![]() |
Imam pitanje. Uzeo sam neki mis na ebayu. Uplatio neku sicu i drugi dan je item obrisan sa ebaya. E sad pitao sam sellera da li je item poslao ili ne. On kaze da je, ali neznam sta da sad radim. Da li da kontaktiram ebay ili ne ?
|
Trebao bi dobiti poruku da je poslan. Presotaje ti da pričekaš. Refund ćeš lako dobiti ako se vidi da ga uopće nije ni poslao.
|
Citiraj:
|
|
Piše 2 eura. Shipping ti je poštarina.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
http://m.ebay.com/itm?itemId=160998005418#shpCntId |
Citiraj:
|
Ok, hvala.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Doduše mene to previše ne dira, ja sam odlučio dat tipa 50€ max i par sati prije kraja aukcije upišen svoj bid i stavim max bid da mi ebay sam bida i oden u život, posli samo na mail vidin jel prošlo ili ne:) |
pozdrav, narucio bi ebook reader iz njemacke, konkretno kindle paperwhite, sad me zanima posto smo u EU koje mi sve namete nasa vrla carina ima mogucnost "utjerati" ?
radilo bi se o iznosu oko recimo 100 eura |
Nikakve. Zamisli EU kao veliku 'rvacku!
|
Citiraj:
Evo stigla je kartica nakon 2 i pol mjeseci. S uzbuđenjem išao odmah instalirati i na 3 laptopa i jedan PC uopće ne reagira niti u device manageru ne prikazuje. Dakle neispravan ili fejk. Što da napravim? Pošto sam refundao i seller vratio novce. |
Citiraj:
Inače volim aukcije, puno puta sam kupio skuplje iteme za dosta nižu cijenu, nekada i u pola cijene :) Važno je bit prisutan u zadnjoj minuti (često se budim izmađu 4 i 5 ujutro kad imam nešto interesantno) |
Citiraj:
sa snajpanjem sam osvojio svojedobno novi sammy ser830 256gb u skoro pol cjene. :chears: |
Bude fora kad u 4-5 ujutro puls počne naglo skakat :)
Ne možeš zaspat poslije toga. Žena bude ljuta jer ju probudim. Iskreno, nisam znao da se to zove snipanje. A bogme ni da ima alata/servisa koji to obavljaju umjesto tebe. Al ostat ću staromodan :chears: |
Citiraj:
bome nepada mi napamet se budit zbog bidanja. :chears: |
Možeš preporučit koji takav alat?
Nisam nikad koristio ali ne bi bilo loše |
Citiraj:
onda sam preso na ovaj sajt i odlican je. http://www.auctionsniper.com/ naravno to te kosta nesto sitno, ali IMO vrijedi. :chears: |
Citiraj:
|
@Dottore
Ne radiš ništa. Ako sam dobro razumio, na vrijeme si prijavio slučaj te slijedom toga su ti vraćeni novci, a sad nakon 2 i pol mjeseca ti je došao paket s neispravnom karticom. Nemoj mu se javljati, niti mu vraćati natrag, nego kupi ponovno kod nekog drugog ili kod njega. :D |
Ok, potražit ću na njuški sa sličnim karakteristikama.
|
Citiraj:
Kartice se kupuju u trgovini gdje ih možeš reklamirati u slučaju da ne rade kako treba dok je na Ebay 99% kartica lažnjak. Meni je neki dan stigao item iz devetog mjeseca. Već sam bio obavijestio sellera da hoću refund, on mi odgovorio da sačekam još malo i došlo. Selleru sam dao pozitivan feedback i zatvorio Claim na Ebay. Do sada sam uvijek išao preko PayPal i ovo je prvi put da sam zatražio refund preko Ebay. Kod njih dok kontaktiraš sellera i tražiš refund automatizmom se otvara slučaj i imaš do kojeg datuma (mjesec dana nakon što prođe 45 dana) možeš eskalirati ako seller ne odgovori ili item nije stigao i onda stvar preuzima Ebay agent koji u pravilu presuđuje u tvoju korist. Što se tiče LiIon baterija stanje kod Hong Kong pošte ostaje nepromijenjeno i svi koji su tu robu primili mogu biti sretni jer rentgen nije prepoznao oblik pošto ne gleda čovjek već softver na osnovu opisa. Jedan moj prijatelj je dobio 4 komada 18650 jer su bile dvije i dvije u križ što soft za prepoznavanje nije prepoznao kao zabranjenu robu. Evo linka da vidite što kažu službene stranice HK post i da se uvjerite kako nema nikakvih popuštanja kao i za koje predmete se može računati da će biti lažno prepoznati kao zabranjena roba. Veliki selleri su već odavno na svojim stranicama naveli da takvu robu šalju samo u zemlje među kojima se ne nalazi naša. http://www.hongkongpost.com/eng/publ...112a/index.htm |
šta je s tim paketima? naručio masu stvari, oko 15-ak, prije dva mjeseca i cca. mjesec dana, još ništa od toga?! danas dobio na prvi item refund, još koji dan i otvaram case za dva različita itema? da nije ono opet kao i svake godine, oko nove godine i tih praznika, da svi naručuju kao ludi poklone itd.?
|
Citiraj:
Atheros AR5B97 ili Broadcom BCM94313HMGB |
Citiraj:
|
Ista stvar i kod mene. Prije su paketi stizali u roku 3 tjedna, a sad je već blizu 40 dana kako sam naručio 2 paketa i još nijedan nije stigao. Sva sreća pa sam naletio na poštene trgovce i dobio refund od oba. Pričekat ću još tjedan dana, pa ako dođe ponovno ću im platiti, a ako ne morat ću ponovno naručiti. Najgore mi je što jedan paket nisam za sebe naručio i sad se zbog toga živciram. Nije ništa vrijednoga, ali opet kad obećam nešto volim se toga i držati bez nekih problema.
|
jel tko kada radio prijavu? resolution centru?
neke stvari mi nisu dosle, prodavac me razvukao, čekaj čekaj doci ce...sada je proslo 45 dana i nemrem na ostala 3 itema otvoriti "case"...Znaci na jednom di smo se dopisivali sam napravio, ali na ostala tri mi kaze da je proslo 45 dana i da ne mogu... kako dobiti novce i za ostala 3? tj kako da javim ebayu da nije samo jedan u pitanju vec 4? |
Citiraj:
nije bitno sto se majstori izvlace i govore ti da cekas. otvoris case i ako dode ga zatvoris. no problem. :chears: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:41. |