![]() |
Citiraj:
A uostalom tebi nitko ne brani da, ako su se stvarno zajebali, sam jednostavno ljudima vratiš koliko već treba. |
Posto me prodavac zavlacio, trazio sam refund preko ebay-a, pa je prodavac pristao na povrat, no u medjuvremenu mi je i poslao drugi display. Da budem fer i korektan, pristao sam da im vratim razliku, no nije mi jasno sto im vise treba, imaju moje ime i prezime na paypalu i ne razumijem sto jos zele?
|
Valjda ti piše u njihovoj poruci što žele.
Inače, to se može riješiti i jednostavnije, nađi neki artikl u njihovom shopu koji košta toliko koliko im duguješ, reci da ćeš ga kupiti ali neka ti ga ne šalju, daš im positive feedback i gotovo. Oni su dobili pare i još jedan feedback, a ti vratio dug. |
Citiraj:
|
Prodavac ti je dao feedback.
|
To sam i htjeo napraviti, ali se sada izvlaci da nema ni jedan proizvod slicne cijene :) Uglavnom, htjeo sam ispasti posteni i vratiti lovu, a sada se to razvlaci u nedogled...a meni se neda vise svaki dan gledati i cekati njegov odgovor i stalno nekakvo petljanje...nepotrebno...
|
Citiraj:
|
Danas tek skuzio da je dolar skocio na 6,2. Ne zvuci vise primamljivo tako kupnja predmeta u dolarima :D
|
Da, već je 2 mjeseca iznad 6kn, posljednjih 10 dana je oko 6.20$, prošle godine u ovo vrijeme je bio oko 5.60$. Govorim o srednjem tečaju jer mi taj obračunava banka. :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Tako i ja. Bez obzira sto je bio ispod 6 kn.
Sad ga mnozim sa cirka 6.20 |
Samo da javim. Pošta carinjenja uvažila je PayPal mail pretvoren u pdf i stranicu s cijenom i detaljnim opisom proizvoda.
|
Citiraj:
|
Mda! Onaj koji je carinio moj paket je zaista gledao.
Nije mu bio dovoljan izvadak iz mog Ebay history i dva dana kasnije sam dobio mail da ovlašteni carinik dokaz ne smatra vjerodostojnim i da pošaljem račun, ispis web stranice u kojem se jasno vidi o kojem predmetu se radi i koja je cijena... Da stvar bude gora radi se o predmetu koji košta par desetaka kuna više od limita. Poštarina me došla 40 i nešto kn dok su nameti bili 30 i nešto. Da je došlo u "buble" ambalaži vjerovatno bi prošlo ali ovo je original kutija s manualom dok je navedeni predmet komad plastike s nešto sitno elektronike i malim ispravljačem. O tome kako je poštar ljudima na kućna vrata direktno donosio u vrijednostima više stotina $ ne treba ni pričati. |
jel ovo neka muljaža? Ili to neradi kod nas pa je zato tolko jeftiniji?
http://www.ebay.com/itm/NEW-Samsung-...45.m2306.l5207 |
Pa za 2000-2500kn ih imaš kod nas na tržnici.. Sa garancijom u RH..
|
Za tu paru se nađu rabljeni kod nas.
A računaj još PDV an tu cijenu. |
je li ovo dobra (sigurna) kupnja?
|
Kartica iz Kine od 64gb za 50kn. Oces sam dati odgovor na to?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pogledaj si na MyMemory. Znaju imati dobre cijene.
|
Citiraj:
Edit: sad sam tek vidio da je kolega iznad stavio link na mymemory! Moj bad! |
Ak su ovakve,nek kupuju,meni je dobra,vec godinu dana bez greske,a 2g garancija...nek potraje jos par mjeseci,pa da dobijem novu :D
|
Jel zna netko zašto naša pošta nekad naplati cca 5 kn za dostavu nekog predmeta sa ebay? Otkud im pravo ako je poštarina plaćena ili uključena u cijenu...
|
Negdje sam citao da mozes to odbit,i on ti da zuti papiric pa dodes s tim u postu i ne platis nista...
|
Citiraj:
i nije 5 vec 4,5 ( bar u Rijeci ) Citiraj:
|
Da, 4.50 je i kod nas. To je cca 5 :-D Nisam znao da se to može i izbjeći, hvala.
|
Citiraj:
@Simba Pošta naplati ponekad jer kinezi praktično sve šalju kao pismo. Poneka narudžba bude naslovljena kao paket i onda naplati dok, ako je poslana kao pismo ništa. |
Svašta, meni su sa eBay-a dolazili razni paketi i kad ih poštar nije mogao ostaviti u kaslić obavezno mi ih je donio gore u stan i dakako, bez ikakvog plaćanja!
To bi trebalo pitati službu za zaštitu potrošača! Jer ja bi rekao da je to neka muljaža. |
Nije muljaža. Joj ljudi kao da prvi puta pratite ovu temu, pa već se pričalo o tome.
Ako poštar želi, može ti donijeti i u krevet. Ali isto tako ti može i naplatiti 4.50kn. Meni moj ne naplaćuje ništa, a ovo što pišem doznao sam od njega. Netko to primjenjuje a netko ne. Druga stvar, možeš mu reć da ne želiš paket uzet/platit. I onda će ti poštar ostavit papirić sa kojim ideš u poštu. Ma mislim, totalno glupo i besmisleno. |
Citiraj:
Ili možeš otići na stranicu pošte pa naći recimo ovo: http://www.pohrani.com/f/3e/86/3VXGYXGW/capture.png |
Kaj se odmah na zadnje noge propinješ.
Pitaj ih ti pametnjakoviću, ja dobivam pošiljke doma i nikada nitko od poštara me nije tražio tih 4,5kn zato sam i napisao to. To što je nešto kod njih napisano ne znači da je ispravno i da tu nema materijala za službu za zaštitu potrošača! Kako je Omerta napisao: Citiraj:
|
Šta su svi nešto nabrijani i spremni na flejmanje...
Ako ti dva puta ponoviš da je to za tebe muljaža i da bi to trebalo provjeriti za službom za zaštitu potrošača, što onda čekaš?? Za mene nije muljaža, za mene je to sve normalno i zato neću ja provjeravat nego ti. Kako rekoh, svakako javi njihovo odgovor ovdje, jer ovi tvoji postovi su inače beskorisni, možeš ti smatrat i da je zemlja ravna ploha, to je nebitno. Pošta ima svoj službeni cjenik, ako se s njime ne slažeš, postoji i metoda da sam odeš po paket na poštu i ne platiš tih 4.5 kn kako su gore neki spomenuli. |
jedno pitanjce...
kupio sam poprilično skupe čizme iz Oregona, jasno je naznačeno da će se internacionalne narudžbe shippati za 10 dana. Danas je istekao taj deseti dan i one su u procesu slanja (ako je vjerovati prodavaču, koji ima 100% čist i uredan record sa cca 21000+ prodanih stvari). Pošto sam ja pomalo sumnjičava osoba i ta cifra mi nije mala, koje su šanse da me zavlači i na koji način mogu biti korak ispred njega (svejedno, i da me ne zavlači) da si ne kupuje vrijeme na gluparijama. Pa da meni na kraju ne ode baka sa kolačima i mojim parama. do sada su mi narudže bile oko stotinjak kn, ništa zbog čega bi se grizao ili razmišljao o nekoj sigurnosti, ali... ovdje bi se pošteno ugrizao za guzicu. :beer: |
Jesi PayPal koristio? Ako da, nemaš nikakve brige za pare. Svakako ga posjeti da ti to pošalje. Ako nisi plaćao PayPal om onda može biti svega.
|
Citiraj:
:) :beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:09. |