slijedi slike i uputstva na donjem linku i trebao bi dobiti zvuk.
http://www.overclock.net/t/441176/gu...creative-cards |
provjerite desni klik dole desno kod sata na zvucnik pa propertis pa izlaz staviti na televizor koji vec koristite, umjesto na zvucnike ili na slusalice.
|
pozabaviti ću se danas ili sutra ovim tutorialom pa vam javim rezultate
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:14. |