PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Huawei mobiteli (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=248952)

23-D 29.11.2019. 12:30

MATE 20 PRO ... 3400kn

P20 PRO ... 2600

Ja ubo Mate 20 pro....nadam se da će stići i da su zalihe uredno ažurirane :)

locks 01.12.2019. 18:18

Ima li Honor 9 double tap to wake(EMUI 9.1)?
I zašto notifikacije stižu tek kad se ekran probudi? Zna li neko možda?

SympForTheDevil 01.12.2019. 18:22

Mislim da huawei nema dt2w.

Isključi možebitne režime štednje i posebno isključi optimizaciju baterije za pojedini app na kojem ti kasne notificationsi.

locks 02.12.2019. 05:16

Jesam.Viber je ok,ali zezaju Messenger i Gmail.....

tomasini_ 03.12.2019. 14:25

razmišljam uzet P30, ali ne znam kakvo je sad stanje sa onim zabranama korištenja google servisa? ako sad uzmem novi P30, hoću li moći normalno koristit google maps, google play store, plačati paypalom i bankovnom karticom vezanom za tekući račun?

gdje mogu najjeftinije uzet P30?

SympForTheDevil 03.12.2019. 14:29

P30 je pre-ban mob I rade normalno Google servisi a i desetaka je vanka za njega.

Neo-ST 03.12.2019. 15:09

Da li će ovaj novi Huawei Nova imat problema sa Google servisima?

coconut 03.12.2019. 15:10

Misliš na nadolazeću Novu 6? Vjerojatno, obzirom da je after-ban model.

Ivo_Strojnica 03.12.2019. 15:15

Neće imati problema, jer ih neće uopće imati. :D

Neo-ST 03.12.2019. 15:57

Ovaj šta sad reklamiraju, nije 6.
5 nešto.

coconut 03.12.2019. 16:09

Odluči se koja verzija je u pitanju: nova 5z, 5T ili 6? Doduše, kao god okreneš, opet ćeš doći na isto - nijedan od njih neće imati podršku za Google.

zig 03.12.2019. 19:39

Citiraj:

Autor coconut (Post 3360546)
Odluči se koja verzija je u pitanju: nova 5z, 5T ili 6? Doduše, kao god okreneš, opet ćeš doći na isto - nijedan od njih neće imati podršku za Google.

Nova 5T ima uredno podršku za google servise, jer da nema, ne bi se nalazio na nađem tržištu.
To ustvari i nije nov telefon, već Honor 20 u drugom pakiranju.

Smoki_Gs 05.12.2019. 13:22

Uspio sam se dokopati Mate 20 Pro u ovoj Tele2 akciji za crni petak, tocnije dva komada, jedan mami, jedan sebi, oboje nam istekao ugovor ovaj tjedan, nije moglo se bolje poklopiti... I sto nisu stavili u reklamu pa sam se ugodno iznenadio, dosla su obadva sa Snorkeling Caseom, reklamiraju taj case u obicnoj prodaji, ali za BF nije bilo stavljeno da dolazi s tim pa jos jedan razlog za srecu :D
Mislio sam da nista od toga posto su mi u poslovnici rekli da je rasprodano i nemogu nabaviti, isto tako su mi rekli u sluzbi za korisnike i onoj svojoj prodajnoj, narucio obadva preko weba i proslo :D
Mob stigao, od sinoc ga postavljam, trenutno je najvise sam povukao OTA EMUI 9.1.0.347, od ovoga sto ga koristim, stvarno je zvijer od mobitela... Smanjene animacije na 0.5, Dark Mode, sve je snappy, kameru sam opalio par slika i prezadovoljan :)
Mini srcani sam dobio kada je prvi mob nakon instalacije tog zadnjeg updatea sa nekih 25+ % baterije samo dropnuo na 0, ali to je napravio i drugi, napunjena obadva do kraja, rade obadva normalno :care:
Trazim neko kvalitetnije staklo ako uopce postoji zbog rubova, pa ako netko ima iskustava please neka podijeli :) :chears:

Problem 08.12.2019. 10:38

Zasto na P20 lite prebacivanje fotki i video materijala traje beskonacno dugo? Htio bih prebaciti cca 20GB materijala na komp, a on jednu fotku kopira 10min.

EDIT: Ide preko Huawei Share-a

Ivo_Strojnica 08.12.2019. 12:22

Citiraj:

Autor Smoki_Gs (Post 3361159)
Uspio sam se dokopati Mate 20 Pro u ovoj Tele2 akciji za crni petak, tocnije dva komada, jedan mami, jedan sebi, oboje nam istekao ugovor ovaj tjedan, nije moglo se bolje poklopiti... I sto nisu stavili u reklamu pa sam se ugodno iznenadio, dosla su obadva sa Snorkeling Caseom, reklamiraju taj case u obicnoj prodaji, ali za BF nije bilo stavljeno da dolazi s tim pa jos jedan razlog za srecu :D
Mislio sam da nista od toga posto su mi u poslovnici rekli da je rasprodano i nemogu nabaviti, isto tako su mi rekli u sluzbi za korisnike i onoj svojoj prodajnoj, narucio obadva preko weba i proslo :D
Mob stigao, od sinoc ga postavljam, trenutno je najvise sam povukao OTA EMUI 9.1.0.347, od ovoga sto ga koristim, stvarno je zvijer od mobitela... Smanjene animacije na 0.5, Dark Mode, sve je snappy, kameru sam opalio par slika i prezadovoljan :)
Mini srcani sam dobio kada je prvi mob nakon instalacije tog zadnjeg updatea sa nekih 25+ % baterije samo dropnuo na 0, ali to je napravio i drugi, napunjena obadva do kraja, rade obadva normalno :care:
Trazim neko kvalitetnije staklo ako uopce postoji zbog rubova, pa ako netko ima iskustava please neka podijeli :) :chears:

Ja na njemu imam screenknight, evo već druga godina, zadovoljan potpuno!

Smoki_Gs 08.12.2019. 13:28

Thx, narucit cu. Zasad sam uzeo nekoe hydrogel klince, pa sto prvo stigne :D A case ce biti ringke fusion.

xlr 08.12.2019. 14:05

Uzeo bih curi novi mob, pa gledam Huawei P20. Uvjeti su manji footprint, solidna kamera i baterija. Do sada je imala S7, zamjenjena baterija mu umire (opet).

Cura je nezahtjevan user, surfanje, instic, kamera, chat/mail... Super bi bilo da baterija gura dobro u idleu. Frend vec godinu i nesto koristi P20 i zadovoljan je. Ima li taj mob neku poznatiju manu da ga zaobidjem? Software updejtovi su skroz nebitni.

Gcam i kirin chipset se vole ili?

Ivo_Strojnica 08.12.2019. 14:10

Citiraj:

Autor Smoki_Gs (Post 3361937)
Thx, narucit cu. Zasad sam uzeo nekoe hydrogel klince, pa sto prvo stigne :D A case ce biti ringke fusion.

Samo imaj na umu da nije staklo, vec gumirana folija.

23-D 09.12.2019. 16:47

Citiraj:

Autor Smoki_Gs (Post 3361159)

Ja isto uzeo sada za BF u Tele2 .
Haha, da, battery drop je izgleda svima sa tim updateom. Meni sa 40% palo na "mrtav je" :) .... srećom kolega @cic koji me i uputio u Tele2 je updateao prije mene pa sam znao za njegov slučaj battery dropa. Svejedno, nije mi bilo svejedno kada nije trzao na "power on" :)

Inače, ja isto prezadovoljan mobom, stvarno je zvjerčica. Ekran me oduševio. Prešao sam sa Samsunga S6 koji ima čak i više ppia (577 vs 538), ali imam osjećaj kao da je ekran od Matea klasu iznad.

Što se tiče stakla; tri dana mi je na njemu OVO i zadovoljan sam. Možda mi se samo malo češće desi da mi ne očita fingerprint na prvu, ali mi je ovo prvi mob gdje koristim fingerprint ID tako da je možda malo i do mene dok uhvatim ruku.

Caseove sam uzeo ove:

QIALINO

+ Ljetni kada mi je case ujedno i novčanik jer nemam gdje sa svim stvarima :)
SURAZO

23-D 09.12.2019. 16:50

Možda nekoga zanima.

HUAWEI NANO MEMORY CARD 128GB u edigital za 376kn.

Najjeftinije što sam našao uključujući aliexpress, amazon i ebay

Smoki_Gs 10.12.2019. 14:41

NArucio sam sad svasta, dok ne dodje malo cu pripaziti... Evo mamin mobitel dobio Android 10 -.- , moj nije :D 4.5 gb update... Isao sma odmah rucno refresh ali nista :/

ruki31 10.12.2019. 14:48

ja sam prekjučer preko hicarea skinuo tamo mi je došao..

mamikulcic 11.12.2019. 12:09

I meni preko Hicarea došla desetka na mate 20 lite. Dobro to radi, ja zadovoljan :)

domy_os 12.12.2019. 12:37

Citiraj:

Autor xlr (Post 3361950)
Uzeo bih curi novi mob, pa gledam Huawei P20. Uvjeti su manji footprint, solidna kamera i baterija. Do sada je imala S7, zamjenjena baterija mu umire (opet).

Cura je nezahtjevan user, surfanje, instic, kamera, chat/mail... Super bi bilo da baterija gura dobro u idleu. Frend vec godinu i nesto koristi P20 i zadovoljan je. Ima li taj mob neku poznatiju manu da ga zaobidjem? Software updejtovi su skroz nebitni.

Gcam i kirin chipset se vole ili?

Kamera je za tu generaciju odlična, na Gcam zaboravi, ide ali uz puno muke i tweakanja. Baterija je prosječna, dva dana normalnog korištenja bi trebala izdržati. Moj Mate 10 je ista platforma (ali s većom baterijom) i u idle može izdržati 4-5 dana na 4G, znači da ga ne taknem. Mali broj korisnika ima problema sa zvukom preko type C i napuhivanjem baterije, ali riješi se u garanciji bez problema. Svakako bih preporučio 128 GB model jer nema SD slot. Kvaliteta zvuka i konekcije je vrhunska, nadjača i neke dvije generacije novije mobitele. Sve u svemu solidan mobitel, ako te ne pogodi ovo s type C zvukom i napuhanom baterijom, ali to je stvarno jako mali postotak, daleko manji od Samsungove afere s baterijama.

xlr 12.12.2019. 13:18

Mob je vec nekoliko dana kod mene, malo testiranja prije urucenja poklona. Ima li realno smisla updejtati na 9.1.0? Dark UI koliko vidim nisu ugradili u update. Jel dobijem sta bolju autonomiju ili kameru? Nista drugo nije bitno.

Trenutno ne nudi ota update pa se ne bi ni trudio updejtati ga, ako nece dobiti nista pametno s njim.

SympForTheDevil 12.12.2019. 13:37

Na p20? Dark mode ništa ne znači glede uštede jer je lcd ekran

domy_os 12.12.2019. 13:43

Meni je EMUI 9.1 dobar prvenstveno zbog bolje optimiziranog file sustava, ali ne vidim neko poboljšanje autonomije i prave kvalitete slika. Dobiješ više opcija u kameri i bolji AI, međutim, slike u RAW ili pro modu nisu ništa bolje. Full dark mode dolazi u EMUI 10, ali meni iskreno je dark mode sranje pa mi uopće nije bitno je li podržan ili ne.

Citiraj:

Autor SympForTheDevil (Post 3363095)
Na p20? Dark mode ništa ne znači glede uštede jer je lcd ekran

Tako je, zbog toga ga ni nema u izborniku.

xlr 12.12.2019. 13:55

Dark UI je laksi oku i u ovom slucaju je vise do navike. Nije u istoj recenici s autonomijom iz ocitih razloga :) Tnx, budem ga updejtao preko pc-a i bok, neka odmah ima 9.1. Tnx!

domy_os 12.12.2019. 16:00

Meni nije jer stalno vidim sam sebe i okolinu u mobitelu, katastrofa je čim je neko svjetlo upaljeno pa mučim oči fokusiranjem. I ovako gledam kako da nabacim neko mat kaljeno staklo i skroz spriječim refleksiju, a ne da je dark modom još povećam. :D

Dottore 12.12.2019. 19:30

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3363165)
Meni nije jer stalno vidim sam sebe i okolinu u mobitelu, katastrofa je čim je neko svjetlo upaljeno pa mučim oči fokusiranjem. I ovako gledam kako da nabacim neko mat kaljeno staklo i skroz spriječim refleksiju, a ne da je dark modom još povećam. :D

Dark mode je koristan po navečer jer smanjuje zamor očiju. Po danju ništa ne vidiš kao slijepi krtica i teže uočljiv odnosno fokusiranjem slova. U nekim mobitelima se zove Night mode sa automatskim vremena sata.

Отправлено через Pixel

domy_os 12.12.2019. 19:40

Ma znam, ali po mrklom mraku ionako rijetko koristim mobitel pa mi ta opcija i nije must have.

alengrosevic 13.12.2019. 08:08

P20 PRO, da li je netko probao update na android 10?
https://www.getdroidtips.com/huawei-p20-pro-android-10/

Ili je nekome došlo OTA?

EDIT: ipak još ništa, ovo je vjerojatno BETA. Čekam službenu verziju. :)

domy_os 13.12.2019. 13:01

Bit će uskoro final...

cic 14.12.2019. 10:10

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3361926)
Ja na njemu imam screenknight, evo već druga godina, zadovoljan potpuno!

Nosiš i masku? Znam da kaljeno od ruba do ruba i maska nejdu skupa, pa me zanima kak je s folijom.

Btw Insignum servis besplatno stavlja folije do 12. siječnja

https://consumer.huawei.com/hr/suppo...gJL9jt-hPfHPSA

Ivo_Strojnica 14.12.2019. 15:38

Da, neku MOFi sa aliexpressa, kao tekstilna.

23-D 14.12.2019. 17:53

Citiraj:

Autor cic (Post 3363587)
Znam da kaljeno od ruba do ruba i maska nejdu skupa

Zašto?
Meni kaljeno preko cijelog displaya + Surazo kožnjak (linkovi nekoliko postova iznad) i sve bez problema sjelo.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

xlr 14.12.2019. 18:20

Citiraj:

Autor xlr (Post 3363107)
Tnx, budem ga updejtao preko pc-a i bok, neka odmah ima 9.1

20 GB updejtova za bump sa sep.2018 na jul.2019, tocnije pet updejtova po 4 gige. Nista inkrementalni updejtovi, nema sale! Ravno dva sata posla :)

Na kraju sam sve radio preko moba, ne kompa, jer kad ide s kompa onda gubim nesto vremena na transfer updatea na mob.

domy_os 14.12.2019. 18:25

October 2019 bi trebao biti posljednji, bar je tako na mojoj starudiji...

xlr 14.12.2019. 18:35

Nista ne izbacuje kod provjere, ali nema veze. 9.1 je gore i za sada ce biti oke. Moram jos prouciti kako forsati updejtove ili manualno odraditi to, prvi huawei i tako to, a treba mi i vremena jer sam omatorio :)

Edit:
Factory resetiran i umotan u celofan, jasno!

domy_os 14.12.2019. 19:09

Napravi factory reset na kraju cijele balade da si na čisto. :)

Nema nekog forsiranja, HiSuite i HiCare jako rijetko ponude noviji firmware od onoga kroz system update, ali ne vrijedi se zamarati.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:03.