Intel "Rocket Lake" LGA-1200 Info Thread
Intel Core i9-11900K Review - World's Fastest Gaming Processor?:kafa:
Citiraj:
Citiraj:
|
A što nebi ovo išlo u Intel dio, a ne AMD? :D
|
Ide, ali ovo je taman tema za novi Rocket Lake.:):D Još kad Pat (Gelsinger) a Mat pređu na 7nm i počnu proizvodnju za druge - milina.:frend:
|
Citiraj:
Naime, svaki proc je na stock settingu, tj. 2600K je na 3.4GHz/boost na 3.8GHz, dok je recimo 9700K na 3.8GHz/4.9GHz boost. Trebalo je napraviti 3 grafa: 1) Sve na stock 2) Svi procovi na istom clocku (npr 4GHz), i tu se vidi IPC napredak ili manjak 3) Max overclock 1 i 3 su da se vidi koliko su procevi jaci/napredovali, a 2 je bas za IPC napredak. |
Slažem se u pravu si. Krivo sam napisao IPC pomak nego sam opcenito mislio ako koga zanima generacijska razlika među i7 -icma u FPS-u.
To što govoriš je napravio Gamers Nexus u ovom videu donekle: 10 Years of Intel CPUs Benchmarked: i7-930, 2600K, 4790K, & Everything Since (2020) https://www.youtube.com/watch?v=KPWEdbfJ0oE Pak bum dobio po prstima za Intel OFF-topic u ryzen temi :) |
Intel "Rocket Lake" LGA-1200 Info Thread
Sapunator. Kad te TechPowerUp koji ti je inače naklonjen ovako ocjeni, ne znam, ne znam...
Citiraj:
|
ok,par fpsova u odnosu na 10600k,već ima 11600k za 2100 10600k je 1800 kuna,fino nije vrijedan 300 kuna više.
|
Razmišljao sam o prelasku na lga1200, u rasponu od h510+pentium sve do z590+ i9xxxxx. Ali sam odustao. Jer mi je h510 razočaranje (m2 nije pcie4), Pentiumi su ostali isti i nisu postali punokrvni quadovi, a sve ostalo mi je realno nepotrebno. Ostajemo na lga775 i u 2021 :no2drug:
|
Znači još jedan šipak od velikog Intela...
|
Heavy Metal Steve za novi Core i9 povlači usporedbe s Bulldozerom.:chears:
|
Meni nikako nije jasan potez izdavanja ovih procesora.
Jel to oni moraju zbog dioničara ili koji vrag? |
Da.
|
Da, to je to, cijelo vrijeme su igre u pozadini, isto kao s ovim silnim najavama za nove tehnologije, proizvodne procese i popratne kapacitete - samo da cijena dionica bude visoka i da se oda dojam snažne firme s jasnom vizijom i ciljevima.:):D
Umjesto da se koji puta malo zamisle, priznaju da više nisu najbolji (nisu čak ni treći najbolji: TSMC, Samsung, Apple, nVidia, itd.), pa onda krenu s konkretnim planovima i rješenjima - ne - bacaj sve što dobro zvuči u eter, pa nek mediji kokodaču. |
Nisam više tolko prisutan na forumu, ali gdje vam je Mladen?
|
Citiraj:
Evo kad želiš. Stveo kaže kupite Intel, i i to i5 10600KF za 1500 kn jer je Ryzen 5 precijenjen. Ima na njegovom kanalu da ne linkam, ne bi ni spominjao da ne uzburkam neke osjetljive duhove koji će se sada masovno javiti, ali s obzirom da me vučeš za jezik :fiju: https://i.postimg.cc/5jb9CxT0/Screenshot-1.png |
Patetika.
|
I održavanje nerealno visokih cijena je dio te marketinške priče, jer bi njihovo smanjivanje bilo priznavanje poraza.
Međutim, mislim da ipak malo previše hatea. Jest, inferiorna je platforma naspram Zen 3, ali glavna razlika je u core counteu i potrošnji. Ok, core count je bitan za produktivnost, ali preko 6 nebitan za gamere. Potrošnja je u sintetičkim testovima i dupla u odnosu na 5600x (i neopravdano veća od 10600k), to je veliki fail, ali temperature su na stocku zapravo tu negdje, par stupnjeva razlike (6): https://www.techpowerup.com/review/i...11600k/22.html. Max power limit je već puno ozbiljniji problem, ali tu bi onda trebalo naći brojke i za 5600x OC. Tko kupi taj proc, nije prošao najbolje što može, ali neće mu ni biti loše. Nije to Bulldozer priča gdje imamo puno veću potrošnju i manje performanse, jer performanse su tu (https://www.techpowerup.com/review/i...11600k/17.html). |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Nije bezveze većina recenzenata odabrala Core i5-11600K kao primarni materijal, jer taj procesor je sasvim solidan, dok je Core i9 pucanj u prazno samo takav. Mada, čak i da se sve to zanemari, zajedno s AMD-om, Intel je godinama ismijaval sve oko sebe, koristeći marketing kao glavno sreCtvo komunikacije i sad lutaju, a sami ne vjeruju u ono kaj promoviraju i najavljuju. |
Citiraj:
i5 11600kf je sada ispod 2000 kn, za 1500 kn biti će fenomenalan izbor. |
i9 je ozbiljno bacanje novca u ništa, to stvarno treba biti specijalac da se kupi :roller:
|
:goood:
|
Citiraj:
|
Jeben je taj 11900K, skuplji, topliji i sporiji od prethodne generacije. Svaka čast Intelu, da li su ikad prije ovakav fijasko napravili? :D
No znali smo da će biti banana, meni je iz Stevičinog bencha nešto drugo upalo u oko: https://i.ibb.co/ZYd4R37/Clipboard01.jpg To koliko je zapravo CPU beznačajna komponenta u nekom normalnom gaymingu. Ovo je dakle 1080p na RTX3090, znači worst case scenario. Razlike između proca za 200 i za 1200 dolara su smiješne. Kod grafa naravno nije tako (na stranu trenuto ludilo oko cijena). Po meni da sad kupujem bi vjerojatno išao na 10700F, on je na par % od 5600x, jeftiniji a sa vremenom će +2 jezgre doći do izražaja. Kad bi išao na neki budget best buy onda naravno opet 10400F, i to je to. |
Citiraj:
Citiraj:
|
1 privitaka
|
Pa napisao sam gore: kad TechPowerUp napiše nešto tako za Intel i nVidiju kojima je poslovično naklonjen, onda znaš kako se usrala motka.
Ovo nije trebalo ni izaći. Mogli su komotno Comet Lake gurati još neko vrijeme do Alder Lakea. Žali bože resursa potrošenih na ovo. Još ovaj 11600K je skroz solidan proc, ali ovaj i9 jer stvarno Intelov Bulldozer. I sad još masovno povlačenje 10th gen robe sa skladišta da bi se guralo i prodavalo ovo... Ko misli 10th gen uzimati, neka krene što prije dok ih ima. |
Je,a devete još u trgovinama ko šalate
|
Jedno su trgovine a drugo lageri dobavljača i distributera ;)
|
In other news ...
Citiraj:
|
I američka vlada možda shvati da njihovih 28 milijardi neće osigurati nikakvu tehnološku SAD-a...
|
Citiraj:
|
Nažalost, ništa ih ne spašava u ovoj situaciji, čak ni AVX-512 implementacija zajedno sa svom silom popratne skalamerije.
Citiraj:
|
Napravio čupavi Stevo recenziju i5 11400, jako lijepi komad silicija, rastura za 1290 kn F verzija :chears: Prodavati će se na vagone.
|
Čudno mi je to sto nova serija nema izbor od 10 jezgri. Jel se isplati 11700 i 11900 u odnosu na AMD-ov izbror?
|
Nije čudno, jer je i ovak sve skup na knap ...
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
ništa se ne kupuje jer se nema grafička za kupit po normalnoj cjeni,čeka se alder lake/zen 4+ grafička po normalnoj cjeni ako ih bude do kraja 2021. Ryzen 5 4650G 6C/12T je sporiji od i5 10600k kad se upari grafička,ali demolira intel sa svojom integrušom za bar 2x. |
Da,sad je itegrirana grafika must have. Tu se onda kao logičan izbor čini i5 11500, zbog nešto sitno jače integrirke u odnosu na i5 11400. Problem je sto je taj cpu malo preskup trenutno
|
Za te nofce 1.500 kn+ imate i Ryzen 5 4650G 6C/12T Zen 2 koji isto tak ima sasvim solidan iGPU, pa si stavite sve na papir prije kupnje.:)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:06. |