PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   eBay iskustva; pitanja i savjeti (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=97893)

Goranbm 25.11.2013. 06:35

Imam pitanje. Uzeo sam neki mis na ebayu. Uplatio neku sicu i drugi dan je item obrisan sa ebaya. E sad pitao sam sellera da li je item poslao ili ne. On kaze da je, ali neznam sta da sad radim. Da li da kontaktiram ebay ili ne ?

coconut 25.11.2013. 06:51

Trebao bi dobiti poruku da je poslan. Presotaje ti da pričekaš. Refund ćeš lako dobiti ako se vidi da ga uopće nije ni poslao.

Goranbm 25.11.2013. 07:07

Citiraj:

Autor coconut (Post 2500677)
Trebao bi dobiti poruku da je poslan. Presotaje ti da pričekaš. Refund ćeš lako dobiti ako se vidi da ga uopće nije ni poslao.

A koliko mi je rok sad da se žalim ako ne pošalje on, jer sad kad idem na purchase history, i kad odem na item, nemam contact seller, samo resolve a problem i paypal transakcija.

catroot 25.11.2013. 11:59

koliko je poštarina na ovo

tamo piše još i 6 i 8 eura. sad jeli poštarina ovaj prvi iznos 0.75

Davor2210 25.11.2013. 13:19

Piše 2 eura. Shipping ti je poštarina.

Beetlejuice 25.11.2013. 13:21

Citiraj:

Autor catroot (Post 2500797)
koliko je poštarina na ovo

tamo piše još i 6 i 8 eura. sad jeli poštarina ovaj prvi iznos 0.75

0,75 €. Ove ostale cijene su za expresno i za standardno slanje.

catroot 25.11.2013. 14:32

Citiraj:

Autor Davor2210 (Post 2500835)
Piše 2 eura. Shipping ti je poštarina.

Piše 2€, a kad se logiraš piše 0.75 €. Dobro znači ovaj najjeftiniji shipping je 0.75 €, ne treba biti expresno, nek stigne za 2-3 tjedna dobro je.

http://m.ebay.com/itm?itemId=160998005418#shpCntId

coconut 25.11.2013. 14:36

Citiraj:

Autor Goranbm (Post 2500680)
A koliko mi je rok sad da se žalim ako ne pošalje on, jer sad kad idem na purchase history, i kad odem na item, nemam contact seller, samo resolve a problem i paypal transakcija.

Rok u kojem možeš tražiti povrat love preko ebaya ili PayPala je 45 dana. Ebay će te automatski upozoriti jedno tjedan-dva ranije i napisati ti točan datum do kada možeš dignuti claim.

Goranbm 25.11.2013. 14:37

Ok, hvala.

vranjba 25.11.2013. 14:55

Citiraj:

Autor vranjba (Post 2500629)
bido sam na nekoj aukciji na ebay.de pa me zanima nešto
evo slike kako je to teklo
http://www.pohrani.com/f/A/kk/mR2dITA/screenshot354.jpg
ja sam ovaj što je dobio :)

e sad me zanima ovaj privat znam da ako dvoje ponude isti bid računa se onaj koji je ranije stavio, e sad dali sam ja ima sreće pa dobio ili je to neka caka pa je ovaj pogodio 40€ točno koliko je moj max bid da seller dobije tih par eura više

ovaj g***u mi još sumnjviji koji u srednjoj fazi diže cijenu

dali vama ovo liči na normalno bidanje ili nabijanje cijene, seller ima preko 2000 prodaja, privatna je osoba i 100% rejting

nikom ništa sumnjivo?

Mr.Ex.President 25.11.2013. 14:57

Citiraj:

Autor vranjba (Post 2500629)
dali vama ovo liči na normalno bidanje ili nabijanje cijene, seller ima preko 2000 prodaja, privatna je osoba i 100% rejting

Meni sve te aukcije pare više ili manje namještene, nisan neki pobornik teorija zavjera, ali svašta se događa po tim aukcijama:D
Doduše mene to previše ne dira, ja sam odlučio dat tipa 50€ max i par sati prije kraja aukcije upišen svoj bid i stavim max bid da mi ebay sam bida i oden u život, posli samo na mail vidin jel prošlo ili ne:)

ZeljaOs 26.11.2013. 11:14

pozdrav, narucio bi ebook reader iz njemacke, konkretno kindle paperwhite, sad me zanima posto smo u EU koje mi sve namete nasa vrla carina ima mogucnost "utjerati" ?
radilo bi se o iznosu oko recimo 100 eura

1v@n 26.11.2013. 11:25

Nikakve. Zamisli EU kao veliku 'rvacku!

Dottore 26.11.2013. 12:14

Citiraj:

Autor Dottore (Post 2491101)
Evo na e-mail dobio obavjest iz Ebaya da seller vratio novce preko Paypala. Ulogiram da uvidim stanje i dobiveno.

Javio sam selleru na message da ću uplatiti kad stigne (ozbiljno i bez dlake na jeziku). Poslikao bi paket kao dokaz i opet bi uplatio. Samo ne opet pošalje paket :)
Sad držim fige da dođe paket.

http://abload.de/thumb/img_0418-copy89ewm.jpg

Evo stigla je kartica nakon 2 i pol mjeseci. S uzbuđenjem išao odmah instalirati i na 3 laptopa i jedan PC uopće ne reagira niti u device manageru ne prikazuje.
Dakle neispravan ili fejk.

Što da napravim? Pošto sam refundao i seller vratio novce.

simba 26.11.2013. 13:31

Citiraj:

Autor vranjba (Post 2500882)
nikom ništa sumnjivo?

Meni se ne čini sumnjivo. Vjerojatno je netko prije njega dao max bid koji je bio manji od njegovog pa se cijena odmah digla za korak iznad maksimalnog bida ovo prije.
Inače volim aukcije, puno puta sam kupio skuplje iteme za dosta nižu cijenu, nekada i u pola cijene :)
Važno je bit prisutan u zadnjoj minuti (često se budim izmađu 4 i 5 ujutro kad imam nešto interesantno)

geronimo_2 26.11.2013. 13:35

Citiraj:

Autor simba (Post 2501399)
Meni se ne čini sumnjivo. Vjerojatno je netko prije njega dao max bit koji je bio manji od njegovog pa se cijena odmah digla za korak iznad maksimalnog bida ovo prije.
Inače volim aukcije, puno puta sam kupio skuplje iteme za dosta nižu cijenu, nekada i u pola cijene :)
Važno je bit prisutan u zadnjoj minuti (često se budim izmađu 4 i 5 ukutro kad imam nešto interesantno)

AFAIK, ako je neki ful praceni/zanimljivi item gdje je puno ljudi tesko da ces ga osvojit "normalnim" bidanjem. samo snajping pali, jer nazalost to koristi mnogo ljudi.
sa snajpanjem sam osvojio svojedobno novi sammy ser830 256gb u skoro pol cjene.
:chears:

simba 26.11.2013. 13:57

Bude fora kad u 4-5 ujutro puls počne naglo skakat :)
Ne možeš zaspat poslije toga. Žena bude ljuta jer ju probudim. Iskreno, nisam znao da se to zove snipanje. A bogme ni da ima alata/servisa koji to obavljaju umjesto tebe.
Al ostat ću staromodan :chears:

geronimo_2 26.11.2013. 14:05

Citiraj:

Autor simba (Post 2501416)
Bude fora kad u 4-5 ujutro puls počne naglo skakat :)
Ne možeš zaspat poslije toga. Žena bude ljuta jer ju probudim. Iskreno, nisam znao da se to zove snipanje. A bogme ni da ima alata/servisa koji to obavljaju umjesto tebe. Al ostat ću staromodan :chears:

nije samo da rade za tebe da ti bude lakse i da se nemoras budit neg oni to odrade "drugacije". koliko sam ja skuzio nemas sanse protiv toga. kad god sam bidao prije davno za nesto sto ima veliki interes, nema sanse da bi dobio, ali nakon koristenja tool-a stvari se promjene iako je i onda tesko zato jer danas to svi koriste.
bome nepada mi napamet se budit zbog bidanja.

Juice 26.11.2013. 14:11

Možeš preporučit koji takav alat?
Nisam nikad koristio ali ne bi bilo loše

geronimo_2 26.11.2013. 14:17

Citiraj:

Autor Juice (Post 2501422)
Možeš preporučit koji takav alat?
Nisam nikad koristio ali ne bi bilo loše

prvo sam bio probao sa nekim softverom, ne sjecam se kako se zvao, ali mi nije radilo kako spada a i komp ti mora ostat upaljen tak da je to lose po meni.

onda sam preso na ovaj sajt i odlican je.

http://www.auctionsniper.com/

naravno to te kosta nesto sitno, ali IMO vrijedi.

Juice 26.11.2013. 14:30

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 2501423)
prvo sam bio probao sa nekim softverom, ne sjecam se kako se zvao, ali mi nije radilo kako spada a i komp ti mora ostat upaljen tak da je to lose po meni.

onda sam preso na ovaj sajt i odlican je.

http://www.auctionsniper.com/

naravno to te kosta nesto sitno, ali IMO vrijedi.

ShanTech 26.11.2013. 14:49

@Dottore

Ne radiš ništa. Ako sam dobro razumio, na vrijeme si prijavio slučaj te slijedom toga su ti vraćeni novci, a sad nakon 2 i pol mjeseca ti je došao paket s neispravnom karticom. Nemoj mu se javljati, niti mu vraćati natrag, nego kupi ponovno kod nekog drugog ili kod njega. :D

Dottore 26.11.2013. 17:36

Ok, potražit ću na njuški sa sličnim karakteristikama.

Hombre 26.11.2013. 21:48

Citiraj:

Autor Dottore (Post 2501516)
Ok, potražit ću na njuški sa sličnim karakteristikama.

I dobit ćeš opet isto smeće jer i ti s njuškala kupuju u kineza.
Kartice se kupuju u trgovini gdje ih možeš reklamirati u slučaju da ne rade kako treba dok je na Ebay 99% kartica lažnjak.

Meni je neki dan stigao item iz devetog mjeseca. Već sam bio obavijestio sellera da hoću refund, on mi odgovorio da sačekam još malo i došlo. Selleru sam dao pozitivan feedback i zatvorio Claim na Ebay.
Do sada sam uvijek išao preko PayPal i ovo je prvi put da sam zatražio refund preko Ebay. Kod njih dok kontaktiraš sellera i tražiš refund automatizmom se otvara slučaj i imaš do kojeg datuma (mjesec dana nakon što prođe 45 dana) možeš eskalirati ako seller ne odgovori ili item nije stigao i onda stvar preuzima Ebay agent koji u pravilu presuđuje u tvoju korist.

Što se tiče LiIon baterija stanje kod Hong Kong pošte ostaje nepromijenjeno i svi koji su tu robu primili mogu biti sretni jer rentgen nije prepoznao oblik pošto ne gleda čovjek već softver na osnovu opisa. Jedan moj prijatelj je dobio 4 komada 18650 jer su bile dvije i dvije u križ što soft za prepoznavanje nije prepoznao kao zabranjenu robu.
Evo linka da vidite što kažu službene stranice HK post i da se uvjerite kako nema nikakvih popuštanja kao i za koje predmete se može računati da će biti lažno prepoznati kao zabranjena roba. Veliki selleri su već odavno na svojim stranicama naveli da takvu robu šalju samo u zemlje među kojima se ne nalazi naša.
http://www.hongkongpost.com/eng/publ...112a/index.htm

ALiEN17 26.11.2013. 21:56

šta je s tim paketima? naručio masu stvari, oko 15-ak, prije dva mjeseca i cca. mjesec dana, još ništa od toga?! danas dobio na prvi item refund, još koji dan i otvaram case za dva različita itema? da nije ono opet kao i svake godine, oko nove godine i tih praznika, da svi naručuju kao ludi poklone itd.?

Dottore 27.11.2013. 00:06

Citiraj:

Autor Hombre (Post 2501686)
I dobit ćeš opet isto smeće jer i ti s njuškala kupuju u kineza.
Kartice se kupuju u trgovini gdje ih možeš reklamirati u slučaju da ne rade kako treba dok je na Ebay 99% kartica lažnjak.

Ajde mi daj link gdje nađem? I u kojoj trgovini?

Atheros AR5B97 ili Broadcom BCM94313HMGB

Brko 27.11.2013. 00:47

Citiraj:

Autor ALiEN17 (Post 2501693)
šta je s tim paketima? naručio masu stvari, oko 15-ak, prije dva mjeseca i cca. mjesec dana, još ništa od toga?! danas dobio na prvi item refund, još koji dan i otvaram case za dva različita itema? da nije ono opet kao i svake godine, oko nove godine i tih praznika, da svi naručuju kao ludi poklone itd.?

Da, tako je. Sad ie ludnica i sve kasni. A kinezi su takvi da pun klinac stvari ni ne pošalju... :(

doom206 27.11.2013. 01:00

Ista stvar i kod mene. Prije su paketi stizali u roku 3 tjedna, a sad je već blizu 40 dana kako sam naručio 2 paketa i još nijedan nije stigao. Sva sreća pa sam naletio na poštene trgovce i dobio refund od oba. Pričekat ću još tjedan dana, pa ako dođe ponovno ću im platiti, a ako ne morat ću ponovno naručiti. Najgore mi je što jedan paket nisam za sebe naručio i sad se zbog toga živciram. Nije ništa vrijednoga, ali opet kad obećam nešto volim se toga i držati bez nekih problema.

FRipper 27.11.2013. 10:38

jel tko kada radio prijavu? resolution centru?

neke stvari mi nisu dosle, prodavac me razvukao, čekaj čekaj doci ce...sada je proslo 45 dana i nemrem na ostala 3 itema otvoriti "case"...Znaci na jednom di smo se dopisivali sam napravio, ali na ostala tri mi kaze da je proslo 45 dana i da ne mogu...

kako dobiti novce i za ostala 3? tj kako da javim ebayu da nije samo jedan u pitanju vec 4?

geronimo_2 27.11.2013. 10:39

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2501911)
jel tko kada radio prijavu? resolution centru?

neke stvari mi nisu dosle, prodavac me razvukao, čekaj čekaj doci ce...sada je proslo 45 dana i nemrem na ostala 3 itema otvoriti "case"...Znaci na jednom di smo se dopisivali sam napravio, ali na ostala tri mi kaze da je proslo 45 dana i da ne mogu...

kako dobiti novce i za ostala 3? tj kako da javim ebayu da nije samo jedan u pitanju vec 4?

AFAIK nikako. propalo ti. trebo si otvorit case u roku.
nije bitno sto se majstori izvlace i govore ti da cekas. otvoris case i ako dode ga zatvoris. no problem.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:41.