PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   HT (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=79)
-   -   T-Com MAXadsl (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=141082)

Princ288 01.05.2013. 12:51

Ocito da je zbog toga i islo ovo sniženje cijena brzina :) sad ce se kompenzirati. Dugo je trajalo :D

Mar 01.05.2013. 18:06

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2387476)
Kak ovaj paket narušava tržišnu utakmicu hebote??? Pa bnet dobiješ za manje s flatom i većom brzinom? Koja hrpa debila...

Alternativni operateri su dostupni valjda 5-10% populacije RH..

domis 01.05.2013. 18:39

da...baš
ja recimo imam na izboru t-com (centrala udaljena preko 2km), iskon/optima preko t-com infrastrukture ili mobilni internet.
tak da sam trenutno na vip mobile carnet 15gb + noćna, dok ne rjese optiku ili LTE ako prije dođe :)

hafthorr 01.05.2013. 19:28

problem je cijeli cijena bitstream usluge koju prodaju drugim operaterima naprama maloprodajnoj cijeni finalne usluge

razlika je minimalna sa cime postavljaju druge operatere u nepovoljan polozaj

samim time ili cijena bitstreama treba ici dolje (good luck) ili cijena krajnje usluge.

Mar 01.05.2013. 21:30

To je nemoguće rješiti, tj moglo se prije nekoliko godina, a sad kad ulazimo u EU nikako...
Država je tribala "zapljeniti" DTK i iznajmljivati ga svim zainteresiranim stranama (pošto je realno građanstvo financiralo isti) = poštena tržišna utakmica a državi lova od koncesija.

Možda bi zbog toga imali kratkoročne penale kod EU, ali dugoročno bi se daleko isplatilo i sad bi imali daleko bolje brzine, niže cijene i zdraviji telekomunikacijski sektor.

segregator 01.05.2013. 22:47

Citiraj:

Autor Mar (Post 2387734)
To je nemoguće riješiti, tj moglo se prije nekoliko godina, a sad kad ulazimo u EU nikako...
Država je tribala "zapljeniti" DTK i iznajmljivati ga svim zainteresiranim stranama (pošto je realno građanstvo financiralo isti) = poštena tržišna utakmica a državi lova od koncesija.

Možda bi zbog toga imali kratkoročne penale kod EU, ali dugoročno bi se daleko isplatilo i sad bi imali daleko bolje brzine, niže cijene i zdraviji telekomunikacijski sektor.

Ovoj državi treba Chavez, a sve te Mudriniće treba deportirati odakle su i došli

RaneZ 01.05.2013. 23:49

Bok. Nisam u toku pa odmah na pitanje.

Nisamo ni pod kakvim ugovorom vise sa t-com vec sam presao na amis.
Sto sa njihovim ruterima, modemima ? Proslo je vec par godina... Moram vratit ? Mogu prodat za pivu ? :)

Old Iggy 02.05.2013. 10:39

Citiraj:

Autor Mar (Post 2387734)
To je nemoguće rješiti, tj moglo se prije nekoliko godina, a sad kad ulazimo u EU nikako...

Ne možemo prodavati i plijeniti kako nam se sviđa.

dhalos 02.05.2013. 10:43

povećanje brzine t-kom??

Pita me frend iz sela kolika je meni brzina downloada. Kažem oko 480kb/s, a on da je njemu 1300kb/s. Kaže da kolko zna da nije tražio dizanje brzine. Jel to svima dižu brzinu ili?

Rade0n 02.05.2013. 10:57

Ne dižu svima nego na zahtjev.

segregator 02.05.2013. 11:15

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2387982)
Ne možemo prodavati i plijeniti kako nam se sviđa.

ne bi ni "država" trebala prodavati državnu imovinu tajnim ugovorima, pa eto ipak je prodala

pizdun 02.05.2013. 12:04

8.4. sam zval SZK da mi povecaju brzinu s 10 na 20mbit
nakon 3-4 stornirana zahtjeva (boktepitaj koji su razlozi), i 15-ak poziva SZK, zovem ih danas opet i opet mi zenska veli da zovem kroz par dana. Ispada da nitko u tom jbnom SZK nezna zakaj se meni nece povecati brzina. Na prostornom planu grada centrala bi trebala biti 100m zracne udaljenosti od mene, a zgrada u kojoj zivim je stara kojih 25 god. Po toj logici hardverskog problema nema.

znaci ko tu koga je*e? kroz par dana bude mjesec dana od prvog zahtjeva, i lud sam vise. Mogu ja njima kak priprijetiti (one spike s udrugom za zastitu potrosaca i to). Posto pristojni pozivi SZK ocito nisu dovoljni (svaki put slusam da oni ne mogu nikaj napraviti, da bude kroz par sati / par dana, itd itd)

Rade0n 02.05.2013. 12:40

Zahtjev preko telefona je besmislen jer nemaš nikakav dokaz da si išta zatražio.
To si trebao odraditi preko neta, onda dobiješ .pdf pod nazivom 'order' i to ti je kao račun i onda već imaš neka prava.
Ali uglavnom, ni onda ne možeš ništa ako ti ne povećaju brzinu, eventualno možeš otkazati tu narudžbu/ugovor ako se u određenom roku ne ispuni.
Odi osobno u T-Centar.

Old Iggy 02.05.2013. 15:25

Citiraj:

Autor segregator (Post 2388014)
ne bi ni "država" trebala prodavati državnu imovinu tajnim ugovorima, pa eto ipak je prodala

Naravno da bi trebala, ako je dilema između "isplati mirovine" i "prodaj HT".

MadBoY 02.05.2013. 15:35

Dobili smo danas za produzenje ugovora LG Optimus L3 II, za 99kn.
Barem su tako rekli, da je taj mobitel. Nisu ga imali u poslovnici, pa su samo rekli da je taj model i da ce ga poslati za par dana na kucnu adresu.

mamutarka 02.05.2013. 16:23

A huawei tablet, oce bit jos tog uz produzenje ugovora?

MuroF 03.05.2013. 19:27

je moguće da ti uvale produženje ugovora preko telefona,zovu non stop,nude tablete,tv programe i kaj ja znam,može se produžit na tvoju riječ? ja vjerujem samo u potpis.

Omerta 03.05.2013. 19:29

Da, moguće je da ti uvale ugovor preko telefona..
Bio je slučaj tu na forumu gdje je tata od člana foruma dao OIB i ostale podatke i "sklopio ugovor"..

I nemoj vjerovati samo u potpis, možda nažalost ali živimo u elektroničkom dobu :)

Ati freak 03.05.2013. 19:40

Da prostiš Bože jebo mu ja m+++ i sve je++++ svece i tom i++++ koji je taj prijedlog stavio i usvojio.........

Šta ce ovaj jadni Bnet i Vip napraviti pored Tcom / Iskona, zabi si cekic u facu koji je to osmislio......... po++++ se na Bnet/ Vip kad ionako nemaju ništa svoga.... i to šta imaju je preopterecno ............................. :no2drug::no2drug:

Na sitnim dizanjima cijena se ovce šišaju.......... :amen:

@Muro , naravno da se može produžiti telefonski, zato se razgovori i snimaju.

MuroF 03.05.2013. 19:41

madga,ja nisam dao nikakve podatke niti oib,mada to imaju kad smo kod njih prek 3 godine..

još bi i uzeo da je ok poklon i da mi ne pokušavaju uvalit max tv jer ga stvarno ne trebam,tv gledam preko digi tv (kupio ih je Iskon čujem)

Ati freak 03.05.2013. 19:45

Citiraj:

Autor MuroF (Post 2389023)
madga,ja nisam dao nikakve podatke niti oib,mada to imaju kad smo kod njih prek 3 godine..

još bi i uzeo da je ok poklon i da mi ne pokušavaju uvalit max tv jer ga stvarno ne trebam,tv gledam preko digi tv (kupio ih je Iskon čujem)

Jel vidiš kako rijec Tcom "poklon" nema apsolutno nikakve veze s zdravim razumom, POKLON = Free, ovo nije POKLON.....

Al eto , marketing cini cuda..

MuroF 03.05.2013. 19:46

ne znam bolji naziv za tak nešto,uglavnom znate na kaj mislim.

Rade0n 03.05.2013. 19:47

Citiraj:

Autor Ati freak (Post 2389025)
Jel vidiš kako rijec Tcom "poklon" nema apsolutno nikakve veze s zdravim razumom, POKLON = Free, ovo nije POKLON.....

Al eto , marketing cini cuda..

a kako bi to ti nazvao razne mobitele, externe diskove, tablete i sl. šta oni dijele?
Normalno da su pokloni.

Omerta 03.05.2013. 19:50

Točno to..

Mislim, potpišem na dvije godine za Tcom, dobijem mobitel/disk/tablet, a ionako bi bio kod njih te dvije godine.. Prodam navadene poklone i lovu stavim u džep. Napravljeno već par puta a nadam se i u buduće..

Za mene su to fini pokloni..

Ati freak 03.05.2013. 19:54

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2389028)
Točno to..

Mislim, potpišem na dvije godine za Tcom, dobijem mobitel/disk/tablet, a ionako bi bio kod njih te dvije godine.. Prodam navadene poklone i lovu stavim u džep. Napravljeno već par puta a nadam se i u buduće..

Za mene su to fini pokloni..

Okay, ja cu ti "pokloniti" graficku, a ti meni uplatiš 1400 kn ? Jel to u redu ?

Omerta 03.05.2013. 19:56

Citiraj:

Autor Ati freak (Post 2389031)
Okay, ja cu ti "pokloniti" graficku, a ti meni uplatiš 1400 kn ? Jel to u redu ?

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2389028)
a ionako bi bio kod njih te dvije godine..

Što ti nije jasno u ovoj rečenici?

MuroF 03.05.2013. 19:56

al mu moraš pružit i internet vezu 2 godine :D

Rade0n 03.05.2013. 19:57

Citiraj:

Autor Ati freak (Post 2389031)

Jel tebe još drži alkohol od 1. maja?
Šta ti nije jasno u poklonima od t-coma?

Ati freak 03.05.2013. 19:59

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2389032)
Što ti nije jasno u ovoj rečenici?

To šta bi ti bio ili ne bio na Tcomu to uopce nema veze, ALI to nije poklon !

To je pogodnost uz DSL , a ne POKLON...

Omerta 03.05.2013. 20:17

Citiraj:

Autor Ati freak (Post 2389038)
Došo dežurni smartass, da mi te uživo upoznati...

EOD od mene. A ti si samo uzimaj poklone, ocito da su i na ovoj tržniici " pokloni " koji samo tebe cekaju :.. :goood:

Ma dobro šta će ti to natezanje sad, pusti to..
Nisi ovaj put u pravu, odnosno samo djelomično si u pravu.

Ja mislim da ovako stvari stoje:

Naravno da su to markentički "trikovi" da se privuče što veći broj ljudi. Iako to u ovome slučaju nebi tako ni nazvao.
ALI, onaj tko koristi ADLS od Tcom-a, i zna da će ga korititi "do daljnjega" , njemu se isplati potpisati ugovor, uzeti navedene poklone, i recimo prodati ih. Čista lova u džepu.

Mene ne zanimaju načini na koje je Tcom došao do tih poklona - veliki popusti na količinu, razna dugovanja, ovo ono.. Meni je bitno dobiti poklon i prodati ga (ukoliko ga neću zadržati za sebe).

Govorim sa svojega stajališta.. Druga stvar su ljudi koji "nasjednu" na te poklone i onda ih niti ne otvore iz kutije ili što već, a nakon pola godine im je puna kapa ADSL-a, MAX TV-a itd itd..

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 2389046)
Tehnički - nije poklon, ako se plati, bez obzira i da je kunu. Tako da je Ati freak upravu.

Kad malo razmisliš, zbog čega moraš platiti, recimo, 1 kn?
Kako bi zvučalo da jedna velika firma poput Tcom-a doslovno POKLANJA određene uređaje uz potpisivanje ugovora?

Možda sam u krivu, ali mislim da se zakonski to ne smije raditi. I zbog toga nešto platiš 1 kn (ili 99 kn svejedno).

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:51.