![]() |
Kupio stari LG 37LD420 i zove me i kaže da mu periodički radi razliku u kontrastu i osvijetljenju između lijeve i desne polovice ekrana, rekao sam mu ono što znam... Da slučajno nije u "dućan modeu" i da vidi jesu li defaultni parametri slike, međutim, još se javlja. Šta da čini? Ima li neka opcija zabijena u menijima?
|
Bio sam nekidan u dućanu sa plazmama/lcdima i imao sam prilike vidjeti na jednom mjestu LG 42PJ350 te Pani P42X20 te nekih ostalih plazmi i lcd-a. Pošto mi je fond max max rastezljiv do P42X20, LCD i fullHD sam izbacio odmah iz jednadžbe ali sad mi se čini da bih mogao ići vjerojatno na neki manji model s većom rezom jer sam ostao malo paf kad sam vidio nazubljenu liniju šesnaesterca kako se nogomet bio vrtio na telkama dok sam bio u trgovini. To mi je ostalo u sjećanju od onda...
Plus k tome, na LG-u iz neznam kojeg razloga na drugom nekom programu kad sam prebacio (bila je neka emisija tipa otvoreno u studiju) i ljudi su imali neku ljubičastu/narančastu boju lica, totalno neprirodno i negledljivo. Sad mene zanima da li je to moguće popravit kalibracijom il u čemu je to bio problem? Znao sam da je slika lošija nego na običnom tv-u al moram reći da sam na prvu ruku bio malo šokiran viđenim. Sad sam u totalnoj nedoumici što kupiti :( Preko nazubljene linije kod gledanja nogometa bih još i prešao jer ga negledam prečesto ali preko ovih "divljih" boja nemogu prijeći nikako Iako mi je uvijek bila želja imati veći tv (42) sve sam više u nedoumici jer za neki fullhd lcd il plazmu te veličine se nema para, a brzinskim pregledavanjem u trgovini ove dvije bestbuy opcije, nisam prezadovoljan i lako moguće da se odlučim na neki 32 lcd koji su većinom u tom cjenovnom rangu. Može me netko razuvjeriti ili je situacija doista takva? |
nazubljenost je problem mpeg2 (pre)kompresije i signala hrt-a. katastrofa od signala.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Tnx na odgovoru jer sam bio izgubio vjeru u plazme i 720p rezu :chears: |
Tvfili trebam pomoć
Cifra u vr' glave 4kkn Veličina 37" - 42" Jedino je bitna kvaliteta slika, ali nisam picajzla. Namjena tv-a: 1. 720p ili 1080p sadržaji sa pc-a (laptop g210m vrti sve ko bebica), hdmi 2. tekme kad budu na telki, racunam na buducnost tekme u hd-u 3. nema, ne gledam televiziju tako da... Neće radit 24/7, samo želim uživat u filmu/seriji/tekmi i da u budućnosti mogu na njega gledat hd dvb-t. Malo sam više skloniji plasmi ako ikome što znači. Hvala svima puno |
Citiraj:
p.s. nemoj zaboravit kupit hdmi kabel za maxtv |
I ja imam 32BX300...tu preko foruma mi je preporucen u 4.mj. TV je prva liga...stvarno sam zadovoljan...ja ga isto gledam s 3m..i predobro je. DVB-T hvata super,slika je odlicna. spojen je na laptop preko DVI->HDMI i slika(u njegovoj nativnoj rezoluciji) je predobra,vide se i sitna slova bez beda citat. Veliki plus je taj USB i 4 HDMI-a. Moja preporuka za taj TV,definitivno... Ako imas kakvih pitanja slobodno pitaj mene ili kolegu berero. ;)
|
pozzdraf ekipa!
trebam vašu stručnu pomoć... nisam u tim vodama pa... trebam LCD tv za igranje (kupio sam PS3, sad mi treba dobra telka), znači obavezno mora biti fullHD, dijagonala 32"-42" (veće = bolje), cijena do nekih 5000kn. Hvala! |
Hvala kolege berero i Mislav ! Znači isplatilo se kupit za 2999,00 sa dvd-om... taj dvd je sigurno vrijedio 250 kn. Sad još samo treba vidit jel ga još imaju :)
|
zaboravio sam ti napisat da jako ljepo izglda ovak sav sjajan i lakiran :goood:
|
Citiraj:
|
gledan panasonic plasme i lcd-e... ima ih od 4 soma vec.. za to sta nudi cjena nemoze biti bolja
|
Citiraj:
|
Za igre mali input lag treba, bilo koji Panasonic znači najviše igra, bilo plazma bilo LCD.
|
Koju rezoluciju trebam stavit na računalu da mi slika na P42X20 bude od ruba do ruba? Isprobao sam ih dosta, ali uvijek bude crna crta sa obje strane.
|
Citiraj:
|
Moze jedan info, posto cijelo jutro visim na telefonu i nista.
Trazi se LCD TV, od 50", po mogucnosti Philips, Panasonic. Gdje ga je moguce nac? |
Citiraj:
|
Djabe ti klikas, nemaju na lageru....
|
LCD TV od 50''? Mislim da nema takvih, al plazmi od točno 50'' ima.
|
Citiraj:
Stvar je u tome sto je dobavljac rekao da ima, klijent obavjesten i platio, da bi sutradan javili da nisu azurirali stanje i da ga nemaju trenutno. Onaj Philips sa gornjeg linka. |
Ne znam kako budu isporučili taj Philips jel se više i ne proizvodi, šta ima u skaladištima će se prodat, a nove zalihe neće dolazit. Novi 5405 je ipak dosta bolji TV, a da od Sonyu EX500 i Samsungu C650 i ne pričam samo što su oni tek u 55'' i malo su skuplji.
|
Nino jel' šta Philips 52PFL5604H od pomoći?
Vidim da ga imaju u Emmezeti još (do isteka zaliha piše)- 9k kuna Jesi tamo već zvao? |
Citiraj:
:( Zvao, nema... |
Quadro LCD
Danas sam vidio u novinama da je u pevecu akcija, neka tri modela Quadro LCD-a, veličina 32", cijena od 2300-2500 kn, pa me zanima kakva su općenito iskustva s ovom markom, ili se isplati dati petstotinjak kuna više za neku bolju marku?
|
Citiraj:
|
jel mi može netko reć kako EPG pokrenut na panasonic 42x10y plazmi? kad pritisnem tipku guide dobijem samo popis programa koji nema veze s guide-om kao na slikama u uputama.
na svim drugim tv-ima i receiverima mi radi samo na njemu neće |
Nisam još kupio TV ... :fiju: Past će odluka na neki koji ima USB i može reproducirati filmove sa stickova i vanjskih HDD ali kad već kupujem onda bi uzeo nekog koji može sve (divx, MKV) pa me interesira jel znate koji 32" uz USB ima i H.264 decoding. Pročitao sam da bi trebala biti oznaka "Divx plus HD" ali nisam našao nijedan s tim podatkom.
Ili da uzmem bilo koji pa da preko eBAya naraučim vanjski set-top media player pa na njega spajam vanjske uređaje? Pronašao sam da je dobra kupnja Mvix Ultio... |
Citiraj:
|
LG LCD TV 37LD450
zanima me ovaj model... ili za ko za kakav bolji u tom cijenovnom rangu? Edit: hitno mi je... moram imati tv danas podvečer :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako razlika u novcima nije problem, ja bi radije išao na x20. Osobno mišljenje :) |
Citiraj:
zbilja mi je hitno... :-/ |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ako ste u nedoumici između Plazme i LCD-a . ...
Evo dobar sajt (na engleskom), pa se budući kupci mogu informirati što to zapravo kupuju; http://www.plasmatvscience.org/ Evo jedan na hrvatskom; http://hdtelevizija.com/ Treba malo kopati ovuda, ima dobro objašnjeno koje su razlike između LCD i Plazma tehnologija, uglavnom danas je Plazma bolja u svim segmentima. |
Citiraj:
hehehe, očito ne pratiš pa ćemo oprostiti. al pogle malo teme paš vidit da pce surađuje s hdtelevizijom. |
nisam nikad čuo za hdtelevizija.com. :D
znači, zato se spominje u ovom topicu na svakoj stranici 3-5 puta? enivej, nije za svakog plazma. sto puta ponovljeno ovdje ali je zgodno podsjetiti: ako se tv koristi u jako osvjetljenoj prostoriji ili je tv direktno obasjan suncem (kroz prozor, vrata balkona), bolji je izbor lcd. lcd daje "blještaviju" sliku, jako osvijetljenu i tu je iznad plazmi. plazma gazi lcd u gotovo svim drugim karakteristikama vezanih uz kvalitetu slike. kad spominjem plazmu mislim na kvalitetnije modele tipa zadnjih par generacija panasonica. |
Help, kupio bi plazmu do 8500kn. Gdje i koju? 42"
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:38. |