PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Android mobiteli - razni proizvođači - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=186981)

Mikeyy 11.12.2011. 16:41

Mene kod SGS 2 zanima samo kakav je zvuk?

Prvenstveno kod poziva, da li se u bučom (žamor, prometna ulica, više ljudi u sobi priča...) i prilikom vožnje u autu čuje bez problema ili si morate nabiti mobitel u uho da išta čujete?

Gledam one ocjene zvuka na Gsmarena, http://www.gsmarena.com/latest_featu...view-171p3.php , ispada da je HTC Desire bolji po zvuku od SGS 2.
Ja ne znam za ostale vlasnike HTC Desire, ali čim sam kupio mobitel prije 1,5 godinu odmah sam rekao da je zvuk ŠROT, LOŠ... slušalica je tiha, čim je malo bučnije okruženje ništa nečujem, a za zvučnik vanjski da ne govorim, koma.

Imao sam 3 symbian Nokie prije HTC Desire i sve su imale savršeni zvuk prilikom poziva, bilo slušalica ili zvučnik.

Ovo sve pričam za kvalitetu zvuka prilikom poziva, za glazbu me ne zanima.

coconut 11.12.2011. 16:54

Za sada nemam zamjerki. Zvuk ok kad su pozivi u pitanju, a za mjuzu i filmove koristim sluške. Ekran mu je najbolja točka - 'em je velik, 'em odlične oštrine i boja. Rad fluidan - ipak govorimo o dvojezgrenoj mašini sa frekvom većom od 1GHz i 1GB rama. Obavezna nabavka folije za ekran i nekakvog zaštitnog kućišta. Ja sam sebi nabavio dvodijelno kućište od tvrde plastike s kojim sam bio zadovoljan, a u zadnje vrijeme ga furam u Al kućištu.

Dottore 11.12.2011. 17:37

@kokonut
Nisi li valjda nadogradio firmware 2.3.6? Kažu da ima još duže trajanje baterije.

coconut 12.12.2011. 07:50

Jesam, nadogradio sam. Ima nekih manjih vizualnih promjena, a neke druge promjene baš i ne vidim. Trajanje baterije? Čini mi se da je malo bolje nego sa starim fw. Nadogradnja je išla preko Kiesa jer OTA nije registriralo da uopće ima nekih nadogradnji.

HCS 12.12.2011. 21:26

Citiraj:

Autor coconut (Post 2047153)
Jesam, nadogradio sam. Ima nekih manjih vizualnih promjena, a neke druge promjene baš i ne vidim. Trajanje baterije? Čini mi se da je malo bolje nego sa starim fw. Nadogradnja je išla preko Kiesa jer OTA nije registriralo da uopće ima nekih nadogradnji.

Hm, meni nema ni preko Kiesa ni preko moba, SGSII iz Tmobilea, sad je na 2.3.4, ti pretpostavljam imas nebrandirani?

Ko zna kad ce to Tmobile "odobrit" :nono:

EDIT: Evo sad bas puknuo Tele 2 karticu unutra i radi sve super, znaci nema locka.

Btw, ja imam gore prozirni siliconski case, decentan a stiti, razmisljam bi nebi stavio gore screen protector, ovo izgleda obecavajuce :D

coconut 13.12.2011. 08:23

Nemam nebrandani već VIP-ov. Lockan je (provjereno).

HCS 13.12.2011. 11:09

Ne kuzim onda zasto nema update za moj :stoopid:

xlr 13.12.2011. 11:27

Afaik, nijedan naš operater ne brandira Android mobove, ali update prvo mora proći njihov blagoslov jer je takva politika. Samo Google-ovi mobovi dobivaju update "isti dan" neovisno o operateru. SIM lock nema veze s tim.

Možete probati naći noviji rom u nekom flash formatu i ručno ga staviti ako to postoji za Samsung (kao RUU kod HTC-a).

Mad_Duke 13.12.2011. 13:14

Otkad sam se prebacio sa Tele2 na T-scum baterija mi i 30% duže traje :D hahaha
Weird shit!

geronimo_2 13.12.2011. 13:18

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2048267)
Weird shit!

cek jel to vezano za signal ili mozda za fast dormancy? jesi kemijao oko toga sta?

Mad_Duke 13.12.2011. 13:29

Nope, osobno nisam ništa čačkao! Imam neku od zadnjih verzija MIUI-au sa Radiom 32.56.00.32U_5.17.05.08 i baterija mi se cuclala dosta brzo. Rekao, bum se strpio da zbavim promjenu operatera i otkad sam promjenio operatera traje pun kufer duže!

coconut 13.12.2011. 14:09

Pretpostavljam da bi to moglo biti zbog toga što lakše nađe mrežu pa troši manje snage za uspostavu poziva i održavanje veze. Ako dosta koristiš mobilni internet, to bi mogao biti dobar azlog za uštedu baterije. Ok, 30% je malo previše, ali opet...

geronimo_2 13.12.2011. 14:14

Citiraj:

Autor coconut (Post 2048380)
Pretpostavljam da bi to moglo biti zbog toga što lakše nađe mrežu pa troši manje snage za uspostavu poziva i održavanje veze. Ako dosta koristiš mobilni internet, to bi mogao biti dobar azlog za uštedu baterije. Ok, 30% je malo previše, ali opet...

neznam sta bi drugo moglo bit, ako nije mijenjao rom, baseband,...
ja se evo uprav spremam za 20 dana pred na teletinu jer od njih imam broj moba. nadam se da se necu razocarati.

btw dali postoji mozda nacin da se odredi limit potrosnje mb pa da ti posalju sms kad si blizu ili jos bolje blokada. cisto sumnjam, ali da pitam.
provjeravanje stanja mb ide preko sms-a ako se ne varam?
:chears:

Mad_Duke 13.12.2011. 14:21

Ma, i ja pretpostavljam da bi moglo biti najvjerojatnije do signala. Ali kako koristim puno mobilni net, tele2 mi se znao blesirati i onda bi trebao cekati par sekundi da se opet spoji kak spada, a ovdje mi sve leti ko po špagi. Ali ono, samo pogađam kaj bi mogao biti razlog!

syss 13.12.2011. 14:26

baš sam htio pitati jel bio tele2... koji lol je bio pratiti roaming od područja zadra na ovamo autoputem na ženinom mobitelu.

maltene si imao tele2 do naplatnih kućica, onda roaming i od lučkog opet tele2 :D

surfat smo mogli tek nakon karlovca :)

geronimo_2 13.12.2011. 14:29

Citiraj:

Autor syss (Post 2048402)
baš sam htio pitati jel bio tele2... koji lol je bio pratiti roaming od područja zadra na ovamo autoputem na ženinom mobitelu.

maltene si imao tele2 do naplatnih kućica, onda roaming i od lučkog opet tele2 :D

fakić, ovo bas i ne zvuci dobro :eek:.

Bullet1 13.12.2011. 14:41

Citiraj:

Autor syss (Post 2048402)

Od Neuma pa skoro do Ploča također. Jest da ulaziš u drugu državu al nakon izlaska treba mu jaaako dugo da sam izađe iz roaminga. Jesi pokušavao ručno namještati mrežu?

xlr 13.12.2011. 14:42

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2048267)
Weird shit!

Ne mora biti ni ROM i radio. Možda te zaj* stara Tele kartica? Meni npr uopće nije radila u Desireu kolko je bila stara, a znam da su telci napravili i više od nekoliko reizdanja svojih SIMica, mjenjali neke napone, kompatibilnosti s novim modelima/standardima bla bla...

syss 13.12.2011. 14:46

ma nemam šta namještavat mrežu unutar države bogamu :)

hoću da radi... htjeli smo surfat da vidimo stanje na cestama, a meni krepala baterija i na kraju smo prije vidjeli stanje irl nego što smo dobili neke rezultate na ekranu mobitela.

Bullet1 13.12.2011. 14:47

Znam da nemaš šta ali je pitanje bilo jesi li pokušavao :D

Mad_Duke 13.12.2011. 14:51

@xlr
Tele2 sam imao samo nekih pol godine i nisam zadovoljan bio neš pretjerano. Tako da ne vjerujem da sam dobio neku staru SIM kartulju. Uzeo prije 2 tjedna t-mobile i tele2 cijene, ubacio zadnja 3 računa u kalkulator i ispada me mrvu jeftiniji t-mobile sa tim da ne moram misliti uopce o tome koliko neta trošim.

Ali ovo sa baterijom mi je stvarno bilo nadasve čudno!

coconut 13.12.2011. 15:17

Pokušavam kupiti app (SoundHound) na Marketu. Regao sam se na Checkout. Preko moba mi kaže da stavka nije pronađena, a preko kompa mi je mob zasivljen (nalazi se u padajećem izborniku) i ne mogu dalje od prvog koraka. Mob je VIP SGS2. Kako kupiti app?

A.J. 13.12.2011. 16:25

Mislim da ti jedino rješenje Market enabler ili da uzmes Shazam.

coconut 13.12.2011. 16:54

Imam Shazam, ali je ograničen na x upotreba mjesečno jer ga nisam kupio. Zato i jesam htio uzeti SoundHound za 0,10$. Doduše, i nekidan je bio po toj ultra povoljnoj cijeni (sad je ona akcija zbog 10 mlrd. downloada) pa se možda opet ponovi.

Dottore 13.12.2011. 17:25

Citiraj:

Autor coconut (Post 2048380)

Signal Tele2 je katastrofalno loš. Ne samo što pljujem jer sam imao.
Signal od Zadra do Pirovca je tragokomično jer puca dok kažeš keks. Čak i doma signal radi ali nedostupan i još kasni poruke.

Mobitel po pravilu funkcionira na najjači signal. Zato kod Tele2 na nekim mjestima ima slabiji signal pa time mobitel trudi loviti odnosno traži što kvalitetnije da ne bude dostupan ili ti ga offline. Meni se dogodilo kad pojavi dvije crtice onda baterija troši kao ludo.

Meni je žao korisnika koju prelaze na Tele2 pa kasnije shvate da su pogriješili. Cilj korisnika je da što bude niži troškovi. Tu nemam što prigovarati ali to se zna i dogoditi.

geronimo_2 13.12.2011. 17:31

hm, sad sam zaista zabrinut. mislim ja sam na teletini od prvog dana i imam pretplatu jos 2 godine tako da nemam izbora. sad trenutno nosim 2 moba. SII za net i SE za telefoniranje/sms.

kakva je teletina na podrucju Rijeke i Grobnika? to mi je najbitnije.

A.J. 13.12.2011. 20:58

Citiraj:

Autor coconut (Post 2048569)
Imam Shazam, ali je ograničen na x upotreba mjesečno jer ga nisam kupio. Zato i jesam htio uzeti SoundHound za 0,10$. Doduše, i nekidan je bio po toj ultra povoljnoj cijeni (sad je ona akcija zbog 10 mlrd. downloada) pa se možda opet ponovi.

sad je Shazam Encore na akciji ;)
zaboravim taj limit jer sam od samog njihovog pocetka korisnik i imam neograniceno

dali ti negdje pise koliko jos mozes koristit i ako znas koliki je limit?
sad vidim u opisu da pise bez ogranicenja :stoopid:

Citiraj:

Hear a song you don't know? Shazam identifies it instantly. Free and Unlimited.Free and Unlimited usage: Shazam identifies music instantly, so tag as often as you like with no monthly limits!

coconut 14.12.2011. 08:21

Mislim da mi Shazam jednom na iP4 izbacio poruku da je ograničen na 5 pjesama tjedno/mjesečno. Ok, govorimo o Appleu, a oni su oduvijek imali specijalne uvjete korištenja. Možda na Androidu nije tako.
Mogao bi kupiti taj Shazam Encore jer ga često koristim, a za 0,1$ neću propasti.

tor 14.12.2011. 09:08

ovo s tele 2 je opće poznato, njihov signal i mreža, prebacivanje između odašiljača i svega ostalo je koma. Nije ni čudo da je cuclao bakteriju ko lud kad je stalno tražio bolji odašiljač i jači signal. Tele 2 je super ako sniziš kriterije i tražiš samo osnovne stvar od non-smartphone moba, za sve ostalo je komedija od providera.

coconut - imam shazam na doridu, nikad mi nije izbacio to upozorenje :stoopid: ok, nije da sam ga silovao ne znam koliko puta dnevno, no prebacio sam ove tvoje brojke koje spominješ. Možda je stvarno do jabučice?

zwer 14.12.2011. 09:22

Neki dan spičio Cyanogenmod7 na Desire... dojadilo mi gledat onaj glupi SenseUI sa "nesluzbenog" (non-OTA) updatea na Gingerbread od HTCa - neke stvari nisu radile, mjesta na mobu ni za kikiriki, uglavnom prilicno lose. Kada sam krenuo u kemijanje po mobu, cilj je bio pogledat Cyanogenmod7, ako radi dobro ostavit, ako ne, nazad na sluzbeni Froyo 2.2.

Uglavnom, nakon cijele nedjelje kemijanja sa novim ROMom, izvodjenja raznih gluposti da našarafim standard google aplikacije i sve sto mi treba - dosao do mobitela koji ima 60 MB free spacea (na 2.3 GB od HTCa je bilo ~15-20MB), cija baterija je na 57% nakon tocno 48 sati mog standardnog usea (par poziva, par smsova, sitno surfanja i email syncanje, wifi upaljen 30% dana, itd.). Ostavit cu ga da se ocijedi do kraja prije punjenja pa cemo vidit kolko ce sve skupa izdrzat. Napominjem da mi je dosadasnji rekord ~60ak sati.

Za sad neam zamjerki, osim sto i Cyanogenmod7 ima bugova ko ke_nje, barem ovaj koji sam ja stavio. Ali s druge strane, ti bugovi me ne ometaju u normalnom radu i ne rebootaju mob. :beer:

coconut 14.12.2011. 10:13

Kupnja na Marketu mi je i dalje onemogućena iako sam se uredno regao na Google Checkout. Da to nije nešto do naših providera (VIP u mom slučaju)?

Juice 14.12.2011. 14:37

Citiraj:

Autor coconut (Post 2049086)
Kupnja na Marketu mi je i dalje onemogućena iako sam se uredno regao na Google Checkout. Da to nije nešto do naših providera (VIP u mom slučaju)?

Je, do Vipa je 100%.
Ako imaš koji drugi broj(bonbon, tmobile) probaj s njima. Samo požuri, jer će i za Shazam bit za koji sat gotova akcija, ak već nije

A.J. 14.12.2011. 15:48

Citiraj:

Autor coconut (Post 2049086)

Probao sam sad kupit iz slovenije sa simobila, ali mi pise:
Citiraj:

This app is incompatible with all of your devices.
Rijetko kad mi tako dodje i cak mi sad nece ni market enabler pomoci.

Ostat cu na obicnom. Cini se da je razlika samo u reklama sto sam vec rijesio sa AdFree Android.
Citiraj:

For an ad free experience and exclusive features upgrade to our premium App – Encore.
EDIT: evo koje su dodatne mogucnosti na encore:
Exclusive Encore features

http://www.swpcontent.com/shazam-con.../radioapp1.png Launch a station

If you have last.fm or Pandora Apps create a Station using your tagged music. Available in US only.

http://www.swpcontent.com/shazam-con...endations1.png Recommendations

Discover similar music based on the tracks you like

http://www.swpcontent.com/shazam-con...ature-Icon.png http://www.shazam.com/music/images/w...grid-label.png LyricPlay

Full screen lyrics in time with the music you're listening to - it's a fun way to see and learn the lyrics of your favourite songs.

link

coconut 14.12.2011. 15:52

Citiraj:

Autor Juice (Post 2049327)
Je, do Vipa je 100%.
Ako imaš koji drugi broj(bonbon, tmobile) probaj s njima. Samo požuri, jer će i za Shazam bit za koji sat gotova akcija, ak već nije

Mob mi je lockan na VIP, a sad nabavljati paradajz karticu samo zbog toga.. I opet bi bio na VIP mreži pa mi dođe na isto.

Codiac 14.12.2011. 22:10

lol pa uzmi bon bon :)

Juice 14.12.2011. 23:08

Citiraj:

Autor Codiac (Post 2049665)
lol pa uzmi bon bon :)

Lockan mu je mob na Vip/Tomato

Ali i to se može riješit i to preko aplikacije: Galaxy S2 SIM Unlock

zwer 16.12.2011. 09:47

Citiraj:

Autor zwer (Post 2049057)
Neki dan spičio Cyanogenmod7 na Desire...

Uglavnom, nakon cijele nedjelje kemijanja sa novim ROMom, izvodjenja raznih gluposti da našarafim standard google aplikacije i sve sto mi treba - dosao do mobitela koji ima 60 MB free spacea (na 2.3 GB od HTCa je bilo ~15-20MB), cija baterija je na 57% nakon tocno 48 sati mog standardnog usea (par poziva, par smsova, sitno surfanja i email syncanje, wifi upaljen 30% dana, itd.). Ostavit cu ga da se ocijedi do kraja prije punjenja pa cemo vidit kolko ce sve skupa izdrzat. Napominjem da mi je dosadasnji rekord ~60ak sati.

Evo update... Mob se ugasio iako je bilo ~10% baterije. Bo. Total time bez punjaca - 93h. Pa moram priznat da sam iznenadjen, jer mi u zadnjih 1.5 godinu koliko ga imam nije niti jednom izdrzao duze od 2.5 dana, ako i tolko. I sad odjednom 4. Mislim, na kraju dana, je_E mi se za bateriju, ako ga treba punit svaki dan, meni svejedno... Samo mi je cudno kolko manje guta sa nekim lightweight sustavom. Zivio XDA :beer::chears: A sad :google: daj vamo SGN :D

xlr 16.12.2011. 11:36

@zwer:
Napravi ovu kalibraciju baterije:
http://forum.oxygen.im/viewtopic.php?id=723

Ovo nije neka obična kalibracija nego puno "dublja" stvar jer kalibriraš baterijske registre. Dobro prouči proces i doslovno ga prati! Ovo vrijedi za sve kernele koji imaju uključen pristup tim registrima - po defaultu kerneli u CM7 i Oxygenu imaju tu podršku.

Problem je jedino ukoliko ti se baterija isprazni do kraja i mob ugasi morat ćeš raditi ovaj postupak ispočetka. Ali dobra stvar je što ćeš imati očitanje baterije od 100 do 1% :)

zwer 16.12.2011. 12:27

Thanks na tipu... kad ulovim vremena napravim i to. :beer: Mislim da ce jos par puta bit testiranja izdrzljivosti baterije, da se uvjerim da ovo nije bilo slucajno.

coconut 18.12.2011. 10:18

Tvrtka Gametel je izbacila dodatak pomoću kojeg vaš Droid može postati ozbiljan izvor zabave. Radi se o kontroleru koji pomoću BT-a komunicira s mobitelom i omogućava vam lakše igranje u odnosu na d**anje prstima po ekranu kao i multiplayer za igre koje podržavaju tu opciju. Cijena? 50GBP (60EUR u DE).
http://www.gametel.co.uk/
http://www.youtube.com/watch?v=KbIiW1m8KFk

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:40.