![]() |
zalman vs thermalright
Dakle dvoumim se između: zalman 6000cu ili thermalright slk948u...ili neki drugi ako znate, budget je 350 kn...proc je athlon xp2000 i mislim ga clockati...pa bi mi savjet dobro došao
thnx! |
Na thermalright moraš još stavit vent gore. Od ova dva definitivno on jer je Zalman kojeg si ti stavio užas i nije za overclock
|
Ako ti stane na ploču, uzmi Zalmana CNPS7000ALCU, 318kn u Linksu.
Ili Thermalrighta SLK900A~300kn + Enermax 92mm~80kn. |
Citiraj:
BTW. Preporuka za vent - Papst 92 mm ;) |
Sa Papstom mu već leti dosta izan proračuna~420kn.
|
Zalmana CNPS7000ALCU ne stane zbog napajanja, uzet ću onda neki thermalright.
|
Pa Zalman 7000A-CU možeš naći već za 349 a ako ti ne stane jako dobar je Gigabyte 3D Cooler Pro za 297 krznatih.
Mislim da on stane na svaku ploču. |
Citiraj:
|
Thermaltake Silent Boost 200 kn links
nakon 2-3 sata rada sa tim coolerom idem otvorit kuciste i izlete mi 2 pingvina kolko je hladno!!! :smoke: |
Citiraj:
|
Kaj vi imate protiv TT? :argue:
Moj Vulcano 7+ na low se niš ne čuje |
Ali zato u sobi na kućištu roštiljaš karmenatle i kobasice, a tu i tamo i pokoje jaje na oko. :clap:
|
Citiraj:
|
Proc nejde prek 50 na full opterećenju.
Na 3000 o/min se niš ne čuje, ali na 6000 je ko JumboJet pri polijetanju :D |
Daj rađe reci kad možemo doć do tebe i ispeć čevape i sa malo luka
i pokoja žuja (koja mora biti daleko od tvog kompa da bi ostala hladna :D ) napravit solidan obrok, na kojem bi ti pozavidjela svaka pećnica. Nego daj mi objasni kak slušaš mjuzu? Pustiš ju na kompu i odvučeš zvučnike u drugu sobu i onda tamo slušaš ili ...? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pored TT-a se mogu čuti samo Delta fingerčoper ili drugi TT
|
Ma to je ono smeće s senzorom za temp. Sad sam uzeo novo kučište i bez njega se ne čuje niš. Čak ni Vulcano. :rambo:
|
...
A kad sam ja kupovao kod jednog dealera CPU, mem i vent dogovorim se za ovog kojeg sad imam (160kn), dodem kod lika i on mi kaze da ima jedan drugi koristen tjedan dana i da ce mi ga dati za istu cijenu a inace je bio oko 220kn...("malo" je glasniji od ovog za 160kn)
Naime zena od prijasnjeg vlasnika je dobila dijete pa im je smetala buka... I tako ja dodem doma sve fino ukljucim a ono jacina zvuka busilice za rusiti beton(odmah mi je bilo jasno zasto je prijasnji vlasnik mjenjao).... 7000RPM!!!! Sljedeci dan sam ga odmah zamijenio :D. :beer: |
Ma j.... sve osim Zalmana:D Toliko mi se svidio da mislim mjenjati sve što mogu za Zalman. Proc, HDD, grafulju; ma sve:D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
A ako kažeš da ćeš mjenjat Fortrona Zalmanom, oćeš ga meni prodat?:D
|
A meni? :p
|
Citiraj:
|
I ja imam TT-jca koji radi na 1300 rpm. Temperatura pod opterećenjem ne prelazi 50˙, ali treba imati dobar propuh kroz kučište. Minimum jedan 120 mm za usis zraka i jedan 80 mm+napajanje za ispuhivanje.
E to je tišina. Šta vrijedi najbolji cooler na procu kad se sva toplina rasprši po kučištu i nema ju što izbacit van iz kučišta, a cooler sa tim toplim zrakom pokušava ohladiti procesor. Tu su još dodatni grijači kučišta: napajanje, VGA, HDD, CD/RW i nemojte mislit da matična ne grije. Za dobro hlađenje potrebno je imati dobar propuh u kučištu.:beer: |
a kaj velite na ovo :
TT vulcano11+ na 4700rpm + 5 case coolera(jedan je multicolor zbog bočne stranice)....2 ispuhuju zrak kraj proca,1 upuhuje s prednje strane,1 hladi leđa hardu i naravno ovaj svijetleči šareni na bočonj stranici koji isto upuhuje....velim vam, TT se ne čuje...:D još kad se raspali muzika (a ne slušam narodnjake neg malo žešču glazbu tipa Korn,slipknot,static-x,mudvaine i tome slično) ma niš se ne čuje.... :D :beer: :beer: |
Citiraj:
|
ma jok......kučište je kraj stola na jednom nižem stolu...
tak zafrkavam ekipu....JEL TO MOŽE DAVID KOPERFILD?:D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:32. |