![]() |
Ati Radeon 9600,128MB
E frend mi misli prodat neku njegovu staru grafičku karticu,pa sad,bez obzira što mi je frend,bojim se da me nezajebe.
Pa bi ja tio znat koliko ta kartica vrijedi.Samo sam te podatke našo ko što u samom naslovu piše. Ati RadeonAti Radeon 9600,128MB ! Stara je oko 3 godine najmanje.Molim vas odgovorite.:fala::fala: Sad sam novi na forumu pa nisam pregledavo stranice,nemam vremena.Pomozite.:care: |
70-100 kn (ne vishe od 100)
|
70-tak kn...
nebih dao vise i to je realna cijena. |
Koju konfu imaš? ak se misliš igrat onda ti ta grafa nebude dovoljna za sadašnje i buduće igre.(tj. nebudeš mogel igrat pol novih igara, a pol budeš igral na minimalnim detaljima). max. 150-200kn.
|
Cijena dosta ovisi i o verziji iste jer može biti SE (naslabija), Pro (srednje jaka) i XT (najjača). Nekidan sam tražio za frenda taj podatak pa znam. Čini mi se da su taktovi gpu/mema bili: 324/400 (SE); 400/600 (Pro) i 500/600 (XT). Računaj da je mema DDR pa možda piše 200 umjesto 400 tj. 300 umjesto 600. Najbolje je da se instalira GPU-Z i tamo se vide svi podaci o grafi.
|
Ok.Hvala.grafička je bez ičeg na kraju.za te sheme znam.Samo 9600.e da usput pitam jeli monitor jako puno utječe na kvalitetu slike pri igranju?
|
Citiraj:
edit: onda ti je grafa 9600SE |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
http://img89.imageshack.us/img89/4975/128bitoy9.jpg |
Citiraj:
|
Citiraj:
ea ta grafa ti bas i ne vrijedi puno..oko 60 kn... |
Ok.Hvala na novim informacijama i vrijednostima grafe. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
tako niski takt meme? uff, mema je usko grlo znaci... ja sam se ocito zajebo, ja imao sapphire 9600pro (a mislio da imao 9600 non-pro) i zapamtio takt od 600MHz (znam da je OC isao preko 700MHz bez beda :D)
jbg, treba OC-at to :banana: |
Nekad je to 400 bilo ono UUUUUUUUUU vidi kako leti ... :) ak se dobro sjecam , svoju sam terao na 410/495 stalno , i dan danas ta grafa radi kod jednog poznanika ...
|
a danas nam niti 2GHz nije dosta... pff, kud taj svijet ide :D
|
Citiraj:
|
eh, kad se sjetim trenutka slijetanja brand new safirke 9800pro u moj komp, dosla preko 2.5k kn... jao koje je to veselje bilo :goood::lol2:
|
Citiraj:
|
meni se 2 spekle, kad sam dobio 3. u zamjenu za 2. specenu onda sam je se rijesio jer je bila pri kraju s garancijom... i vjerovao ili ne, taj kome sam ju prodao je ostao bez nje za 2 mjeseca, isto osla u vjecna lovista... sad ju imam u ladici kao suvenir, uskoro cu ju objesit na zid uz 7800GT, isto mrtvu :roller::banana:
|
I ja bi se nadovezao na ovu priču. Meni je "majstor" u HGspotu jednom kad sam kupovao low end grafičku za cca 300-njak kuna rekao da je od Ati 9200 serije najbolja 9200SE. Rekao je da je to zbog ovog SE što znači "second edition" ! :)
|
a budala, mogao je ladno reci da to znaci Special Edition. ne bi lagao a sad sto je specijalna u istom smislu kao i specijalne skole itd....to je jednostavno dio koji se presuti....
|
Super Edition:D:hitthewal::hitthewal:..eh da sapphire r350,360-9800pro..to je bilo ono,the card..uzeo tu na forumu od marka iz karlovca..on je bio onda glavni štemer za tu karticu..
:chears:,makar mi je daleko sentimentalnije bilo kad sam Voodoo2 kupio..i to 8mb..nisam imao za 12mb..bila je ono..preko 2000kn..poludio sam..jedva za ovu skupio..i to čim je došla.. to zaljepio na ATi RAgeII+ 4mb..i da vidiš..unreal tournament,ma ko od šale:D..Kingpin..itd..nfs 3..porsche...jao vremena...Voodoo2,i to Diamond..to ko je imo bio je baja:D..svi su kupovali neke jeftinjače...a ne monsterice.. |
Citiraj:
bome si bio baja onda, ja nisam imao pare za vudu 2 pa sam bio i prekosretan kad sam nabavio voodoo 1, isto diamond... nfs 3, Fifa World Cup 98, Quake 2... kupio sam karticu i istog dana sam išao na more i nisam mogao dočekati da već prođu tih 10 dana tamo :D |
Ati radeon 9600 tv out problem
Do prije mjesec dana sam normalno gledao filmove s kompa na telki preko tv izlaza na mom Radeonu 9600 a onda je od jednom bez nekog posebnog razloga tv izlaz prestao raditi.Kada na properties odem na expand my desktop on this monitor slika na televizoru se samo na sekundu zatrese i ostane crna a windowsi ne prihvacaju televizor kao drugi monitor. Ulaz na televizoru uredno radi jer preko njega spajam i nintendo wii tako da s njim nema problema. Jel netko zna sto se dogodilo s grafickom karticom ili tv izlazom i moze li se to rijesiti?
Unaprijed hvala. |
reinstall drivera?
|
Citiraj:
|
krepao tv-out vjerojatno
|
Ati Radeon 9600, (dizanje AGP Speed) 4x-na 8x
Pozdrav! :)
...evo mene "opet" sa pitanjem! ;) nadam se da 'nekršim pravila Foruma!? (:) ...vak' kako je neki dan pušten signal HD(HRT2) u Splitu, pokušavam da nateram Comp da glatko vrti program na DVB-T Kartici(Terratec Cinergy 1400), ...ova 4 kanala uredno vatam, pokrenia sam i HD kanal(HRT2), No "il' mi je Comp slab" (što mislim da ipak nebi treba bit)tj:da je tu na granici!? ...Pa pokušavam da iz Grafičke izvučem što više!!! e' sad tu mi treba pomoć! "ovaj" AGP Speed, mi je stalno na 4x, kad ga stavim na 8x, i comp mi se resetira, i vrati se na 4x!??? :stoopid: ...dakle kako naterat grafičku da mi radi na 8x ? Ati Radeon 9600, 128MB, TV-out, Comp sam diga na 2500@3200 Barton, Radne memorije ima 1GB, Kako da izvučem iz grafičke maksimum!! jer sad radi na "normalnim postavkama"! ps:sliku imam i radi mi fino! no svakih 5sec, mi napravi trzaj(što se vidi po radu procesora) ???? http://img26.picoodle.com/img/img26/...am_0c8797a.jpg http://img32.picoodle.com/img/img32/...4m_578d054.jpg http://img31.picoodle.com/img/img31/...1m_71755d4.jpg |
Koju plocu imas?
ne mora biti da je toliko do grafe, prije bi rekao da ti je proc slab, i podizanjem na agp 8x nebi primjetio nekakvu veliku razliku |
koju plocu imas? pogledaj u biosu, mozda imas tamo za mijenjat AGP speed...
iako, ja bih rekao da bi tebi za ugodan rad trebao jedan dvojezgreni procesor, a to znaci promjena cijele platforme ;) |
Citiraj:
......a evo već sam ima temu o compu! ;) http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=106713 pogledaću BIOS... |
Citiraj:
u BIOSU je uklučeno 8x!? http://img28.picoodle.com/img/img28/...4m_f638dee.jpg ...nema "veze" :( ...odusta sam! imam DVB-T signal (na 100herca TVu! i to će mi bit dosta! ;) za sad... .. Pozzz gloginjaR |
Pomoc oko BIOS-a za ATI Radeon 9600
U BIOS-u mi pise pod chipset configuration da je primary graphics adapeter PCI a grafa mi je AGP???i sto znaci AGP aperture size?tu mi stoji 64 MB a grafa ima 128 MB?i jos bi htio clockati grafu pa ako mi mozete reci kako...HVALA PUNO:fala:
E da grafa je ati radeonka 9600,CPU intel pentium 3.0, MB ASRock p4v88, 2.5 GB DDR SDRAM-a,HD seagate 320 GB |
Primary graphic adapter ti znači da se prvo prilikom butanja traži grafička na PCI utoru. Nema nikakve veze sa tvojom gafom.
AGP agepenture size je memorija dodjeljena grafici, kada sam ja to proučavao prije nekoliko godina bilo je pravilo da je pola radne memorije, ali sada rama kad ima puno onda nekig 512mb uvijek stavljam. Nećeš neke drastične utjecaje vidjet. Grafu klokaš iz windowsa sa ati-tool, ili riva tuner i sličnim programima |
ATI 9600
Imam komp:
Pentium 4 XP 3.0 GHz 2 Gb RAM Ati Radeon 9600 Uglavnom kada nista neradim evo surfam malo ali nista se posebno ne opterecava graficka malo je topla,upalim 2 puta istu igru Silkroad Online grafička je vruča i to stvarno vruča,igrao sam tako 2 sata i nista joj se nije dogodilo ali isto me strah posto palim 2 klijenta iste igre.Ima li neka mogučnost da se smanji rad grafičke da nije toliko vruča? poput da ugasim firewall,antivirus...... neznam jeli to ima ikakve veze sa grafičkom ali zelio bi znati kako umanjiti da se tako grije.Unaprijed hvala PS: Igru mogu pokrenuti svi detalji na LOW,mogu staviti i na malo vise d MEDIUM bez problema ali ovo radim zbog grafičke da ne trosi puno na samo grafiku igre. |
Moguća rješenja:
1. očisti grafu od prašine i zamijeni pastu za gpu 2. dodaj neki vent da puše direktno na nju 3. stavi neki drugi cooler na grafu |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:34. |